Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 19:21 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Biztonságpolitikai államtitkárként folytatja munkáját a német alkotmányvédelmi hivatal távozó vezetője
Hans-Georg Maassen a szövetségi rendőrséggel, a közbiztonsággal és a kiberbiztonsággal kapcsolatos ügyekkel foglalkozik majd államtitkárként. A BfV tevékenységének felügyelete nem tartozik feladatai közé - ismertette a miniszter.

Az államtitkárok száma nem változik a szövetségi kormányt alkotó koalíció egyik tagja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) nyomására áthelyezett Hans-Georg Maassen érkezésével. A hivatalos nevén szövetségi belügyi, építésügyi és szülőföldügyi minisztérium - a német kormány egyik legszélesebb feladatkörű tárcája - továbbra is nyolc államtitkárral működik majd, mert egyiküket nyugdíjba helyezik.

Horst Seehofer választása Gunther Adler építésügyi államtitkárra esett, aki korábban rendre SPD-s vezetésű tárcáknál dolgozott, és 2004-től 2008-ig az SPD elnökségének irodavezetője volt.

Gunther Adler éppen úgy 55 éves, mint Hans-Georg Maassen. Menesztéssel felérő nyugdíjazását több vezető szociáldemokrata politikus felháborodással fogadta. Horst Seehofer lépése
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 14:31
Vb-2018 - Futballhuligánok útlevelét vonta be a brit kormány
A brit belügyminisztérium szerdán közölte, hogy a hatóságok 1312 olyan angol állampolgárnak küldtek felszólítást útlevele beszolgáltatására, akinek már volt dolga a rendőrséggel korábbi rendbontásai miatt.

A tárca tájékoztatása szerint a felszólításnak szerdáig 1254-en eleget is tettek, 58 érintett viszont eddig nem reagált, így az ő okmányaikat a rendőrség fogja begyűjteni.

Az elkobzott útleveleket a hatóságok csak a július 15-i vb-döntő után adják vissza.

A Scotland Yard emellett a világbajnokság idejére külön egységeket telepít a nagyobb brit repülőterekre és a kikötőkbe annak megakadályozására, hogy a tilalmi listán szereplők valahogy mégis eljussanak Oroszországba.

Nick Hurd, a brit belügyminisztérium rendőrségi ügyekért felelős államtitkára kommentárjában hangsúlyozta: a vb a labdarúgás ünnepe, ahol nincs helye erőszaknak vagy rendbontásnak. Hurd szerint a brit hatóságok által foganatosított tilalmi rendszer teljesen egyedülálló, és alkalmazása azt jelenti, hogy akiknek célja
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:02
Nagyszabású hatósági akció indult csempészésben érintett személyek és hivatalnokok ellen Kárpátalján
A sajtóhírek szerint a különleges művelet célja annak a csempészhálózatnak a felszámolása, amelynek tagjai az ukrán-magyar határ mellett - a hatóságok szerint - törvénytelenül magánosított földterületen át cigarettát és drogokat juttattak szervezett módon Magyarországra. Az akcióba a határőrség különleges egysége mellett a hatóságok mintegy 70 katonai járművet és helikoptereket is bevontak.

A Mukachevo.net munkácsi hírportál beszámolója szerint csütörtök reggel egy Munkács környéki szállodában őrizetbe vették azt a nagybégányi lakost, aki annak a Beregszász közelében található 140 hektáros területnek a tulajdonosa, amelyen át a szervezett csempészés folyt. Az orgánum úgy értesült, hogy a mintegy 100 helyen tartott házkutatás során őrizetbe vett 20 személy lakóhelyén nagy mennyiségű készpénzt, dohányárut és kábítószert foglaltak le.

Ugyancsak házkutatásokat tartottak és dokumentumokat foglaltak le Beregszászon a járási földhivatalban és annak munkatársainál törvénytelen földprivatizációs
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 15:41
FTC: szervezett támadás történt, eddig 11 embert azonosítottak
tagjai pedig csaknem egy perc után jelentek meg.

Nyíri közölte, az általános vagyonőrök szervezett támadásra nem voltak felkészülve, a kríziskezelő egység pedig körülbelül ötven másodpercre volt a B szektortól, kifejezetten a szurkolói csoportok vezetőinek kérésére, a korábban megkötött megállapodásnak megfelelően. A biztonsági szolgálatnak ez a csoportja most visszatér az ultrák lelátórészéhez, a beavatkozás ideje lerövidül húsz másodpercre.

