Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 23:53 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
9. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
az időszakra esett a szakdolgozat témaválasztás,
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=463102&aid=248314 ;
konzulens-választás és a szakdolgozat megírásához szükséges adatgyűjtés. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=370006&aid=248314
*
*
Már eleve azért szántam rá magamat 1995-1996-os tanévben (49 évesen) a felvételire, mert érvényt akartam annak az elképzelésemnek szerezni, hogy a FELNŐTTKÉPZÉST - a közoktatás részeként - INGYENESSÉ kell tenni. Meggyőződésem volt, hogy a RENDSZERVÁLTOZÁS - önhibáján kívüli - VESZTESEI számára is elérhetővé kell tenni a változtatáshoz szükséges ismeretek megszerzését!
*
*
F. ezt kihasználva, segített nekem a főiskolára való jelentkezésben. Eleve ő adta az ötletet egy újság-hirdetéssel. Majd, oly mértékben támogatta a pécsi főiskolai felvételimet, hogy vállalta az első alkalommal, a felvételire történő fuvarozást, Későbbiekben a havi tandíjam megfizetését is (amit egyébként teljes mértékben leírhatott az adójából)! EZÉRT IS
furaila, 2020. április 20. hétfő, 03:40
6. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
bizonyítványomat, benne az első évfolyam eredményével.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=248314&kid=483334&sort=
Igaz, hogy csak 3,16-os eredményt értem el. Mégis elégtétel-félét éreztem, mert akkor már 50 éves voltam. Ez a bizonyítvány, annak bizonyítéka volt, hogy fiatal koromban nyilván sokkal eredményesebben tudtam volna tanulni, akár fölsőfokon is! Egy életöltőn át nehéz volt elviselni a folyamatos alulértékelést minden oktatási intézményben. Számomra ez a bizonyítvány jelentette a RENDSZERVÁLTOZÁST! Csakhogy, még ekkor sem sejtettem, hogy 1990 után sem volt szó velem szembeni hozzáállás-változásról a hatalom- vagyis megbízottjai részéről!!!! Pedig, akkor már láttam 1994-ben a Magyar Televízióban Dézsi Zoltán, PINCEBÖRTÖNÖK című filmjében ,,Laci bácsit", ,,apa komikájának" álcázott titkos-ügynököt nyilatkozni... A film linkjére kattintva, 1.00 óránál látható az, ahogy Kovács László tagadja, hogy: a PÁRTHÁZ alatti hatalmas pincerendszerben valaha is lettek volna
furaila, 2020. április 04. szombat, 14:35
Krónika 8. rész (azonnali kérdések)
e-mailek és telefonok az MTVA-ba?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt mondta, egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy a közszolgálati televízió és rádió a Fidesz "pártmédiája". A képviselő egy névvel és több név nélkül nyilatkozó volt és jelenlegi MTVA-s dolgozóra, valamint a Politico nevű portál által nyilvánosságra hozott belső levelezésre hivatkozott. Szavai szerint ebből a levelezésből kiderül, hogy a "fideszes propaganda közvetítése mellett visszatért a Kádár-korszak" a közmédiába. A rendszerváltozás előtt létezett a "három t-s gyakorlat, a tűr, tilt, támogat" - közölte. A tiltott tartalmak közé tartozik például Greta Thunberg, a tűrt tartalom például a Mi Hazánk Mozgalom, a támogatott tartalmak pedig a kormány és a Fidesz javaslatai - mondta.

A közmédia az e-maileket nem cáfolta, tehát azok valószínűleg léteznek - jelentette ki.

Kitől érkeznek olyan e-mailek és telefonok az MTVA-ba, hogy miről kell, vagy miről nem kell beszélni a műsorokban? - tette fel a kérdést.

Dömötör Csaba, a
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 18:47
Bemutatóval és további programokkal készül a trianoni évfordulóra a Nemzeti Színház
rendezésében. Az előadás a szovjet-csehszlovák, majd ugyanitt, de már az ukrán-szlovák határon játszódik Kisszelmencen és Nagyszelmencen, amelyeket a 2. világháború végén választottak szét. A darab egy lakodalommal kezdődik, amelyről a vőlegényt a Gulágra viszik, így a pár nem tud egybekelni.

