Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 07:04 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Száznyolcvan tételt kínál a BÁV óraárverése
és Maradona kedvenc órájának induló ára 4 millió 700 ezer forint.

Az aukció egyik kiemelkedő tétele az ikonikus Rolex GMT-Master II karóra lesz, amelynek 1955-ben bemutatott eredeti modellje pilótáknak készült, ez volt a PanAm légitársaság hivatalos időmérője is, de a világutazók kedvenc karórájává vált. A modell kikiáltási ára 1 millió 300 ezer forint. A Breitling Navitimer karóráit fedélzeti számítógépként használták az amerikai légierő pilótái már az első világháborúban is. Minden bizonnyal ezért rendelt az 1980-as években az iraki légierő is éppen ebből a modellből, ráadásul a szokásos analóg kijelzőt az évtizedben újításnak számító kvarc kijelzővel felváltva. Az árverésre bocsátott gyűjtői darab induló ára 240 ezer forint - olvasható a közleményben.

A tengerészeti kronométereket készítő Ulysee Nardin Chronométre Marine óráját a cég 150. évfordulójára tervezték. A manufaktúra óráit 50 ország tengerészeténél használták, az árverésen szereplő limitált kiadású darab 450 ezer forinttól kelhet el,
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 15:12
Önkormányzat 2019 - Orbán: alkalmas embereket alkalmas feladatra
és a falvak élén.

Igyekeztek mindenhol arra buzdítani az embereket, hogy vegyenek részt a választáson - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Azt kérte, a fővárosiak szavazzanak Tarlós István főpolgármester-jelöltre, a XII. kerületben pedig Pokorni Zoltánra, a kormánypártok polgármester-jelöltjére, ő is így tett.

Egyéb zavaró körülményekkel nem foglalkoztam - reagált az ellenzéki összefogást firtató felvetésre.

Orbán Viktor rámutatott: a demokráciának több lába van, az egyik az önkormányzat. Rendben van, hogy van egy megválasztott kormányunk, de legalább ilyen fontos, hogy az emberekhez közel álló ügyekben olyanok járjanak el akik élvezik a köz bizalmát- tette hozzá.

"Alkalmas emberek alkalmas feladatra" - ez volt a jelszavuk, és a programjuk, és ő maga is ennek megfelelően vett részt a kampányban - mondta.

Úgy érezte, nem az a kérdés, az emberek mit gondolnak a kormányról, bár ha valaki erről akar dönteni, ezt is tudomásul kell venni. Most azonban inkább az a feladat, hogy öt évre
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 09:51
Nevessünk
melletted állt?
- Persze, nagyon csinos volt, tapogatja az arcát a papa.
- Szerintem is! - mondja Móricka - azért csíptem a fenekébe!

- Képzeld komám, tegnap olyan szuper horgászhelyet találtam, hogy csak a vödröt kellett belemerítenem a vízbe, és máris tele volt hallal! - dicsekszik az egyik.
- Az semmi! - legyint a másik. - Én olyan helyen voltam, ahol előbb el kellett zavarnom a halakat, hogy vizet meríthessek!

A rendőr már fél órája dobálja be a pénzt az italautomatába, és issza az italokat. Mögötte már áll a sor, hogy ők is inni akarnak. Az egyik megszólal:
- Hé álljon arrébb, mi is inni akarunk!
- Csönd! Amíg nyerek, addig játszom!

Házaspár vásárol a szupermarketben. A férj beletesz a kocsiba egy karton Heinekent. Az asszony döbbenten nézi. A férj mentegetődzni kezd.
- Most akciós, csak 3000 Ft.
- Ezt nem engedhetjük meg magunknak! - mondja szigorúan az
lovaszmarika, 2019. október 11. péntek, 19:31
A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort
Sándor bátor és jellemes ember volt minden viszonyok között, egyben bámulatos művész, nem megismételhető, senki máshoz nem hasonlítható.

