Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 15:16 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar Nagydíj - Erős a forgalom a Hungaroring környékén
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta: a boxutca-látogatással kezdetét vette a Formula-1 Magyar Nagydíj rendezvénye. A 14 órai kapunyitásra sok érdeklődő érkezett. A forgalom a pálya környéki utakon sűrű, a rendőrök forgalomirányítással segítik a közlekedést.

Közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés.

A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy aki az M3-as autópálya irányából Mogyoródra tart - de nem a versenypályához -, az lehetőség szerint az autópálya szadai kihajtóját használja a hosszabb várakozás elkerülése érdekében.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akik a következő napokon a verseny helyszínére indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről, és a bevezetett forgalomkorlátozásokról a rendőrség internetes oldalán (http://www.police.hu/taxonomy/term/25701). A pálya környékén lévő parkolók felé vezető utakon vegyék figyelembe a rendőrök jelzéseit és a kihelyezett táblák útmutatásait.
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:05
Magyar Nagydíj - Forgalmi változások lesznek a hétvégén Mogyoród környékén
autópálya mogyoródi és az új 19-es jelzésű csomópontján át érhetik el a versenypályát.

Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve változtatható jelzésképű táblák jelezik majd. Kiemelték, hogy az M31-es autópálya irányából jövők is csak díjfizetés ellenében használhatják az M3-as autópályát.

A verseny befejezése után a 19-es kilométerszelvénynél épült, valamint a mogyoródi csomópontnál lehet ráhajtani az M3-as autópályára. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja, kérik az autósokat, hogy a versenypálya körüli utak minél gyorsabb kiürítéséhez kövessék a hatóságok utasításait.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívta a figyelmet arra is, hogy az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre kell számítani szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, az ingyenes boxutca-látogatás idején.

A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, vasárnap pedig a verseny végeztével, 17 és
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 11:01
Nemzeti közművek: életveszélyes az áram- és gázlopás
Az NKM közölte, szakemberei évente mintegy 400 ezer esetben végeznek helyszíni ellenőrzést ellátási területükön, az áram- és gázfogyasztáshoz kapcsolódó szabálytalanságok számos példájával találkoznak.

Az ellenőrzés helyszíneit egyrészt a számlázási rendszerből kockázatértékelés alapján kiszűrt gyanús esetek, másrészt a bejelentések alapján jelölik ki. Ezen kívül szoros együttműködés van a rendőrséggel, és egyre gyakoribb, hogy az egyik eset elvezet a másikhoz - írják a közleményben.

Az NKM munkatársai gyakran szembesülnek azzal, hogy a fogyasztó az ellenőrzést próbálja ellehetetleníteni, például nincs otthon. Az ellenőrzést nem lehet elkerülni, ilyen esetben az NKM munkatársai egy következő alkalommal térnek vissza, lehetőség szerint időpontot is egyeztetnek - közölte a szolgáltató.

Az NKM arra kéri ügyfeleit, ha tudomást szereznek a villamoshálózaton vagy a villamos-berendezésekben okozott szándékos rongálásról, szerződésszegő magatartásról, tegyenek bejelentést a 06 62 565 881
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 11:01
A büntetőeljárás leállítását kéri a Gólyafészek-ügyben a cseh kormányfő védőügyvédje
Michael Bartonícek szerint az ügy, amelyben Babist mintegy 50 millió koronás visszaéléssel gyanúsítják, nem bűncselekmény. Az ügyvéd közölte, hogy a hét végéig kérni fogja az ügyben érintett további ügyfelei, Babis felesége és lánya, elleni eljárás megszüntetését is.

A cseh rendőrség, amely kivizsgálta a Gólyafészek-ügyet, viszont korábban arra a következtetésre jutott, hogy törvénysértés történt, és április 17-én az ügyészségnek a kormányfő elleni vádemelést javasolta. Pavel Zeman főügyész, akinek döntenie kell erről, egyelőre nem nyilatkozott. A Gólyfészek-ügyben összesen hat személy ellen folyik eljárás.

