Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:44 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtgolyó
Hozzávalók kb. 15 db-hoz

10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj

A tetejére:

1 kis csokor petrezselyemzöld
1 sárgarépa
durvára őrölt tarka bors
Az öntethez:

2 dl kefir
1 kis csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk.
A petrezselymet apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
A golyókat a petrezselyemben, a reszelt sárgarépában vagy a tarka borsban meghempergetjük. Ízlésesen tálra rendezzük.
Az öntethez a kefirt simára keverjük az apróra vágott snidlinggel és a zúzott fokhagymával.
A sajtgolyókat az öntetbe mártogatva fogyaszthatjuk.
forrás:kifoztuk.hu
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:15
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
Feldarabolom, főzök 5 kemény tojást, a kolbásszal, jó adag zsírral, egy fej lila hagymával, pici sóval és borssal bele a nagyobb késsel ellátott turmixba, pár keverés és kész is.

CUKKINIS KENCE
Hozzávalók / 4 adag:
-- 2 kis db cukkini
-- 1 közepes db vöröshagyma
-- 3 gerezd fokhagyma
-- 2 ek zsír
-- só ízlés szerint
-- bors ízlés szerint
-- 1 csokor bazsalikom
-- oregánó ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.
A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, és borsot őrlünk rá. Közepes tűzön megpároljuk, csak a legvégén sózzuk, és belekeverjük a felaprított bazsalikomot, majd az oregánót is.

CÉKLAKRÉM TOJÁSSAL
Hozzávalók:
-- 20 dkg cékla
-- 4 db tojás
-- 2 kanál zsír
-- fél citromból nyert citromlé
-- só ízlés szerint
-- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Hegykői répatorta
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa, 3 tojás, csipetnyi só, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg őrölt dió, 10 dkg finomliszt, 1 sütőpor. A krémhez: 20 dkg natúr krémsajt, 4 evőkanál kristálycukor, fél liter habtejszín, 1 csomag habfixáló.
A tortaforma kikenéséhez vaj. A díszítéshez pisztácia, főtt sárgarépa, citromfű.
A sárgarépát apróra lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez 3 evőkanál
vizet, csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. Közben apránként a cukrot is
hozzákeverjük. Ezután belecsurgatjuk a tojások sárgáját.
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és a dióval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is, és alaposan átforgatjuk. Az egészeta tojásos masszábatesszük.A sütőt előmelegítjük, a tortaformát vajjal kikenjük.Beleöntjük a jól átkevert masszát, és megsütjük.
A krémhez a sajtot a cukorral gyorsan elkeverjük. A tejszínt a habfixálóval keményre
felverjük, és a két anyagot óvatosan összedolgozzuk. Ezt a szép, és nagyon
bkisseva, 2018. július 28. szombat, 16:52
Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)
káposztasaláta)


Hozzávalók

1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
1/2 fej hagyma
1 ek só
8 ek majonéz
4 ek tejföl
4 ek tejszín (vagy tej)
2 ek méz
2 ek citromlé
1 mk ecetes torma
1 mk őrölt fehér bors
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

A káposztát, a sárgarépát és a hagymát durván lereszeljük. Egy tálba rakjuk, jól megsózzuk, és 40 percet állni hagyjuk. Ezután vízzel átmossuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
Egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a tejszínt, a mézet, a frissen facsart citromlevet és az ecetes tormát. Sóval, borssal ízesítjük, valamint ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel.
Az így kapott majonézes keveréket összeforgatjuk a
vorosrozsa66, 2018. július 16. hétfő, 18:51
abaúj tavaszi kaszásleves
-Hegyköz
Bózsva

Hozzávalók:
25 dkg füstölt sonka, 3 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, 1 fej vörös hagyma,
3 cikk fokhagyma, 2 db babérlevél, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
só, szemes bors, fűszerpaprika, petrezselyem zöld,
Elkészítése:
A füstölt húst éjszakára beáztatjuk, majd hideg vízbe feltesszük főzni és hozzáadjuk a vörös
hagymát, fokhagymát, a babérlevelet és a szemes borsot.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, lereszeljük.
A puhára főtt füstölt húst kivesszük, a főző levet, pedig átszűrjük. A leszűrt lébe a reszelt
zöldségeket ízesítés után (sózás) megfőzzük.
Rántást készítünk: a lisztet olajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és felöntjük
vízzel.
Az elkészített rántást lassan belekavarjuk a zöldséges húslevesbe és összeforraljuk, majd
megszórjuk petrezselyemmel. A kockára vágott füstölt húst visszatesszük a levesbe, és
tejföllel tálaljuk.
A tavaszi kaszásleves egy
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 09:07
Receptek túróval!
apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk és a túróval együtt tálaljuk.

Túrótorta
************
Hozzávalók:
1 kg túró, 50 dkg gyümölcs (ami éppen van), 1 doboz tejszín, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:
A túrót szitán (vagy tésztaszűrőn) átnyomkodjuk, elkeverjük a gyümölccsel, a cukorral. A
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Mandulás sárgarépasütemény
Hozzávalók:
250 gr répa
250 gr darált mandula
3 tojás
200 gr cukor
1 kiskanál vaniliéscukor
0,5 kiskanál fahéj
50 gr burgonya-liszt
egy kevés vaj a tepsi aljára
egy kis macesz-liszt

Elkészítés:
Begyújtjuk a sütőt és 180 fokra állítjuk, hogy előmelegedjen, mire berakjuk a süteményt.
Alaposan megmossuk a sárgarépát aztán meghámozzuk, és aprólyukú reszelőn lereszeljük. Két nedvszívó papír közé helyezzük, kicsit megnyomkodjuk, hogy a felesleges nedvesség kijöjjön belőle.

