Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:14 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hétfőtől hónapokra lezárják a letenyei közúti határátkelőt
Letenye-Gorican autópálya-határátkelőhelyet használhatják a személy- és tehergépjárművek, valamint az autóbuszok.

Alternatív, elkerülő útvonalként Horvátország felé a barcsi közúti határátkelőhelyet ajánlják, amelyet tehergépjárművek súlykorlátozás nélkül használhatnak, vagy a berzencei közúti határátkelőhelyet, ahol a tehergépjárművekre 20 tonnás súlykorlátozás érvényes. A másik lehetséges elkerülő útvonal az M70-es autóút Szlovéniába vezető szakasza - ezen keresztül az Isztriai-félsziget is elérhető -, a rendőrség azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy ezen az útvonalon útépítési munkálatok folynak, ezért torlódásokra kell számítani.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról is tájékoztatást adott, hogy tavaly a nyári három hónap alatt mintegy 3,5 millió utas átléptetését végző letenyei autópálya-átkelőn a nyár első felében torlódásokra kell számítani a megnövekedő forgalom miatt. A lezárt közúti határátkelőről - eddig kizárólag ezt vehették igénybe a teherjárművek - a kamionokat is
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 07:04
Katalán válság - A katalán rendőrség előre figyelmeztetett a függetlenségi referendum megrendezésének veszélyei
megbeszélést, ahol felhívta a figyelmüket, hogy "súlyos konfliktushoz" vezethet, ha kétmillió szavazni akaró ember lesz az utcákon, és 15 ezer rendfenntartó, akiknek meg kell akadályozni a voksolást, mivel arról bíróság rendelkezett.

Mint mondta, ezen a találkozón tájékoztatta a katalán kormány képviselőit, hogy a katalán rendőri testület a törvények és alkotmány betartásának oldalán áll, ezért nem támogatja a függetlenségi folyamatot.

Hozzátette: nem kapott olyan utasítást, hogy a katalán rendőrség támogassa és segítse a népszavazás megtartását.

Josep Lluís Trapero hangsúlyozta: a katalán rendőrségnek nem állt szándékában a szavazás megkönnyítése, egyetlen célja azt volt, hogy eleget tegyen a bíróság döntésének, és megakadályozza a szavazást.

Felelőtlennek nevezte akkori felettesét, Joaquim Forn volt katalán belügyi tárcavezetőt, aki nyilatkozataiban ennek ellenkezőjét sugallta, ráadásul azt állította, hogy zavartalanul lehet majd szavazni a referendumon.

"Egy olyan képet mutatott,
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 21:32
Szlovák-magyar - Már szombattól átválthatók az utalványok jegyekre
A magyar szövetség (MLSZ) csütörtöki közleményében arra kéri a szurkolókat, hogy akik tehetik, még Magyarországon váltsák át utalványaikat. Erre Budapesten a Ticket Express Bálnában lesz lehetőségük szombaton, hétfőn és kedden nyitvatartási időben, valamint szerdán 14 óráig.

A találkozó napján a nagyszombati City Aréna vendégpénztáránál szintén lehetőség nyílik az átváltására 12 órától az összecsapás 20.45-ös kezdetéig. Azok a drukkerek azonban, akik a mérkőzés napján 16.30 után veszik fel hivatalos belépőjüket, a rendőrségi lezárás miatt már nem hagyhatják el a stadion területét. Az utalványok névre szólnak, kizárólag azok a szurkolók léphetnek a stadionba, akiknek a neve szerepel az utalványon, és az átváltáskor igazolták személyazonosságukat.

A magyar válogatott a szlovákok vendégeként kezdi meg a 2020-as Eb selejtezősorozatát, a nagyszombati mérkőzésre valamennyi vendégjegy elkelt. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese három nappal később a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja a
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 16:21
Illegális bevándorlás - AI: az európai kormányok részt vesznek a migránsokkal szembeni erőszakban a horvát hatá
boszniai táborokba küldik vissza. A bihaci és Velika Kladusa-i elhagyatott gyárépületekben öt és félezer migráns él nem higiénikus körülmények között, meleg víz, orvosi ellátás és elegendő élelem nélkül - teszik hozzá.

