Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:54 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Chia-mag receptek reggelire
akár munkába is.

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!
3. Áfonyás chia dzsem
Hozzávalók

• 3 bögre friss (vagy fagyasztott) kék áfonya
• 2 teáskanál reszelt citromhéj
• ¼ bögre friss citromlé
• 3 evőkanál (vagy több) méz
• ¼ bögre chia mag

Elkészítés

1. Párold meg az áfonyát, citromhéjat, citromlevet és mézet közepes lángon körülbelül 5 percig, míg az áfonya levet nem ereszt. Néha keverd meg közben.

2. Növeld a lángot magasabbra, és forrald fel. Főzés közben kevergesd 5-10 percig.

3. Vedd le a dzsemet a tűzről, majd kóstolás után adj hozzá mézet, ha szükséges.

4. Újra forrald fel, majd keverd bele a chia magot és főzd 1 percig.

5. Végül hagyd enyhén lehűlni, majd tedd hőálló edényekbe. Fedd le és hagyd teljesen lehűlni.

chia
lovaszmarika, 2019. június 14. péntek, 09:06
Epres finomságok
kétharmadát, valamint a darabos és pépes epret vegyítsük össze a rizzsel, és rakjuk üvegtálra vagy talpas poharakba. A tetejét a maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Eperfelfújt
Hozzávalók: 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 sütőpor, citromhéj, só, 2 dkg vaj.

Az epret meghintjük 5 dkg cukorral, és állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citromhéjat, a sót, a tejfölt, végül a tojások habbá vert fehérjét. Leve nélkül keverjük bele az epret. Vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, és kis lángon 35-40 percig sütjük.

Eperpuding
Hozzávalók: 1 vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 40 dkg eper, tejszínhab.

A pudingport a zacskón található előírás szerint elkészítjük. A puding egyharmadát hideg vízzel öblített üvegtálba melegen beleöntjük. Megrakjuk megmosott, félbevágott eperrel, majd ismét puding, eper és puding
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
H.Kohut Katalin: Linzer
H.Kohut Katalin: Linzer

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 reszelt citrom héja
1 tojás
sárgabarack lekvár

Egy tálba öntöm a kimért lisztet, melyet összemorzsolok a hűtött vajjal. Hozzáteszem a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásnak a sárgáját, azzal is összegyúrom a tésztát, majd alufóliában a hűtőbe teszem 1-2 óráig pihenni.

Lehűlés után kiveszem a tésztát, kivágok a tepsik aljára sütőpapírt, előmelegítem a sütőt 170 fokra. A gyúródeszka felét belisztezem, ahol nyújtani akarok. Késsel szeleteket vágok a tésztából, mindegyik szeletet egyesével meglisztezem, kinyújtom. Kiszaggatok belőlük egyforma mennyiségű köröket, ugyanannyit a lyukas tetejének való körből, mint az alapból. Egymás mellé helyezem őket sorokban a tepsibe. A lyukasak tetejét a felvert tojásfehérjével megkenem. Kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből. Vigyázni kell a sütéssel, hamar odaégnek, ezért ha már kicsit kezd pirulni a szélük, ki kell venni a
kohlinka, 2019. április 18. csütörtök, 07:20
Különleges bejgli karácsonyra
szilvából vagy nagyon sűrű, házi szilvalekvárból is. Igazi téli finomság, mégsem hagyományos bejgli születik a következő receptből!
Hozzávalók:
50 dkg mirelit szilva
15 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
vagy: sűrű házi szilvalekvár
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A szilvát apróra feldaraboljuk, és 1 evőkanálnyi vízben megpároljuk. Mikor már engedi a saját levét, hozzáadjuk a cukrot. Fedő alatt 30 percig főzzük, ezután keverjük hozzá a reszelt citromhéjat. Vegyük le a fedőt és főzzük további fél órán át, míg szépen besűrűsödik. Ha lekvárt használsz, csak pár percig főzd és add hozzá a citromhéjat.