Megerősítette, hogy szorosan együttműködnek a rendőrséggel, minden adatot és információt átadtak a nyomozáshoz, mivel "bűncselekmény történt".

"Egy kést megtalálni nagyon nehéz, előfordul, hogy elrejtik a téli ruházatban. A beengedésnél a biztonsági szolgálat nem végezhet olyan motozást, mint például a rendőrség emberei. A következő időszakban is a törvényeknek megfelelő, de részletesebb, alaposabb, a lehető legszigorúbb lesz az átvizsgálás" - szögezte le.

"Mindenkinek a felelősségét vizsgáljuk, a biztonsági szolgálatét is, attól függetlenül, hogy
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 15:32
Netanjahu és ügyvédje érintettségére utalnak a tengerészeti közbeszerzési ügy korrupciós újabb részletei
ThyssenKrupp belső iratai szerint részt vett az üzletekről szóló megbeszéléseken is.

A helyi média szerint a "tengeralattjáró ügy" gyanúsítottjai kenőpénzek fejében Miki Ganort tették meg a német ThyssenKrupp hajóépítő vállalat izraeli képviselőjének csekélyebb díjazásért dolgozó elődje helyett, majd busás jutalékokat zsebeltek be a milliárdos üzletekből.

Ganort pénzmosással, bűnpártolással és csalással, Simrónt pedig kenőpénzek mozgatásával vádolják.

Ganor júliusban vádalkut között a rendőrséggel, és mindent bevallott büntetésének mérséklése fejében a korrupciós ügyletről. David Simrón ellen jelenleg is nyomozás folyik.

Teljesen új fejlemény az ügyben, hogy a két újság közös nyomozása szerint Izrael az utolsóként megrendelt három tengeralattjárót az eddigi hat járműnél néhány méterrel hosszabbra kérte, anélkül, hogy megnevezte volna indokait.

Német szakértők szerint a változtatás lehetővé teheti rakéták függőleges kilövését, s így nagyobb és messzebbre eljutó fegyvereket is
velemenyezd, 2017. október 11. szerda, 12:51
Budapest Pride - Az esélyegyenlőség mellett álltak ki a szónokok
példájukkal és tapasztalataikkal segítsék a többieket. Hangsúlyozta: fontos a társadalmi szolidaritás, amit erősíteni lehetne azzal, ha már a közoktatásban beszélnének a témáról. "Esélyegyenlőséget kell teremteni, és meg kell adni mindenkinek a szabadságot", amiben mindenki az lehet, aki.

Szólt arról is: az álma az, hogy a lánya és annak barátnője összeházasodhasson és gyermeket vállalhasson, így alkotva egy "szivárvány családot".

Hollander Dániel a szervezők nevében bejelentette: mivel a rendőrséggel nem sikerült megállapodni arról, hogy ne kelljen kordonok között vonulniuk, alternatív útvonalat jelentettek be, amit a hatóság elfogadott. Elmondta, most az Alkotmány utca, a Bajcsy-Zsilinszki út, a József Attila utca és a Lánchíd érintésével érkeznek meg a Várkert Bazárhoz. Közlése szerint a menetet több száz rendőr, kamerás megfigyelő és szervező kíséri majd a biztonság miatt, ugyanakkor megjegyezte, fellépnek a félelem és a megalkuvás ellen, amit a kordonok szimbolizálnak.

A Szivárvány
velemenyezd, 2017. július 08. szombat, 18:03
Budapest Pride - Szervezők: minden rendezvénynek vannak kockázatai
eredeti útvonalán kordont látnak, úgy attól eltérnek - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján szombaton.

Karlik Cintia a rendőrségi egyeztetés után az M1 aktuális csatorna stábjának azt mondta: minden szabad és nyitott rendezvénynek vannak veszélyei, ezért mindenkit arra kérnek, hogy ezeket a kockázatokat mérlegelve vegyenek részt az idei felvonuláson. Hozzátette: véleményük szerint nem a kordon jelenti a biztonságot, hanem a rendőri állomány. Mint mondta, együttműködnek a rendőrséggel, alternatív útvonalat jelentettek be, amit a rendőrség elfogadott.

