Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:44 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tarlós: az egyházi iskolák működtetése rendkívüli felelősség, de remény is
Tarlós István kiemelte: a kötetek múltat bemutató fejezetei azt az üzenetet közvetítik a ma döntéshozóinak, hogy a katolikus értékrendet közvetítő iskoláknak a jövőben is egyre nagyobb feladata lesz egy egészségesen fejlődő társadalom építésében.

A köteteket tanulmányozva bizton állítható, hogy Budapest most nem lenne a térség vezető fővárosa, ha évezredes történetében nem szerepeltek volna a katolikus értékrendet követő iskolák - jelentette ki a főpolgármester.

Mint elmondta, a Katolikus Budapest harmadik, negyedik kötetében az egyházi fenntartású oktatási intézmények ezeréves történetét dolgozzák fel kivételes pontossággal és részletességgel. A szerzők átfogó kutatómunkája nyomán ismét forrásértékű kiadvány készült el.

Mint a megjelent enciklopédiából is jól látszik, a magyar fővárosban a katolikus vallás, a keresztény elvek szerinti oktatás mindig jelen volt és ma is jelen van a mindennapokban - tette hozzá.

Tarlós István úgy fogalmazott: a rend nélküli világ nagyon nehezen
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 19:21
Felújították Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat
jelentős összegeket fordított egészségügyi infrastrukturális fejlesztésekre és beruházásokra a gyógyulás korszerű és méltó körülményeinek megteremtése érdekében, valamint azért, hogy mindenki a lakóhelyéhez a lehető legközelebb férjen hozzá magas színvonalú egészségügyi szolgáltatáshoz.

Emlékeztetett: Magyarországon 2010 óta 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 104 mentőállomást újítottak fel, továbbá 23 rendelőintézet és 31 mentőállomás épült.

Vitályos Eszter elmondta: az egészség megőrzése, az egészséges életmód és az emberhez méltó egészségügyi ellátás biztosítása rendkívül fontos cél, éppen ezért a hazai és európai uniós támogatásokkal zajló fejlesztések tovább folytatódnak.

Közölte, a vidéki egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítését célzó projekt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében mintegy 8,2 milliárd forintból valósult meg.

Az államtitkár emlékeztetett: Kiskunhalas a 2014 és 2020 közötti időszakban csaknem 12 milliárd forintnyi támogatási
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 14:13
Az almaecetről
GYOMORÉGÉS
Hirdetés
Nem kell drága porokat venni. Egy kevés vízbe önts 1 kanálnyi almaecetet, lassan idd meg.

3. BEDUGULT ORR
Megfázáskor ha megiszol egy pohár vizet, amelybe egy evőkanál almaecetet raktál, kidugul az orrod. Az almaecet A-, B1-, B2, B6-, C-vitamint, ecet- és citromsavat is tartalmaz.

4. KORPA

A KORPÁT GOMBÁK VAGY BAKTÉRIUMOK OKOZZÁK. ALMAECETTEL DÖRZSÖLD BE A FEJBŐRT, MINDEN KÓROKOZÓT MEGÖL, PÁR NAP ALATT ELTŰNIK A KORPA, ÉS A HAJ IS FÉNYESEBB, EGÉSZSÉGESEBB LESZ.
5. IZOMGÖRCSÖK
A leggyakoribb ok a káliumhiány, ami izomgörcshöz vezet. Egy pohár langyos vízbe keverj két evőkanál almaecetet, és egy evőkanál mézet. Pár perc alatt hat.

6. BŐRVISZKETÉS
Egy vattapamacsra tegyél pár csepp almaecetet, és azzal kend be a viszkető bőrrészt. A kellemetlen érzést a baktériumok, gombák okozzák, de az almaecet elpusztítja ezeket.