A Gólyafészek szabadidőközpontot építtető cég, a ZZN Agro Pelhrimov, korábban az Agrofert holdinghoz tartozott, amelynek egyetlen tulajdonosa Andrej Babis volt. A szabadidőközpont építésekor, 2007-ben a cég részvénytársasággá változott és ismeretlen tulajdonba került. 2008-ban kisebb vállalkozásként jogosultságot szerzett az ilyen vállalatok számára kiírt EU-támogatásra. Amennyiben a
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 17:11
Cseh sajtó: összeférhetetlenséget állapított meg az Európai Bizottság Andrej Babis cseh kormányfőnél
parlamentben felszólalva politikai hisztériának minősítette a dolgokat. Azt mondta: a jelentésben egyoldalú jogi érvelés van, amellyel a cseh hatóságok nem értenek egyet. "Nem sértettem meg sem a cseh, sem az európai törvényeket" - állította a kormányfő, aki néhány perces felszólalása után sietve elhagyta képviselőházat, s nem volt hajlandó meghallgatni az ellenzéki politikusokat.

Szerinte az ellenzéknek nincs programja, és nincs is más témája, mint az Agrofert és a Gólyafészek. Ez utóbbiban a rendőrség néhány hete azt javasolta az államügyészségnek, hogy emeljen vádat Babis ellen az uniós támogatásokkal való visszaélés miatt.

A német ZDF televízió a közelmúltban az Agrofertről készített elemzésében azt állapította meg, hogy Babis bevételei, miután kormánytag lett, megduplázódtak: míg 2014-ben 42 millió eurót, addig 2017-ben pedig már 82 millió eurót tettek ki. Babis komolytalannak minősítette a ZDF állításait.

Jan Hamácek belügyminiszter, a kisebbik koalíciós partner, a Cseh
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 16:55
Venezuelai válság - Caracas a nagykövetsége fokozott védelmét kéri az amerikai kormánytól
"Elvárjuk az amerikai külügyminisztériumtól, hogy a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezmény aláírójaként teljesítse kötelezettségeit, és védje meg Venezuela washingtoni nagykövetségét" - írta Twitter-bejegyzésében Jorge Arreaza venezuelai külügyminiszter. Egyúttal megjegyezte: Washingtonnak ugyanúgy védelmeznie kell a nagykövetség épületét, ahogyan a venezuelai kormány védi a caracasi amerikai külképviseletet.

Venezuela washingtoni nagykövetségén - ahol jelenleg nem dolgoznak diplomaták - három hét óta éjjel-nappal Nicolás Maduro elnök hívei táboroznak. Táblákat tartanak a magasba "El a kezekkel Venezuelától!" és "Békességet akarunk!" feliratokkal. A Maduro-rendszer mellett tüntetők hangot adnak amiatti felháborodásuknak is, hogy - mint fogalmaznak - Washington "puccsot akar Venezuelában".

Csütörtökön kisebb incidens történt: amikor élelmet akartak bevinni a tiltakozóknak, Maduro-ellenes venezuelaiak kis csoportja nekitámadt az ajtót nyitó tüntetőknek. Az amerikai rendőrség a
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 23:43
Gyászba borult Srí Lankán a húsvétvasárnap
templomokban robbantottak
A húsvétvasárnapi mise idején történt a merényletsorozat.
A főváros egyik peremkerületében, Dehivelában, egy szállodában történt a hetedik robbantás, és ebben legkevesebb két ember meghalt. A CNN-nek az egyik szemtanú azt mondta, hogy amint a robbanás hangjára kinézett az ablakon, két helikoptert látott elrepülni.
Aztán pár percre rá szintén a fővárosban, de már másik peremkerületben egy nyolcadik robbanás is bekövetkezett, itt három rendőr halt meg.
A rendőrség legfrissebb adatai szerint a merényletsorozatban 207-en haltak meg, 450-en megsérültek. Azért is magas az áldozatok száma, mert húsvétvasárnap a mise miatt sokan tartózkodtak a templomokban. A célba vett szállodákban pedig sok a külföldi vendég.
A rendőrség azt is bejelentette, hogy nyolc személyt letartóztattak a merényletsorozattal kapcsolatban, azt egyelőre nem tudták megmondani, ki a felelős a robbantások elkövetéséért.

