Belépés
2019. április 23. kedd | 17. hét | 113. nap | 00:15 | Béla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
tekinthető visszaverendő vagy legyőzendő ellenségnek; épp ellenkezőleg: testvérként kell rá tekintenünk, akit be kell fogadnunk és segítenünk kell. Ezek az emberek nem problémát, hanem értékes forrást jelentenek a besötétített ablakú erődjeinknek, ahol a jólét és a fogyasztás nem enyhíti a növekvő fáradtságot és kimerülést.
Urunk, taníts meg arra, hogy a te szemeiddel lássunk. Te befogadóan, irgalommal tekintesz a korlátainkra és a félelmeinkre. Segíts, hogy a te szemeiddel tekintsünk az eszmék, szokások, nézőpontok különbözőségeire. Segíts, hogy felismerjük: ugyanannak az emberiségnek vagyunk a tagjai. Segíts, hogy a másik befogadásának merész és új útjait mozdítsuk elő, hogy együtt teremtsük meg a közösséget, a családot, a plébániát és a civil társadalmat.

Imádkozzunk együtt, és mondjuk: Segíts, hogy osztozzunk a szenvedésben
...azzal, aki szerettei elvesztése miatt érez fájdalmat;
...azzal, akinek nehezére esik segítséget és vigasztalást kérni;
...azzal, aki bántalmazást és
maroka, 2019. április 20. szombat, 16:15
A késői vacsora és a reggeli kihagyása rontja a szívroham utáni felépülés esélyét
A kutatás elsőként vizsgálta ennek a két egészségtelen táplálkozási szokásnak a hatását akut koronária szindrómával (ACS) küzdő pácienseknél - írja az Eurekalert tudományos hírportál.

A vizsgálat 113 ember bevonásával készült. Az átlagosan 60 éves alanyok 73 százaléka férfi volt. A résztvevők 58 százalékára a reggeli kihagyása, 51 százalékára a késői vacsora volt jellemző, és 41 százalékuknál mindkét rossz szokás megfigyelhető volt.

A tanulmány készítői a reggelit kihagyók csoportjába sorolták azokat, akik legalább heti háromszor nem ettek semmit ebéd előtt, leszámítva például a kávét és a vizet. A késői vacsorázók csoportjába pedig azok tartoztak, akik hetente legalább háromszor a lefekvést megelőző két órában ettek.

A brazíliai Sao Pauló-i Állami Egyetem munkatársa, Marcos Minicucci megjegyezte, hogy a késői vacsora nem feltétlenül jelent késő éjszakai étkezést, noha ennek a csoportnak csaknem az összes tagjára ez volt jellemző.

Minicucci rámutatott továbbá, hogy a megfelelő
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 16:51
A bánat nem vezet boldogsághoz. A szenvedélyt meg kell ...
ismerhetjük és szerethetjük a szenvedélyt, ha fogadalmakat teszünk ellene? A fogadalom az ellenállás egyik mintája, és aminek ellenállunk, az végül meghódít bennünket. A tisztaság valaminek a megtagadása volna? Az önkínzás tényleg a valósághoz vezető út? Valóban azt hisszük, hogy béke lehet a konfliktus eredménye? Ha fogadalmakat teszünk, nem lehetünk tiszták, mert valamit várunk: eredményt vagy hasznot. Ez pedig nem más, mint félelem. Egy elnyomott, fegyelmezett szív nem ismerheti a szeretetet. Ehelyett szokások, érzések - vallási vagy fizikai, pszichológiai vagy érzéki - csapdájába kerül. Nem lehet nagylelkű, mert nem képes teljes mértékben önmagát adni anélkül, hogy közben ne gondolna állandóan saját magára. Legtöbbünk életét erőfeszítések és küzdelmek jellemzik. Elfojtunk, szabályozunk, hogy képesek legyünk betartani a fogadalmainkat. A vágy megtagadása, elfojtása eltorzítja az elmét: sanyargatni kezdjük magunkat, szigorúakká válunk. Pedig a szeretet nem az elme terméke. Minden valamivé válásban ugyanis
koszegimarika, 2019. március 31. vasárnap, 08:18
Aranyosi Ervin: Sanci, a sündisznó
Sanci tudja, az egyenes,
rövidebb út máshoz,
s látható, hogy ragaszkodik
eme állításhoz.
Egyenesen közlekedik,
a kerítés mentén,
- ha levágnám a sarkokat,
biztos rosszul tenném".
Sanci furcsán viselkedik,
a szokások rabja,
bár a vendég eleséget
kistányérban kapja.
Nem esik jól a tányérból,
kiszórja a földre,
finomsággal, eledellel
veszi magát körbe.
Evés közben csámcsog, röfög,
- sündisznó a lelkem -
s nem távozik az “asztaltól",
csak degeszre telten.