A jelentés, amely a "Szakadék szélére lökni: erőszak és kegyetlenkedés a migránsok felett a balkáni útvonalon" címet viseli, kifejti, hogy az európai kormányok elsőbbségben részesítik a határok védelmét a nemzetközi törvények betartásával szemben, és nemcsak szemet hunynak a horvát rendőrség erőszakos fellépései felett, hanem ezt pénzügyileg is támogatják, táplálva az egyre súlyosbodó humanitárius válságot az Európai Unió peremén. A nyugati kormányok sokkal többet költenek a határok biztonságossá tételére, mint humanitárius segélyre - hangsúlyozzák.

"Azokat az embereket, akik a háborúk és üldöztetések elől menekülnek, a horvát rendőrök fizikailag bántalmazzák, meglopják, és erőszakkal visszatoloncolják a jogi bizonytalanságba, kiszolgáltatják őket a működésképtelen boszniai
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 13:41
Március 15. - Országszerte forgalomkorlátozások lesznek a következő napokban
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a fővárosban március 14. és március 16. között az I., az V., a VI., a VIII. és a XIV. kerületet érintik a korlátozások.

Pénteken egész napra lezárják a budai Vár területét, pénteken 0 órától csütörtök hajnalig a Múzeum körutat az Astoria és a Kálvin tér között, a Bródy Sándor utcát a Puskin utca és a Múzeum körút között, a Pollack Mihály teret és a Múzeum utcát.

Pénteken reggel 9 órától szombaton délelőtt 10 óráig lezárják az Alkotmány utcát teljes hosszában, a Bajcsy-Zsilinszky utat az Alkotmány utca és a Deák tér között, valamint a Károly körutat a Deák tér és az Astoria között. Szombaton délelőttől délutánig több órára lezárják az Andrássy út és a Dózsa György út, valamint a Kós Károly sétány és az Olof Palme sétány, az Állatkerti körút egy-egy szakaszát, továbbá a Hősök terét körben.

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Az ország egyes településeit
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:31
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
Dóra (független) a kormány családpolitikájával kapcsolatban azt fejtegette, hogy a 2030-ra kitűzött 2,1-es termékenységi ráta is a nemzethalállal egyenlő, ahhoz, hogy húsz év múlva is 10 millió magyar legyen, sokkal több gyermeket kellene vállalni.

A szintén független képviselő Apáti István egy két héttel ezelőtti esetet említett, amelynek során egy roma család intézkedő rendőrökre támadt Ercsiben. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a rendőrök nem mertek fellépni ellenük, és az eset jól mutatja a rendőrség tehetetlenségét a jelenséggel szemben.

Ander Balázs (Jobbik) a dél-magyarországi régió elnéptelenedése miatt kért szót, elmondása szerint 2010-óta a térség elvesztette lakosai 6 százalékát. Hozzátette: az egy főre jutó GDP nem éri el az uniós átlag 44 százalékát és beruházások sincsenek.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) folytatta "Meddig még?" című felszólalás-sorozatát. Ezúttal azon multinacionális cégekkel foglalkozott, amelyek nem fizetnek adót Magyarországon és kiviszik a profitjukat az országból.
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:01
Újra támadnak a házaló csalók: hihető indokkal csengetnek be
A rendőrség közleménye magukat gázszerelőnek kiadó csalókra hívja fel a figyelmet.

Az ember idősebb korára általában kevésbé szemfüles, ezért lehetséges, hogy a nénik és bácsik könnyebben és gyorsabban bizalmukba fogadnak akár vadidegeneket is. Sajnos a csalók ezt jól tudják, és képesek úgy behálózni gyanútlan áldozataikat, hogy azok észre sem veszik.