7. SZEMÖLCS
A kézen, vagy bárhol másutt szemölcsök eltűntetésében is jó az almaecet, Ha
lovaszmarika, 2019. szeptember 11. szerda, 10:28
A most zajló változások mind a rezgésszint emelkedésének...
magasabb szintet.
Nem lehet eléggé hangsúlyozni annak a fontosságát, hogy közel legyünk a természethez, akár annyira vagy olyan mértékben, hogy mezítláb szaladgáljunk a fűben. Ez is egy módja annak, hogy közelebb kerüljünk a Földhöz és hasznosuljunk a belőle érkező energiákból. Ezek gyógyító hatásúak és a felemelő erejük segít ellazítani és élvezni ,, a jó közérzet faktort". Nem utolsó sorban a Nap is olyan energiákat ad, amelyek létfontosságúak a jó egészség szempontjából. A legjobb egészséges ételek majdnem mindegyikét az Anyaföld szolgáltatja. Minél többet tudsz magadhoz venni a friss megváltoztatatlan ételekből, annál jobb ez a testednek és az emésztő rendszerednek.
Amint hozzá adnak kémiai anyagokat, az érintheti a jó termékek minőségét és ez akár betegséghez is vezethet.
A tested olyan, mint egy nagyszerű gépezet, amivel nem kell különösebben foglalkozni ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa.
Kiegyensúlyozott étrendre van szükség és ez tényleg létfontosságú, ha a
lilagondolatok, 2019. szeptember 09. hétfő, 15:27
Rozmaring alkalmazása
köszvény okozta kellemetlenségeket -, enyhíti a gyulladásokat és a vérkeringést is javítja. Ennek köszönhetően az oxigén és a tápanyagok gyorsabban jutnak el a sejtekhez, melyek működése is hatékonyabbá válik. A gyulladást és a fájdalmat a leghatékonyabban a rozmaring illóolaja enyhíti: keverjünk belőle néhány cseppet olíva-, búzacsíra- vagy édesmandula-olajba, és ezzel masszírozzuk meg az érintett területeket. A rozmaring vérkeringésre gyakorolt jótékony hatását az is kihasználhatja, aki dúsabb, egészségesebb hajat szeretne: a növény nemcsak a hajhullás és a haj elvékonyodása ellen hatékony, de a korpásodást is enyhíti. A rozmaring jót tesz az agynak és javítja a memóriát
A rozmaring kiemelkedően jó hatással van a kognitív képességekre, javítja a koncentrációt, jót tesz a memóriának is, emellett pedig a stressz hatásait is csökkenti. A rozmaring illóolaja nagyszerű hangulatjavító és nyugtató: egy 2013-as kutatás szerint azok, akik egy órán keresztül rozmaring illóolajjal illatosított szobában
maroka, 2019. szeptember 02. hétfő, 17:07
Az Erste vállalati hiteleinek állománya meghaladta a 700 milliárd forintot
középvállalkozásoknak 48 milliárd forint új hitelt helyezett ki, 14 százalékkal többet, mint a tavalyi azonos időszakban.

Az önkormányzati szektor esetében az új kihelyezés idén január és augusztus vége között 270 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban, elérte a 10 milliárd forintot. Az állomány egy év alatt több mint a duplájára, 14 milliárdról 30 milliárd forintra nőtt augusztus végére.

Szabados Richárd kiemelte: a vállalati hitelezés gyors bővülése mellett az állomány továbbra is egészséges, a nem teljesítő hitelek rendkívül alacsony, 1 százalék alatti arányának hátterében a bank belső folyamatainak javítása, illetve az értékesítési terület bővítése és fejlesztése húzódik meg.

Az Erste számára kiemelten fontos a hazai kis- és középvállalati (kkv) szektor, így aktívan részt vesz az nhp fix programban is, eddig több mint 14 milliárd forint értékben kötött szerződést, amely a bank vállalati piaci részesedésének megfelelő arányt jelent a teljes szerződött hitelállományból. A
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 15:41
A 2019-2020-as tanévben is folytatódik az Európai Unió iskolaétkeztetési programja
A brüsszeli testület tájékoztatása szerint a program 250 millió euróból fog gazdálkodni, amiből 145 milliót gyümölcsökre és zöldségekre, míg 105 milliót tejre és tejtermékekre különítenek el.

Magyarország körülbelül 3 millió eurót kap az iskolagyümölcs- és az iskolazöldség-programra, valamint közel 2 millió eurót az iskolatej-programra a szeptemberben kezdődő tanévben.

A 2017-2018-as tanévben az EU-ban az összes gyerek mintegy 20 százaléka, több mint 20 millió, elsősorban 6 és 10 év közötti iskolás vett részt a programokban, amelyeknek az egészséges táplálkozási szokások korai elterjesztése is a célja.