A programok között megtalálható a Psalmus Hungaricus - Trianon-verskoncert. A rendezvény két részre tagolódik: az elsőben zömmel az 1920-as években született versek és prózák hangzanak el, a második részben a rendszerváltozás után született, hazafias tematikájú szövegeket adnak elő a Nemzeti Színház fiatal színészei. Az összeállításban megzenésített versek, táncos produkciók és dokumentumfilm-részletek is helyet kaptak.

Trianon és a színház címmel a teátrum két kiadványában, a Nemzeti Magazinban és a Szcenáriumban cikksorozat jelenik meg a határon túli magyar társulatokról.

A hontalanság hitvallása címmel zenés irodalmi műsor készül, amely az Erdélyi Helikon irodalmi csoportosulás és a hozzá kapcsolódó
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 12:39
Ünnepélyesen megnyitották a felújított prágai Állami Operát
Vencel-lovasszobor közelében, a cseh Nemzeti Múzeum és a Wilson vasúti főpályaudvar között álló épület a 2017 tavaszán elkezdődött munkák során teljes egészében megújult és korszerű műszaki berendezéseket kapott. A felújítás költségét eredetileg mintegy 900 millió koronára (11,34 milliárd forint) tervezték, de végül is a költségek 1,35 milliárd koronát tettek ki (17 milliárd forint).

A prágai Állami Opera az első olyan, állami kézben lévő nagy színház Csehországban, amelyet az 1989-es rendszerváltozás után teljes mértékben felújítottak és korszerűsítettek. A Nemzeti Színház részeként működő Állami Opera épületét legutóbb a 20. század hetvenes éveiben újították fel.

Az operaház közleménye szerint az épület neorokokó stílusú nézőtere és a színpad a lehető legnagyobb mértékben visszakapta eredeti, tehát a színház megnyitása utáni arculatát. A nézőtéren 1016 személy foglalhat helyet. Minden bársonyszéken lehetőség lesz arra, hogy a néző világnyelveken feliratozva is követhesse a színpadi
velemenyezd, 2020. január 05. vasárnap, 20:22
Idén csaknem kétszáz katona földi maradványait exhumálták a hadisírgondozók
Maruzs Roland elmondta, hogy Németországgal elsők között kötöttek megállapodást az elesett katonák méltó nyughelyének kialakítására és gondozására. Magyarország területén a II. világháborúban mintegy 53 ezer német katona vesztette életét vagy tűnt el nyomtalanul.

Sok elesett katona földi maradványa építkezések során kerül elő, de temetőkben is végeznek feltárásokat, hiszen a II. világháborúban meghalt magyar és német katonák sírját semmi nem védte a rendszerváltozás előtt, a legtöbbnek a sírjele eltűnt. Rosszabb esetben rátemetések történtek azóta - mondta Maruzs Roland.

"Az már szerencse, ha a helybéliek tiszteletben tartották a betemetés helyét, és ha nincs is sírjel, de a terület szabadon maradt" - fogalmazott, hozzátéve, hogy utóbbi esetben a korabeli nyilvántartások és levéltári források alapján kezdenek hozzá a feltáráshoz.

Maruzs Roland a hadisírgondozói munka "legszebb és legizgalmasabb feladatának" a katonák maradványainak azonosítását nevezte. Idén például a nagytarcsai
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 17:02
Megemlékezés Houstonban a magyarországi rendszerváltás évfordulójáról
jegyében szervezték. Clevelandben magyarokkal, Houstonban üzletemberekkel és kongresszusi képviselőkkel találkozott, és a George H. W. Bush Elnöki Könyvtárban előadást tartott az Egyesült Államok, Magyarország és Közép-Európa együttműködésének az elmúlt harminc évéről. A program egyik legfontosabb pontja az volt, hogy megemlékeztek az amerikai elnök 30 évvel ezelőtti magyarországi látogatásáról.