Álláspontjuk szerint a kordon korlátozza az alapvető gyülekezési jogukat azzal, hogy a rendezvényhez nem lehet bármikor szabadon csatlakozni, illetve azt bármikor elhagyni. Emellett megjegyezték, hogy a teljes lezárás nélküli biztosítás sokkal kevesebb és rövidebb ideig tartó forgalomzárásokat eredményezne. "A hermetikusan lezárt útvonalnak van egy szimbolikus jelentése is, nevesen az, hogy hiába valósul meg a gyülekezési jogunk
velemenyezd, 2017. július 08. szombat, 15:52
Krónika 9. rész (költségvetés)
fordulópont következhet a honvédségnél

Vargha Tamás honvédelmi államtitkár felszólásában köszönetet mondott a kormánypárti képviselőknek a büdzsé honvédelmi fejezetének támogatásáért.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a 2018-as költségvetésnek a munka és a család mellett a biztonság a harmadik pillére, ami fordulópontot jelenthet a honvédségnek is az előrelépéshez.

MSZP: jelentős tétel a Honvéd Sportszövetség milliárdos támogatása

Horváth Imre szocialista képviselő a honvédelemmel és rendőrséggel kapcsolatos költségvetési tételeket vette napirendre. Elmondása szerint a tömeges bevándorláshoz köthető kiadások jelentős, 25 milliárd forintos tételt jelentenek a költségvetésben, ugyanakkor a Honvéd Sportszövetség 1,1 milliárdos támogatása is rendkívül magas.

Kiemelte, hogy a közszolgálati illetményalap és a honvédelmi illetményalap között nagy a különbség, előbbi tíz éve változatlan, utóbbi most 1490 forinttal emelkedik.

Negatívumként említette továbbá, hogy a futó fejlesztési
velemenyezd, 2017. május 17. szerda, 21:54
Jogerősen is reklámnak találta a bihari törvényszék a partiumi zászlót
A zászló ügyében Tőkés László európai parlamenti képviselő pereskedett a nagyváradi önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrséggel. A rendőrség a reklámtörvény megsértése miatt állított ki szabálysértési jegyzőkönyvet, és szólította fel Tőkés Lászlót a képviselői irodája erkélyére 2015 decemberében kitűzött zászló eltávolítására. Ennek a jegyzőkönyvnek a semmissé nyilvánítását kérte keresetében a politikus, de a bíróság mind alapfokon, mind másodfokon megalapozatlannak tartotta, és elutasította a kérését.

Amint Tőkés László ügyvédje, Kincses Előd egy január közepén tartott sajtótájékoztatón elmondta, az elsőfokú ítéletben a bíróság szó szerint ismételte meg a székely zászlót reklámzászlóvá minősítő ítéletét. A bíró még azt a fáradságot sem vette, hogy az ítélet szövegében "partiumi zászlóra" változtassa a korábbi ítéletben használt "székely zászló" kifejezést. Így a per ugyan a partiumi zászlóról szólt, az ítélet a székely zászlóra vonatkozott. A fellebbezésben többek között ezt a bírói
velemenyezd, 2017. február 06. hétfő, 18:23
Több ezren tüntettek Izraelben az Azaria-ügy nyomán a társadalom egységéért
megalapozottnak ezt az érvelést. Az ügy élesen megosztja az izraeli közvéleményt, olyannyira, hogy az interneten számos, az ügyben ítélő bírók és a vezérkari főnök elleni fenyegetés is megjelent.

A szombat esti tüntetést egy Ziv Silon nevű, egyik karját elvesztett, sebesült tartalékos kapitány kezdeményezte egy Facebook-bejegyzéssel. Azonban a tüntetést félbe kellett szakítani, mert egy, a katona felmentéséért harcoló fiatalember beszédet akart mondani a színpadról, és mivel önként nem távozott, végül a rendőrséggel vezettették el. Egy tüntetőket gyalázó, Azaria szabadon engedését követelő csoport is megzavarta a demonstrációt, őket is a biztonságiak távolították el.

