Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 04:39 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hová kell néznünk?
hogy ha segítettek rajta, az nem azért történt, mert Péter és János ott voltak, hanem mivel az Úr él. Amikor a tömeg összesereglett, egy szenzációs csodára éhesen, Péter azt mondta nekik, hogy nem arra néznek, akire kellene. ,,Miért ránk néztek?" Az a Valaki, aki ott valójában munkálkodik, ugyanaz, akit Poncius Pilátus előtt megtagadtak (13. vers). Amikor ez a sánta ember meggyógyult, semmi másról nem volt szó, csak arról, hogy az élő Jézus szolgálata folytatódik.
,,Az apostolok cselekedetei" név szegényes címe annak a könyvnek, amelyik azt írja le, amit az Úr Jézus tett királyi székéből. A könyv Jézusról szól éppúgy, mint ahogy Lukács első könyve annak a feljegyzése, amit Jézus cselekedett, mielőtt ,,trónra lépett". Ezért amikor a Cselekedetek könyvét olvassuk, nem szabad ezt azzal az állandó
kalmanpiroska, 2020. május 23. szombat, 20:18
Húsvét 6. vasárnapja 05.17
OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Rájuk tették a kezüket, s azok megkapták a Szentlelket.
Abban az időben:
Fülöp elment Szamaria városába, és hirdetni kezdte Krisztust. A nép, hallva és látva a csodákat, amelyeket végbevitt, feszült figyelemmel hallgatta. A tisztátalan lelkek ugyanis nagy kiáltással eltávoztak sok megszállottból, és sok béna meg sánta meggyógyult. Nagy lett az öröm abban a városban.
Amikor a Jeruzsálemben maradt apostolok meghallották, hogy Szamaria befogadta az Isten szavát, elküldték hozzájuk Pétert és Jánost. Mikor megérkeztek, imádkoztak értük, hogy szálljon le rájuk a Szentlélek. Mert addig még nem szállt le rájuk, csak meg voltak keresztelve Urunk Jézus nevében. Rájuk tették tehát a kezüket, és azok megkapták a Szentlelket.
Ez az Isten igéje. ApCsel 8,5-8.14-17

SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből
Test szerint ugyan megölték Jézust, de a Lélek szerint életre kelt.
Szeretteim!
Urunkat, Krisztust szentül tiszteljétek
maroka, 2020. május 17. vasárnap, 07:13
Nepomuki Szent János áldozópap és vértanú
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
A bölcs ember tud hallgatni; a fecsegő gyűlöletessé válik.
A balga az ablakon át nézeget a házba, a jól nevelt ember azonban megáll kívül. Neveletlenség, ha az ember az ajtónál hallgatózik; a bölcs embert feszélyezi, ha másról rosszat hall.
Oktalanságot beszél a balgák ajka, a bölcs ember viszont mérlegre teszi minden szavát. A balgák a szájukon hordozzák szívüket, a bölcsek pedig szájukat szívükbe rejtik. Amikor ellenfelét átkozza a gonosz, önnön fejére szórja átkait.
Aki rágalmaz, az magát szennyezi be, s akárhol lakjék is, csak gyűlölik az ilyet, meggyűlölik azt is, aki vele tart.
A hallgatag és okos pedig tiszteletet arat.
Ez az Isten igéje. Sir 21,26-31

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Isten a szilárd jellemű embert választja szószólójának, és teszi az embertársak üdvösségének szolgájává.
Abban az időben amikor a börtönben raboskodó János Jézus tetteiről hallott, elküldte hozzá tanítványait, hogy
maroka, 2020. május 16. szombat, 08:27
Gyásznapot hirdet a Máltai Szeretetszolgálat
Búcsú a Nagymestertől - Fra' Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, a Szuverén Máltai Lovagrend 80. Nagymesterének temetése napjára.Nagymesterétől. A Máltai Rend vezetője április 29-én tért meg Teremtőjéhez Rómában. A gyásznapon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeire kitűzik a fekete lobogót és közös imádsággal emlékeznek a Nagymesterre.

Fra' Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto
a Szuverén Máltai Lovagrend 80. uralkodó Nagymestere (1944 -2020)
1944. december 9-én született Rómában. A római egyetem bölcsészettudományi karán diplomázott, keresztény archeológia és művészettörténet szakon, a Pápai Urbaniana Intézeten oktatott ógörögöt, valamint főkönyvtárosi és levéltárosi funkciót töltött be. Sok tanulmánya jelent meg a középkori művészettörténetről.
Fra' Giacomo Dalla Torrét 1985-ben vették fel a Máltai Rendbe, tiszteleti lovagként, majd 1993-ban tette le az ünnepélyes fogadalmat. 1994-1999 Lombárdia és Velence Nagyperjele, 1999-2004 a
maroka, 2020. május 07. csütörtök, 16:38
Gárdonyi Géza munkássága
fölragyog, -
s mindig föllebb-föllebb szállva
csillagos szép országába
a Holdvilág mosolyog.

