Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:18 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Finom sajtos rúd
Sajtos rúd:
Elkészítési idő: Előkészítés: 10 perc Sütés : 15-20 perc
Hány adagra elég? Adagok: 12

Hozzávalók:
125 gramm vaj
125 gramm zsír
150 gramm reszelt sajt
1 evőkanál só
500 gramm liszt
2 deciliter tejföl
1+1 darab tojás
ízlés szerint reszelt sajt (a tetejére)

Leírás:
A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, elkeverjük, végül a tojást és a tejfölt is beletesszük, és tésztává gyúrjuk. Alaposan becsomagoljuk, és hideg helyen pihentetjük legalább három órát, de inkább egy éjszakát. Amikor sütni készülünk, előmelegítjük a sütőt 220 fokosra. Kivesszük a hűtőből a tésztát, hagyjuk kicsit felengedni, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen
pacsakute, 2019. január 06. vasárnap, 20:48
Sajtos, réteges kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1 tojás
120 g tejföl
1 kk cukor
2 tk só vagy ízlés szerint
Töltelékhez:

10 dkg puha vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt is)
Tetejére:

1 felvert tojás
reszelt sajt és magvak

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni az egészet. Akikor félig összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kidagasztjuk.

Kelesztés nélkül egy lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk és megkenjük a puha vajjal, majd rászórjuk a reszelt sajtot és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. Letakarjuk és 10 percet pihentetjük, majd középen kettévágjuk.

Az egyik felét
suzymama, 2018. december 19. szerda, 16:16
Pulykahúsos casserole
Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús, 1 db nagy édesburgonya, 10 db tojás, olaj, só, bors, 15 dkg eidami sajt, 5-6 db spenót levél
Elkészítés:
A pulykahúst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajjal kikent hőálló edény aljába egy réteg karikára vágott burgonyát teszünk, sózzuk, majd rásimítjuk a pulykahús felét, erre jön ismét burgonya, majd a tetejére a pulykahús. A rétegeket megszórjuk egy kevés reszelt sajttal is. A végén ráöntjük a felvert tojásokat. A tetejét megszórjuk sajttal és a spenót leveleket is rárakjuk. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, míg szép pirosra sül teteje kb. 40-50 perc.
Miért egészséges? Mert az édesburgonya igen magas béta-karotin tartalma miatt rákmegelőző, csökkenti a prosztata- és a vastagbélrák kialakulását.
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:07
Szarvasgomba krémmel töltött karaj recept
Hozzávalók:

60 dkg karaj (4 szelet)
15 dkg trappista sajt
5 dkg parmezán sajt
4 tk szarvasgomba krém
só-, bors ízlés szerint
Panírozáshoz:

20 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
3-4 db tojás
Sütéshez:

kb. 4-5 dl olaj

Elkészítése:

A karaj szeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A kiterített hússzeletek egyik felére teszünk egy vastagabb szelet trappista sajtot.

A sajtot megkenjük a szarvasgomba krémmel, majd megszórjuk a durvára reszelt parmezán sajttal is: Ezek után a hús másik felét ráhajtjuk, és a széleket hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.

A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután forró olajban kisütjük a húsokat.

Hasábburgonyával és párolt kukoricával tálaltam.
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:36
Baconbe göngyölt csípős csirkemell-40 perces mámorító fogás
Baconbe göngyölt csípős csirkemell - 40 perces mámorító fogás


Ha nincs sok időnk főzni, de mégis valami fenségeset szeretnénk készíteni, akkor ez a recept tökéletes lesz.

Hozzávalók:

4 főre:

0,7 kg csirkemell
100 g krémsajt
100 g reszelt sajt
8 szelet bacon
4 jalapeno chili

bors

Elkészítése:
A csirkemellt szeleteljük fel, és veregessük ki. (Annyira hogy tölthető legyen). Dörzsöljük be mindkét oldalát sóval és borssal. Az erős paprikát vágjuk fel apró kockára és keverjük el a krémsajttal és a reszelt sajttal. Töltsük be vele a kiveregetett csirkemelleket, ezután pedig göngyöljük be a csirkemellet 2 szelet baconnel. Ha nem akar egyben maradni, nyugodtan szúrjunk bele akár több fogpiszkálót is. Helyezzük tűzálló tálba, és előmelegített sütőben 200 fokon süssük 25-35 percig.
vorosrozsa66, 2018. november 12. hétfő, 11:23
Túrós-baconos pogácsa
Túrós-baconos pogácsa




