Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 12:28 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Káli László
ócska, alaktalan
cserépen, mi össze is tört már rég, s halvány
emlék az is, hogy volt. Múltbéli homályos folt,
mit talán feledni kellene. De mégis, valahol
mélyen beléd lett égetve a szép, mi most zord
idők nyomán, mint porszem ünneplő ruhán,
megbúvik észrevétlen. Igen. Mint az a remény,
mit Lelked féltve őrzött rejtekén őrizgettél.
Csend van. És rongyosan sápadt, hideg a fény.
Várod közömbösen, hogy a nap valamiképp
majdcsak véget ér, s elmenekülhetsz a sötétség
leple alatt, álmaid megmaradt foszlányaival
oda, hol semmi és senki nem ér el már többé.


HALÁL A VÁLLAMON

A Halál a vállamon zokog, hullajtja a Bánat
vizét. Csak annyit mond színtelen hangon: mindig a mának
élj! Mert ki tudja, mit hoz a Holnap? És lesz-e még
boldog jövő? Megjön-e egyszer is a tépett Remény?
S mondja,
menusgabor, 2018. november 25. vasárnap, 21:00
Nagy Szent Gertrúd szűz 11.17
vezeklés, testi nélkülözések, félreértettség, szenvedés és magány rejlett.
Gertrúd 1301-ben vagy 1302-ben halt meg. Anélkül, hogy hivatalosan szentté avatták volna, ünnepét 1738-ban fölvették a római naptárba. A világegyházban november 16-án, a német nyelvterületen és hazánkban is november 17-én emlékezünk rá. Attribútumai: lángoló szív; feszület a szíven.

Istenünk, te szűz Szent Gertrúd szívében kedves lakóhelyet készítettél magadnak. Közbenjárására világosítsd meg kegyelmeddel szívünk sötétségét, hogy örömmel megtapasztaljuk jelenlétedet és működésedet lelkükben. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

- Katolikus oldalon

Íme, a bölcs szűz, az okos szüzek közül való, aki égő lámpásával ment Krisztus
maroka, 2018. november 17. szombat, 11:31
P. Géraldy
NEGYVEN ÉV

Negyven év - az már érettség!
Több erő - kisebb egészség.
Több allűr - kevesebb szépség.
Nagy dölyf - kis önérzetesség.
Kis étvágy - nagy igényesség.
Kis iram - nagy eltökéltség.
Kis hit - nagy tekintélyesség.
Kevesebb szív - több emberség.
Több erény - kisebb tisztesség.
S bárki bárhogy vélekedjék:
több bér - kisebb jelentőség...
Nyári, tündöklő sötétség!

Fordította: Baranyi Ferenc


NYUGTALANSÁG

A kacajod oly könnyedén,
oly légi-fényesen repes
az árnyban, ahol élek én.
Nagyon erős. Tökéletes.
Ezt nem szeretem, ne nevess.
A házban ettől annyi fény, vagy
egészség száll szét szüntelen,
hogy
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 19:00
Október 23. - Fekete Zsolt: Salgótarjánban történt a legvéresebb leszámolás
de az októberi eseményeket követő legvéresebb, leginkább megmagyarázhatatlan erőszakos leszámolás Salgótarjánban történt.

"Ezért mi emlékezünk az 1956. december 8-án tüntető tömegre és a kegyetlen sortűz ártatlan áldozataira is" - mondta a polgármester.

Fekete Zsolt arról is szólt, hogy október 23-a, és az, amit az akkori történések elindítottak, nem távoli történelem, "ma is itt van közöttünk".

A polgármester az '56-os forradalom legnagyobb sikerének nevezte, hogy "fényt gyújtott a sötétségben", megmutatta: az átlagembereké a legnagyobb erő, ha összefognak egy közös célért.

Salgótarján és Nógrád megye önkormányzata közösen tartotta október 23-i megemlékezését a megyeházán elhelyezett, az 1956-os szabadságharc Nógrád megyei mártírjai emlékére állított emléktáblánál.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a megyei önkormányzat elnöke ünnepi beszédében azt mondta, a fővároson kívül nincs még egy település, amely nagyobb véráldozatot szenvedett volna a dicsőséges forradalom évében, mint
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:30
Ágai Ágnes
VERS?


hogy meghódítsd az ismeretlent...
hogy elérd a lehetetlent,
hogy élni tudj, ha nem is lehet,
hogy átöleljen a Szeretet,
hogy érezd: neked szól, senki másnak,
hogy ne szégyelld, ha sírni látnak,
hogy kinyíljanak rég bezárult falak,
hogy újra te légy önmagad, és
ne félj, ha rád teríti komor
palástját az Éj, mert egyszer
véget ér a sötétség birodalma, s ott
megszűnik a Gonosz hatalma,
rózsás ujjakkal, szelíd mosollyal
ébreszt föl a Hajnal, s megtölti
...szívedet - fénnyel, verssel, dallal...


