Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 13:15 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az immunsejtek számának növelésével próbálnak segíteni a súlyos eseteken brit kutatók
A tapasztalatok szerint a betegség legsúlyosabb eseteinél rendkívül alacsony lesz az immunrendszer T-sejtjeinek száma. A T-sejtek feladata, hogy felvegyék a harcot a szervezetet ért fertőzés ellen. A klinikai teszteléssel a brit kutatók most az interleukin 7 elnevezésű gyógyszert vizsgálják, amely megnöveli a T-sejtek számát, és ezzel elősegítheti a páciensek felépülését.

A vizsgálatban a BBC News cikke szerint a Francis Crick Intézet, a King's College London, valamint a Guy's és St. Thomas Kórházak tudósai vesznek részt.

A kutatók a Covid-19es páciensek vérét vizsgálva megfigyelték, hogy a T-sejtszámuk nagyon alacsony volt. Adrian Hayday, a Crick Intézet professzora úgy fogalmazott: "meglepve látták", hogy mi történik az immunsejtekkel.

Egy egészséges ember 0,001ml vérében 2000-4000 T-sejt, más néven T-limfocita található. A megvizsgált betegek vérében viszont 200-1200 T-sejtet találtak. A kutatók szerint ez a felfedezés hozzájárulhat egy olyan teszt kifejlesztéséhez, amely kimutatja a
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 21:23
Orosz doppingbotrány - Putyin: Oroszországban nincs állami doppingrendszer
"Oroszországban sohasem volt, nincs, és remélem, hogy sohasem lesz állami doppingrendszer, amivel megpróbálnak bennünket meggyanúsítani, sőt, megvádolni" - mondta Putyin.

Az orosz vezető mindemellett elismerte, hogy csakúgy, mint sok más országokban, Oroszországban is van doppingolás, az egyes eseteken az orosz vezetés "dolgozik és dolgozni fog".

Mint mondta, a doppingváddal illetett sportolókat polgári bíróságokon kell megvédeni.

"Úgy gondolom, hogy a különleges bírósági rendszerek itt már nem elegendők, általános polgári bírói testületekhez kell fordulni" - hangoztatta.

A szövetségi szintű és a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerdán közölte: nem igazak a 2016-os McLaren-jelentésben leírt, az ország sportolóinak állami szintű doppingolására vonatkozó állítások.

Az SZK szerint "a WADA (a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) által felkért független szakértő, Richard McLaren azzal kapcsolatos érvei, hogy a szocsi téli olimpia doppinglaborjában a
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 15:52
OEK-főigazgató: nincs veszélyben a lakosság a kanyarómegbetegedések miatt
oltást.

Oroszi Beatrix elmondta azt is, hogy a magyar betegek közül egyiknél sem súlyos lefolyású a betegség. A makói kórházzal összefüggésben 12 embernél merült fel a kanyarógyanú, kilenc esetben a laboratóriumi vizsgálat igazolta a betegséget. Egy esetben folyamatban vannak a laboratóriumi vizsgálatok, és két minta hétfőn érkezett meg az OEK-be, ahol azonnal megkezdték azok vizsgálatát - közölte.

A főigazgató hozzátette: a kilenc igazolt fertőzöttből egy ember a makói kórház betege volt. Kiemelte, a makói eseteken kívül máshonnan nem érkezett bejelentés kanyarógyanús megbetegedésről, ugyanakkor megerősítették a járványügyi felügyeletet. "A lakosság veszélyeztetettsége minimális, és elsősorban azok az egészségügyi dolgozók betegedtek meg, akik a betegellátás első vonalában dolgoznak és főként Romániából érkező beteget láttak el" - mondta a főigazgató.

Oroszi Beatrix hangsúlyozta: most a legelső és legfontosabb feladat, hogy a járvány továbbterjedését megakadályozzák, és a betegségben
velemenyezd, 2017. március 06. hétfő, 17:13
Közgyógyellátás 2014. Kinek jár és hogyan?
át, milyen közgyógyellátási jogosultsági jogcímek léteznek. A közgyógy jogosultságnak három fajtája létezik, egyrészt az alanyi jogon járó közgyógyellátás, valamint a normatív alapon járó közgyógy és a méltányossági.

