Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:35 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Modern városok - Átadták a kétmilliárdból megújított soproni belvárosi utcákat
előtti tér a Fő térhez hasonlóan nagykocka kő burkolatot kapott, a többi utcában a nagykocka kő mellett gránit nagy- és kiskocka köveket helyeztek el.

Mindezek mellett energiatakarékos, ledes világítótestekre cserélték a kandeláberek lámpafejeit,díszvilágítást kapott néhány szobor, emlékmű és épület, valamint emlékműveket restauráltak.

A polgármester arról is beszélt, hogy a történelmi belváros megújítása az utcák felújításával nem áll meg, már elkezdődött az épületek homlokzatainak rekonstrukciója is.

A fejlesztés célja, hogy Sopronnak a római korban kialakított, de az 1676-os tűzvész után barokk stílusban újjá épített utcák visszakapják régi fényüket - mondta Fodor Tamás, majd Simon István (Fidesz-KDNP) alpolgármesterrel együtt megköszönték a kormány támogatását.

A Modern városok program Sopronban a történelmi belváros megújításán túl egyebek mellett tartalmazza a Lővérek-program keretében egy kerékpárút építését, a strand és a fedett uszoda felújítását és egy nemzeti
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 12:01
Jövőre kezdődhet el a Szegedi Törvényszék épületének rekonstrukciója
A közlemény szerint az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Wagner Gyula-terv keretében a vagyonkezelő Szegedi Törvényszék aktív részvételével teljesen megújítja a bírósági épületet. A teljes rekonstrukció és átépítés során az intézmény jelenlegi 9500 négyzetméteres alapterülete 12 600 négyzetmétere növekszik.

A beruházás engedélyes terve elkészült. Jelenleg a kiviteli tervek készítése folyik, ezek véglegesítése után választhatják ki közbeszerzésen a kivitelezőt.

Az eredeti nevén Magyar Királyi Polgári Törvényszéki Palota tervrajzait Ney Béla és Meixner Károly műépítészek készítették 1881-ben. A kivitelezés 1883 áprilisára fejeződött be, az épületet Ferenc József adta át novemberben az 1879-es nagy árvizet követő újjáépítést lezáró ünnepségek során. Az épületet 1906-ra bővítették, majd az 1950-es és az 1970-es években, végül 1984-ben kisebb felújítások történtek.

Tárkány-Szűcs Babett, a törvényszék elnöke korábban elmondta, a műemlék épület felújításának várható költsége mintegy 5 milliárd
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 16:03
Városliget Zrt.: korszerűek a Liget Budapest projekt fejlesztései
A vezérigazgató az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a konferencián ismertette, hogy a megváltozott parkhasználati szokásokhoz igazodva, illetve a kulturális intézményekkel szembeni modern és interaktivitást igénylő felhasználói elvárásoknak megfelelően 21. századi, úgynevezett SMART technológiai megoldásokkal épül Európa legnagyobb és legkomplexebb kulturális fejlesztése, a Liget Budapest minden projekteleme.

Gyorgyevics Benedek a konferencián elmondta, hogy jó ütemben haladnak a Liget Budapest Projekt munkálatai, hat év alapos tervezőmunka után idén már több parkrészt átadtak és az év végére több kiemelt fejlesztés is elkészül. A parkfejlesztés első üteme lezárult, átadták többek a kutyás élményparkot, megújult a Vakok kertje és birtokba vehették a korszerű a ifjúsági sportpályákat is. A Szépművészeti Múzeum október 31-én megnyitotta kapuit, a Néprajzi Múzeum és az Állatkert bővítéseként megvalósuló Pannon Park pedig jó ütemben épülnek.

Az igazgató felsorolásában említette, hogy a jövő
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 12:18
Megnyílt a Szépművészeti Múzeum
egyiptomi és antik kiállítás is. Liptay Éva gyűjteményvezető elmondta: az egyiptomi tárlat minden eddiginél nagyobb térben vonultat fel az eddiginél jelentősen több, 650 műtárgyat. A több ezer éves darabok mellett számos interaktív eszköz vezet be az óegyiptomiak világába.