Fotó és versötlet: Somogyvári Zsóka
eva6, 2019. március 30. szombat, 13:07
ooOoo
https://www.youtube.com/watch?v=UXslhJT5DWM" >target="_blank"

- Mi a franc ez? (Kérdezi az egyik jelenetben karakter ugye a filmben.)

A válasz meglepően egészen egyszerű és nagyszerű, különböző energiák, mintázatok (tulajdonságok) és elemeknek a keveredése, amiknek a fejlődése történhet negatív avagy pozitív irányba. Ehhez még hozzájöhetnek ugye a vágyak, az emlékek és szokások (kondicionáltság), amik lehetnek tudatosak vagy tudattalanok (ösztönök), amik késztetések formáiban is megnyilvánulnak. Ezekből fognak különböző képességek is kifejlődni, akár "új" képességek. Továbbá az, hogy egy másik lény üzenni szeretne más lényeknek "valamit". Tehát szeretne bizonyos formákban kommunikálni, kapcsolatot felvenni másokkal. Ez lehet aktív vagy passzív. Nem mindegy a szándék, jó vagy rosszindulatú, továbbá az sem mindegy hogy amit közölni szeretne azok igazságok vagy a valóságnak mely
eposz, 2019. március 04. hétfő, 18:21
Évközi 8. vasárnap 03.03
mutatja meg az élet útját, mégpedig nem csupán egyetlen népnek, hanem az egész emberiségnek. Többé már nem a törvények betűje vezet minket, hanem az értünk meghalt és feltámadt Krisztus, aki a szívünkbe írta a tulajdonképpeni egyetlen törvényt, a szeretet parancsát.
Élni, jól és helyesen élni, boldogan és szabadon élni, az élet útján jó irányba haladni minden ember vágya. Mégis azt látjuk, hogy mennyi boldogtalan és szerencsétlen ember botorkál az élet útján. Mennyi ember válik idővel rabjává a szokásoknak és a kiüresedett, lelki tartalom nélküli cselekvési formáknak. Mennyi ember előrehaladását akadályozzák életük során a kényszerek, az elvárások, a másoknak megfelelni akarás. Mennyi ember menekül el a jelen lehetőségei elől vagy a múltba, az emlékezésbe, a nosztalgiázásba vagy éppen a jövőbe, a soha meg nem valósuló álmok és elképzelések világába. Mennyi ember életét tölti ki az értékteremtő munka helyett a pótcselekvések sora vagy a haszontalan időtöltés. Mennyi ember válik csalódottá, elkeseredetté
maroka, 2019. március 03. vasárnap, 09:01
Aranyosi Ervin: Az élet csodás
Az élet csodás, szép kirakós játék,
apró részletekből rakjuk össze mind!
Akad benne fájó, és sok szép ajándék,
kinek-kinek hitünk, s vágyaink szerint.
Gyakran érezzük úgy, hogy egy helyben járunk,
ugyanazt a bús kört írva le megint.
Igyekszünk és mégis bánt a csalódásunk,
ahogyan a lelkünk tegnapba tekint.
Ki kellene lépni az ördögi körből,
változtatnunk kéne rossz szokásokon!
Ám a gyermek lelkünk hitek által nőtt föl,
amit megtanított néhány jó rokon!
Persze mindannyian keressük utunkat,
hogy járhatnánk jobban, mint elődeink,
de ugyanúgy féljük szeretett Urunkat,
s hisszük hogy jól tudták mindezt őseink!
Végül unalmas lesz ugyanaz a játék,
de mitől változna, ha ugyanúgy hiszünk?
Ha cselekedetünkben nincs is önző szándék,
akkor sem lesz tisztább az ivóvizünk.
De jó lenne tudni, miről szól az élet,
de jó lenne végre összerakni már!
Megtudni, hogy mitől lesz boldog a lélek,
s mitől lesz az élet
eva6, 2019. február 05. kedd, 06:59
Enneagram - Fejlődési szintek / Hogyan fogjunk hozzá?
de nem küszködés és erőlködés, mert az eleve kudarcra ítélne bennünket. Ha így értelmezzük az erőfeszítést, az többnyire belső konfliktusokat idéz elő, fokozott szorongáshoz vezet, és egyes esetekben akár negatív irányú elmozdulást is okozhat a kontinuum mentén. Az integráció felé történő mozgáshoz szükséges erőfeszítés inkább csak annyit jelent, hogy meg kell szabadulnunk személyiségünk meggyökeresedett szokásaitól. Az enneagram segít felismerni számos gondolatunk, reakcióink és viselkedésformánk megszokásokon alapuló jellegét és azt, hogy ez gyakran éppen a saját érdekeink ellenében hat. Ennek köszönhetően rátalálunk arra a belső nyugalomra és szabadságra, amellyel levetkőzhetjük ezeket a szokásokat, és így feltárul előttünk a teljesebb, elégedettebb élet lehetősége. Ha megtanuljuk ítélkezés és önigazolás nélkül szemlélni önnön félelmeinket, sérelmeinket és gyengéinket, az a legnagyobb jó, amiben csak részesíthetjük magunkat, s ez egyben lehetővé teszi, hogy ezt a nagy ajándékot másokkal is
eposz, 2019. január 29. kedd, 12:06
Drunvalo Melchizedek: Az Élet Virágának ősi titka /Részlet/
Szíriusz B-től harmadik bolygó kifelé - származó másik faj már készülődött földi utazására. E faj 32 tagja érkezett a földre, 16 férfi és 16 nő, egyetlen házassági közösséget alkotva. Szintén óriások voltak, magasságuk akkora lehetett, mint a Nefilimeké. A Nefilimek elsősorban harmadik dimenzióbéli lények voltak, a szíriuszbeliek azonban a negyedik dimenzió síkját lakták.

