Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 11:21 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Heraldika
oroszlánról.

A heraldika mai álláspontja szerint az oroszlán csak rendesen növő alakban ábrázolható, hátsó lábain állva, jobb első lábát felemelve. Heraldikai színei vörös vagy arany, ritkábban fekete s csak elvétve egyéb színű. Karmai a testétől eltérő színűek, így ha az oroszlán ércszínű, karmai vörösek vagy kékek, ha pedig a test színes: akkor arany vagy ezüst színűek, de a pajzs, illetve mező színétől mindig eltérő. A fogak és a szemek általában ezüstösek, de ha a mező ezüst, akkor színesek. Az oroszlánt rendszerint koronával a fején ábrázolják. Heraldikai tekintetben a korona mindig nyílt, karikán egy egész és két fél háromleveles dísszel. Teljesen hibásak a zárt koronák. Elhelyezés tekintetében a korona függőleges tengelyirányban legyen, de lehetőleg a pajzs hosszvonalának megfelelően. A koronaábrázolással egybekötve minden előző feltételnek megfelelő címerállat tekinthető oroszlánnak, míg minden más nagymacskához hasonló ábrát (még ha sörényes is, ám például nem ágaskodik) leopárdnak
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:08
Foltok szeplők hegek ellen - házi recept
Egyszerűen, házilag készíthető krém, ami eltünteti a sötét foltokat, szeplőket, hegeket :

Érdemes kipróbálni!

Ez a krém hatásos az arcon lévő zavaró foltokkal és hegekkel szemben, de a pattanásoknak és mitesszerek, hegek, és elszíneződések ellen is.

Hozzávalók:

1 teáskanál méz (lehetőleg bioméz!)
1 evőkanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál frissen facsart citromlé
Keverd el a hozzávalókat. Egy elég sűrű masszát fogsz kapni. Ha nagyon sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.

Vidd fel az arcra, de a szem és a száj környékét kerüld ki. Hagyd hatni 10 percig, majd mosd le meleg vízzel. Kend be az arcod a rendszerint használt hidratáló krémeddel. Ha enyhe bizsergést érzel, az természetes, azt mutatja, hogy a maszk hatott. Ez a bizsergés néhány percen belül elmúlik. Érdemes hetente megismételni. A többedik alkalom után a bizsergés érzés már nem jelentkezik.

Ellenjavallat: Rosaceás bőr esetén ne használd a
pacsakute, 2018. november 25. vasárnap, 22:38
Érdekesség
Manapság a tót népnév hallatán valamiféle mögöttes, rendszerint pejoratív tartalomra gondolunk. Pedig korántsem volt ez mindig így: a 20. század elején egyes szlovák sajtóorgánumok például nehezményezték, ha nem tótnak szólítják a szlovákságot. Ugyanakkor a magyar köznyelv - irodalmi segítséggel - megtalálta a módját, hogy őket gunyoros szó-összetételekkel jellemezze. Kis szótörténeti körkép következik.

A tótoktól a szlovákokig
A szlovák etnikum és nép megnevezésére a magyar nyelv két szót ismer: a szlovákot és a tótot. Az értelmezés szempontjából az előbbi egyáltalán nem problematikus, hiszen a szlovák átvett szónak számít, a kifejezés a reformkor időszakában, 1828-ban bukkant fel először: ,,A Vendek ... megértik a' Slowák' (Szlowin) beszédjét is". A szlovák szó a régebbi a szlávra utaló szlovenin alakból eredeztethető, és a fogalom a magyar nyelvben egyértelmű jelentéssel bír. Főnévként a nyugati szláv nyelvet beszélő, főként Szlovákiában élő nép tagja, melléknévként a
kirscha, 2018. október 09. kedd, 22:15
Nivea krém
is.

A kis kék dobozba található Nivea krém nagyon hasznos és használata széles körben elterjedt, minden nő táskájában ott lapul legalább egy belőle. De ez a krém nem csak a kéz ápolására jó!

Az alábbiakban nézzük néhány érdekes, talán eddig általad sem ismert felhasználási módját!

Öregedés gátló
A krém rendszeres, esti használatával rövid időn belül búcsút mondhatunk a ráncoknak.

Szülés utáni megereszkedett has
Hogy megelőzzük a szülés után ezt a rendszerint jelentkező kellemetlen problémát, használjuk rendszeresen a krémet a has, a csípő és a mellek tájékán.

