Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:12 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Együtt a hitben
rettent el az úttól, mindenki bizalommal tekintett a pápával való találkozásra. Nem fordultunk vissza , hanem mentünk tovább, talán vezetett valami vagy valaki minket.
Helyet kerestünk, közel a frissen készitett székely kapuhoz, amelyen ez a felirat volt olvasható :"Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez, testvér, ne légy hűtlen soha ! A pápa látogatásának alkalmából 2019.jún.1 "
Az idei zarándoklat Erdély öröksége, azonban egyúttal tiszteletben tartja a román és a magyar vallási szokásokat is. Ezen a zarándoklaton más felekezetek hivei is részt vettek, és ez a párbeszéd az egység és a testvériség jele. Nem szabad elfeledni vagy tagadni a múlt összetett és szomorú eseményeit. Ne a múltat nézzük, hanem azt, ami ránk vár, a jövőt, hisz a zarándoklat annyit jelent , hogy hiszünk az Urban, aki hozzánk jön és közöttünk van.
Járjunk együtt, higgyünk, tegyünk együtt. A Szentatya aranyrózsát ajándékozott a csiksomlyói Szűzanyának. Az ötszáz éves kegyszobrot a pápai misére kivitték a
wob, 2019. augusztus 04. vasárnap, 11:33
Lengyel Károly versei
irgalommal!II. DICSÉRET


Nagyapámhoz

Gránitszilánkjaidból építettél
magas falat magadnak.
Gyűlnek rigolyáid, apránként -
mélyen csontjaidba hatolnak.
Meg is fogsz csontosodni idővel,
hajdani szép, fekete huszár.
Szemem előtt leszel idegen
szilánk-váradban nagyapám!
Először csupán esendőnek láttalak
- e szóért, kérlek, megbocsáss! -
közben felvettél új szokásokat,
és eltátja számat a csodálkozás.
Kicsi Anyukának jobb odaát,
- ezt sajnos meg nem érted.
Talán hiába is magyaráznám,
hogy magányod túl kell élned.
Legalább nekem hagyjál majd
várad falán egy eldugott kaput,
mert néha meglátogatlak,
és néha majd nem is kopogok!


New York! New York!
Márai Sándor emlékére

a lélekpiac
menusgabor, 2019. július 22. hétfő, 20:00
RÁKELLENES ÉLELMISZEREK - érdemes tudni róla
folyamatokat a szervezetben.

A kontrollálatlan sejtnövekedés tumorok kialakulásához vezet, melyek gátolják a szervezet normális működését. Hormonokat választanak ki, melyek gátolják az anyagcsere folyamatok lezajlását. A rosszindulatú daganatok a véren vagy a nyirokrendszeren keresztül a test valamennyi pontjába el tudnak jutni és bárhol károsíthatják az egészséges szöveteket.

Tudományos kutatások kimutatták, hogy a rák előfordulása szorosan kapcsolódik az életmódhoz, beleértve a rossz szokásokat, mint a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás.

TÉNY, HOGY ÉTRENDÜNK ALAPVETŐEN BEFOLYÁSOLJA EGÉSZSÉGÜNKET, ÍGY AZ ESÉLYÜNKET IS A RÁK KIALAKULÁSÁRA.
Sajnos, az emberek többsége nem jól tájékozott és nincs tisztában azzal, hogy rákkeltő ételeket fogyaszt. Ezzel szemben vannak olyan élelmiszerek is, melyek rákellenes összetevőket tartalmaznak, rendszeres fogyasztásuk pedig számos előnnyel jár.

