Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 09:24 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A rendszeres kávézás jótékony hatással lehet az egészségre
eredményeit hétfőn, az Amerikai Gasztroenterológiai Kollégium éves gyűlésén mutatta be San Antonióban, arra bíztatta a kávézókat, hogy hódoljanak szenvedélyüknek.

A kutatásban a tudósok először vettek mintákat a vastagbél különböző részeiből kolonoszkópiával. A kutatásban részt vevő 34 páciens naponta két vagy több pohár kávét fogyasztott a mintavételt megelőző évben. A tanulmány szerint a csoport bél mikrobiomja egészségesebb volt, mint azoké, akik egy kávét ittak vagy egyáltalán nem kávéztak.

A rendszeresen napi több alkalommal kávézók baktériumflórája gazdagabb volt, a baktériumok egyenletesebben oszlottak el a vastagbélben, továbbá gazdagabbak voltak a gyulladásgátló tulajdonságaikban is, és jóval kisebb valószínűséggel tartalmazták azt a baktériumtípust, amely az emésztési rendellenességekhez és az elhízáshoz köthető.

Jiao elmondta: nem tudják, hogy a kávé hogyan fejti ki pozitív hatását a bél mikrobiomjára. De szerinte a koffein és a kávé más tápanyagai befolyásolják a baktériumok
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 11:14
Kávéval ezeket a betegségeket is megelőzhetjük
Szívünk, ízületeink és májunk védelme mellett még bizonyos rákfajták kialakulását is segít megelőzni a rendszeres kávéfogyasztás.

Az elmúlt évtizedek megannyi kutatásával a hátunk mögött ma már elég magabiztosan állíthatjuk, hogy a rendszeres kávéfogyasztás jót tesz az egészségünknek. Mielőtt azonban rátérnénk, hogy mely betegségek megelőzésében segíthet a kávéscsésze vissza-visszatérő emelgetése (rendszeres fogyasztás alatt napi 3-4 csészét, avagy maximum 400 milligramm koffein elfogyasztását értjük), hangsúlyozzuk ki, hogy terhes nők, valamint alvászavaros, diabéteszes, Parkinson-kóros és vérnyomásproblémákkal küzdő emberek (akár férfiak, akár nők) feltétlenül egyeztessenek a kezelőorvosukkal, mielőtt intenzív kávézásba kezdenének. És persze ha lehet, senki se pakolja tele a kávéját krémmel és cukorral!


A kávé csökkenti a májrák kockázatát
Több tanulmány is nagyjából 40 százalékos csökkenést mutat a májrák kialakulásának esélyében már napi két csésze kávé
suzymama, 2018. június 01. péntek, 10:47
Fűszerek, melyeket érdemes a kávéba tenni
koffeinnek köszönhető. A koffein a világon a legelterjedtebb ajzószer, melyet pozitív hatásai mellett nem érdemes túlzásba vinni, hiszen egészségügyi problémákat is okozhat. Hatására éberebbek leszünk, javul a koncentrálóképességünk, azonban ezt a hatást csak akkor érezhetjük, ha esetenként fogyasztjuk. Az emésztőrendszerből felszívódik a vérbe, majd eljut az agyunkba, ahol kifejti élénkítő hatását. Ez a hatás azonban nem tartós: miután kiürült az agyunkból, hatása elmúlik. Ha azonban az agy hozzászokik a rendszeres koffeinadagjához, nélküle sokkal rozsdásabban mozog majd.

Ha megtaláljuk az egyensúlyt a kávéfogyasztásban, akár minden nap élvezhetjük remek hatásait, amit megemelhetünk, ha bizonyos fűszereket használunk. Akár az ízük, akár a hatásuk miatt, de ezeket a természetes ízesítőket mindenképp érdemes kipróbálnia annak, aki a kávé szerelmese.

Gyömbér: érdemes naponta fogyasztani Gyömbér: érdemes naponta fogyasztani Eszébe ne jusson ezeket a kávéjába tenni Eszébe ne jusson ezeket a
tinka1951, 2017. január 27. péntek, 09:33
Napi két csésze kávé
frissen t
art, ráadásul 11-12 %-kal serkenti az anyagcserét.

Bebizonyosodott az is, hogy a kávét ivóknál jelentősen csökken a 2-es
típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata (23-67 %-kal).