MINTHA

Ülök csendben a szobában,
Mintha csak itt volnál,
Mintha csak szólnál,
Mintha csak kimennél,
Mintha csak bejönnél,
Mintha csak
menusgabor, 2018. október 13. szombat, 20:01
Metafizikai egyedüllét
elviselni, ha Isten közelségének érzete nem növekednék egyenes arányban az egyedülléttel. (Scott Peck amerikai pszichiáter)

Bensőnkben van valami, ami összehasonlíthatatlanul értékesebb mindannál, amit magunk körül látunk. Ne képzeljétek azt, hogy bensőnkben semmi sincs! Ne képzeljük úgy a lelkünket, mintha az valami sötét dolog volna. Rendesen ugyanis azt hisszük, hogy nem létezik más fény, mint az, amelyet szemünkkel látunk, s mivel lelkünkkel nem látjuk, azt képzelhetnénk, hogy bensőnkben mély sötétség honol. Ez csak az olyan lélekre áll, amely nincs a kegyelem állapotában, s ebben az esetben sem azért, mintha az Igazság Napja, amely fönntartja a létet, nem ragyogna benne, hanem azért, mert nem képes felfogni annak sugarát. (Avilai Szent Teréz)

Hamis képet formál az, aki azt hiszi, hogy az ember a magányban egyedül van. Van misztikus magány!

A magányt nem gyógyítja, csak elfedi az emberi társaság. A magányt a realitással való kontaktus gyógyítja. (Anthony de
jupiter21, 2018. október 07. vasárnap, 06:09
H.Kohut Katalin: A szabatos magyar nyelv
vezetőket, médiát, minisztereket, minden felelős személyét a politikának azzal a szándékkal, hogy megalázzák és tönkre tegyék a törvényét és életét az általuk emberségi törvénnyel rendelkező népeknek és sokaságoknak.
A mindenkori szándékosan bonyolított politikai nyelvezetnek közérthetőnek kell lennie, mindenki számára világosnak, felfoghatónak. A művész ember arra törekszik, hogy az igazságokat felfedve, ezeket lezárva keresve hozzá hasonló embereket, törvényt ülve a felfoghatatlan, a homályos, a sötétség gondolatai felett megalkossa az új nyelvi szabályokat, az új magyar versírást és irodalmat.

A magyar nyelv, mely állandóan felmutatásra került Szenci Molnár által a világnak, hogy tökéletes, számtalan nyelvi ellenséget szerzett egyfolytában, míg Luther reformátusai üzenve az egykori római egyháznak, mint állandó Babilonnak, a magyar nyelvet Bibliába szerkesztették azzal, hogy a Biblia jelenti a magyar népnek a romlását, ami igaz is, mert valamennyi magyar nyelvi ellenség beírásra került
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:45
H.Kohut Katalin: Férfi becsület (Vilma-Béla párbeszéd)
legyőzők és kommunikációs csapások szerepét és sorsát végrehajtva rajtuk, csak néztek egymásra könnyes szemekkel, abban reménykedve utolsó pillanatig, hogy a rémálom egyszer véget ér, mindez nem történhet meg büntetlenül bízva az emberiességi törvényekben.
.- De abban az országban, mely a világ minden könyvét és főszerepét rajtuk hajtotta végre minden korával, idejével az egykori világnak nem volt segítség, valamint a kivizsgálás az ügynek is nehézkes, mivel elmeosztály alá rendelték azokat, amik a sötétség fertelmeivel mészárolnak, s ha ezeket valaki észleli, ha csak annyit mondjon, hogy tönkre tették, máris megbélyegzik. Az összes kommunista, vallási kort elmeosztály tagjai jelentik, biztonságban van a Hunnia elmeosztály a könyveivel, filmjeivel, szív küldi szívesen kezdete óta a szívszeretettel bíró emberek megtámadásának titokban tartásával
- Hihetetlen ez Bélám, hiszen nagyon kevés szívvel rendelkező ember élt mindig a világban, s éppen ők voltak veszélyben, minden bénító, csonkító csapást,
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 13:07
H.Kohut Katalin: Hiány
kellene alkoholra? Ilyenkor szoktak egymásnak ugrani és olyat elkövetni, melyet nem mos lel semmilyen törvény többé. Mi történik egy tinivel, akinek nincsen szép, új és divatos ruhája, ezért kinézik az iskolából? Mindenképpen az érzelmei kerülnek veszélybe, meg a szellemisége.

Érzelmi hiány lehet a szeretet, vagy szerelem hiánya. A szeretet csak szeretetben képes megmaradni, vagyis nem biztos, hogy ha ilyen hiányérzetünk van, bennünk van a hiba. Vannak olyan közegek, városok, megyék, ahol a sötétség uralkodik, a sivár lélek, butaság, jellemtelenséggel párosulva adja a tömeget, mely között egyetlenként ragyog a tiszta szívvel érző ember. A szeretet bizalomra épül, hatalmas hajtóerő, az egyetlen üzemanyagunk, mellyel működünk, a szeretet adja az erőnket. Ezt bénítja meg a tömegember a közömbösségével,vagyis szárnyalásunk kalodába van zárva. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy lemerültünk, elvesztettük a munkaenergiánkat. Változtatni kell, költözni olyan helyre, ahol hozzánk hasonló emberek
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:08
Kattila: Tavaszi történet
Kattila: Tavaszi történetTavasz van, amerre elhaladunk kizöldül a fű a lábunk alatt, szikrát szór a napsütés, ezernyi méhraj keresi a bimbózó virágokat, hogy a méhpempő szedésekor beporozzák, termékennyé tegyék az édesnedvű virágokat.