"Rendkívül fontos az egészséges étkezési szokások kialakítása már gyermekkorban. Ezen EU-s programnak köszönhetően fiatal állampolgáraink nem csupán élvezhetik a minőségi európai termékeket, de emellett tanulhatnak a táplálkozásról, a mezőgazdaságról, az élelmiszer-termelésről, és az azzal járó kemény munkáról is" - közölte Phil Hogan uniós mezőgazdasági biztos.
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 13:31
Regenor-Kurkuma
szinergikus hatást fejt ki, vagyis egymás gyógyhatását erősítik.

A kurkuma olyan sok támadáspontú szer, amely olcsó, és hatásos lehet számos betegség megelőzésében és kezelésében.
Napi 8 g mennyiség még nem okoz mellékhatásokat.
A kurkuma első terápiás felhasználása 1937-ben történt, amikor is epehólyag gyulladásos betegeket sikeresen kezeltek vele.
250 mg- 500 mg standardizált kurkuma kivonat akár jelentősen csökkentheti számos rettegett betegség kockázatát és elősegítheti az egészséges agyműködést
A kurkuma ígéretes szer, ezt jelzi, hogy 2012-ig 67 klinikai vizsgálat zajlott le, és 35 van folyamatban.
A tudományos kutatások továbbra is folytatódnak.
A Tumeric lehetséges, javasolt adagolása:

Napi adag: 2×1 vagy 1×2, + Krill olaj.
Szezonálisan: minden tavasszal 3 hónapig 2×1 kapszula és 2×1 Krill olaj.
Ízületekre: 3 hónapig 2×1+ 2×1 Krill olaj.
Kemo-, sugárkezelés alatt: 2×2 kapsz és nagy adag C-vitamin (10 g is lehet).
Figyelem!
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:30
Regenor
vagy a diszkonfort érzés a kutatási időszakon túl enyhült. A kezelés 2- 3. hete után csökkenő tendenciát mutatott a vér antitest szintje tekintetében. De a vizsgált esetek alacsony száma miatt nem lehet végleges következtetést levonni ebből az eredményből.

Nagyon érdekes kutatást végeztek a York University Scholl of Medicine kutatói New-Yorkban, amit a Biochem Biophys Commun. 2003. augusztusi számában közöltek. Az olajfalevél-kivonat gátolta a HIV-1 vírust, és nem volt toxikus hatással az egészséges sejtekre nézve. Az olajfalevél-kivonat gátolja az akut fertőzést és a HIV-1 sejtek közötti transzmissziót ( átörökítést) és megakadályozza a HIV-1 replikációját. A célsejtekben toxikus hatás nem volt kimutatható.

SZÍV ÉS ÉRRENDSZER

A mediterrán országok táplálkozási szokásai, a sok gyümölcs, zöldség és az olívaolaj nagy mennyiségben tartalmaz természetes antioxidánsokat. Ezek mindennapos fogyasztása összefüggésben van a szívkoszorúér betegségek előfordulásának alacsony számával.
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:20
Jó tudni - az egészségünkért
népgyógyászat tudva tudatlanul régóta alkalmazta a cékla főzetét daganatos betegségek kezelésére, de elsősorban általános fiatalító szerként fogyasztották. Hamarosan kiderült, hogy az egyik fő szerep a betainé.

Pantoténsav (B5 Vitamin) - A karcsúság és a jó közérzet vitaminja. Fokozott stressztűrés, nagyobb fizikai teljesítmény, energiatermelés, vitalitás, gyulladások megakadályozása, a stressz elhárítása, a zsír lebontása, hasznosítása, szellemi frissesség, koncentrációs képesség, egészséges haj, egészséges bőr, dús és színes haj, a végtagok jó vérellátása és ép idegek. A pantoténsav 24 órán belül szabályosan fel tudja élénkíteni az agyat, megszünteti a szórakozottságot, aggályoskodást, emlékezetgyöngeséget, koncentrációképtelenséget, szellemi restséget és enyhébb depressziót.