Egy tálban összekeverjük a répát, a mandulát, a tojást, a cukrot, a vaníliáscukrot, a fahéjat és a burgonyalisztet.
Bekenjük a tepsi alját vajjal, megszórjuk maceszliszttel és a fölösleget kirázzuk belőle. Belehelyezzük a répás masszát és háromnegyed óráig sütjük.
Miután megsült szeletekre vágjuk és porcukorral meghintjük.

Nagyon finom a sütemény, de csábítóbb lesz egy kanál tejszínhabbal!
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 11:44
Sörlevesek
míg némileg be nem sűrűsödik. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Néha dinsztelünk alá hagymát-fokhagymát, a sör felét helyettesíthetjük húslevessel vagy hallevessel, ez esetben főzhetünk bele pontyot. Van, aki édesre készíti fahéjjal és citromhéjjal.

SÖRLEVES 05.
Hozzávalók 8 személyre: 2 citrom, 2 liter búzasör, 4 fahéjrúd, 10 szem szegfűszeg, 15 dkg cukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 4 tojás, 1 teáskanál őrölt fahéj

Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Kevés vizet forralunk a galuskafőzéshez.

Elkészítése: A sört a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a citrom héjával és levével, a cukorral, egy csipet sóval kb. 5 percig forraljuk. A keményítőt elkeverjük 2-3 evőkanálnyi levesben, majd a levesbe öntjük. Felforraljuk, 1-2 percig rotyogtatjuk, és félrehúzzuk. Kivesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük kevés levessel, majd a visszaöntjük a levesbe. Már nem forraljuk tovább. A fehérjét
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Zöldséges-tojásos fasírttekercs
lekenni

Töltelékhez:

5 keményre főtt tojás
1 egész nagy szál sárgarépa
10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
1 nagyobb kápia paprika
15 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, majd a répát a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni és kihűlni.

A főtt tojásokat apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

A húst egy tálba rakjuk, hozzáütjük a tojásokat, beletesszük a zsemlemorzsát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk.

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sütőpapíron négyszögletes alakúra, kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk a tepsi hosszához igazítva.

A darabolt tojás felét rászórjuk, majd a paprika, a zöldborsó és a répa felét is. Meghintjük a sajt felével.
bkisseva, 2017. november 25. szombat, 20:04
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
fokhagyma,
2 centis gyömbérdarab, megtisztítva,
fél chilipaprika,
5 cl barackpálinka,
1 kávéskanál oregano,
olívaolaj,
só és frissen őrölt bors.

Elkészítés:
A sárgabarackot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálkába tesszük és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Majd félretesszük pár percre, hogy a barackdarabok felpuhuljanak. Közben haladunk tovább az előkészületekkel: a csirkemellet megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük, a chilipaprikát kimagozzuk és vékony karikákra vágjuk.
Ha mindennel megvagyunk, egy közepes méretű serpenyőben megpirítjuk a megsózott-megborsozott csirkecsíkokat, és ha már mindegyik falat szép aranybarna, szűrőkanállal kiemeljük a serpenyőből és félretesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékot kiegészítjük 2 evőkanálnyira, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.
Ezután a tűzről lehúzva felöntjük a pálinkával, teljesen elforraljuk, majd beleöntjük a sárgabarackot levével együtt,
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Érdemes kipróbálni!
Ez az extraméregtelenítő saláta keverék drasztikusan csökkenti a súlyt és szabályozza a savat a gyomorban. Különösképpen a belekben lerakódott zsírt képes kioldani,

A "Vitamin saláta" gazdagítja a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal, rostokkal és pektinnel.
Hozzávaló:
Fejes káposzta
fehér répa
sárgarépa
citromlé
olaj
eljárás:

A káposztát, a fehér répát és a sárgarépát (az arány 3: 1: 1) lereszeljük.

Önts rá növényi olajat (lehetőleg olívaolajat). Sótlanul fogyaszd
szabonekatalin, 2016. szeptember 19. hétfő, 19:02
1/26
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
pesto_hozzavalok_0106. jpg
durcimarcika
2009. június 28. vasárnap, 00:00
erős masszázs :-)
gabipapa
2018. március 09. péntek, 14:10
Masszáda.jpg
pacsakute
2017. május 11. csütörtök, 18:55
tradicionális thai masszá
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:46
Budapest thai masszázs
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:43
eredeti thai masszázs 13.
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:42
eredeti thai masszázs Heg
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:41
thai masszázs terápia
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:40
thai masszázs terápia bud
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:39
Címkék
tűzről lehúzva, cukkinit meghámozzuk, kanál tejszínhabbal, zöldségeket alaposan, felesleges nedvesség, sárgabarackot levével, zöldséges húslevesbe, tepsi hosszához, főző levet, céklát héjában, petrezselymet apróra, túróval együtt, ecetes tormát, tepsi aljára, citromot alaposan, habfixálóval keményre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.