Nemrég még egyedül kószáltam céltalanul az utcákon, mindent szürkeség övezett, a hótakarók is feketévé váltak a torünnepén a sötétségnek. Nem értettem egyet ezzel a féktelenséggel, szomorúan néztem a mulatást, nem tudva arról, hogy egykori kedvesem haláltusáját győzelmi mámorban ülik éppen.
Népemmel jártam az égen, kékekkel, űrhajónkkal, ekkor figyeltem fel egykori Vénusz segítséghívására az interneten. Sétált Lillafüreden egykedvűen, torzan, csonkán, szíve halottként nem jelzett már. Szédelegve imbolygott a bizonytalan színpadon, ütlegek és pofonok után és a végén is, nem tudva arról, milyen szép a természet, milyen a hűs forrásvize a vízesésnek, bár még átadta magát az érzéki gyönyöröknek, melyek neki mindig jártak, mint a
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:51
H.Kohut Katalin: A szív ereje
cerberusokkal, mindenféle fekete mágiával. Gesztenyeszín haja kihullott, őszes lett, megfakult a színe, fogai, körmei besárgultak, testrészei otrombává váltak, megnémult. Szív-ereje annyira meggyöngült, utolsó leheletéig is vigasztalva másokat egy napon lefeküdt és nem ébredt fel. Ekkor jelentkezett először egykori népének törvényőrei, Gyuszi, aki ismerte bájos gyermekként, nem tudta, mi történt vele. Majd jött a két oldalának megfelelő egykori udvarlója, Krisztián és Illés, zokogtak a sír szövetsége felett a sötétségnek, az elmúlás torzulásain, mely sérti a természetest, majd egyesével leszámoltak a fekete mágus hadsereggel, tükör törésekkel és misztikus állatokkal, mint világ uraival. Ébresztgették Annácskát, szólongatták, aki nem akart tudni többé semmiről, szívébe alig lehetett életet lehelni. Azelőtt nem tudott sírni, megdermedtek a lékek-könnyei, csak némán szemlélte a történéseket, értelmetlen halálokat. Most zokogott együtt a megmentőivel, akik vigasztalták szép szóval az egykori vigasztalót. Szépen
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:47
A világ emberiségének maradékai és az elmeosztály
emlék, amikor ugyanezt átéltem Bach, vagy Beethoven zenéjét hallgatva kis szobámban megvillanó fény mellett. Az Idő hatalmas, Te is az voltál, egykori megmentőm, Illés. Emléke hősiességednek akkor, amikor az voltál, örökké elkísér, Neked írom ezt az írást, kezdve a történésével a kezdetnek, amikor ezüst-tél álom borult az érzékeinkre az égen, elsötétült minden, az Időt, a kéket elnyelte a gonosz, hangtalanul jégbe és fénybe fagyasztva mindent, így lettünk sarkcsillag csillagai, mielőtt engem levonszott a sötétség, s Te Illés, megmenekítettél akkor még utoljára.

Jelenlét-nélküli megízlelés lett a sorsunk, a jéggé dermedt kék világ állandó Isten-ellenségként meredt a sötétség által, várva sorsunkra.
Kék csillag lettem, mikor földre tiport a hatalom, könnyes szemekkel kívántak a lányok, asszonyok engem, kívánság-teljesítő csillagként, én nem tudtam semmit, közben gondolatban üzentem falevelekkel, boroszlánnal, mely ringott az erdőn ide-oda csendben, éltem magam is felejtőn a dermesztő csendben.
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:19
1/97
Képek, videók
Káli László - Homokóra
cipello
2016. június 05. vasárnap, 15:19
bú üll a vállamon.jpg
klara50
2013. július 28. vasárnap, 15:59
Vállamon sólyommal
damayanti
2010. július 22. csütörtök, 17:48
Vállamon a macska!!
phagnes
2009. május 17. vasárnap, 15:01
csini a vállamon 03.24.JP
cinci0616
2008. március 24. hétfő, 09:52
Gyere sírj a vállamon
vbara
2006. szeptember 08. péntek, 20:34
Tépett kép.jpg
zsokaoldala
2016. szeptember 13. kedd, 16:39
tépett őszi kép.jpg
laszlolaszlone
2014. augusztus 07. csütörtök, 18:37
lila tépett.jpg
laszlolaszlone
2014. augusztus 07. csütörtök, 18:36
tepett8.png
m-irene
2014. július 13. vasárnap, 21:23
tépett3.jpg
pommerevi54
2014. július 03. csütörtök, 09:09
tépett2.jpg
pommerevi54
2014. július 03. csütörtök, 09:09
tépett1.jpg
pommerevi54
2014. július 03. csütörtök, 09:09
tépett.jpg
pommerevi54
2014. július 03. csütörtök, 09:08
tepett5.png
m-irene
2014. április 23. szerda, 18:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.