A harminckét ugyanazon házasságban élő ember ideája alighanem furcsán hangozhat. Minthogy mi a Nap fényét tükrözzük, a földi szokások szerint egy nő és egy férfi köt egymással házasságot. Napunk egy protonnal és egy elektronnal rendelkező hidrogén csillag. A hidrogén atom mintáját másoljuk, ezért házasodunk ilyen módon, egy férfi egy nővel. Ha olyan bolygókra látogatnánk, melyek két protonnal, két elektronnal és két neutronnal rendelkező hélium csillag körül keringenek, úgy találnák, hogy két férfi köt házasságot két nővel a gyermeknemzés céljából. Az olyan öreg csillagok, mint a Szíriusz B, amely nem más, mint egy magasan
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:17
Bodor Aladár
pazar,
Nézd milyen gyermeteg, milyen magyar.
Leljen a véráldozat párolgása
- Hozsánna! -
Nálad irgalmas meghallgatásra.

Hozsánna néked mind mind e sok vérrel,
Ki mind eléd hull és megváltást kérlel,
Hogy csak még egyszer adassék bocsánat
A bűnös ősök hétbűnű fiának,
Hogy még ez egyszer maradjon nekünk
Ez ősi föld, hol fájt az életünk,
E megvert föld, felejtett ősi sírok,
Folyóvizek, füvek, szép ősi kínok,
Anyai szók, megszokott ős szokások,
Pár tiszaparti szép bús emberálmok -
Csak még egyszer . . .

Vérző Magyarország 1928.Viharmadár dala.

