Belépés
2019. június 26. szerda | 26. hét | 177. nap | 00:09 | János, Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Soha ennyi szegény nem volt az országban
Soha ennyi szegény nem volt az országban, mint Orbán uralkodása alatt

Még ellenzékben így osztotta Orbán az észt:

"Ha nem fékezzük meg a kormányt a szociális vívmányok szétverésében, akkor azután nem lesz megállás. A mai szociális válság újabb és újabb családokat, nyugdíjasokat és dolgozókat ránt majd magával. Lássuk be, hogy ez a kormány szociálisan érzéketlen, és azokat a szociális értékeket, vívmányokat, amelyeket a magyar emberek hosszú évtizedeken át felépítettek, és a rendszerváltás viharai közepette is átmentettek, most kész esztelen módon lerombolni."

(Részletek Orbán Viktornak az őszödi beszéd évfordulóján elmondott beszédéből. Elhangzott a 2007. szeptember 18-i Fidesz-gyűlésen.)

Orbán uralkodásának 10.esztendejében elmondhatjuk,hogy létezik egy másik, egy kilátástalan helyzetben levő, pusztuló Magyarország. Milliók tengődnek úgy, hogy gyakorlatilag esélyük sincs az emberhez méltó életre, számukra már az is öröm, ha naponta esetleg tudnak kenyeret venni. Az
kirscha, 2019. június 25. kedd, 09:18
Szép napot mindenkinek!
tulajdonát képező, parti hotelek rohadó állagáról, legutóbb, amikor néztem, 182 ezernél járt a nézettsége. Keszthely lakossága ennek tizede. Tehát igenis van érdeklődés ezt illetően, és sajnos a legkevesebb Keszthelyen. Én is, meg sokan megkapjuk, hogy majd ha otthon adózunk, ha otthon élünk, akkor dumáljunk. Ez a lehető legkárosabb hozzáállás. Én mennék haza, ahogyan kepzőművészek, lokálpatrióta tudósok, széles látókörrel bíró mérnökök is, akiket elnyomtak, ellehetetlenítettek otthon, akik nemzetközi karrierrel rendelkeznek, és boldogan állítanák tapasztalataikat városunk, hazánk fejlődésének szolgálatába. De sajnos nem elég, hogy a fideszesek tűzzel-vassal irtják a kreatív, lelkes, tehetséges embereket, akiknek minden megnyilvánulása kegyetlenül leleplezi az ő dilettáns, korrupt, nyomorult bénázásukat, országrombolásukat, az egyébként ellenzéki emberek is köpködik azt, aki tenne, aki segítene.

Megkapjuk, hogy "Gyere haza, onnan nem látod!"
1. Havonta látom.
2. Aki ritkábban látja,
kirscha, 2019. június 25. kedd, 08:31
Zelenszkij rábírt három ukrán oligarchát, hogy fektessenek be a Donyec-medencében
Kijev által ellenőrzött területeken. "Összehasonlítva egyértelművé válik majd a megszállt területeken élőknek, mennyivel jobb az élet a szabad Ukrajnában" - tette hozzá.

Felhívta az ukrán üzletembereket, hogy csatlakozzanak ehhez a projekthez adományozóként vagy befektetőként. Elmondta, hogy három üzletemberrel már tárgyalt, Ahmetovval, Pincsukkal és Kolomojszkijjal, de másokkal is szeretne még, ők viszont "még bujkálnak valahol".

Zelenszkij szavai szerint Pincsuk a maga részéről vállalta, hogy rendezi a huszonnégy, Moszkvában fogva tartott ukrán haditengerész családjának lakáshelyzetét. Ezen felül ő fog a továbbiakban is foglalkozni a katonák szociális problémáival.

Ahmetovval megállapodtak a villamosenergia-árképzésben a "Rotterdam plusz" formula megszüntetéséről, ami a fogyasztók számára jelentősen megdrágította az áramot. Ezen felül Ahmetov ígéretet tett arra, hogy befektet az egészségügybe, útépítésbe és Donyec-medencei infrastrukturális fejlesztésekbe.