Alanyi jogosultsággal rendelkeznek: a rendszeres szociális segéllyel rendelkező egészségkárosodott; a rokkantsági járadékkal rendelkező, a max. 30%-os rokkant; a rokkantsági ellátásban részesülő; valamint aki után magasabb összegű családi pótlékban részesül a szülője. Ezeken az eseteken kívül vannak még esetek, de ezek voltak a leggyakoribbak.

Vannakmég a normatív alapon jogosultak, ami azt jelenti, hogy akinek a gyógyító ellátása költségei meghaladják a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 10 százalékát minden egyes hónapban, vagyis a 2.850 .-forintot és a havi jövedelem a családban egy főre nem éri el a nyugdíjminimumot, vagyis a 28.500.-forintot, egyedül élő esetében a 42.750.-forintot.

Méltányossági megállapításra is lehetőség van, ekkor
ennmary, 2014. augusztus 24. vasárnap, 10:53
Hangulatbetegségek
Az utóbbi években valamennyi fejlett országban egyértelmûvé vált, hogy a pszichiátriai betegségek jelentik a népegészségügy egyik legsúlyosabb problémáját, valamint az a tény, hogy mégis ez a leginkább elhanyagolt betegségcsoport. Mi ennek az oka? Elsősorban a pszichiátriai betegségekhez kapcsolódó tabuk, tévhitek, társadalmi előítéletek, hátrányos megkülönböztetések, melyek megnehezítik a betegség felvállalását mind a beteg, mind a környezete számára.
A WHO (Egészségügyi Világszervezet) 1997-ben végzett felmérése alapján, a világon 340 millió ember szenved hangulatzavarban. A gyakoriság mellett fontos megemlítenünk azt is, hogy ezek a betegségek az életminőséget mélyebben és tartósabban érintik, mint a krónikus belgyógyászati vagy mozgásszervi betegségek. Sajnos a szorongásos betegek több mint fele nem fordul orvoshoz. A segítséget kérők csak kb. fel kap megfelelő diagnózist és kezelést. A nem kezelt esetekben súlyos, visszafordíthatatlan károsodás következhet be,
kyrastormy, 2014. április 28. hétfő, 19:24
Családi titkok ..
megtermékenyítést javasol, Magdi szülei azonban hívő keresztények, a szokottnál is konzervatívabb világnézettel. Amikor kiderül, a babával valami baj van, Magdit okolják - csak ő lehet a hibás, amiért Istent játszott a természet ellenében.


A TV2 sajátgyártású napi doku-reality-je, a Családi titkok. A műsor a bemutatott eseteken keresztül komoly társadalmi problémákra irányítja rá a figyelmet. A TV2 betekintést enged a legmegrázóbb Családi titkokba. Az amatőr szereplőkkel forgatott doku-reality nap mint nap olyan témákat dolgoz fel, amelyek napjainkban is létező társadalmi problémára hívja fel a figyelmet. Embert próbáló helyzetek, idegtépő konfliktusok, eldönthetetlen kérdések hétköznapi csatákban, ahol a harcmezőn a családtagok kerülnek egymással szembe. Győzhet-e a mindenható szeretet akkor, amikor ellenfele a
bordat, 2013. december 19. csütörtök, 18:53
AGATHA CHRISTIE: A treff király
- Az igazság - jegyeztem meg, félretéve a Daily Newsmongert - felülmúl minden képzeletet!
Ez a megállapítás talán nem volt egészen eredeti. Úgy tűnt, fel is bosszantotta barátomat. Tojásdad fejét féloldalra billentve a kis ember gondosan lepöccintett egy képzeletbeli porszemet élére vasalt nadrágjáról, majd kijelentette.
- Micsoda mélység! Mily mélyen szántó gondolatai vannak ma az én Hastings barátom
nak!
Anélkül, hogy a legcsekélyebb mértékben is hagytam volna zavartatni magamat ettől a meglehetősen tiszteletlen élcelődéstől, összehajtogattam az újságomat, és félretoltam.
- Olvasta már a mai reggeli újságot?
- Olvastam. Utána pedig szimmetrikusan összehajtogattam újra. Én bezzeg nem a padlón tartom a lapokat, ahogy azt ön szokta, akiből sajnálatos módon hiányzik a rend és a módszeresség.
(Poirot ezúttal legelőnytelenebb arcát mutatta. A Rend és a Módszeresség az ő istenei! Sőt odáig megy, hogy valamennyi sikerét ezeknek tudja be.)
- Akkor látta a
scorpionsrose, 2013. december 04. szerda, 18:10
szeretettel
és devóciójában ösztönösen megsejtett valamit az ősi pozitúra-mágiából. Megtagadta magától a délutáni pihenést például. Páncélszerû fûzőben, egyenes háttal ült egy karosszékben órákig, testét nem engedte át az elernyedésnek, mert babonásan, fanatikusan hitt benne, hogyha feladja az idővel harcban álló, feszült angarde-ot, akkor ebben a nyitott lazaságban rátör az öregség, és végképpen leigázza, elhiteti önmagát sajgó, fáradt, lusta fizikumával.