Ezenkívül a napi két kávét elfogyasztóknál jelentősen csökken a májrák,
valamint 84 %-kal a májzsugorodás kialakulása! (A legjobb hatás napi
3-4 csésze kávé elfogyasztásával érhető el.)

Emellett a legújabb tanulmányok szerit azoknál az embereknél, akik
rendszeresen kávéznak 65 %-kal csökken az Alzheimer-kór
kialakulásának esélye. A másik ilyen betegség, amit megelőzhet a
kávé, a Parkinson-kór - a rendszeresen kávézóknál 32-60 %-kal
csökken a kialakulásának kockázata.

De!

A túlzásba vitt kávézás olyan negatív hatásokat is okozhat, mint az
alvászavarok és a szorongás. Ha rossz hatással van az alvásra,
kerüld a késő délutáni, esti fogyasztását.

Ne feled, hogy a koffein függőséget, fáradtságot,
klarika47, 2016. február 27. szombat, 11:40
Napi négy csésze kávé csökkentheti a vastagbélrák kiújulásának kockázatát
rák kiújulásának, mint a kávét nem fogyasztóknál és 33 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak bele a rákba vagy egyéb betegségbe. Napi két-három csésze kávé jóval szerényebb jótékony hatással bírt, míg napi egy vagy kevesebb csészényi kávé csupán minimális védelmet jelentett.

Az ígéretes eredmények ellenére a tanulmányt vezető Charles Fuchs óva inti a nem kávézó pácienseket attól, hogy elkezdjenek kávézni - olvasható a The Daily Mirror című brit napilap internetes oldalán.

"Ha valaki rendszeres kávéfogyasztó és vastagbélrák miatt kezelik, akkor ne hagyja abba a kávézást. Ha azonban nem iszik kávét és azon gondolkodik, hogy elkezdjen, először mindenképpen konzultáljon az orvosával" - jegyezte meg a szakember, hangsúlyozva, hogy további tanulmányokra lesz szükség a friss eredmények megerősítéséhez.

A mostani tanulmány az első a világon, amely összefüggést mutatott ki a koffeintartalmú kávé és a vastagbélrák kiújulásának kockázata között.

Számos közelmúltbeli tanulmány eredményei
velemenyezd, 2015. augusztus 19. szerda, 11:12
Vérnyomáscsökkentés gyógyszerek nélkül
segíthet étrendváltoztatás, testmozgás, és egy kis életmódváltás, ami magában foglalja a napi legalább 10-15 percnyi nyugalmat. Ezt elérhetjük, ha például lágy zenét hallgatunk és szemünket becsukjuk. Egyszer ki kell próbálni, és meglátjuk, mit jelez szervezetünk. Az is lehet, hogy a kényszeres nyugalomhelyzet végül mély álomba ringat, ami azt jelenti, hogy szervezetünknek szüksége volt a pihenésre, de eddig nem voltak olyanok a körülmények, melyek lehetővé tették volna az igazi pihenést.

Rendszeres vérnyomásméréssel könnyen kideríthető, magas-e.

Magas vérnyomást okozhat a túlsúly is. A fogyás csökkenti vérnyomásunkat. Napi 20 perc mozgás bevezetése mindennapjainkba, már sokat segíthet vérnyomásunk csökkentése érdekében.

A dohányzás már régóta köztudottan okoz magas vérnyomást, tehát ideje letenni a cigarettát, ha valaki rendszeresen dohányzik.

Együnk minél több gyümölcsöt és halat. A halfogyasztás Magyarországon a lehetőségekhez képest drasztikusan alacsony
irmus, 2015. január 18. vasárnap, 16:31
Tudod, hogy mi az a pánik roham?
elkerülése érdekében. Méghozzá csökkenteni kell a mindennapi kávézást a zöld és fekete teázást. A magas cukortartalmú ételek fogyasztását is jobb, ha kerüljük.

Légzés

Pánikrohamkor a légzésnél felületes légzés jelentkezik, ami gyors pihegést és felületi légzést eredményez. Ekkor meg kell tanulnunk a rendkívül nyugodt be és kilégzés gyakorlatát, ami a számunkra a továbbiakban az oxigénbevitelt biztosítja. Ha ez nem megy nyugvó fekvő helyzetben, akkor üljünk egy székre és lélegezzünk rendszeresen és lehetőleg mélyen. A levegőt a széken ülve kiegyenesített háttal vegyük be szájon keresztül, majd fújjuk ki a levegőt az orron keresztül.