Művészete mély volt és a Teremtőig emelkedett, széles volt, mint a Kárpát-medence, amely az otthona volt - emlékezett Sára Sándorra a miniszter, hozzátéve: robusztus, de érzékenyen finom művészete az egyetemes filmművészet ékszere, mérce és iránymutató.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint Sára Sándor operatőrként és rendezőként jegyzett filmjeivel beírta magát a magyar és az egyetemes filmtörténet halhatatlanjai közé.

Dokumentumfilmjeivel, szókimondó történelmi tablóival iskolát teremtett abban a korban, amikor már téma- és szereplőválasztása is bátorságot kívánt, későbbi nagy műve pedig a Duna Televízió volt - emlékezett Dobos Menyhért.

Mint hozzátette, megalkotóinak álma szerint a Duna Televízió úgy kapcsolta össze a világ magyarságát, hogy közben értéket közvetített és megkerülhetetlen műhellyé
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 18:12
2019.10.08 Alapkőletétel Zalaegerszegen
- 2019. október 8-án, lerakták Zalaegerszegen a Mindszenty-iskola új torna-és vívócsarnokának alapkövét. Az ünnepségen jelen volt Michael August Blume SVD, apostoli nuncius is, aki három napos látogatásra egyházmegyénkbe érkezett.
90 évvel ezelőtt alapították Zalaegerszegen Mindszenty József hercegprímás közbenjárására a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend zárdáját és iskoláját. Az apátplébános 1928-ban hívta Zalaegerszegre az apácákat, s egy év múlva felszentelték az épületet. 70 nővér közel húsz éven át tanított itt az 1948-as államosításig. Az iskolát 1993-ban kapták vissza, amely ma Mindszenty nevét viseli - emlékezett beszédében Francois Depaupte rendfőnök, aki hozzátette: a 90 évvel ezelőtti letelepedésük után 1993 az újrakezdés éve volt Zalaegerszegen. A beruházást azért tartotta fontosnak, mert a sport nem más, mint ,,az élet iskolája, a fizikai erőfeszítés a szellemi teljesítményt is javítja". Kézilabdapálya méretű, lelátóval kiegészülő tornacsarnok és a 16 pástos vívóterem
maroka, 2019. október 11. péntek, 16:35
Titanic Filmfesztivál - Jim Jarmusch új filmjével nyílik meg a fesztivál
"A nagyvászon bűvöletében" - ezt a mottót választotta idén a fesztivál, amelynek programja nemzetközi sztárparádét ígér. Ez mindjárt Jim Jarmusch-sal kezdődik: hagyomány, hogy a rendező új alkotása az elmúlt években mindig a Titanic Fesztiválon volt először látható Magyarországon, így lett A holtak nem halnak meg a fesztivál nyitó filmje.

Az október 22-i magyar gálaesten az elsőfilmes Szőcs Petra Déva című alkotását vetítik az Urániában. Juliette Binoche és Francois Civil a főszereplői a Szerelemre kattintva című romantikus francia filmnek, amelynek bemutatójára október 24-én és 26-án a film rendezője, Safy Nebbou is ellátogat.

A fesztiváligazgató kiemelte: a mustra igazi különlegessége lesz, hogy a közönség megtekinthet néhány részletet Lichter Péter A horror filozófiája című most készülő filmjéből egy kiegészítő előadás keretében október 21-én 18.00 órától a Francia Intézetben.

A fesztivál 17 alkotást mutat be, és mint az 1993-as induláskor, most sincs szekcióba rendezés, tematikus
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 16:11
Megújult a Beethoven utcai háziorvosi rendelő a XII. kerületben
Pokorni Zoltán kerületi polgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje elmondta: az elmúlt években szinte mindegyik kerületi háziorvosi rendelőt felújították, és most a tizedik felújított épületet adták át. Ezen túl még két háziorvosi és néhány fogorvosi rendelő vár felújításra.

A mostani felújításnak köszönhetően az épületben minden háziorvosnak önálló rendelőszobája lett - közölte.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a XII. kerületi önkormányzat jó példával jár elöl, az alapellátásához tartozó rendelők szinte mindegyikét megújította már.