Az alábbi lista a
pacsakute, 2019. július 13. szombat, 20:13
Egy tanítvány megkérdezte a Mestertől: –Okos és bölcs
Egy tanítvány megkérdezte a Mestertől:

- Okos és bölcs vagy. Mindig jól érzed magad, és sohasem vagy dühös.
Kérlek, segíts nekem, hogy én is olyan legyek.
A Mester beleegyezett, és megkérte a tanítványát, hogy hozzon krumplit és egy hátizsákot.
- Amikor megsértődsz, mérges leszel, és neheztelsz valakire, - mondta Mester - fogj egy krumplit, írd rá annak a bizonyos embernek a nevét, és tedd be a hátizsákba.
- Ennyi az egész?- kérdezte döbbenten a tanítvány.
- Nem - mondta a Mester - a hátizsák mindig nálad kell, hogy legyen. Valahányszor, amikor valami problémád van valakivel, tegyél bele egy új burgonyát.
A tanítvány követte a Mesterét utasítását.
Ahogy telt az idő, hátizsák egyre nehezebbé vált, majd tele lett. Ráadásul az, hogy mindenhova kellet cipelni, meglehetősen kényelmetlen volt. Ezen kívül az a krumpli, amely elsőként került a hátizsákba, rohadni és penészedni kezdett.
A többi burgonya pedig vagy
koszegimarika, 2019. július 12. péntek, 18:51
NAIK-főigazgató: az aszálykárokat lehet mérsékelni
Gyuricza Csaba a Szárazságban is eredményesen című konferencián felhívta a figyelmet arra, hogy a gazdák nem fordítanak kellő figyelmet a szárazságtűrő növényfajták termesztésére.

A klímakárt okozó talajművelési szokások közül kiemelte a nyári szántást, a vízvesztő, teljesítményt rontó tarlóművelést, az őszi szántások rossz minőségét és a felszínvédelem hiányát a nyári hónapokban.

A NAIK főigazgatója szerint az aszály elleni védekezés leghatékonyabb technikai eszköze a precíziós gazdálkodás.

"Hosszú távon Magyarországon sem lesz más út" - jelentette ki.

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) elnöke a fórumon ugyanakkor úgy fogalmazott: "a legkorszerűbb technológia sem hoz áttörést, ha nincs elegendő víz".

Szavai szerint a kormány meghozta az induláshoz elegendő intézkedéseket, és évi 17 milliárd forintot biztosít az öntözés fejlesztésére.

Jakab István, aki az Országgyűlés fideszes alelnöke is, megemlítette, hogy a csaknem
velemenyezd, 2019. június 03. hétfő, 23:39
Maja öngyógyítás
betegség-egészség állapotát.

Megtanuljuk felismerni a tüneteket és a betegségek előidézésének mestereivé válunk. Az elmének, az agyunkon keresztül működve végtelen ereje van. A régi maják tudták ezt és megtanulták fegyelmezni magukat, hogy elérhessék céljaikat. Mindennap megjelennek olyan katalizátorok, amik nagyon könnyen képesek létrehozni egy nemes betegséget. A tünetek automatikusan megjelennek a sejtmemória mágiáján keresztül. Betegek leszünk, mert a körülményeink indokolják azt. Mindannyian a szokások teremtményei vagyunk. Ezért önmagunk meggyógyítása, szokásaink és sejtmemóriánk megváltoztatásának a kérdésévé válik. Úgy tűnhet, hogy az erősebb akaratú embereknek sokkal jobb esélyei vannak, de ez nem szükségszerűen van így. A 'gyengébb akaratú' nincs megterhelve merev, beprogramozott mintákkal és készen áll arra, hogy elfogadja a változást a szokásos eljárás előnyei nélkül is. Mindkét lábunk kényelmesen a földön van, mégis könnyen elmozdíthatjuk bármilyen helyzetbe,
pacsakute, 2019. június 03. hétfő, 10:56
Hörghurut ellen természetes módszerekkel
A hörgők akut gyulladása általában megfázás vagy fertőzés esetén alakul ki, és fájdalmas köhögéssel, sűrű köpettel, szörcsögő légzéssel, valamint fejfájással és mellkasi fájdalommal jár.