Lazítsuk az izmot

Pánik helyzet adódása közben minden izomzat megfeszül és ekkor ez a helyzet a pánikrohamot, csak fokozza.

Ellenanyag

Az agyunkban bármi lehet. Egy kellemes élmény. Gyermekünk születése, vagy egy remek nyaralás csodás élményekkel telve. Azért megsúgjuk, hogy nem kell mindenképpen a kaját
horvathnemagdi, 2014. szeptember 28. vasárnap, 16:50
Mire utal, ha beszélsz álmodban?
Bár a gyerekeknél a leggyakoribb, a felnőtteknél is előfordul, mintegy 5 százalékuk beszél rendszeresen álmában.

Az alvás közbeni beszéd is egyfajta paraszomnia, vagyis alvászavar, bár csak ritkán gondolunk rá betegségként - magyarázza dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus, a JóAlvás Központ főorvosa. Az alvás közben folytatott beszéd öntudatlan, az érintettek ébredés után csak a hálótárstól szereznek tudomást arról, ami az éjszaka folyamán történt, elhangzott. Az egyes epizódok átlagosan 30 másodpercig tartanak, az éjszaka folyamán többször is ismétlődhetnek. A beszéd eközben lehet suttogó, motyogó, fátyolos, de akár tisztán érthető, sőt hangos, kiabálás is.

Ki beszél többet?

A nemek közt nincs különbség, férfiaknál és nőknél azonos arányban fordul elő alvás közben a beszéd. Családi halmozódás megfigyelhető, tehát a hajlam örökölhető. Azt feltételezhetnénk, ha a beteg álmában beszél, az elhangzott
anna4459, 2014. augusztus 09. szombat, 07:57
Az igazi együttlét és együttélés művészete
szomszéd szobába, hogy kávézás közben kölcsönösen időt szenteljenek a másiknak, meghallgassák egymást, kicseréljék mondanivalójukat és boldogok legyenek egymással. Manapság ehelyett minden utcasarkon ott az önkiszolgáló étterem. Vagy hazaérve mindenki éppen akkor eszik, anélkül, hogy a másikat megvárná, és gyorsan behúzódik a szobájába, hogy ne zavarják.
A családi étkezés és annak egész értelme és célja elhalt. Boldog az a néhány háztartás, ahol még győzik, hogy a családot a közös asztal körül rendszeresen összegyűjtsék és egymást meghallgassák! Manapság is mindenütt hirdetik a családi élet értékét, de ezt nem említik meg az effajta nyilatkozatokban.

Egy művészet újratanulásáról van szó, az igazi együttlét és együttélés művészetéről. Az időelem nélkülözhetetlen egy jó család felépítéséhez és összetartozásához, ezért az embereknek erre időt kell szánniuk. Sőt még bizonyos "kényszerítés" megbújhat emögött; legalább a családi étkezést erőszakoljuk ki. Számoljuk ezt a kényszert nyugodtan azok
sacimama, 2014. július 20. vasárnap, 01:46
Nagy tavaszi méregtelenítés
Sokan azt hiszik, hogy a szervezet megtisztulása természetes és spontán folyamat. Ez akkor igaz, ha valaki tökéletes harmóniában él a természettel: friss levegőt szív, kizárólag természetes táplálékot vesz magához, fizikailag aktív, és nem hódol be a civilizáció luxusának. Eleget tudsz tenni ezeknek a feltételeknek? Ha igen, akkor a természet könnyebben gondoskodik szervezeted megtisztításáról. Ha nem, úgy ez a feladat rád hárul!

A tisztítókúra mindenki számára elérhető. A rendszeres és helyes alkalmazás nemcsak a megelőzést segíti elő, hanem sok gyógyszer fogyasztásától és számos betegségtől is megszabadít, még akkor is, amikor a hivatalos orvostudomány csődöt mond. A pozitív hatás különösen figyelemre méltó különféle allergiáknál, asztmánál, az immunrendszer, a bőr, a gyomor, a belek, a szív, az erek megbetegedéseinél és több nőgyógyászati panasznál.