*
- Mandulás-narancsos töltelék
A karácsony jellegzetes illatait és ízeit rejti magában ez a töltelék, amit egyszerű hozzávalókból és igazán egyszerűen el tudsz készíteni az ünnepi asztalra!
Hozzávalók:
20 dkg darált mandula
10 dkg kandírozott narancshéj
1 narancs reszelt héja
2 dl tej
20 dkg
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 08:51
Dió és mák töltelékes szaloncukor süti
liszt, kenéshez 1db tojás.

Először a töltelékeket készítem el, az alábbi módon:
Mindkettő ugyanolyan formán készül csak az ízesítése tér kicsikét el.
0,5dl tejet felforrósítunk és elkeverjük benne az 5dkg cukrot, ½ csomag vaníliáscukrot. A tűzről levéve hozzáadjuk a diót, 2dkg zsemlemorzsát, mazsolát és kevergetjük, míg besűrűsödik. Akkor jó, ha már nem folyós, hanem formázható.
Ugyan ezen a módon készül a mákos is, csak abba ízesítésként (mazsola helyett) reszelt citromhéjat teszünk.

Most már foglalkozom a tésztával, addig a töltelékek kihűlnek.
Liszttel hintett gyúrótáblán a leveles tésztát elnyújtom. 6x12cm-es darabokra vágom. A közepébe a töltelékből teszek egy kávékanálnyit és összehajtom. Mindkét végén maradjon 3-3cm, ott keskeny szalaggal jól összehúzom, a megmaradt (3cm) részt ollóval vagdosom, így adom meg, a szaloncukorformát. A töltelékes részt tojássárgájával bekenem és előmelegített sütőben 190 fokon, 10 percig sütőm. Ekkor óvatosan kihúzom a
suzymama, 2018. december 08. szombat, 13:35
Almás krémes
bourbon

Elkészítés
90 perc

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szobahőmérsékletű) tésztát gyúrunk.

Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm-es tepsin sütöttem). A tepsi hátát előtte zsírozzuk és lisztezzük le mindig.

Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután jól kinyomkodjuk az almából a levet, majd egy edénybe rakjuk. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, citromhéjat és a fahéjat, majd együtt megdinszteljük kb. 5-7 perc alatt. Lehet hozzászórni kevés zsemlemorzsát, ha nagyon nedves lenne az alma.

A vaníliás krémhez a pudingot a vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjéből a evőkanál cukorral plusz a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük. Ha a krém nem lenne elég édes még melegen szitáljunk hozzá porcukrot.

Sütemény összeállítása következik. Tálcára tesszük az első
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 19:35
Villámgyors mézes krémes, fél óra alatt összedobhatod!
Villámgyors mézes krémes, fél óra alatt összedobhatod!


Eddig csak az elfoglalt, rohanós anyukák kedvence volt ez a recept, de ha kipróbálod, te is elmented majd magadnak.

Hozzávalók
1 csomag mézes tortalap
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
egy kevés vanília aroma
1 citrom reszelt héja
ét- és fehér csoki bevonó massza
5 dl tej

Elkészítés:

A legegyszerűbb készen megvenni a mézes lapokat, kibontani és megtölteni.

A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, az aromát, meg a citromhéjat is belekeverjük.

A pudingport sűrűre főzzük a tejjel. Amikor kihűlt, a margarinos krémmel jó habosra kikeverjük (géppel). Ezzel töltjük meg a 4 lapot.

A tetejét fehér csokival vonjuk be, és étcsokival csurgatjuk meg, így díszesebb.

Hosszúkás
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 19:21
Sütőtökös túrótorta liszt nélkül! Kedvenc őszi receptem!
citromhéj

1 evőkanál kukoricakeményítő


A szószhoz:

100 g tejföl

100 g főtt sütőtök pürésítve

30 g cukor

1 tojás

A liszt nélküli, sütőtökös túrótorta elkészítése:

A túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle.
A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a citromhéjat hozzákeverjük a langyosra hűlt sütőtökhöz.


Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük. A forma közepén kezdjük a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet teszünk bele. Egy kanállal túrókrémet kanalazunk mellé, megpróbálunk szép körformát alkotni. Így
vorosrozsa66, 2018. október 27. szombat, 17:54
Szilvás-túrós pite
dkg mazsola
reszelt citromhéj
A szóráshoz :
10 dkg darált dió
őrölt fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés: A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd vegyük ketté a tésztát, és formáljuk 2 gombóccá. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.