Német Zsolt emlékeztetett arra, hogy annak idején az Egyesült Államok kulcsszerepet játszott a rendszerváltozás sikerének a kivívásában. Napjainkban újra jelentőséget kapott Amerika és különösen a NATO abban, hogy Közép-Európa biztonságát, jólétét megteremtve biztosítsuk a Nyugat keleti határvidékének a stabilitását - mondta.

A bizottsági elnök kiemelte, hogy a nemzetpolitikai sikerekben a nyugati magyaroknak is megvan a maguk része, hiszen a változás előtt sikeresen tartották életben a demokratikus Magyarország eszményét, ugyanakkor létrehoztak és mind a mai napig működtetnek egy hatékony lobbit a
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 18:31
Másodfokon is jóváhagyta a bíróság az árkosi Szentkereszty-kastély visszaszolgáltatásának felülvizsgálatát
Az ötszöri halasztás után kimondott ítélet kivonatát a romániai bíróságok portálján hozták nyilvánosságra. Eszerint a táblabíróság megalapozatlannak találta a kastély örököseinek a hasonló, első fokú ítélet ellen benyújtott fellebbezését. Az ítélet nem jogerős, a hivatalos kiközlése utáni 15 napban lehet fellebbezést benyújtani ellene, amelyet immár a legfelsőbb bíróság bírál el.

"Kizártnak tartom, hogy csak a bizonyítékok alapján született volna ez az ítélet. Minden bizonnyal a bíróság fölötti politikai vagy titkosszolgálati befolyásról van szó, hiszen teljes mértékben bizonyított az a tény, hogy a visszaszolgáltatást érvényteleníteni próbáló Árkosi Kulturális Központ rég elvesztette a törvényes jogát arra, hogy a felülvizsgálatot kezdeményezze" - nyilatkozott az MTI-nek Kincses Előd.

A kastély visszaszolgáltatását rögzítő megfellebbezhetetlen ítéletet 2012 novemberében mondta ki a romániai legfelsőbb bíróság, de a Dél-Afrikában, Spanyolországban és Portugáliában élő örökösök csak újabb
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 17:22
Varga Judit: a bíróságok kötelesek lesznek a Kúria jogértelmezését követni
Varga Judit hozzátette: "Az egyes törvényeknek az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő módosításáról" szóló törvényjavaslat ennek érdekében teszi lehetővé az eltérést a Kúria jogértelmezésétől, ha az az ügy körülményei vagy az alaptörvénnyel való összhang érdekében szükséges.

Közölte, a javaslat szerint az eltérést a bíró köteles lesz külön indokolni. Az eltérés megalapozottságának vitatását lehetővé kell tenni a felek számára, amire elsősorban a büntető, a polgári és a közigazgatási perrendtartásokról szóló törvényekben biztosított rendes és rendkívüli jogorvoslati eszközök alkalmasak.

Arra az esetre, ha a feleknek már nem áll rendelkezésre jogorvoslati eszköz, mert azokat kimerítették, vagy ilyen eszköz igénybevétele kizárt, a törvényjavaslat új jogorvoslati eszközként biztosítja a jogegységi panaszt. A jogegységi panasz eljárásban a Kúria bíráiból álló, az ügyelosztási rendben meghatározott összetételű panasztanácsok járnának el kizárólag a felek valamelyikének
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 17:51
Kövér: az állam legfőbb célja az ország szuverenitását és a magyar családokat erősíteni
az egyik előidézője" - fogalmazott a házelnök rámutatva arra, hogy az európai önrendelkezési képesség nem lehet jobb, vagy több, hatékonyabb mint az egyes európai államok önrendelkezési képessége.

Elmondta, harminc évvel ezelőtt a nyugat-európai országok társadalmi középosztálya a szociális piacgazdaság legfőbb gazdasági haszonélvezője volt, a kelet-európai társadalmak számára pedig ezen középosztálybeli lét biztonsága volt az elérendő cél. Ez jelentette "a megpróbáltatásokkal terhelt" rendszerváltozás értelmét - tette hozzá.