Már az ítélethirdetés közben mintegy száz ember tüntetett Elor Azaria felmentéséért a bíróság épülete előtt. A demonstrálók az ítélethirdetés után a vezérkari főnököt fenyegetve azt kiabálták, hogy "Gadi Ejzenkot, légy óvatos, Rabin barátot keres", - utalva az 1995-ös Rabin-gyilkosságra, amikor egy jobboldali fiatal agyonlőtte Jichák
velemenyezd, 2017. január 08. vasárnap, 12:21
Terrorizmus - Nem helyezték előzetes letartóztatásba a Berlinben őrizetbe vett terrorgyanús férfit
szíriainak mondta magát, amikor tavaly menedékkérőként megérkezett Németországba, de valószínűleg Tunéziából származik.

A férfit szerdán vették őrizetbe. Az RBB szerint a német hatóságok hétfőn információkat kaptak róla egy külföldi hírszerző szolgálattól, és azért döntöttek elfogása mellett, mert úgy ítélték meg, hogy hamarosan végrehajthatja a tervezett támadást.

A gyanúsított Berlin Schöneberg nevű városrészében lakott egy menekülteket segítő német önkéntesnél. Többször volt már dolga a rendőrséggel erőszakos cselekmények és ittas randalírozás miatt. Erőszakos magatartása miatt ki is tiltották korábbi lakóhelyéről, az egykori Tempelhof repülőtér egyik hangárjában berendezett menekültszállásról.

A schönebergi lakásban nem találtak robbanószert, és a német bérlőt nem vonták eljárás alá. Egyelőre nem világos, hogy mennyire volt kiforrott a merénylet terve. Arra utaló jelek nincsenek, hogy a gyanúsított terrorista sejt tagja lett volna.

A Die Welt című lap szerint a berlini rendőrség, a
velemenyezd, 2016. november 04. péntek, 11:23
Terrorizmus - Kezdeményezték a Berlinben őrizetbe terrorgyanús férfi letartóztatását
biztonsági körökből származó értesülései szerint menedékkérőként érkezett Németországba és szíriai állampolgárnak mondta magát, de valószínűleg Tunéziából származik.

Az RBB szerint a német hatóságok hétfőn információkat kaptak róla egy külföldi hírszerző szolgálattól, és azért döntöttek őrizetbe vételéről, mert úgy ítélték meg, hogy hamarosan végrehajthatja a tervezett támadást. Berlin Schöneberg nevű városrészében lakott egy menekülteket segítő német önkéntesnél. Többször volt már dolga a rendőrséggel erőszakos cselekmények és ittas randalírozás miatt. Erőszakos magatartása miatt ki is tiltották korábbi lakóhelyéről, az egykori Tempelhof repülőtér egyik hangárjában berendezett menekültszállásról.

A schönebergi lakásban nem találtak robbanószert, és a német bérlőt nem vonták eljárás alá. Egyelőre nem világos, hogy mennyire volt kiforrott a merénylet terve. Arra utaló jelek nincsenek, hogy a gyanúsított egy terrorista sejt tagja lett volna.

A Die Welt című lap szerint a berlini rendőrség, a
velemenyezd, 2016. november 03. csütörtök, 20:22
1/8
Képek, videók
Maasai_Mara_Cheetah_2. jpg
charlotteani
2016. november 10. csütörtök, 18:54
GDT - nomads_of_maasai-la
sarkadykati
2012. január 11. szerda, 05:07
A Maas-torony.jpg
farkas1945
2010. november 30. kedd, 14:38
A szociáldemokrácia és a
hollygergo
2009. február 07. szombat, 18:12
horst-tappert.jpg
basikele
2013. május 06. hétfő, 02:46
Horst Tappert0.jpg
basikele
2013. május 06. hétfő, 02:45
Horst Tappert.jpg
basikele
2013. május 06. hétfő, 02:45
horst tappert derrick-1.j
basikele
2013. május 06. hétfő, 02:44
horstal.jpg
little-fairy
2008. július 03. csütörtök, 10:36
Gunther Zsolt 1355.jpg
gyorkosjozsef
2012. augusztus 15. szerda, 12:34
bubblehead_Gunther_VW. png
szidnifox
2011. március 17. csütörtök, 18:35
Gunther Seeger_S_500350.j
sztana45
2010. július 30. péntek, 23:50
1.1.Gunther von Hagens.jp
dnemethk
2008. augusztus 16. szombat, 11:37
gunther h 023.jpg
asszzi186
2007. december 25. kedd, 14:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.