Sötét karikák a szem alatt
A Nivea akkor is segítségünkre lehet, ha reggel rendszerint karikákkal a szemünk alatt ébredünk. Ez esetben, este lefekvés előtt masszírozzuk be gyengéden a szemünk alatt a krémmel. Reggel hideg vízzel lemossuk az arcunkat és a különbség szemmel látható lesz.

Használhatjuk smink eltávolítására
Ennek a krémnek sminklemosó hatása is van, ezért
pacsakute, 2018. augusztus 29. szerda, 20:24
Új kedvezménnyel ösztönzi a német kormány az elektromobilitás terjedését
meghajtású.

A kedvezmény a 2019. január 1. és 2021. december 31. között megvásárolt járművekre érvényes, és a kormány számításai szerint ugyan három év alatt 1,96 milliárd euróval (630 milliárd forint) csökkentheti majd az adóbevételt, de lendületet adhat az elektromobilitásnak.

A vállalati autók ugyanis a teljes gépkocsiállomány jelentős részét, mintegy 20 százalékát teszik ki, így évente több tízezerrel nőhet az elektromos vagy hibrid meghajtású kocsik száma, és mivel a vállalati autókat rendszerint néhány év után lecserélik, emelkedhet a környezetbarát meghajtású gyártmányok aránya a használt kocsik piacán, aminek árcsökkentő hatása lehet.

Az intézkedés bírálói kifogásolják, hogy a kedvezmény a hibridekre is vonatkozik, amelyek a hagyományos robbanómotorjuk révén nagy környezeti terhelést jelentenek. Környezetvédő szervezetek szerint ésszerűbb megoldás lenne a dízel üzemanyag árának emelése az adótartalom növelésével, mert a vállalati autók jellemzően dízelüzeműek, és a drágulás az
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 18:32
Tallóztam
Éjszakai fogcsikorgatás - mitől múlik el?

Sírás, rívás és fogak csikorgatása, különösen éjjelente - talán az erős stressz okozza, esetleg épp az altatód váltja ki? Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindanyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai

Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként gyógyszerek mellékhatásaként is
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:46
Fagylalt vagy jégkrém?
kézműves fagylaltot, amelyet a cukrászmester készít, a porfagylaltot, amelyet iparilag előállított porkeverék vízzel hígítása után fagyasztanak le, és nem sorolják a fagylaltok közé a kanállal adagolt jégkrémeket, bár ezek a felületes szemlélődő számára a kínáló pultban külső megjelenésükben hasonlóak a fagylalthoz.

Jégkrém: A jégkrém üzemi körülmények között, meghatározott összetevőkből (zsiradék, fehérjék, gyümölcsök, ízesítő anyagok, zselatin, stb.) hőkezeléssel, zárt technológiával, rendszerint homogénezéssel, szükség szerint érleléssel és hűtött állapotban végzett habosítással, majd fagyasztással készül. Szilárd vagy pépes szerkezetű, csomagolt élelmiszeripari termék, amelyet fagyasztott állapotban tárolnak, szállítanak, árusítanak és fogyasztanak. A vendéglátóhelyekre kész állapotban szállítják ki.
A fagylalt

A fagylalt
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
Alvás közbeni fogcsikorgatás
Éjszakai fogcsikorgatás - mitől múlik el?


Sírás, rívás és fogak csikorgatása, különösen éjjelente - talán az erős stressz okozza, esetleg épp az altatód váltja ki? Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindannyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai


Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként
eposz, 2018. július 19. csütörtök, 19:26
Tallóztam
helyezd a biomagnetikus betéteket a cipődbe és rendszeresen járj velük. Nem számít, hogy a fájdalom oka az ízületi gyulladás, reuma, isiász, máj- vagy vesebetegség, fájdalmas ízületek, hát, csípő, térd, gerinc, gyomor vagy láb. A probléma megszűnik. A mágneses mező biztonságos működésének köszönhetően a kezelés 30 napig szinte folyamatosan végezhető.

A biomagnetikus betétek mindennapos használatával a pozitív hatások felhalmozódnak a sejtek szintjén, és a kezelés 30. napja után a fájdalom rendszerint végleg elmúlik. A mágneses terápia hatékonyságát más kutatók is megerősítették: Dr. Mark Valbona, a Baylor Collage of Medicine egyetemől, sikeresen csökkentette tesztelanyai 76%-ának arthritises fájdalmait. Dr. Eric Weintraub a New York Medical Collage-ből azonban az esetek 90%-ában megszüntette az égető diabetikus lábfájást."