Kövér László szerint ez a belső oka annak, hogy a második világháború után az európai demokrácia harminc évvel ezelőtt volt a legerősebb, leghatékonyabb. Ma az a veszély fenyegeti az európai demokráciát, hogy forrása, a középosztály egyre vékonyodik - mutatott rá.

A házelnök kitért arra is, hogy a nyugat-európai középosztályra hatása van annak is, hogy az illegális migráció és az erőltetett multikulturalizmus következményeként foszladozni kezd az a társadalmi és
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:25
Kövér: Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik
kevés több kárt okozó figurája volt a huszadik és a huszonegyedik századi magyar történelemnek.

A házelnök a politikát érdekes műfajnak nevezve úgy fogalmazott: Borkai Zsoltnak "az egyébként magánbűnök körébe tartozó erkölcsi botlása" a politikában szemlátomást megbocsáthatatlan bűnnek tetszik, de Gyurcsány Ferencnek vagy Horn Gyulának a "nemzet ellen elkövetett bűneinek sorozata" szemlátomást a megbocsátható bűnök sorába tartozik.

Kövér László azt mondta, nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen "egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót" jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe. A házelnök Horn Gyulát azonban "egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak" nevezte Gyurcsány Ferenchez képest, akit "egy pitiáner, senkiházi nemzetárulónak" titulált.

A fideszes politikus szerint a Gyurcsány Ferenc által elkövetett bűnök - "az őszödi beszédtől a lovasrohamon, rendőrrohamon keresztül az összes hazudozásáig, amiről ő beszélt" - és
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 07:41
Edmund Stoiber: a legfontosabb feladat, hogy összetartsuk Európát
kinyitja a határait a menekültek előtt - hangsúlyozta.

Továbbra is jó kiindulási pont, hogy minden állam a maga módján, de egyenértékűen járuljon hozzá az európai menekültpolitikához - hangoztatta Edmund Stoiber, akinek megfogalmazása szerint "a kvóta nem lehet megoldás". Úgy vélekedett, Európának a saját biztonságáról magának kell döntenie és nagyobb katonai felelősséget is kell vállalnia.

Edmund Stoiber a többi között kifejtette véleményét az 1956-os forradalomnak a kelet-európai rendszerváltozásokban játszott szerepéről, az "Európai Egyesült Államok" koncepciójáról, megjegyezve, hogy pártja, a CSU a nemzetek Európáját támogatja. Szólt arról is, hogy "a még fiatal" francia elnök bizonyára hosszú ideig meghatározó tényező lesz az európai politikában.

A berlini fal leomlásának dátumára utalva Edmund Stoiber kijelentette: november 9. Európa újraegyesülésének kezdetét jelentette. Személyes emlékeit is részletesen felelevenítve, azt mondta, hogy a németek Magyarország határainak a kelet-német
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 21:52
1/67
Képek, videók
Titkok rólam... .jpg
pacsakute
2017. október 07. szombat, 00:09
Secrets(titkok).png
szelgyongyi
2017. január 30. hétfő, 03:52
Titkok könyve.jpg
pacsakute
2015. december 09. szerda, 11:50
A titkokat
etusmama
2013. június 04. kedd, 10:52
A_titkokat.png
skorpiolilike
2013. május 28. kedd, 14:39
Titkok kertje.JPG
kati53
2013. május 07. kedd, 08:28
titkok éjszakája-gif-2.gi
zsokaolah
2012. augusztus 21. kedd, 18:54
Titkok..jpg
mailona
2012. július 31. kedd, 22:02
Titkok könyve.jpg
mbartis
2012. június 27. szerda, 00:15
zso-0625-Titkok_kertje .gi
johannanna
2012. június 25. hétfő, 08:34
Titkok kertje.bmp
mbartis
2012. május 27. vasárnap, 22:16
A Titkok Titka.JPG
angyalcsillag
2012. május 14. hétfő, 19:36
Vannak álmok, melyeket ne
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.