Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:28 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tűzoltás a gyomorban
színét adja, a szeder, a fekete ribizli és a bodzabogyó festékéhez hasonló vegyület) gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, ezenkívül immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású is.

Almalé
Almalével együtt egy pohár hígított céklalé nagyon jót tesz a gyomornak, különösen Helicobacter-fertőzések esetén. Az almalében található pektin segít megkötni mindenféle, a szervezet számára káros, toxikus anyagot, a flavonoidok pedig immunerősítő és baktériumölő hatásúak. Az almát fogyaszthatjuk reszelten is: 1 közepes méretűt reszeljünk le, és napközben apránként kanalazzuk el.

Sárgarépalé
A sárgarépa színét is adó béta-karotin nagyon fontos hámvédő és regeneráló hatású elővitamin (az A-vitaminé). Naponta egy-két pohárnyi nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem segít a fekély begyógyulásában is. Keverhető a fentiekkel is, de ezt is csak hígítva tanácsos elfogyasztani.

Zabnyák, rizsnyák, lenmagnyák
A felsorolt gabonákból készíthetünk tejbedarához hasonló krémet,
pacsakute, 2019. október 02. szerda, 23:17
Sült csirke különlegesen recept
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
2 borízű alma,
10 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen,
1 dl tejszín,
5 dkg darált dió,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál rizsliszt,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

A megtisztított csirkét négyfelé vágom és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalán jól átsütöm, és nagy, lapos tűzálló tálra egymás mellé teszem. Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sárgásbarnára (de nem sötétre) sül. Sült hasábburgonya és kimagozott meggybefőtt illik
suzymama, 2019. február 26. kedd, 15:14
Kevert almás piskóta
8 egész tojás, ebbe rakj, 50 dkg cukrot és kezdd keverni jó habosra,
legalább 10 percig. Mehet bele citrom héja, szegfűszeg, vaníliás cukor,
fahéj ízlés szerint, egy csipet só, és 1 zacskó sütőpor

Közben 80 dkg almát reszelj le nagy lyukú almareszelőn. Szórj a tojásos
masszába 50 dkg lisztet és óvatosan forgasd bele (fakanál a legjobb).
Ezután add hozzá a reszelt almát és ezt is keverd össze.

Elég híg állagú lesz, ne ijedj meg. Kiolajozott vagy papírozott peremes
tepsibe öntsd bele, simítsd el és zutty a jó forró sütőbe, 190 C körül.
5-8 percig hagyd, hogy felhúzza - de ne kukucskálj - majd kicsit vedd
vissza, egy fokozatot vagy 170 C-ra. Kb. 30 percet süsd. Csinálj kés
próbát, ha még nyersnek találod, hagyd kicsit sülni. Ez a süti nem
szárad ki, tea mellé jó csemege. Kissé nehéz lesz a süti az alma miatt,
de az íze kárpótol. A tetejét porcukrozhatod, vagy
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:33
Almafánk......
Almafánk - hétköznapokra, ünnepre egyaránt jó !

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma
1 zacskó szárított élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dl tej
4 dkg margarin
2 egész tojás
1 mokkáskanál só
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.

Elkészítése:

1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő, forró olajban, fedő
agica2004, 2018. december 23. vasárnap, 16:39
Almás mascarponés csábítás sütés nélkül!
Almás mascarponés csábítás sütés nélkül! Csábító édesség, vendégvárónak is remek!




Hozzávalók:

az alsó réteghez:

25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor

A felső réteg:

40 dkg reszelt alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanálnyi fahéj
10 dkg vaníliás keksz

A tetejére:

1 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj

Elkészítése:

A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az egészet. A reszelt almát a cukorral együtt egy kis edénybe tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig kavargatjuk amíg karamelizálódik. A kekszet összetörjük és
vorosrozsa66, 2018. november 12. hétfő, 11:16
Almatorta fenséges töltelékkel!
Almatorta fenséges töltelékkel! Könnyen elkészíthető, gyors és finom! Ebben az ízben ne fogsz csalódni!


Ma egy olyan torta receptjét hoztuk el nektek, amely nagyon könnyen elkészíthető az íze pedig fenséges. Nem a megszokott töltelék van benne, mert az almát nem sütjük mint a piték esetében. Ha egyszer megkóstolod, garantáltan nagy kedvenced lesz!
Hozzávalók a tésztához:

4 db tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál liszt,
egy csipet só,

Hozzávalók a töltelékhez:

5-6 db alma,
150 g cukor,
2 db narancs,
2 tasak zselatin,
egy teáskanál vanília aroma

A díszítéshez:

200 ml tejszínhab,
50 g étcsokoládé.

Elkészítés:

Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 20:07
Almás, habos, reszelt sütemény – Nagyon hamar megsül,
Almás, habos, reszelt sütemény - Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc, és eszméletlen finom!



Mivel az almát dolgoztam fel, így almás sütire került a választás. Nagyon finom, omló,.elolvad a szájadban, ha bele harapsz.

Hozzávalók
1/2 kg rétesliszt,
25 dkg Rama,
15 dkg porcukor,
5 db tojás,
1 csg sütőpor (12 g).
A töltelékhez

1 kg reszelt alma,
fahéj,
citrom reszelt héja és leve,
cukor, vagy méz ízlés szerint.