COLOMBO, SRI LANKA - APRIL 21: Security forces secure the area
maroka, 2019. április 21. vasárnap, 20:27
Húsvét - Jelentős torlódások alakultak ki a szerb, román és ukrán határátkelőhelyeken
Az M1 aktuális csatorna tudósítója szerint a Röszke autópálya-határátkelőnél a kilépési oldalon másfél kilométeres a torlódás, és két órát kell várakozniuk a személyautóval érkezőknek. Az autósoknak érdemesebb a kisebb határátkelőhelyeket választani Bács-Kiskun megyében, a bácsszentgyörgyi, hercegszántói átkelőnél nincs fennakadás.

Az Országos Rendőr-főkapitányság internetes oldalának tájékoztatása szerint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen személyautóknak két, buszoknak egy, tehergépkocsiknak három órát kell várakozniuk a kilépésre. A röszkei közúti átkelőhelyen, Bácsalmásnál és Tompánál egy óra a várakozás, Tiszaszigetnél másfél óra.

Románia felé Csanádpalotánál két óra, Csengersimánál és Vállajnál fél óra a torlódás, a többi határátkelőnél nem alakult ki jelentős torlódás.

Az M1 tudósítója szerint Záhonyban is két órát kell várakozniuk a kilépő személyautóknak. A www.police.hu szerint ugyancsak kétórás a várakozás a kilépő oldalon Barabásnál, Beregsuránynál, Lónyánál és
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 10:51
Szlovák-magyar - Már szombattól átválthatók az utalványok jegyekre
A magyar szövetség (MLSZ) csütörtöki közleményében arra kéri a szurkolókat, hogy akik tehetik, még Magyarországon váltsák át utalványaikat. Erre Budapesten a Ticket Express Bálnában lesz lehetőségük szombaton, hétfőn és kedden nyitvatartási időben, valamint szerdán 14 óráig.

A találkozó napján a nagyszombati City Aréna vendégpénztáránál szintén lehetőség nyílik az átváltására 12 órától az összecsapás 20.45-ös kezdetéig. Azok a drukkerek azonban, akik a mérkőzés napján 16.30 után veszik fel hivatalos belépőjüket, a rendőrségi lezárás miatt már nem hagyhatják el a stadion területét. Az utalványok névre szólnak, kizárólag azok a szurkolók léphetnek a stadionba, akiknek a neve szerepel az utalványon, és az átváltáskor igazolták személyazonosságukat.

A magyar válogatott a szlovákok vendégeként kezdi meg a 2020-as Eb selejtezősorozatát, a nagyszombati mérkőzésre valamennyi vendégjegy elkelt. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese három nappal később a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja a
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 16:21
A tűzijátékok lakossági használatának szigorítását kéri a jövő nemzedékek szószólója
állat- és egészségvédelmi szempontból is aggályos.

A szakszerűtlenül használt és tárolt tűzijátékok többször okoztak már baleset, a lakosság is többször petíciót indított a betiltásukért - tette hozzá.

A szószóló szerint a nemzetközi összehasonlításban feltűnően engedékeny hazai szabályozást közelíteni kell az európai példákhoz. A jelenleg majdnem szabadon forgalmazható kisebb, 1. és 2. osztályú pirotechnikai eszközöket csak 18 év felettiek, a veszélyesebb, 3. besorolású eszközöket pedig csak rendőrségi engedéllyel rendelkező pirotechnikai szakértők vásárolhassák meg - javasolta Bándi Gyula.