Pantoténsavban különösen gazdag élelmiszerek:

Máj, búzakorpa, pisztráng, napraforgómag, hering, makréla, Camembert, rokfort sajt, diófélék, teljes őrlésű gabona, vadhús, színhús, teljes
pacsakute, 2019. augusztus 16. péntek, 22:11
A simább bőrért
helyezze az érintett területre pár óránként. Egy órával lefekvés előtt alkalmazzon E-vitamin olajat és hagyja rajta éjszakára.

Paradicsom
A friss paradicsom kiváló bőrfeszesítő és az ebből készült krém pedig jó kezelés lehet pattanások esetén.

- Annak érdekében, hogy puhává és simává varázsolja bőrét, helyezzen friss paradicsomot mixerbe, majd ezt alkalmazza az arcbőrére. Hagyja rajta öt percre, majd mossa le. Mindennapi használata csökkenti a pórusok méretét és simább és egészségesebb bőrt eredményez.
- Pattanások kezelésére is alkalmazhatja. Hagyja az érintett területen egy órán át, majd mossa le.

Papaya
A papaya természetes enzime a papain, amely antibakteriális és sebgyógyító tulajdonságokkal bír. Emellett segít a sérült és elhalt hámsejtek eltávolításában.

- Törjön pépessé pár szelet érett papayát, majd használja arcpakolásként. Tizenöt perc után mossa le langyos vízzel
- A papaya lé gyakori használata csökkenti a szeplőket és a
pacsakute, 2019. augusztus 06. kedd, 23:45
A gyógyító mustármag
a vérnyomást és egyes hozzáértők szerint még a véralvadás gátlásában is szerepet játszhat. Habár ezzel kapcsolatban még nem áll elegendő humán vizsgálati adat rendelkezésre.

A mustármag olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint magnézium, foszfor, kálium, nátrium, cink, vas vagy kalcium. Vitaminokban is gazdag, hiszen van benne C-vitamin, tiamin, riboflavin, niacin, folsav és B12-vitamin. A mustármag szelént is tartalmaz, amely a cinkkel együtt nagyon fontos szerepet tölt be a pajzsmirigy egészséges működésében.

A mustármag gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, emellett magnéziumot és szelént tartalmaz. Ez a két ásványi anyag nagyon hasznos lehet asztma, premenstruációs szindróma és a migrén tüneteinek mérséklésében. Ezek a tápanyagok a szívinfarktus kockázatait is csökkenthetik, például azoknál a cukorbetegek személyeknél, akiknél az alapbetegség váltott ki szívbetegséget, de az ateroszklerózisos betegeknek is nagyon fontos az ásványi anyagok pótlása.

A mustármagokat
pacsakute, 2019. augusztus 02. péntek, 23:06
1/331
Képek, videók
szám.gép müködtetője.jpg
szidi001
2007. július 03. kedd, 15:56
A vállalat által működtet
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 11:19
20111220-tarlos-istvan .jp
agica2004
2012. január 22. vasárnap, 16:49
20110512Tarlos István -Or
agica2004
2011. május 19. csütörtök, 15:34
20110303 tarlos istvan.jp
agica2004
2011. március 04. péntek, 10:20
Tarlós István.jpg
agica2004
2011. március 04. péntek, 10:19
Orbán V&Tarlós István
kicsoda57
2010. október 09. szombat, 22:42
Tarlós István Bpest polg.
kicsoda77
2010. október 05. kedd, 21:27
katolikus.jpg
zsokica45
2018. július 25. szerda, 11:24
katolikus,.jpg
zsokica45
2018. július 17. kedd, 11:11
DSCN0044Római Katolikus t
irmus
2018. június 28. csütörtök, 06:24
DSCN0040Római Katolikus t
irmus
2018. június 27. szerda, 07:29
katolikusr.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:47
katolikus...jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:47
Katolikus templom Dömsöd.
bodajne
2017. december 12. kedd, 18:16
Címkék
vidéki egészségügyi, egészséges étkezési, mustármag olyan, államtitkár emlékeztetett, egészségesen fejlődő, rozmaring illóolaja, Európai Unió, cékla főzetét, érintett területre, egészséges életmód, kurkuma olyan, keresztény elvek, állomány továbbra, módja annak, evőkanál mézet, Vitályos Eszter,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.