Hozzávalók:

35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 tk. só, 1 tojás + 1 a lekenéshez, 2,5 dkg élesztő, 15 dkg bacon (vagy füstölt tarja, sonka), 1 hagyma, 10 dkg füstölt sajt + a tetejére

Az élesztőt kevés tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.
A bacont kis kockára vágva kiolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megsütjük rajta.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a hagymás szalonnával és a reszelt füstölt sajttal. Kinyútjuk ujjnyi vastagra (NEM KELL KELESZTENI!) és tetszőleges nagyságúra kiszaggatjuk.
Tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és 200 C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 16:05
Baconbe göngyölt csípős csirkemell
Hozzávalók:

4 főre:

0,7 kg csirkemell
100 g krémsajt
100 g reszelt sajt
8 szelet bacon
4 jalapeno chili

bors

Elkészítése:
A csirkemellt szeleteljük fel, és veregessük ki. (Annyira hogy tölthető legyen).
Dörzsöljük be mindkét oldalát sóval és borssal. Az erős paprikát vágjuk fel apró
kockára és keverjük el a krémsajttal és a reszelt sajttal.
Töltsük be vele a kiveregetett csirkemelleket, ezután pedig göngyöljük be a
csirkemellet 2 szelet baconnel. Ha nem akar egyben maradni, nyugodtan
szúrjunk bele akár több fogpiszkálót is. Helyezzük tűzálló tálba, és előmelegített
sütőben 200 fokon süssük 25-35 percig.
klarika47, 2018. október 01. hétfő, 06:41
Csirke falatok
Hozzávalók

4 db csirkemell filé
8-10 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 majoránna
1 só
1 kávéskanál őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 vöröshagyma
2 pohár tejföl
1 pohár tejszín
6-8 kanál olíva olaj
20-30 dkg reszelt sajt

A csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágtam és besóztam.
A lisztben elkevertem a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd
a szeletekéket egyenként beleforgattam és alaposan kivajazott
tepsibe szorosan egymás mellé sorakoztattam a darabokat.
A maradék lisztet pedig rászórtam. Nagyon vékony, karikára
vágtam a hagymát, ez jött a tetejére, majd rálocsoltam egy
doboz tejszínt és megszórtam kb. 15-20 dkg reszelt sajttal.
A tejföllel elkevertem az olajat és leöntöttem vele a csirkét.
Alufóliával letakarta és előmelegített sütőben 1 órán át
sütöttem. Ekkor levettem a fóliát, megszórtam még egy
kevéske sajttal és pirosra
klarika47, 2018. szeptember 30. vasárnap, 13:16
H.Kohut Katalin: Szójával töltött cukkini
tojás
2 nagyobb darab cukkini
5 dkg sajt

Elkészítés:

A szójagranulátumot Delikátos vízbe áztatom. Közben egy tálba téve összevágom a vöröshagymát, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat, hozzájuk teszem a kinyomott szóját, majd egy tojást, petrezselyemzöldet, pirospaprikát, borsot, jól összekeverem.

A hosszában és keresztben kettévágott cukkinik belsejét kivágom, sütőpapírra helyezem egy kisebb tepsibe őket. Közepükbe helyezem a tölteléket, megszórom a tetejüket reszelt sajttal, majd lefedve alufóliával előmelegített sütőbe helyezem. Kb. 20 perc kell a cukkinik puhulásáig, amit egy villával ellenőrzök kivétel előtt.

Én megtisztítottam 3 db burgonyát, hosszában felvágva kisütöttem őket forró olajban köretnek. Tálalás előtt készítettem egy pohár joghurtból és készen vásárolt coopos kapormártásból egy finom mártást, ezzel együtt tálaltam. Két főnek elegendő. Ha esetleg marad egy kis szójamassza, áztatott zsemlét facsarok hozzá, kisütöm
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:16
H.Kohut Katalin: Töltött tök
A nyár nem múlhat el finom zöldségek, vitaminok nélkül. A tököt többféleképpen lehet felhasználni, lereszelve főzeléknek, fasírtnak, vagy tölteni. Mostani receptem fogyókúrásoknak, diétásoknak kedvező, de bátran készítheti mindenki ízlése és kedve szerint.