A krónikus hörghurut oka lehet hosszú éveken át tartó cigarettafogyasztás, a szennyezett levegő, a csapadékos éghajlat vagy a rossz étkezési szokások. Okozhatja azonban tüdő- vagy szívbetegség. Főleg idősebb korban a szív erejének csökkenése miatt vér torlódhat fel a tüdőben, amely nehézlégzéssel és köhögési ingerrel jár.

A sokkal gyakoribb, fertőzéses forma megelőzésére és annak megfelelő kezelésére kiválóan alkalmasak a természetes antibiotikumok.

Tegyünk naponta háromszor egy-egy evőkanál aloélevet, zöldbúzafűlevet, valamint 3 csepp grapefruitmag- és propoliszkivonatot egy nagy csésze meleg hörghurutteába. A tea tartalmazhat például ánizst, édesköményt, martilaput, oregánót, kakukkfüvet, borsikát vagy lándzsás útifüvet.

Rendszeres arcgőzölés: 5-5 csepp teafa-, levendula- és
pacsakute, 2019. május 19. vasárnap, 21:26
Porcinkula ünnep Székely János előadása
Szentföldre ment. Mára, a búcsúnyerés lehetőségét az Egyház más templomokra is kiterjesztette. A kis templom bejárata feletti íráson ez áll: ,,Ez az örök élet kapuja, bejárata", a búcsúnyerési lehetőség miatt.
Az örök élet bejárata nem más, mint Isten irgalmas bocsánata.
Legfőbb magatartásunk a hit, az isteni irgalomra való ráhagyatkozás kell, hogy legyen.
A bűnbánat, illetve a gyónás visszavezet a kegyelem állapotába, az isteni életbe. De a bűn "nyomai", a kialakult rossz szokások megmaradnak bennünk (lelkünkben, pszichénkben, reflexeinkben); ezért van szükségünk megtisztulásra, vezeklésre, illetve ezért jutnak emberek az ideig tartó büntetésre, a "tisztítótűzbe". A teljes búcsú az "ideig tartó" büntetéstől, vagyis (ha most meghalnánk) a tisztítótűztől szabadit meg minket, illetve a tisztítótűzben szenvedőket a mennybe juttatja.
Nem is olyan könnyű ráhagyatkoznunk Isten irgalmára, hisz el kell fogadnunk, hogy minden hibánk, bűnünk ellenére Istentől szeretett, általa akart
maroka, 2019. április 25. csütörtök, 13:01
Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
tekinthető visszaverendő vagy legyőzendő ellenségnek; épp ellenkezőleg: testvérként kell rá tekintenünk, akit be kell fogadnunk és segítenünk kell. Ezek az emberek nem problémát, hanem értékes forrást jelentenek a besötétített ablakú erődjeinknek, ahol a jólét és a fogyasztás nem enyhíti a növekvő fáradtságot és kimerülést.
Urunk, taníts meg arra, hogy a te szemeiddel lássunk. Te befogadóan, irgalommal tekintesz a korlátainkra és a félelmeinkre. Segíts, hogy a te szemeiddel tekintsünk az eszmék, szokások, nézőpontok különbözőségeire. Segíts, hogy felismerjük: ugyanannak az emberiségnek vagyunk a tagjai. Segíts, hogy a másik befogadásának merész és új útjait mozdítsuk elő, hogy együtt teremtsük meg a közösséget, a családot, a plébániát és a civil társadalmat.

Imádkozzunk együtt, és mondjuk: Segíts, hogy osztozzunk a szenvedésben
...azzal, aki szerettei elvesztése miatt érez fájdalmat;
...azzal, akinek nehezére esik segítséget és vigasztalást kérni;
...azzal, aki bántalmazást és
maroka, 2019. április 20. szombat, 16:15
A késői vacsora és a reggeli kihagyása rontja a szívroham utáni felépülés esélyét
A kutatás elsőként vizsgálta ennek a két egészségtelen táplálkozási szokásnak a hatását akut koronária szindrómával (ACS) küzdő pácienseknél - írja az Eurekalert tudományos hírportál.