E groteszkül kirívó eseteken kívül azonban, végigelemezve embertársaink és saját magatartásunkat, rá kell jönnünk, hogy mindannyian valamiféle ösztönös pozitúra szuggesztiójában élünk és cselekszünk. Arckifejezésünk, testtartásunk, légzési módunk, modorosságunk, ruháink színe, hajviseletünk szimbólumbeszéddel kiabálják rólunk mindazt, amivel vádoljuk és büntetjük magunkat. A depressziós, rossz, sötét, gyûrött, esett, hajlott, zárkózó külső habitus elintézetlen belső folyamatok kivetülése s egyben mazochisztikus
sayuri, 2012. április 23. hétfő, 17:49
Razzia a fatolvajok ellen a Közép-Tisza mentén
Busi László elmondta: az akcióban öt hatóság mintegy harminc munkatársa vett részt, egyetlen nap alatt többtucatnyi ellenőrzést végeztek szerdán Kisköre és Szolnok között a Tisza mindkét partján.

A razzia célja a súlyos károkat okozó fatolvajok elfogása volt. Nyolc embert értek tetten és állítottak elő, akik a folyó ártereire igyekeztek, hogy engedély nélkül fát vágjanak, vagy a fával megrakott kerékpárjukat tolták hazafelé; 18 esetben indult szabálysértési eljárás - tájékoztatott a kapitányság irányítója.

Jelezte: az ellenőrzések más jogsértésekre is fényt derítettek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai például Kőtelken egy Tüzép-telep ellen kezdeményeztek adóigazgatási eljárást. Egy tiltott, úgynevezett gereblyéző módszert alkalmazó orvhorgász társaság is lebukott, nekik állatkínzásért kell majd felelniük. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szakértőinek bevonásával szintén büntetőfeljelentést tettek a rendőrök azok ellen a tiszabői férfiak ellen, akik egy 50 ezer forint
velemenyezd, 2012. február 02. csütörtök, 20:44
Emberevő drogok hódítanak
lelkünk mélyén azok vagyunk...) A probléma ugyanakkor annyira súlyos, hogy fontosnak tartjuk felhívni rá a figyelmet.

Kezdjük az amerikai helyzettel, amely ugyan bizonyos mértékben szelídebb, ám elterjedtségét tekintve mégis hátborzongató. A helyzet ugyanis az, hogy becslések szerint az Egyesült Államokban forgalomba kerülő kokain háromnegyedébe olyan anyagot kevernek, amely bőrvérzést okoz.

Két jelentős orvosi folyóirat is foglalkozott az utóbbi hónapokban az üggyel, dokumentált eseteken keresztül bemutatva a tüneteket, melyek általában a füleken, az arcon, vagy a végtagokon jelentek meg jellemzően fekete, elhaló bőr formájában.

A Journal of the American Academy of Dermatology szaklapjában megjelent tanulmány egyik szerzője, a Harbor-UCLA Medical Center munkatársa, Noah Craft szerint egyre nő az esetek száma.