Figyelmeztetés - csak megbízható módszereket alkalmazz

Magazyn ,,World Of Science" uznał metodę dr Seebald za największe odkrycie
horvathnemagdi, 2018. július 11. szerda, 21:26
A Csillagnemzetségek Galaktikus Tanácsának üzenete
csillagkódok - csak a Nap lencséjén keresztül, ha tetszik szűrőjén át érhették el a belső bolygókat. Így a Naprendszer keringési pályáján - Alcyone körüli közel 26 000 ezer éves ciklusaiban - a galaktikus éjszaka és a Foton Öv jelenlétével megáldott periódusok váltották egymást, amelynek arányairól tudjuk már, hogy kb. 11 ezer évet töltünk a Felejtés korszakában, míg csupán 2000 évünk adatik az ébredésre és emlékezésre.

Valójában csak a Foton Öv bevetülő sugara nyitott rendszerint olyan fénykapukat, melyeken keresztül a különböző dimenziókból érkező csillagsugarak bevetülhettek, és elhozhatták a maguk kozmikus, galaktikus kódjait.

Egyébként inkább a Nap Mesterei és a Szoláris Angyalok, illetve a lokális Szoláris Tanács volt az, ami számunkra a szellemi hierarchia felügyeletét biztosította, és kaput jelenthetett a magasabb valóságok felé.

Ez volt az a csillagtér, amelyik döntött az élet sorsa felől a Naprendszer bolygóin. Természetesen szoros együttműködésben
sz719eszter, 2018. június 05. kedd, 07:42
Félmeztelenül kaszabolta a magyar hercegné az orosz grófnőt
pedig korábban még nem volt példa a történelemben. A férfiak annyira nem szívesen látott vendégek voltak az évszázad egyik legfontosabb társasági eseményén, hogy még a feleket a helyszínre fuvarozó inasok és kocsisok is csak a vívóknak háttal, távolabbról élvezhették az eseményeket. Ugyanis Lubinska bárónő javaslatára a hölgyek, mintha csak egy dögös, bőrtangás fantasyamazonokat felvonultató Boris Vallejo-festményt próbálnának megeleveníteni, végül félmeztelenül vívtak meg, hogy az ilyen esetekben rendszerint a sebbe kerülő, nem mindig higiénikus textildarabok ne okozzanak csúnya fertőzéséket.

Az első két körben még csak óvatosan kóstolgatták egymást, azonban a harmadikban már elszabadult a pokol: Sándor Paulina az orrán sebesült meg, Kielmannsegg Anasztázia meg a karján, majd mindketten elájultak, a segítségükre siető szolgákat pedig Lubinska bárónő zavarta vissza az esernyőjével, nehogy még a szemérem is súlyosan megsérüljön ebben a szörnyű vérfürdőben. Ugyan a grófnő talált be először, az
tinka1951, 2018. május 30. szerda, 07:08
1/56
Képek, videók
The_Herald_.png
lilagondolatok
2016. június 29. szerda, 23:54
draw_herald.jpg
balogh57
2006. december 13. szerda, 14:48
draw_herald.jpg
balogh54
2006. december 13. szerda, 08:10
Bár csak lennék Oroszlán!
alvaro-hopihe
2017. január 20. péntek, 13:19
A-lélek-elhagyja-a-tes tet
menusgabor
2018. július 27. péntek, 22:12
Lélek-elhagyja-a-teste t.j
pacsakute
2014. december 29. hétfő, 06:07
testetlen lehullom.jpg
klara50
2013. július 18. csütörtök, 00:32
testetlen árnyék.png
mikojutka
2011. február 11. péntek, 18:19
A lélek elhagyja a testet
nurich
2006. július 19. szerda, 19:22
Oroszlán.jpg
pacsakute
2019. május 14. kedd, 22:15
Oroszlánok.jpg
pacsakute
2019. május 01. szerda, 00:59
Ásító fehér oroszlán
pacsakute
2019. február 03. vasárnap, 09:22
0 az oroszlánok nlkfqgwtt
lovaszmarika
2018. október 18. csütörtök, 18:22
0 egy oroszlán 9d519cd5.g
lovaszmarika
2018. október 18. csütörtök, 18:22
OROSZLÁN, CUKI,PNG.png
rochlitzne
2018. augusztus 14. kedd, 12:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.