Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 18:04 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajttal tölt
Hozzávalók:
4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
1 cs snidling
8 cikk mackósajt
1 db chili paprika
friss bazsalikom

őrölt fehér bors
1 cs. szeletelt bacon

Elkészítés:
A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítjük sóval és borssal.
A karajszeletek egyik oldalára szeletelt bacont teszünk, halmozunk rá a sajtos töltelékből, felgöngyöljük, baconba tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.
A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 17:07
Bájos Angelika szelet
(baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum

Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A másik lapot is így készítjük, csak azt dióval.

A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd felfőzzük. A cukrot akkor adjuk hozzá, ha levettük a tűzről, majd addig keverjük, amíg el nem olvad. A vajat és a margarint habverővel alaposan kihabosítjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a pudingot és az aromát, majd tovább keverjük. Az így elkészült krémet ketté választjuk és az egyik felébe belekeverjük az instant kávét, a másikba pedig a diót.

A kakaós lapot vékonyan megkenjük lekvárral, majd erre rákenjük a diós krémet, rátesszük a diós lapot, majd ezt
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:54
Hólabda torta
18 dkg cukor
1 vaníliás cukor

Vanília krémhez:

1 tasak(10 g zselatin)
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 vanília rúd
2,5 dl tej
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A bevonathoz:

10 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
3-3 dkg fehér csokoládé olvasztva

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, liszttel, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel. A fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keverékkel és eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tojás sárgákból,a cukorból,a vanília rúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:45
Kókuszcsókos, vaniliakrémes csoda
habcsókhoz:

4 tojásfehérje,
6 evőkanál cukor,
120 g kókuszreszelék.
Hozzávalók a krémhez:

4 tojás sárgája,
5 evőkanál cukor,
40 g étkezési keményítő,
300 ml tej,
vaníliaaroma,
200 g vaj,
1 ananász konzerv,
200 ml tejszín,
50 g fehér csoki a díszítéshez.
Elkészítése:

A lap elkészítése: keverjük össze kézi mixerrel egy tálban a tojásfehérjét a sóval, adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, majd a lisztet, amelyben elkeverjük a sütőport és a kakaót. Amikor elkészült kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsi 28 x 38 cm átmérőjű legyen. Süssük 180 fokos sütőben 15 percet, majd rátesszük a kókuszos habot és még sütjük 10 - 15 percet.

Kókuszos habcsók készítése: a tojásfehérjét verjük fel jó keményre, adjuk hozzá a cukrot is és verjük tovább, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Simítsuk el a tésztán és süssük még 10 - 15 percet.

A krém elkészítése: a tojássárgáját keverjük ki a
eva6, 2018. november 16. péntek, 14:37
Kekszes-krémes
Kekszes-krémes


Hozzávalók:

4 tojás, 6 ek. liszt, 5 ek. porcukor, 2 van. cukor, 5 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 ek. citromlé, csipet só, 2 cs. háztartási keksz

A tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint 5 kanál porcukorra és a van. cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal simább lesz) összedolgozzuk. A kekszeket langyos tejbe mártjuk(csak egy pillanatra, ne ázzon el) és 1 sort lerakunk egy tepsibe (én gáztepsibe szoktam). Rákenjük a krémet és rárakjuk a másik csomag kekszet. Ízlés szerint ezt a kekszréteget megkenhetjük nem túl édes, pikáns lekvárral.
A tojásfehérjéket a 25 dkg porcukorral citromlével, csipet sóval gőz fölött felverjük és a kekszre simítjuk. Tetejét ízlés szerint díszítjük.

Csak másnap lehet jól szeletelni!
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:54
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
4
gerezd fokhagyma.
A vadhúst lehártyázzuk, kisebb darabokra vágjuk a csontos részeket is, a faggyút
eltávolítjuk. Több vízben alaposan átmossuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk, és a bográcsban kisütjük a zsírját. A pörcöket kiszedjük.
A vöröshagymát felszeljük, majd a zsírban megfonnyasztjuk. Levesszük a tűzről, és
beleforgatjuk a vadhúst. Visszatesszük, és addig sütjük, míg a hús külsején kéreg
képződik.
A hideg sertészsírban elkeverjük az őrölt paprikát, majd apró darabkákban beleszeljük a
tv-paprikát. Paradicsomlével felöntjük, simára kidolgozzuk, félretesszük.
Egy kisebb lábasban a vörösbort felmelegítjük a babérlevelekkel és a borókabogyókkal.
Felforraljuk, majd a lángot elzárva pár percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek íze átjárja a
bort.
Közben a húsra sót, őrölt borsot és fokhagymát teszünk. Szűrőkanálon keresztül
hozzáöntjük a bort, és további fél óráig főzzük.
A vargányát
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Ropogós csirkeszárnyak steakburgonyával és mártogatóssal
Hozzávalók 2 személyre:
Csirkeszárny:
10 db csirkeszárny
2 ek méz
2 ek mustár
2 ek szójaszósz
4 ek worchester szósz
1 dl olívaolaj
3 ek sült csirke fűszerkeverék
1 tk csípős pirosarany
frissen őrölt bors


1. A csirkeszárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk.
2. Egy kis edényben a mézet, a mustárt, a szószokat, az olívaolajat, a fűszerkeveréket, pirosaranyat jól elkeverjük és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. Most kerülnek ám pácba a csirkécskék:) Én 3/4 óráig pihentettem a hűtőben őket és így is isteni lett, el sem merem képzelni mi lesz ha lesz egy egész estéjük a pácban:)
4. Amíg a szárnyak pácolódtak, a sütőt előmelegítettem 200 fokra és előkészítettem a steakburgonyát.
5. A csirkeszárnyakat 200 fokon sütjük 35 percig, majd 220 fokon pirítjuk meg a tetejét 10 perc alatt.