Csend van. Reám ereszkedett
valami szent kábulat.
Szemem hunyva, mégis látom
fenn az égi magasságon
a Holdat, s a Had-utat.
Hadak-útján Holdkirálylány
sétál méltóságosan;
fátyolát magával vonva,
mosolyogva bájosan.

Itt is, ott is meg-megáll és
megszóllít egy csillagot:
- Kaszás-csillag, jó munkásom
van-e máma sok dolog?
Sánta-Katát látom amott
hozza már az ebédet,
Bojtár csillag, Három-király
lesz reá a vendéged.

Mit beszélnek még odafenn?
azt én nem is sejthetem.
A királylány ime most a
Göncöl-szekérhez megyen.
Fátyolába burkolózva
szemérmesen beleül.
Beleül.
És a felhők havas útján
lassan lengve elrepül.
ÉJJEL A TISZÁN


Feljött a hold a Tiszára.
Csend borult a fűre, fára,
Szeged
menusgabor, 2020. április 28. kedd, 21:00
Koronavírus - Kaliforniában a hivatalosan regisztráltnál jóval többen lehetnek fertőzöttek
A Jay Bhattacharya és Eran Bendavid által vezetett kutatócsoport április első hetében készítette a tanulmány alapjául szolgáló vizsgálatait Santa Clara megyében 3300 önkéntes részvételével, akik úgy tudták, egészségesek.

A szerológiai vizsgálatok elvégzését követően kiderült, hogy az egészséges emberek 2,5-4,2 százalékának vérében találtak antitesteket, ami azt jelenti, hogy átestek a koronavírus-fertőzésen anélkül, hogy tudtak volna róla. A kutatók ebből - modellezés után - arra a megállapításra jutottak, hogy egész Kaliforniában hasonló lehet a helyzet.

"Az adataink alapján április elseje előtt 48-85 ezer ember fertőződhetett meg Santa Clara megyében. Ezzel szemben a hivatalosan regisztrált fertőzöttek száma a megyében április elsején csak 956 volt, 50-85-ször kevesebb, mint amit az adataink mutattak" - írták a tanulmányban. A kutatók becslései szerint a kaliforniaiak körében is a regisztráltnál 50-85-ször nagyobb lehet a tüneteket nem mutató fertőzöttek aránya.

A tanulmány még nem
velemenyezd, 2020. április 18. szombat, 07:04
Ferenc pápa imádkozik a csodatevő feszület előtt
Miért a Mária-ikon és a csodatevő feszület előtt imádkozik ma Ferenc pápa a Szent Péter téren?
...........
Ferenc pápa a mai napon 18 órakor a Szent Péter-bazilika előtt imádságot vezet, Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után Urbi et Orbi áldást ad, melyhez teljes búcsú kapcsolódik. A Vatican News Instagram-oldalára felöltött képek és információ alapján a térre érkezik a Salus Populi Romani-kegykép és a csodatévő feszület. Miért éppen előttük imádkozik a pápa? - erre keressük a választ. A válasz a kegykép és a csodatévő feszület történetében és a hozzájuk kapcsolódó, a korábbi és a jelenlegi egyházfők kapcsolatában rejlik.
Március 15-én, vasárnap délután Ferenc pápa elhagyta a Vatikánt, és ellátogatott a Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy imában forduljon Szűz Máriához, a Salus Populi Romanihoz, akinek ikonját ott őrzik és tisztelik. Ezt követően a San Marcello al Corso-templomban a csodatevő
maroka, 2020. április 16. csütörtök, 09:06
Regina caeli, laetare, alleluia
Mi a titka a húsvéti idő lélekemelő imájának?
Kérjük a megdicsőült Szűzanya vigaszt nyújtó közbenjárását, aki már részese Krisztus húsvéti győzelmének és a mennyország örömének, hogy most különösen is imádkozzon gyermekeiért (ora pro nobis Deum) isteni Fiánál!
Kovács Zoltán mariológus, az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet rektora, a Mennyek királyné asszonya kezdetű húsvéti antifónáról írt, három részes publikáció, első részét olvashatják.
Regina caeli laetare, alleluia: Quia quem meruisti portare, alleluia: Resurrexit, sicut dixit, alleluia: Ora pro nobis Deum, alleluia.
Mennynek Királyné Asszonya, örülj, szép Szűz, alleluja! E szavakkal köszöntjük hagyományosan Égi Édesanyánkat a húsvéti időben, különösen az egyes napszakokban felcsendülő harangszóra. De vajon mi a titka e lélekemelő imának?
A legfontosabb tudnivalók tekintetében A népi jámborság és liturgia direktóriuma (2002) igazít el bennünket (n. 196): XIV. Benedek pápa rendelkezése alapján (1742. április 20.) húsvéti időben
maroka, 2020. április 16. csütörtök, 08:57
Duduj Szilvia versei
DUDUJ SZILVIA VERSEI

Duduj Szilvia( 1995. május 10. - ), Kolozsváron él


ALMAKÉNT ÁGADON

Vadalma vagyok s Te ág fölöttem,
meghajlok karcsú tested alatt,
újjászületek minden tavasszal,
tél-előn létünk egymásba fagy.