A máj megtisztítása

A máj az egyik legfontosabb védekezési, méregtelenítési és kiválasztási folyamatért felelős szerv,
janna53, 2014. február 18. kedd, 09:17
A cukor a halál fűszere?
adat
1921-1925 7,22
1926-1930 11,29
1931-1935 9,92
1936-1939 11,45
1940-1959 nincs adat
1960 27
1970 34
1980 38
1985 35,3
1987 40,5
1989 39,5
1991 35
1993 (aszpartam, light termékek kora) 26
1995 38
1997 40
1999 38,7
2001 37
2003 34
2005 38
2007 42,5
A modern gyáripar állandó munkásainak körében az 1880-as években évi fejenként 10 kg körül járt a cukor átlagfogyasztása (Óbudai hajógyár). A parasztok közt rendszeres cukorfogyasztóként ebben az évtizedben csak a Sopron megyeieket emelték ki, ami egybevág azzal, hogy itt a lakodalmi kuglófot már bevezették. Ugyanitt azonban az átlagfogyasztás csak 4 kg a második világháború előestéjén.

A paraszti cukorhasználatnak három fokozata figyelhető meg (Kisbán E. 1987). Ezek időhatárai az egyenlőtlen fejlődés következtében pár évvel, évtizeddel mind a paraszti rétegek, mind az egyes tájak tekintetében egymásba csúszhatnak. Az első szakaszban, amely
radvanszki_jozsef, 2014. január 19. vasárnap, 12:38
Napi Áhitat: SZÉGYELLNI?
szavára, amikor azt mondta neki: "Ma, mielőtt megszólal a kakas, háromszor tagadsz meg engem." Aztán kiment, és keserves sírásra fakadt.

Lk 22,54-62.

SZÉGYELLNI?

Ha valaki szégyell engem... azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal. (Mk 8,38)

Nemrég rájöttem, hogy lehetséges, hogy szívből szeretjük Jézust, és a tanítványai vagyunk, mégis szégyelljük őt, amikor egy kínos helyzetbe kerülünk. Egy szakképzett nővértől rendszeresen segítséget és tanácsot szoktam kapni. Legutóbb megkért, hogy töltsek ki egy kérdőívet a heti tevékenységeimről. Ő majd áttanulmányozza, és átbeszéli velem a bejegyzéseimet.
A problémám a keddi nap kitöltése során támadt. Ezen a napon minden héten egyik barátnőm szokott jönni, kávézunk, és együtt imádkozunk. Én azonban csak azt írtam, "kávézás", és nem akartam többet elárulni erről. Néhány nappal később az egyik szomszédasszonyom beszélt a rá váró műtétjéről. "Gondolok majd rád" -
1vargaildyko, 2014. január 09. csütörtök, 11:03
1/5
Képek, videók
Tamás a kollégium 56-os k
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:10
Tamás a kollégium 56-os e
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:10
A Bolyai Farkas kollégium
farkas1945
2013. december 21. szombat, 11:00
a kollégium előtt
orban47
2013. szeptember 13. péntek, 11:31
Csatorna a kollégium alat
sgy_ro
2013. augusztus 13. kedd, 14:39
78-Református Kollégium.j
balazsmargit
2012. augusztus 22. szerda, 16:38
cambridge kollégium
lacipecsenye
2012. augusztus 01. szerda, 09:24
Tanitóképző kollégiuma vl
kismotor
2012. január 27. péntek, 22:23
körmend kollégium
lacipecsenye
2012. január 01. vasárnap, 10:21
kecskemét ref. kollégium
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:41
Aki rendszeresen tornázik
tnemarika
2012. szeptember 26. szerda, 15:27
A hattyúnk kit rendszeres
dnemethk
2008. február 11. hétfő, 23:27
a rendszeres torna eredmé
grimilda
2007. július 11. szerda, 06:52
Címkék
Amerikai Gasztroenterológiai Kollégium, lehetőségekhez képest, baktériumok egyenletesebben, kávé hogyan, kávét ittak, természet könnyebben, hatást csak, Charles Fuchs, vagy kevesebb, egyenlőtlen fejlődés, közös asztal, Kisbán, elmúlt évtizedek, magas cukortartalmú, alvás közbeni, rendszeresen kávézóknál,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.