Steakburgonya:
5 nagyobb burgonya
1 ek mustár
6 ek olaj
2 zúzott fokhagyma gerezd
1
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:48
Hűtős lángos
Olyan lángos tészta amit nyugodtan tehetsz a hűtőbe és csak annyit kell egyszerre kisütnöd, amennyi frissen elfogy!

1 kg finomliszt,3 tojás,1 ek só,5 dkg friss élesztő,1,5 dl tej
1 mk cukor,3 db 175 g-os kefir

A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, a közepébe ütjük a tojásokat és a kefireket is hozzáadjuk. A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük és kézzel egynemű, puha tésztává dagasztjuk.
Egy tálba tesszük, folpackkal lezárjuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Étolajjal kikent nejlon zacskóba is tehetjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk. 20 percig meleg helyen pihentetjük.

Egy serpenyőben 2 ujjnyi étolajat melegítünk és olajos kézzel a lángosokat széthúzzuk, majd a lángosok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk, esetleg zúzott
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:56
Tejbegriz kirántva
Hozzávalók: 1 liter házi tej, 25 dkg búzadara, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A tálaláshoz fahéjas porcukor, lekvár.
Három dl tejben elkeverjük a cukrot és a búzadarát. Ízesítjük csipetnyi sóval és vaníliás cukorral.
A megmaradt tejet felforraljuk, és a búzadarás keveréket apránként hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tejbegríznél is sűrűbb állagú masszát kapunk.
Egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk, ebbe borítjuk a megfőtt darát. Elsimítjuk, és teljesen kihűtjük. Kockákra, vagy téglalapokra vágjuk, majd panírozzuk.
A tojásokat felütjük, és kicsi sóval elkeverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát összeöntjük. A gríz darabkákat először lisztes morzsába forgatjuk, majd tojásba mártjuk, és újra visszatesszük a zsemlemorzsába.
Forró olajban szép színesre sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:32
Fantasztikus sütemény
tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.

Összeállítás:
Kakaós piskóta - krém - fehér tészta - csoki máz.
A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, azután szeleteljük.
Nagyon finom kiadós
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:45
Anyóstekercs
dkg Rama
50 dkg meggy + ízlés szerint cukor, 1 mokkás k fahéj
50 dkg tehéntúró + 1 egész tojás 3 kanál cukor
2 - 4 kanál olaj
porcukor a tetejére
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés

50 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval, sütőporral közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott Ramát elkeverjük és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a bejglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót és tojással villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük. A másikra rámorzsoljuk a túrót, majd mindkét tésztalapot feltekerjük. A tetejét megkenjük
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:06
Gyros tál
Hozzávalók

1 csomag Gyros fűszerkeverék
80 dkg csirkemellfilé
2 pohár natúr joghurt, vagy tejföl
hagyma,
paradicsom
kígyóuborka
1 kg újburgonya
6 ek olaj
ízlés szerint só és bors

Elkészítés

A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk, 4 ek. olajjal és a fűszerkeverékkel elkeverjük, és 30 percig pihentetjük.

A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük 2 ek. olajjal, kevés sóval és a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.

Közben az uborkát almareszelőn lereszeljük, sózzuk, 10 perc után a levét kicsavatjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint

A húst serpenyőben vagy grillen többször átforgatva hirtelen kisütjük, és együtt tálaljuk a burgonyával, joghurtos salátával és a zöldségekkel.
irmus, 2018. augusztus 05. vasárnap, 07:31
1/279
Képek, videók
Duplán baconös karajszele
irmus
2018. május 22. kedd, 08:33
Chilis bab
irmus
2016. március 26. szombat, 19:21
mézes-chilis csirkeszárny
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:56
chilis bab.jpg
snbela44
2015. július 27. hétfő, 12:42
mézes, lime-s,chilis csir
snbela44
2014. december 21. vasárnap, 18:14
mézes, lime-s,chilis csir
sarkadykati
2014. november 22. szombat, 18:19
mezes-chilis-csirke-sz arn
snbela44
2014. november 18. kedd, 07:45
NE VALTSD APRORA
borigit
2015. március 28. szombat, 16:04
Ne váltsd apróra szíved k
jucinenadov
2015. január 05. hétfő, 23:49
1.Ne válts apróra....jpg
anci-ani
2013. augusztus 04. vasárnap, 22:27
ne váltsd apróra.....gif
jucinenadov
2012. szeptember 27. csütörtök, 01:15
Ne váltsd apróra....jpg
anitahajdu
2011. augusztus 28. vasárnap, 16:17
Ne váltsd apróra.jpg
scorpionsrose
2011. január 11. kedd, 10:16
Ne váltsd apróra....jpg
szilvi1113
2009. július 24. péntek, 17:27
ady ne valtsd aprora.jpg
marisza
2009. április 24. péntek, 21:41
Címkék
tetejét megkenjük, burgonyát megtisztítjuk, gríz darabkákat, tojás sárgákat, felfuttatott élesztőt, tepsit hideg, szárnyak pácolódtak, tojásfehérjét verjük, tojás sárgákból, pudingporokat csomómentesen, fehérjéhez adjuk, kekszeket langyos, megmaradt tejet, hűtőben őket, lecsepegtetett meggyet, egyik felébe,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.