Hozzátette, magánrendezvényeken csak szakértők közreműködésével, előzetes rendőrségi bejelentéssel lehessen tűzijátékot használni, szilveszterkor és - állami ünnep kivételével - egyéb ünnepi alkalmakkor pedig a legmegfelelőbb az önkormányzatok lebonyolításában rendezett, közösségi szervezésű tűzijáték lenne - közölte.

Hozzáfűzte, ezekkel a szabályozásokkal mérsékelhetőek lennének a mai kockázatok és
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 14:22
Március 15. - Országszerte forgalomkorlátozások lesznek a következő napokban
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a fővárosban március 14. és március 16. között az I., az V., a VI., a VIII. és a XIV. kerületet érintik a korlátozások.

Pénteken egész napra lezárják a budai Vár területét, pénteken 0 órától csütörtök hajnalig a Múzeum körutat az Astoria és a Kálvin tér között, a Bródy Sándor utcát a Puskin utca és a Múzeum körút között, a Pollack Mihály teret és a Múzeum utcát.

Pénteken reggel 9 órától szombaton délelőtt 10 óráig lezárják az Alkotmány utcát teljes hosszában, a Bajcsy-Zsilinszky utat az Alkotmány utca és a Deák tér között, valamint a Károly körutat a Deák tér és az Astoria között. Szombaton délelőttől délutánig több órára lezárják az Andrássy út és a Dózsa György út, valamint a Kós Károly sétány és az Olof Palme sétány, az Állatkerti körút egy-egy szakaszát, továbbá a Hősök terét körben.

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Az ország egyes településeit
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:31
A KKM fokozott körültekintést kér a Londonban tartózkodó magyaroktól
A KKM szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Londoni Rendőrség Terrorelhárítási Parancsnokságának bejelentése szerint kedden három kisméretű robbanószerkezetet találtak két repülőtéren, a Heathrow és a London City repülőtéren, valamint a Waterloo vasútállomáson.

Az A4-es borítékba rejtett bombákat a tűzszerészek hatástalanították, az ügyben nyomoznak - tették hozzá.

A közleményben a külügyi tárca azt kéri a Londonban tartózkodó magyar állampolgároktól, hogy jelentsenek minden gyanús csomagot a hatóságoknak.
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 13:21
1/116
Képek, videók
Formula 1 Magyar Nagydíj
rambobby
2007. szeptember 18. kedd, 08:52
Magyar nagydíj rajt (2005
laci95
2006. augusztus 03. csütörtök, 20:35
56679_hungaroring_arak 2_n
sarkadykati
2014. július 30. szerda, 07:52
56679_hungaroring_arak 2_n
snbela44
2014. július 30. szerda, 07:47
2013.07.29. hungaroring.j
dnemethk
2013. augusztus 20. kedd, 16:26
Hungaroring77.jpg
monza-attila
2013. május 12. vasárnap, 10:22
Hungaroring76.jpg
monza-attila
2013. május 12. vasárnap, 10:22
Hungaroring75.jpg
monza-attila
2013. május 12. vasárnap, 10:21
Hungaroring74.jpg
monza-attila
2013. május 12. vasárnap, 10:21
Hungaroring73.jpg
monza-attila
2013. május 12. vasárnap, 10:21
Hungaroring72.jpg
monza-attila
2013. május 12. vasárnap, 10:21
Hungaroring71.jpg
monza-attila
2013. május 12. vasárnap, 10:21
Hungaroring70.jpg
monza-attila
2013. május 12. vasárnap, 10:20
Hungaroring69.jpg
monza-attila
2013. május 12. vasárnap, 10:20
Címkék
Magyar Közút Nonprofit Zrt, ország egyes, verseny végeztével, ingyenes boxutca-látogatás, egyik szemtanú, számlázási rendszerből, nagykövetsége fokozott, utalványok jegyekre, rendőrség néhány, rendőrségi lezárás, megváltozott forgalmi, jövő nemzedékek, diplomáciai kapcsolatokról, stadion területét, külügyi tárca, nyolcadik robbanás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.