Az elmúlt hetekben többször is előfordult, hogy magukat gázszerelőnek kiadó személyek csengettek be otthonokba, és a gázrendszer felmérését színlelték, majd előleget kértek. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy fogadják meg tanácsaikat, és hívják fel rá a környezetükben élő idősebb ismerőseik, rokonaik figyelmét is.

Hogyan lehet védekezni a csalók ellen?
Nem szabad otthon nagy mennyiségű készpénzt tartani, és az értékekkel hivalkodni. Otthon tartózkodás esetén is zárva kell tartani a lakásajtót és a kaput. Nem szabad beengedni idegeneket a házba, udvarba, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak, bármilyen jó üzletet
pacsakute, 2019. március 08. péntek, 08:54
Március 16-án kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál
A fesztivál 71 település 250 helyszínén mintegy 3 ezer fellépő művész közreműködésével valósul meg szerte a Kárpát-medencében. A programok ingyenesek, de egyes koncertekre regisztrálni kell - mondta el Kovács Zalán László fesztiváligazgató a műsorban.

Március 18-án a budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban a Magyar Állami Operaház együttese ad koncertet Oberfrank Péter vezényletével, Szirtes Edina Mókus hegedűművész és Kovács Zalán László tubaművész közreműködésével. A Gödöllői Királyi Kastélyban pedig március 23-án a Magyar Honvédség Tata Helyőrségi Zenekara lép fel Balázs Attila őrnagy és Medveczky Ádám dirigálásával, közreműködik Bábel Klára hárfaművész, Harcsa Veronika énekművész és Demeniv Mihály harmonikaművész - hívta fel a figyelmet két koncertre Kovács Zalán László.

Kiemelte, hogy a kulturális misszió mellett a fesztivál másik célja a Bethesda Gyermekkórház számára adományt gyűjteni, amellyel egy lélegeztetőgép vásárlását segítik.

Emlékeztetett arra, hogy a fesztivált
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 18:32
Gyanús csomagok miatt kiürítették a glasgow-i egyetemet és egy edinburghi bankot
A skóciai rendőrség - Police Scotland - tájékoztatása szerint a csomagokat a két intézmény postázóiban találták, átvizsgálásukat megkezdték.

A Police Scotland szerint egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a két incidens összefüggne egymással.

A skót rendőrség beszámolójában nincs utalás arra sem, hogy az eset kapcsolódik-e az előző nap Londonban talált, postai küldeményekbe rejtett kis hatóerejű, házilagos kivitelezésű gyújtószerkezetek ügyéhez.

A Londonban talált gyújtószerkezetek A4-es méretű, megcímzett fehér postai borítékokban érkeztek két londoni repülőtér, a Heathrow és a City irodaközpontjaiba, illetve a hatalmas belvárosi Waterloo metrócsomópont és vasúti pályaudvar postázójába.

A Scotland Yard beszámolója szerint a szerkezetek a borítékok kinyitása esetén kisebb tűz okozására voltak alkalmasak.

A Londonban fellelt borítékokon ír postai bélyegek voltak, és a feladó címének rubrikájában egy részleges dublini postai cím szerepelt.

Személyi sérülés nem történt, a két
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 14:22
Terrorizmus - Vádat emeltek Németországban egy orosz állampolgárságú iszlamista ellen
Tervéről tudomást szerzett a berlini tartományi bűnügyi hivatal, és megtiltotta, hogy elhagyja az országot.

Magomed-Ali C. ezután döntött úgy, hogy merényletet hajt végre Németországban. Tervéhez megnyerte Clément B.-t, akit egy belgiumi útján ismert meg még 2013-ban. Clément B. 2015 nyarán érkezett Berlinbe, és rögtön hozzá is kezdtek a merénylet előkészítéséhez.

Kapcsolatba kerültek Anis Amrival is.

A kapcsolatot 2016 elején ideiglenesen megszakították, miután úgynevezett megelőző rendőrségi intézkedést léptettek érvénybe Anis Amri ellen - áll a szövetségi legfőbb ügyészség közleményében.