Az Egészséges Budapest Program keretében a szakellátás és a kórházi szakellátás is megújul, döntés született arról, hogy a kerületben található Szent János Kórház is súlyponti kórház lesz - közölte.

Gulyás Gergely elmondta, reményeik szerint a következő években a közbeszerzések lefolytatása után megindulhat a tervezés, majd a kivitelezés, és így a kerületnek, illetve Budának a kórházi ellátása is olyan színvonalú
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 15:21
Tízezrek búcsúznak Prágában Karel Gott énekestől
hadsereg katonái állnak.

A ravatal egyik oldalán a cseh állami zászló és egy fekete lobogó van elhelyezve. A koporsó mögött egy nagyméretű Karel Gott-portré látható, míg oldalt hatalmas virágcsokrok állnak és gyertyák égnek. A teremben halkan szólnak az énekes közismert dalai.

A palotába reggel nyolctól folyamatosan érkező emberek többsége virágokat tett az erre a célra kikészített pódiumokra, sokan sírnak, és szinte mindenki emlékképet készít magának mobiltelefonjával. A tömérdek virágot a rendezők rendszeresen összeszedik, hogy teret adjanak a rajongók újabb csokrainak.

A Zofín-palota két másik termében is kialakítottak Karel Gott-emlékhelyeket, míg a kijárat melletti sátorban az emberek beírhatnak az odakészített emlékkönyvekbe.

A tervek szerint a palota este tízig lett volna nyitva, de a rendezők már most közölték, hogy a nyitvatartást a nagy érdeklődésre való tekintettel éjfélig meghosszabbítják. Az első érdeklődők - csehek és németek - egyébként már csütörtökön délután gyülekezni
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 14:21
27. évközi hét péntek 10.11
OLVASMÁNY Joel próféta könyvéből
Félelmetes nap lesz, amikor ítélni jön majd az Úr. Szent böjttel és imádsággal készüljetek reá!
A végső napról prófétája által így tanít az Úr: Öltsetek gyászt, és sírjatok papok és oltárszolgák!
Szőrruhában virrasszatok, akik Istent szolgáljátok, mert az étel- s italáldozat megszűnt Istenetek templomában. Rendeljetek el böjtöt, hirdessetek ünnepet!
Gyűjtsétek össze Istenetek házába a véneket s az ország összes lakóit, és kiáltsatok az Úrhoz: ,,Jaj, micsoda nap! Bizony, közel az Úr napja; mint pusztító fergeteg, úgy jön el a hatalmas Isten napja!" Szent városomban fújjatok meg minden harsonát, és szent hegyemről fújjatok riadót, hogy reszkessen az ország minden lakója!
Mert eljön az Úr nagy napja, íme, közeleg már.
Jön a sötétség és a homály napja, a füstfelhő és a vihar napja.
Mint a nagy hegyekre rágomolygó fellegek, úgy zúdul ránk egy nagyszámú erős nép: Ősidőktől fogva nem volt ehhez hasonló csapás, és azután sem lesz többé
maroka, 2019. október 11. péntek, 07:01
Önkormányzat 2019 - A legtöbb kutatóintézet Tarlós győzelmét valószínűsíti
A Nézőpont Intézet, a ZRI Závecz Research, a Publicus Intézet, a Századvég és a Medián legfrissebb méréseit ismertető csütörtöki budapesti rendezvényen több szakember egyetértett abban, hogy az elmúlt időszak botrányai komoly hatással lehetnek a választási részvételre, különösen Budapesten és Győrben, de az elbizonytalanító, illetve mozgósító hatás nem jelezhető előre pontosan.