A szilvát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el belőle a magot.

A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a pudingporral és a mazsolával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túrós
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 21:02
Joghurtos – citromos szőlős torta sütés nélkül!
Joghurtos - citromos szőlős torta sütés nélkül!


Hozzávalók

1 nagy pohár natúr joghurt (400 g)
4-6 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
40 dkg szőlő,
1 citrom,
1 csomag zselatin,
2 dl habtejszín.

A tésztához

30 dkg darált háztartási keksz,
2 evőkanál porcukor,
1 cs vanillincukor,
10 dkg vaj,
kevés tej,
1 evőkanál kakaópor.

Elkészítés

A darált kekszet a porcukorral, vaníliával, olvasztott vajjal, kakaóporral összekeverjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagú tésztát kapjunk. Ezután a masszát egyenletesen elosztva egy tortaforma aljára nyomkodjuk. Tegyük fél órára a hűtőszekrénybe.

Addig a joghurtot keverjük simára a porcukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat,ízlés szerint a levét és 1 dl
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:30
Nyárköszöntő erdeigyümölcs-leves tejszínhabbal
Habár az időjárás még nem mutatja, hamarosan beköszönt a nyár és vele együtt a gyümölcsleves imádott időszaka. Mi már nem bírunk addig várni, ezért hoztuk el nektek ezt a receptet!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

45 dkg erdeigyümölcs-keverék (fagyasztott) | 1 evőkanál cukor | 1 rúd fahéj | 1 késhegynyi szegfűszeg | 1 kezeletlen citrom reszelt héja | 2,5 dl hideg habtejszín + a tálaláshoz tejszínhab

1. A gyümölcsöket cukrozzuk meg, ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb. 1 liter). Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.

2. Vegyük ki a fahéjat, botmixerrel pürésítsük, keverjük a leveshez a tejszínt, majd vízfürdőben hűtsük ki. Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
KALÓRIA 331 KCAL/ADAG

A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában találjátok
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:11
Cseresznyekrémleves.
Hozzávalók:

50 dkg cseresznye
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
3-4 db szegfűszeg
1 mk gyömbér
csipet szerecsendió
1 citrom leve és reszelt héja
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín

A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Nyomjuk bele a citrom levét, és reszeljük hozzá a citromhéjat. Főzzük kb. 20 percig, majd vegyük ki a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.

Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:10
1/256
Képek, videók
reggelire0328.jpg
maroka
2018. március 29. csütörtök, 22:53
0 reggelire fa8h0phymqi.g
lovaszmarika
2017. június 04. vasárnap, 15:05
gif kávé reggelire.gif
gosztmagdi
2016. október 09. vasárnap, 12:13
rózsa reggelire.jpg
dnemethk
2013. augusztus 19. hétfő, 21:38
hajók reggelire.jpg
dnemethk
2013. május 09. csütörtök, 23:45
reggelire.jpg
snbela44
2012. október 16. kedd, 17:25
Reggelire bB.Annától
csalogany13
2011. szeptember 29. csütörtök, 08:54
reggelire
udypy
2011. szeptember 12. hétfő, 21:33
reggelire....sonkás-zö lds
szupermami
2011. augusztus 03. szerda, 13:11
Reggelire E.Gizitől
csalogany13
2011. július 06. szerda, 09:04
reggelire.jpg
agica2004
2011. április 07. csütörtök, 13:59
ÉDI reggelire terített
csalogany13
2011. április 03. vasárnap, 09:42
Kókusz és kókuszolaj.jpg
pacsakute
2019. március 12. kedd, 21:41
Kókuszolaj.jpg
pacsakute
2016. szeptember 17. szombat, 20:32
Kókuszolaj
felfedezo2
2016. április 09. szombat, 19:20
Címkék
kókuszolaj hatásáról, tepsik aljára, szilvát apróra, reszelt citromhéjjal, pudingport keverjük, vaníliás krémhez, kétféle cukrot, hűtőbe teszem, tetején tálaljuk, tojásfehérjéket verjük, karácsony jellegzetes, gyümölcsöket cukrozzuk, lisztben elkeverjük, tojások habbá, langyos cukros, tepsi hátát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.