"Kolomojszkij is nagyon
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:56
Magyarország rendezi a 2021-es Európai Lovasjátékokat
A magyar szövetség és a játékok szervezőbizottságának közleménye szerint a viadalon a díjlovasok, a para díjlovasok, a díjugratók, a négyesfogathajtók, valamint a lovastornászok szerepelnek, ezen kívül ugyanekkor tartják a négyesfogathajtók Európa-bajnokságát.

A lovasjátékokat a Kincsem Parkban és a Nemzeti Lovardában rendezik.

"Magyarország eddig tizenkét fogathajtó világ-, három Európa-bajnokságot, tizenkét Lovas Világkupát rendezett, hatalmas szakmai és közönségsikerrel. A mostani újabb megtisztelő megbízás általános és lovas kultúránknak, versenyrendezőink szakavatott munkájának, messze híres vendégszeretetünknek, Magyarországnak szól" - fogalmazott Lázár Vilmos, a magyar szövetség elnöke.
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:43
Krónika 7. rész (költségvetés, napirend után)
Pénzügyminisztérium: nincs bérválság

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára cáfolta, hogy bérválság lenne Magyarországon, a rendőri szerveknél is nettó 200 ezer forint felett keresnek a dolgozók - mondta.

Ágazati életpályák címen 152 milliárd forintos összeggel szerepel egy sor a büdzsében, ebből valósulhat meg a béremelés a közszférában. A részletekről még nem döntött a kormány, de a fedezet megvan - szögezte le.

A rendvédelmi, honvédelmi dolgozók számára is nyitottak a lehetőségek az otthonteremtésre és a gyermekvállalás támogatására - válaszolta.

Fidesz: több pénz jut a szak- és felnőttképzésre

Vinnai Győző (Fidesz) a szak- és felnőttképzés területe kapcsán kiemelte, tart mindkét terület továbbfejlesztése, vonzóvá tétele, ezzel pedig a munkaerőpiac erősítése.

Keresletvezérelt szakképzésre van szükség - jelentette ki, a gyakorlati oktatás erősítésének fontosságát hangsúlyozva. Megemlítette: tíz év alatt 44 százalékos
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:41
Férfi vízilabda világliga szuperdöntő - Märcz Tamás szerint morális győzelmet aratott a csapat
láttam a játékosokat az elmúlt két hétben, és úgy gondoltam, simán legyőzhetik Kanadát, ez az, ami extrém módon nem illett bele a képbe" - utalt vissza a 10-9-es vereségre a szakember.

A tréner kiemelte, a spanyoloké az egyik legerősebb keret, ezáltal pedig esélyesei a világligának, így óriási fegyvertény, morális győzelem is egyben ez a siker a csapatnak.

"Jól játszott ma a spanyol csapat. Ahhoz, hogy nyerjünk, komoly csapatmunkára, extra egyéni, és jó kapusteljesítményre volt szükség. Még a rendes játékidőben elért győzelemre is volt esélyünk, akkor elsők is lehettünk volna. Ez most hatalmas lépés előre, tegnap a pokolban voltunk, és ha most még nem is vagyunk a mennyben, de a pokolból kijöttünk" - fogalmazott a kapitány.

Märcz Tamás a japánok elleni csütörtöki összecsapással kapcsolatban azt mondta, nagy jelentősége volt a mai sikernek, ugyanis ellenkező esetben sok góllal kellett volna legyőzni az ázsiai csapatot, ami nem lett volna egyszerű feladat. Hozzátette, amennyiben meg tudják
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 19:56
Férfi vízilabda világliga szuperdöntő - Viharos meccsen óriási magyar győzelem
A vezetést is átvehették volna a magyarok, de Kállay közelről hibázott, az ellentámadásból viszont Alvaro Granados betalált. Az újabb kihagyott magyar fórt centergóllal büntették a spanyolok. Egy perccel a negyed vége előtt Kardos védett nagyot emberhátrányban, az ellenakciónak pedig magyar ötméteres lett a vége: a kanadaiak ellen mindkettő kimaradt, ezúttal Pásztor viszont biztos kezű végrehajtónak bizonyult.