Forgalomból kivont gyógyszer

A kokainba kevert anyag neve levamizol és korábban rákos betegek kezelésére használták, ám később a mellékhatásai
horvathnemagdi, 2011. augusztus 26. péntek, 00:08
Ügyvédi elemzés Stohl ítéletér
Kettő év négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság Stohl Andrást mai elsőfokú ítéletében. A vezess.hu szakértő ügyvédje értékeli az ítéletet.

Ügyvédi elemzés Stohl ítéletéről
Enyhének tekinthető Stohl András ítélete

Dr. Orgoványi Krisztián közlekedési ügyvéd, a Vezess.hu jogi szakértőjének értékelése az elsőfokú ítéletről:

A gondatlan közlekedési bűncselekmények az úgynevezett "eredmény-bűncselekmények" besorolásába tartoznak. Ez azt jelenti, hogy alapesetben kizárólag a bűncselekménnyel okozott személyi sérülés súlyossága, és a sértettek száma dönti el, milyen tárgyi súlyú az ügy.

A bűncselekmény megítélése egészen más, ha az okozó maga is szándékos magatartásával tehet arról, hogy a baleset bekövetkezett - dacára annak, hogy konkrétan nem szándékosan karambolozott. A kockázat növelése pl. szeszes ital és/vagy kábítószer
trinity1, 2011. április 01. péntek, 07:58
Magyar Szent Korona eszmeiség
MAGYAR SZENT KORONA ESZMEISÉG

Tácsi István - A Magyar Szent Korona eszmeiségének nagy titkai

Van az emberi világnak egy olyan szakrális eszmeisége tárgyiasult formában, amely a jövő természeti világtársadalmának minden eddig tárgyalt, és a könyvben nem érintett gondolat-rendszerét is magában hordozza. Ez a ,,SZEMÉLYISÉGGEL" bíró tárgy a címben feltüntetett középkori Magyar Királyságnak, vagyis a magyar nemzetnek a Szent Koronája. Miként írtam, nekünk már semmit újat sem kell kitalálnunk ahhoz, hogy célként eljuthassunk az emberiség biztos holnapjába. A Szent Korona mindannak az ősi tudásnak a tárgyba öntött megjelenése, amelyben az őseink tudásátadása található kódolt állapotban, amit csak az tud dekódolva újra elolvasni, aki valamilyen szinten a magyarságot a tudás népe egyenes ági leszármazottainak tartja. Mivel ilyen irányultságú ember
menusgabor, 2010. augusztus 15. vasárnap, 18:51
1/2
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Franciska-Maty tuto.jpg
53ilona
2018. május 21. hétfő, 22:05
franciska nécv.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:34
Március 9. Franciska
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:02
Charles Francis Haanel -
sanci81
2018. január 22. hétfő, 17:43
repülés -San Francisco.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 18:26
Francisco Goya
sanci81
2017. február 11. szombat, 21:53
San Francisco
sanci81
2017. január 23. hétfő, 12:43
San Francisco 092.jpg
winxclubervin
2016. október 20. csütörtök, 17:23
ponte-de-sao-francisco -ca
winxclubervin
2016. október 20. csütörtök, 17:19
san-francisco.jpg
borigit
2016. június 21. kedd, 11:50
cities_san_francisco_0 276
borigit
2016. június 21. kedd, 11:36
Berry College 2015-11-20
margoboszi
2015. november 24. kedd, 10:54
Berry College 2014-11-17
margoboszi
2014. december 02. kedd, 16:43
Berry College 2014-11-16
margoboszi
2014. december 02. kedd, 16:43
Címkék
alanyi jogon, magyar nemzetnek, környezete számára, megvizsgált betegek, őseink tudásátadása, címben feltüntetett, betegség felvállalását, Francis Crick Intézet, emberiség biztos, rokkantsági ellátásban, rokkantsági járadékkal, immunrendszer T-sejtjeinek, orosz vezető, tiszabői férfiak, esetek száma, fával megrakott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.