Elkészítés
A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:17
Mákos-almás pite aszalt szilvával
Mákos-almás pite aszalt szilvával

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 tojássárga a kenéshez
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
10 dkg aszalt szilva apróra vágva
2 alma belereszelve
1 teáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál búzadara
3 dkg mazsola
kevés víz



Elkészítés: A töltelékhez a hozzávalókat - az alma és a fahéj kivételével - egy lábosban összekeverem, kevés vizet öntök hozzá, felforralom, addig főzöm, amíg a daraszemek megduzzadnak és a cukor elolvad. Ennek állnia kell pár órát, és akkor jól besűrűsödik. Miután besűrűsödött, hozzáreszelek 2 almát, és teszek bele fahéjat.

A
vorosrozsa66, 2018. október 23. kedd, 17:36
Céklából készül a legfinomabb saláta!
a legfinomabb saláta! - Ennek te sem tudnál ellenállni!


húsok mellé fenséges céklasalátákat ajánlunk! Alig van munka ezekkel a finomságokkal, de nem lehet betelni velük!
Céklasaláta

Hozzávalók

50 dkg csíkokra vágott ecetes cékla,
2 kisebb savanyú alma,
1 dl tejszín (1 evőkanál reszelt torma).

A céklát és a hámozatlan almát vékony csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyersanyagokból összekeverjük a salátát, és hidegen tálaljuk.
Bébi cékla

Hozzávalók

2 kg apró cékla,
2 evőkanál olaj,
4 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál só.

A céklát megmossuk, és héjastul-szárastul egy kevés forrásban levő, sós vízben feltesszük
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:12
H.Kohut Katalin: Almás muffin
H.Kohut Katalin: Almás muffin

Hozzávalók:

16 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tojás
½ cs. sütőpor
½ kocka Ráma vaj
citromhéj ízlés szerint
8 csokidarabka
2 reszelt alma
fahéj ízlés szerint
kevés darált dió
1 db vaníliacukor

Elkészítés:

Felmelegítjük a fél vajat egy lábasban a cukorral. Mikor lehűlt, hozzákeverjük a 2 db tojást, jól felverjük, majd a lisztet a sütőporral, ezt is kikeverjük dagasztógéppel Citromhéj nem fontos, ha van otthon, reszelünk bele. Majd hozzátesszük a darált diót, a fahéjat, a vaníliacukrot, a két reszelt almát, jól összekeverjük, kanállal belehelyezzük őket a 8 db muffinformába, melyeket előzőleg a muffinsütőbe helyezünk. A csokidarabkákat megolvasztjuk, meglocsoljuk vele a sütemények tetejét és betesszük őket az előmelegített sütőbe. Kb. húsz perc sütés elég, kivesszük, lehűlés után fogyasztjuk.

Az én gázsütőm mini, 1971-es kivitelű, nem fér bele a boltban kapható muffin sütők
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:13
Aszalt szilvás kacsamell
hozzávalók 4 főre
15 dkg aszalt szilva
2 dl száraz vörösbor
2 db bőrös, kicsontozott kacsamell (egyenként kb. 300 grammosak)
1 zsemle
3 dl tej
1 tojás
1 nagyobb alma

őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió

elkészítés
Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve, fogyasztás előtt, rácson pihentetjük a kacsamelleket 5
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:12
Almás-habos reszelt sütemény
Almás-habos reszelt sütemény

Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
1/182
Képek, videók
Göbőc (gyomorba töltött)
szakkonyviro
2008. május 15. csütörtök, 22:29
Göbőc (gyomorba töltött)
lalapapi
2008. május 15. csütörtök, 22:23
Göbőc (gyomorba töltött)
kovicsont
2008. május 15. csütörtök, 22:17
Göbőc (gyomorba töltött)
karmababa
2008. május 15. csütörtök, 22:11
Göbőc (gyomorba töltött)
karimas
2008. május 15. csütörtök, 22:04
Göbőc (gyomorba töltött)
harasziszi
2008. május 15. csütörtök, 21:58
Göbőc (gyomorba töltött)
felugyelo
2008. május 15. csütörtök, 21:50
Göbőc (gyomorba töltött)
arany88
2008. május 15. csütörtök, 21:42
Göbőc (gyomorba töltött)
andiba
2008. május 15. csütörtök, 21:35
Fekete ribizli.jpg
pacsakute
2016. június 08. szerda, 23:45
Ribizli (fekete).jpg
molnarjulia
2012. február 11. szombat, 19:17
fekete ribizli.jpg
nemarika
2006. december 07. csütörtök, 22:42
Bodzabogyó.jpg
pacsakute
2013. július 08. hétfő, 18:44
Fekete bodzabogyó6.jpg
hegyesne
2011. május 19. csütörtök, 07:24
Címkék
maradék vajat, olyan torta, flavonoidok pedig, almát dolgoztam, tetejére tördelem, HKohut Katalin, bodzabogyó festékéhez, sütőből kivéve, mascarponét összedolgozzuk, előmelegített sütőbe, előzőleg átszitált, almalében található, almát fogyaszthatjuk, margarinnal habosra, aszalt szilvát, kacsamellek bőrös,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.