Magomed-Ali C. ésClément B. a következő hónapokban tovább folytatta a merénylet előkészítését, a többi között szereztek egy pokolgép készítéséhez elegendő mennyiségű TATP-t.

Anis Amri 2016 október elején csatlakozott hozzájuk. Az előkészületeket 2016. október 26-án megzavarta egy újabb megelőző rendőri művelet, amelynek hatására a három iszlamista felhagyott a közös tevékenységgel.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 15:16
Angyalok sem sztrájkolnak... Detroit
https://www.youtube.com/watch?v=8PNi2nC5iLA" >target="_blank"


52
00:04:02,492 >-- 00:04:04,119
Mi szél hozott a paradicsomba?

53
00:04:04,327 >-- 00:04:06,955
- Azt hiszem az OCP egy csomó újfiút hoz ide.

54
00:04:07,163 >-- 00:04:11,998
- Az OCP... Micsoda idióta csapat.

55
00:04:12,201 >-- 00:04:16,194
Úgy látszik, jól megy a rendőrségnek, hogy új embert vesznek fel.

56
00:04:16,406 >-- 00:04:17,964
- Honnan jöttél?
- A déli körzetből.

57
00:04:18,174 >-- 00:04:19,106
Üdvözlet a pokolban.

58
00:04:19,309 >-- 00:04:20,469
- Murphy?
- Igen

59
00:04:20,677 >-- 00:04:25,239
- 10 srác tünt el a keleti városrészben.
- Próbálj felállni a prés alatt.

60
00:04:25,448 >-- 00:04:27,939
És próbáld ki a
eposz, 2019. március 04. hétfő, 17:40
Két pénzügyőr letartóztatását rendelte el a bíróság
Dobó Dénes elmondta: a járásbíróság nyomozási bírójának álláspontja szerint a letartóztatott két gyanúsított esetében az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmény súlyára és magas büntetési tétellel fenyegetettségére és egyéb körülményekre tekintettel megalapozottan kell tartani attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől megszöknének vagy elrejtőznének.

Emellett alappal lehet következtetni arra is, hogy a bizonyítási eljárást veszélyeztetnék. A 13 bűnügyi felügyelet alá helyezett gyanúsítottnál fennáll az elérhetetlenné válás veszélye - tette hozzá.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerdán jelentette be, hogy hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki és vett őrizetbe tizenhat, a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson szolgáló pénzügyőrt.

Keresztes Imre főügyész közleményében azt írta, a megalapozott gyanú szerint a beregsurányi közúti határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő pénzügyőrök a Magyarország területéről Ukrajnába kilépő
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 17:32
1/777
Képek, videók
Esztergom-határátkelő. jpg
katicacska
2011. szeptember 07. szerda, 10:09
Határátkelő
fega13
2008. augusztus 19. kedd, 02:28
Az uj főkapitány
agica2004
2007. június 05. kedd, 15:52
Letenye
pumukli9
2007. november 09. péntek, 10:47
Most merre? Letenye
pumukli9
2007. november 09. péntek, 10:44
letenye_keplap_06.jpg
jutka50
2006. december 04. hétfő, 12:09
barcsi ősborókás
irmus
2012. április 23. hétfő, 06:45
A barcsi strand
laklala
2010. október 06. szerda, 19:20
Szeged -régi közúti híd 1
agica2004
2018. július 21. szombat, 23:12
Szeged.régi közúti híd.jp
agica2004
2018. július 21. szombat, 22:53
Szeged-Közúti híd.jpg
agica2004
2018. július 21. szombat, 22:24
Szeged Közúti híd.jpg
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:43
Szeged annó-Közúti híd.jp
agica2004
2016. január 04. hétfő, 00:25
Közúti ellenőrzés!
anna4459
2014. június 25. szerda, 22:26
Közúti híd
agica2004
2014. április 18. péntek, 14:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.