De míg a Nap süt s létezik élet,
minden tavaszt veled szülök,
meleg nappalon, hűs éjszakákon
száraz ágadon veled őszülök.

Kedvesemnek


ANGYAL ÁLOM
menusgabor, 2020. március 29. vasárnap, 20:00
Ferenc pápa rendkívüli Urbi et Orbi áldása a járvány idején
Cikk Magyar kurír 2020.03.27
Ferenc pápa március 27-én, pénteken imát vezetett és rendkívüli, teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldást adott a Szent Péter-bazilika előtti üres téren, a világméretű koronavírus-járvány idején Isten irgalmába ajánlva Róma városát és az egész emberiséget.
Ferenc pápa 18 órakor a Szent Péter-bazilika lépcsőin, a katekézisek szokásos helyén vezetett imádságot, miközben az üres Szent Péter téren esett az eső. Isten igéje Szent Márk evangéliumából (4,35-41) hangzott fel, ezt követte a Szentatya homíliája.
*
Aznap alkonyatkor" (Mk 4,35). Így kezdődik az evangéliumi szakasz, amelyet az imént hallottunk. Már hetek óta úgy érezzük, leszállt az este. Sűrű árnyékok borultak tereinkre, utcáinkra és városainkra; uralmuk alá hajtották az életeinket, mindent megsüketítő csönddel és vigasztalan ürességgel töltve el, amely minden dolgot megbénít jártában: érezni lehet a levegőben, észre lehet venni a gesztusokban, elárulják a tekintetek. Rémültté és elveszetté
maroka, 2020. március 27. péntek, 20:27
Miért nem a bazilika erkélyéről ad holnap Urbi et Orbi áldás
Miért nem a bazilika erkélyéről ad holnap Urbi et Orbi áldást Ferenc pápa?
Kép korábbi felvétel
...............
- Az alábbiakban Bognár Istvánnak, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet spirituálisának, dogmatikatanárának írását adjuk közre.
Ferenc pápa holnap, március 27-én este 6 órakor kezdődő imádsága végén teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldásban részesít minket a római Szent Péter-bazilika előtti térről. De mit is jelent ez az Urbi et Orbi, és hogyan járhat teljes búcsúval?
Először is azt szeretném leszögezni, hogy mindkét kifejezés mögött magát a pápát kell látnunk. Pápai kiváltságról van szó, tehát csak ő adhatja ezt a különleges áldást, s a Szentatya a legfőbb ,,kezelője" az Egyház kegyelmi kincstárának is, melyből búcsút nyerhetünk magunk, de főképp elhunyt testvéreink javára.
Nézzük először az Urbi et Orbi áldást! Magyarul: a városnak, Rómának, és az egész
maroka, 2020. március 27. péntek, 08:09
Világméretű közös imádságra hív a világjárvány idején Ferenc
Világméretű közös imádságra hív a világjárvány idején Ferenc pápa március 25-re
.............
Március 22-én délben az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa felhívással fordult a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényhez, hogy március 25-én, szerdán délben mindenki együtt imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez.
A Szentatya a következő felhívást tette az Úrangyala elimádkozása után:
,,Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a
maroka, 2020. március 23. hétfő, 16:58
1/190
Képek, videók
Poncirus trifoliata / vad
zemenkati
2012. május 13. vasárnap, 19:51
Poncirus trifoliata Bitte
dandej
2009. november 14. szombat, 10:38
poncirus.jpg
kasztl11
2007. január 14. vasárnap, 14:07
poncirus.jpg
szidi001
2007. január 14. vasárnap, 13:26
a tömeg.jpg
sz719eszter
2018. április 08. vasárnap, 15:15
tömeg 003.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:45
tömeg 002.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:45
tömeg 001.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:44
Tömegben
sanci81
2017. május 20. szombat, 19:50
portugália ünneplő tömeg.
maroka
2017. május 13. szombat, 15:28
Tömeg 01.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:19
Tömeg 02.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:05
Tömeg 03.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:05
Tömeg 04.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:04
Tömeg 05.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:04
Címkék
térre érkezik, bölcs embert, Papnevelő Intézet, Nepomuki Szent János, esztergomi Érseki, Érseki Papnevelő Intézet, szenzációs csodára, bölcsek pedig, jelenlegi egyházfők, Máltai Szeretetszolgálat, ajtónál hallgatózik, tanulmány alapjául, bazilika erkélyéről, adataink alapján, Salus Populi Romanihoz, római Szent,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.