Mindeközben az eső még inkább rákezdett, ezért a záró felvonás előtt húszperces szünetet rendeltek el a szervezők. Az újságírók ekkor a médiaközpontba menekültek, ott azonban beszakadt a mennyezet egy darabja, amin ömleni kezdett a víz.

A bő egyórás kényszerszünet után Német Toni harcolt ki kiállítást, majd ötméterest, Erdélyi Balázs pedig egyenlített. A túloldalon is jött a fór, de Bedő Krisztián gyönyörűen labdát szerzett, Pásztor lövése viszont a keresztlécről kifelé pattant. A spanyolok fórból kerültek újra előnybe, Várnai Kristóf azonban egy szépen kijátszott előnyből egyenlített. Két
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 19:18
Tour de Hongrie - Eisenkrammer Károly: hollywoodi történet Dináé és Valteré
vezetője Dina és Valter teljesítménye mellett kiemelte még a pénteki, 115 kilométeres félszakaszon győztes Lovassy Krisztiánt, illetve az ugyanott hatodik Karl Ádámot, s annak a véleményének adott hangot, hogy a 19 éves Karl, illetve a fehér trikót egy napig viselő, hasonló korú Fetter Erik néhány év múlva Valterékhez hasonló kategóriájú versenyző lehet.

A sportvezető a magyarok teljesítményéről a verseny "teljesítményére" tért át, megjegyezve, hogy a fejlődés folyamatos, amiben nagy szerepe van, hogy a rendezők sokat tanultak a nagy viadalok szervezőitől, így a Tour de France-ot rendező Amaury Sport Organisationtől (ASO) vagy a Giro d'Italiát szervező RCS Sporttól. Mint mondta, néhány éve az volt a nagy dilemmájuk, hogy a 2.2-es kategóriából eggyel magasabb, 2.1-es erősségű versenyek közé lépjenek, most pedig szintén hasonló lépést fontolgatnak.

"Kockáztattunk és úgy döntöttünk, előre megyünk, s jöjjön velünk a magyar kerékpársport" - utalt a 2018-as szintlépésre, ami szerinte bevált, s most
velemenyezd, 2019. június 18. kedd, 11:01
Katalán válság - Carles Puigdemont európai parlamenti mandátumát betöltetlennek nyilvánította a spanyol központ
a madridi eseményen.

Boye képviseli Antoni Comínt is, aki Puigdemont leváltott kormányának egészségügyi tanácsosa volt, vele együtt távozott külföldre, és szintén mandátumot nyert május 26-án, amelyet azonban most üresnek minősített a választási bizottság.

Hasonlóan betöltetlen marad egyelőre Oriol Junqueras volt katalán elnökhelyettes európai képviselői helye is. A függetlenségi politikus több mint 18 hónapja van előzetes letartóztatásban a 2017. október 1-jén alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.

A legfelsőbb bíróság nem engedélyezte számára, hogy ideiglenesen elhagyhassa a börtönt, amíg átveszi európai megbízatását.

Junqueras európai politikai formációja, a Köztársaságokat most (Ahora Republicas) nevű katalán, baszk és galiciai baloldali nacionalista párttömörülés emiatt az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) kíván fordulni.

A katalán politikusok
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 21:33
Vívó Eb - Márton Anna bronzérmes
magabiztosan vette, hét találattal múlta felül a spanyol Lucia Martin-Portuguest, a negyeddöntőben pedig 15-12-re verte az olasz Irene Vecchit. A fináléért az egyéniben ötszörös Eb-győztes, háromszoros világbajnok ukrán Olga Harlannal csapott össze, és sokáig jól tartotta vele a lépést, végül 15-10-re kapott ki.

Az első tust a magyar kardozó adta, 1-1 után viszont végig Harlan vezetett, először egy, majd 3-3-tól felváltva egy, illetve két találattal. Amikor növelte előnyét, Márton a következő akcióval rendre visszazárkózott, sőt 9-10-nél az egyenlítés is összejöhetett volna, de egy olyan helyzetben, amelyben néhány pillanatra egyik fél sem tudta, esett-e tus, végül az ukrán reagált gyorsabban. A következő találatot is ő adta, 9-12-ről pedig már nem volt reális esély a fordításra.