Hozzávalók:

2 kg-os tök
15 dkg szójagranulátum
2 tojás
só ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
bors ízlés szerint
jó nagy fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
tejföl ízlés szerint
reszelt sajt ízlés szerint

A tököt meghámozom, kettévágom, a magját kivájom. Beáztatom a szójagranulátumot Delikátos vízbe, s amikor magába szívta, kifacsarom a víztől, beleteszem egy tálba, ráütöm a tojásokat, ráteszem a pirospaprikát, borsot, sót ízlés szerint, hozzáteszem az apróra vágott vöröshagymát, hozzányomom fokhagymanyomóval a fokhagyma cikkeket, jól összekeverem, s a kettévágott két tök közepébe helyezem a masszát. Tejföllel jól meglocsolom a tetejét és előmelegített sütőben
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:15
Sajtos, köménymagos rudacskák
Sajtos, köménymagos rudacskák

Hozzávalók:

30 dkg liszt
22 dkg margarin, vagy 16 dkg zsír
2 dkg élesztő
1 egész tojás
½ cukor

kevés tej

Köménymagoshoz:

ízlés szerint köménymag


Sajtoshoz:

20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

Az élesztőt ½ dl langyos tejben ½ dkg cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, tojást, sót, kevés tejjel összegyúrjuk. Nem szabad lágynak lennie. Ceruzavastagságúra kinyújtjuk, 8-10 cm-es rudakra vágjuk. Felvert egész tojással megkenjük.

Köménymagoshoz sóval, köménymaggal megszórjuk, a sajtoshoz reszelt sajttal.

A sütőlemezen 2-3 cm-re rakjuk egymástól. Középmeleg sütőben világosbarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

2017. december 29.
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:09
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti

Hozzávalók:

30 dkg darált sertéscomb
1 ü (350 g) sűrített paradicsom
kb. 2 dl paradicsomital
2 nagy fej hagyma
2 cikk fokhagyma
olaj ízlés szerint
zellerzöldje
oregano ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
zellerzöldje
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a zellerleveleket összekötve, főzzük rövid ideig. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, beletesszük a paradicsompürét, paradicsomlével felengedjük. Jó sok oregánóval, bazsalikommal ízesítjük.
A kifőzött és leszúrt spagettiket hozzákeverjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

Nagyon finom egytálétel! Jó étvágyat
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 14:56
1/582
Képek, videók
Sajtos rúd.jpg
pacsakute
2019. január 06. vasárnap, 20:44
Sajtos_rudak.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 17:55
7Sajtos csirkemell
irmus
2018. március 19. hétfő, 07:36
Sajtos-tejszínes csirkeme
irmus
2018. február 22. csütörtök, 07:36
vegyes,+sajtos rud 041.jp
taszat
2018. január 26. péntek, 09:03
Sajtos roló
irmus
2018. január 13. szombat, 14:11
sajtos rudacska 001.JPG
katalinkohut
2017. december 29. péntek, 02:07
joghurtos-sajtos-lepen y-h
snbela44
2017. augusztus 22. kedd, 15:50
Sajtos, fokhagymás cukkin
irmus
2017. július 16. vasárnap, 14:52
vajat készítettem
barbette
2010. július 13. kedd, 20:36
Formát a gépbe tesszük
dorist
2006. november 24. péntek, 23:44
Almás-habos reszelt sütem
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
reszelt gyömbér mézzel.jp
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:26
reszelt-karalabe-leves -17
erzsikepuskas
2014. január 13. hétfő, 10:08
almát reszeltem, most főz
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 17:22
Címkék
kiveregetett csirkemelleket, reszelt füstölt, kisebb tepsibe, kevés reszelt, zellerleveleket összekötve, Kohut Katalin Bolognai, villával ellenőrzök, pulykahús felét, szarvasgomba krémmel, finom mártást, széleket hústűvel, tököt meghámozom, kiterített hússzeletek, lisztben elkevertem, Kohut Katalin, sajtot megkenjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.