A Nézőpont Intézet a választani tudó biztos választók körében 49 százalékot mért Tarlós Istvánnak, 43 százalékot Karácsony Gergelynek és nyolcat Puzsér Róbertnek. A ZRI-Závecz Research rendre 48, 46, hat százalékot mért e három politikusnak, a Medián 48, 47, öt, a Publicus 48, 48, négy, a Századvég pedig 51, 43, öt százalékot. Berki Krisztiánt nulla és két százalék között mérték.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója a 2014-es főpolgármester-választáson indulók szavazóbázisának mozgását elemezve azt mondta, Tarlós István bázisa stabil maradt, Bokros Lajos 2014-es közös ellenzéki jelölt szavazói Karácsony
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 19:32
Hartung Attila: a felelőségvállalás a központi témája a FOMO-nak
(László Panna), a részegségtől magatehetetlen iskolatársát, közben az egészet videóra veszi. A felvételek felkerülnek az internetre, ezért Lilla szégyenében elszökik otthonról. A FOMO a Fear of Missing Out angol kifejezés betűiből tevődik össze, magyarul annyit jelent: félelem attól, hogy lemaradunk, vagy kimaradunk valamiből.

A film központi motívuma a felelősségvállalás, ezért a történetben nem az áldozat, hanem a bűncselekmény elkövetőjének szemszöge kap nagyobb teret - hangsúlyozta Hartung Attila rendező az MTI-nek. Kiemelte: elsősorban annak a hátterét akarta vizsgálni, hogyan lehet felelősséget vállalni egy megbocsáthatatlan cselekmény után. "A bocsánatkérés nem ok arra, hogy felmentsük az elkövetőt" - vélekedett a rendező.

Hartung Attila szerint Magyarországon az erőszakos cselekmények nagy része nem kerül napvilágra, sokszor maguk a diákok, más esetben az iskola igazgatója hallgatja el, utóbbi nem akarja, hogy az intézmény egy ilyen bűncselekmény miatt rossz színben tűnjön
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 10:51
Tóbiás Tünde versei
részeim,
és hogyan bújik vissza fájdalom a résein.
Fáradhatatlanul olvasott, lelkével simogatott,
remek humorával nehéz napokon szórakoztatott.
Szinte soha nem kérdezett,
fél szavakból is mindent értett.
A szavak mögé mindig látott,
Kívánom, legyen élete áldott!
Lelke és teste sokat szenvedett,
szíve mégis önzetlenül cselekedett.
Soha nem panaszkodott, nem bánkódott,
boldogságom után nálam is jobban vágyódott.
Sok energiát fektetett a szárnyaimba,
rendületlenül kérte, higgyek álmaimba`!
Lelkem darabjait összeszedve,
nem mertem szállni a fellegekbe.
Ő tudta, mit én nem is sejtettem,
hogy lehet magasan szállni sebzetten!
A fájdalom elmúlik, helyére jó kerül,
törött szárnyú madár is meggyógyul, és újra repül.
Még csak próbálgattam frissen kapott szárnyaim,
máris teljesülni látszódtak titkolt vágyaim.
Szerelmet kaptam, hirtelen, nem is vártam,
Ő folyton biztatott, erős már a
menusgabor, 2019. október 08. kedd, 20:00
1/2906
Képek, videók
masters2.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 16. szombat, 18:48
DONJUAN-master1050.jpg
menusgabor
2017. február 14. kedd, 19:29
master eulalie kristinne
charlotteani
2016. szeptember 04. vasárnap, 21:19
Master Zhou
sanci81
2016. augusztus 22. hétfő, 18:28
Renault Master
madarsandor
2016. március 28. hétfő, 22:27
Stevie Pink master
sanci81
2015. április 03. péntek, 09:51
cyplenok-amigurumi-mas ter
pergerne
2015. január 21. szerda, 13:34
70maya3d-master01.png
cady89
2013. december 08. vasárnap, 09:25
Breitling02.jpg
sanya-58
2011. március 25. péntek, 19:17
Breitling01.jpg
sanya-58
2011. március 25. péntek, 19:17
The Breitling Jet Team.jp
agica2004
2010. július 29. csütörtök, 12:51
Repülő Breitling Fighters
sztana45
2010. május 27. csütörtök, 00:09
Waiting for Ulysses b.jpg
durcimarcika
2010. október 21. csütörtök, 19:00
Ulysses and the Sirens 1
szabokatalin64
2010. szeptember 23. csütörtök, 05:55
ulysses.jpg
konoksag
2008. október 19. vasárnap, 11:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.