Márton Anna ezt megelőzően 2016-ban, a lengyelországi Torúnban ezüstöt nyert Eb-n, egy évvel korábban, Moszkvában pedig harmadik volt világbajnokságon.

Elődöntős ellenfeléről - aki később hatodik egyéni Eb-aranyát is
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 20:33
Tour de Hongrie - ASO-megfigyelő: az ország készen áll a jövő évi Giro-rajtra
Vincent Renault, aki húsz évig dolgozott az Eurosportnál, s 16 háromhetes viadalon (12 Tour és 4 Giro) dolgozott, kiemelte: nagy hatással volt rá a magyar körverseny rendezése. Méltatta a közönséget is, mint mondta, sok viadalhoz képest lényegesen többen bíztatták a bringásokat az utak mentén, több faluban és városban kivonultak az iskolások, táblákat készítettek, vagy épp különféle óriás feliratokkal és bábukkal köszöntötték a 40. Tour de Hongrie mezőnyét.

"Az idei Tour de Hongrie alapján az ország készen áll a jövő évi Giro-rajtra" - mondta a szakember, aki úgy látta, az emberek kedvelik a sportágat, s bár ezen a viadalon nem indultak olyan híres kerékpárosok, mint egy háromhetes viadalon, mégis hasonlóan szurkoltak, mint a Touron vagy a Girón. "A Kékestetőn például ugyanolyan hangulat volt, ugyanúgy ütötték a kordonokon lévő reklámtáblákat, s szurkoltak hangosan, mint például a Tourmalet-n."

Kitért rá, a Giro szervezői, az RCS Sport emberei figyelték a televíziós közvetítést, és biztosan
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 18:42
A párt megszűnésének veszélyére figyelmeztet a német szociáldemokraták kilenc volt elnöke
"Nagyon komolyan aggódunk a pártunk miatt" - írták az SPD volt vezetői a mintegy 440 ezer fős tagsághoz intézett felhívásban, kiemelve, hogy a 156 éve alapított párt keresztülment már jó néhány "egzisztenciális" - a fennmaradást veszélyeztető - válságon, amelyekből rendre megerősödve került ki.

Ez most is lehetséges, de az "újrakezdés" sikeréhez mindenkitől segítség szükséges - áll a Der Spiegel című hírmagazin által ismertetett felhívásban, amely szerint az "egységben az erő" hagyományos szociáldemokrata jelszava "minden eddiginél aktuálisabb". A tagságnak és az SPD hivatásos politikusainak egységesen támogatniuk kell a párt és a szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakció ideiglenes vezetőségét, hogy újra tudják rendezni a sorokat.

A felhívást a legutóbbi SPD-s kancellár, Gerhard Schröder (1998-2005) kezdeményezésére állították össze. A volt pártelnök-kormányfő valamennyi élő egykori SPD-elnököt csatlakozásra kérte, kivéve Oskar Lafontaine-t, aki 2005-ben kilépett és megalapította az SPD-től
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 18:33
1/2897
Képek, videók
Részletek
borcsamama
2016. február 09. kedd, 15:57
részletek....
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:43
részletek 004.jpg
derinebmagdi
2013. január 01. kedd, 17:49
balatonalmádi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:57
visegrádi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:56
keszthelyi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:54
gyulai részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:52
hévizi részletek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:39
Barangolás az országban 0
chillik
2016. augusztus 22. hétfő, 08:51
Bolyongás Azur-országban.
chillik
2016. május 25. szerda, 05:18
Égi országban...jpg
kkm
2014. január 12. vasárnap, 09:27
Pamukkale Török országban
pacsakute
2013. augusztus 10. szombat, 15:54
csoda országban.png
mikojutka
2011. október 06. csütörtök, 22:22
60 országban aggasztó.jpg
mailona
2011. május 06. péntek, 23:52
Égi országban.jpg
zsofi0413
2011. február 14. hétfő, 00:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.