Jövök a mélyből. Az ébredő tenger
Lázas szive küldött föl sóhajképen,
Hogy itt fönn megjelentsem: mi fáj ott lenn,
S a csöpp a csöppnek mit suttog a mélyben ?

Anyám a tenger. Szivembe sötét vért
Tajtékos zord habjábul ö adott,
Lázadt hullám vonagló, dörgő ajka
Csókolt szárnyamba birkózó
menusgabor, 2019. január 23. szerda, 19:30
Az Életerő megőrzésének mentális praktikái
Bizonyított tény, hogy a mai modern életvitel mellett, az emberek egy nap 24 órájából körülbelül napi átlag 4 órát töltenek önpusztító, és életrabló gondolatokkal. Ezek közé tartozik, az idegeskedés, a panaszkodás, a hibáztatás, az önsajnálat, az önmarcangolás, a halasztgatás, stb.

Sajnos a szakirodalom leginkább a rossz szokások, és az önpusztító gondolatformák végtelen lajstromának összeállításával foglalkozik, ahelyett, hogy a pozitív életerősítő és életigenlő praktikákra koncentrálna.

Pedig ezek a nagyon egyszerű hétköznapi mentális gyakorlatok segíthetnek az életerőnk megőrzésében, fenntartásában, és újrateremtésében:

Hetente legalább egyszer aludjuk ki magunkat! Addig aludjunk, amíg a szervezetünk kívánja, ne ébresszük magunkat vekkerrel, hagyjuk, hogy elménk jelezze mikor regenerálódott teljesen. Bátran és lelkiismeret-furdalás nélkül hagyjuk magunkat aludni!

Reggeli első gondolatunk mindig valami jó és éltető legyen! Adjunk hálát, és érezzünk örömet, hogy
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:44
Az ember mint a teremtő [...]
oroszlánnál; ez az embernél megszelídülve, benső bátorságos állapotban jelenik meg. A görög nyelv a bátorságos szavat a szív, a mellkas jellemzőjeként használja. És ha az akarat impulzusait keresi, azokat, melyek elsősorban az anyagcserében lakoznak, megtalálhatja azoknak hússá formálódott képmását a tehénnél.

Ami ma groteszk és paradox csengésű, amit egy olyan kor, melyből hiányzik a szellemi összefüggések megértésének képessége, talán őrültségnek tart, az mégis csak igazságot rejt, s erre a régi szokások rámutatnak. Ugye, mégis feltűnő jelenség, hogy egy Mahatma Gandhi - akiről Romain Rolland oly kevéssé örvendetes módon adott inkább rossz, mint helyes leírást a világnak -, bár tevékenységében teljesen kifelé fordul, és az indiai nép körében mintegy a XVIII. századi felvilágosodást hirdeti Indiába áthelyezve és szemben a régi hindu vallással, a maga felvilágosult hinduizmusában is megőrzött valamit: a tehén tiszteletét. Ezt nem lehet elhagyni - mondta. Mahatma Gandhi pedig, mint tudják, hatévi
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:27
1/152
Képek, videók
keresztút0329_8.jpg
maroka
2019. március 29. péntek, 18:24
keresztút0329_6.jpg
maroka
2019. március 29. péntek, 18:22
keresztút0329_2.jpg
maroka
2019. március 29. péntek, 18:22
keresztút0329_7.jpg
maroka
2019. március 29. péntek, 18:20
keresztút0329_4.jpg
maroka
2019. március 29. péntek, 18:16
keresztút0329.jpg
maroka
2019. március 29. péntek, 18:15
grét_keresztút0308_9.j pg
maroka
2019. március 08. péntek, 21:46
grét_keresztút0308_8.j pg
maroka
2019. március 08. péntek, 21:45
grét_keresztút0308_5.j pg
maroka
2019. március 08. péntek, 21:44
grét_keresztút0308_4.j pg
maroka
2019. március 08. péntek, 21:43
grét_keresztút0308_3.j pg
maroka
2019. március 08. péntek, 21:41
grét_keresztút0308.jpg
maroka
2019. március 08. péntek, 21:37
nagypénteken
orban47
2017. április 15. szombat, 06:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.