A vizsgálat 113 ember bevonásával készült. Az átlagosan 60 éves alanyok 73 százaléka férfi volt. A résztvevők 58 százalékára a reggeli kihagyása, 51 százalékára a késői vacsora volt jellemző, és 41 százalékuknál mindkét rossz szokás megfigyelhető volt.

A tanulmány készítői a reggelit kihagyók csoportjába sorolták azokat, akik legalább heti háromszor nem ettek semmit ebéd előtt, leszámítva például a kávét és a vizet. A késői vacsorázók csoportjába pedig azok tartoztak, akik hetente legalább háromszor a lefekvést megelőző két órában ettek.

A brazíliai Sao Pauló-i Állami Egyetem munkatársa, Marcos Minicucci megjegyezte, hogy a késői vacsora nem feltétlenül jelent késő éjszakai étkezést, noha ennek a csoportnak csaknem az összes tagjára ez volt jellemző.

Minicucci rámutatott továbbá, hogy a megfelelő
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 16:51
A bánat nem vezet boldogsághoz. A szenvedélyt meg kell ...
ismerhetjük és szerethetjük a szenvedélyt, ha fogadalmakat teszünk ellene? A fogadalom az ellenállás egyik mintája, és aminek ellenállunk, az végül meghódít bennünket. A tisztaság valaminek a megtagadása volna? Az önkínzás tényleg a valósághoz vezető út? Valóban azt hisszük, hogy béke lehet a konfliktus eredménye? Ha fogadalmakat teszünk, nem lehetünk tiszták, mert valamit várunk: eredményt vagy hasznot. Ez pedig nem más, mint félelem. Egy elnyomott, fegyelmezett szív nem ismerheti a szeretetet. Ehelyett szokások, érzések - vallási vagy fizikai, pszichológiai vagy érzéki - csapdájába kerül. Nem lehet nagylelkű, mert nem képes teljes mértékben önmagát adni anélkül, hogy közben ne gondolna állandóan saját magára. Legtöbbünk életét erőfeszítések és küzdelmek jellemzik. Elfojtunk, szabályozunk, hogy képesek legyünk betartani a fogadalmainkat. A vágy megtagadása, elfojtása eltorzítja az elmét: sanyargatni kezdjük magunkat, szigorúakká válunk. Pedig a szeretet nem az elme terméke. Minden valamivé válásban ugyanis
koszegimarika, 2019. március 31. vasárnap, 08:18
1/152
Képek, videók
magdival együtt.jpg
maroka
2019. június 17. hétfő, 23:03
0 a az együtt töltött idő
lovaszmarika
2019. január 16. szerda, 09:27
Bizony együtt lélekben is
alvaro-hopihe
2018. október 22. hétfő, 10:16
ősz és tél együtt0930.jpg
maroka
2018. október 01. hétfő, 00:10
kéz a kézben együtt.png
sz719eszter
2018. július 19. csütörtök, 19:13
Együtt játszók
sanci81
2018. július 09. hétfő, 17:07
Jó reggelt igyunk együtt
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:34
Elmentél s veled együtt e
irmus
2018. május 24. csütörtök, 06:42
Úgy élünk együtt, két kis
chillik
2018. április 26. csütörtök, 05:20
Együtt a család
sanci81
2018. április 22. vasárnap, 11:44
Együtt a tanítványokkal
sanci81
2018. március 13. kedd, 18:11
Ne rettenj meg.jpg
kkm
2015. október 04. vasárnap, 16:54
Ne rettenj meg 1.jpg
rozsaschvalm
2015. szeptember 06. vasárnap, 18:17
SR Ne rettenj meg1
sanci81
2015. május 21. csütörtök, 15:51
SR Ne rettenj meg
sanci81
2015. május 10. vasárnap, 09:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.