A tárlat tematikus elrendezése megmaradt: a látogatók először az istenek világát, majd az ókori egyiptomiak mindennapi életét, végül pedig túlvilághitüket ismerhetik meg; itt kapott helyet Hortesznakht papnő múmiája és arcrekonstrukciója is.

Szinte mindenben megújult az antik kiállítás is - számolt be Nagy Árpád gyűjteményvezető. A tárlat nem lineárisan, hanem szigetszerűen idézi meg az antikvitás világát. Az egyik egység Hellász, Itália és Róma művészettörténetét tekinti át, a másik az ókori Mediterráneumba vezeti el a közönséget, a harmadik rész pedig három isten: Dionüszosz, Erósz és Thanatosz kapcsán mutatja be az antikvitás emberének gondolkodását.

Itt kapott helyet Kelemen Zénó "szoborpadja" is, amely egyszerre nyújt
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 13:51
Baán László: szerdán nyílik meg a felújított Szépművészeti Múzeum
- mondta el az MTI-nek adott interjújában az intézmény főigazgatója.

Baán László emlékeztetett arra is, hogy az épület a 2. világháborúban számos sérülést szenvedett. Ezeket csak egy gyors felújítással orvosolták, ezért több termet - például a most rekonstruált Román Csarnokot - évtizedekre elzártak a közönség elől és raktárként használtak, más kiállítótereket pedig később irodai funkciókra építettek át.

A rendszerváltás óta kisebb lépésekben haladt az épület felújítása, de az átfogó rekonstrukcióra a Liget Budapest projekt nyújtott lehetőséget. A munkálatok csaknem 15 ezer négyzetmétert, az alapterület mintegy negyven százalékát érintették: korszerűsítették az elavult fűtési rendszert, klimatizálták a kiállítótermek jelentős részét, felújították a tetőszerkezetet, valamint új kiállító- és közönségforgalmi tereket (múzeumpedagógiai helyiségeket, éttermet, ruhatárat) és korszerű raktárhelyiségeket alakítottak ki az épületben - sorolta a főigazgató.

A látogatók két szakaszban vehetik birtokba a
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 09:40
Októberben nyílik a megújult Szépművészeti Múzeum
Évtizedekig volt zárva a romos állapotban lévő Román csarnok kapuja, miközben a látogatók csak álmodozhattak arról, milyen lehetett a Szépművészeti Múzeum egyik legszebb terme - fogalmazott az épület hétfői sajtóbejárásán Fekete Péter kulturális államtitkár.

Baán László főigazgató hozzátette, a Liget Budapest projekt keretében végzett rekonstrukció során nem csupán a Román csarnok újult meg, hanem az épület mintegy 40 százaléka több mint 14 ezer négyzetméteren. Egyebek mellett új kiállítótereket, éttermet alakítottak ki, korszerűsítették a fűtésrendszert, klimatizálták a termek egy részét, és korszerű raktárhelyiségeket is létrehoztak.

Csaknem kétezer négyzetméternyi korábbi kiállítótér kapja vissza eredeti funkcióját. A Michelangelo-teremben például a könyvelés dolgozott évtizedekig, most azonban kiszabadították a begalériázott, gyönyörű reneszánsz kazettás dongaboltozatot és kiállítóteret alakítottak ki. Ott kap majd helyet az újranyíló múzeum első időszaki kiállítása, amely Leonardo da
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 13:23
Parkolófejlesztés indul és útrekonstrukció zárul Hévízen
sétányokat és biciklisávokat hoznak létre, továbbá növelik a zöldterület nagyságát is.

A mintegy 500 millió forintos beruházást az önkormányzat önerőből, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból, valamint az adósságrendezés alól mentesült önkormányzatoknak megítélt kormányzati támogatásból fedezi. A részleges lezárással járó átalakítás várhatóan május végéig tart.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a város főutcáján, a Széchenyi utcában a jelenleg zajló teljes rekonstrukció után megszűnik a parkolási lehetőség. A több mint ötven parkolóhelyet az utcáról nyíló, újonnan kialakított, csaknem 60 férőhelyes parkoló pótolja majd október végétől.

Papp Gábor hozzátette: a Széchenyi utca mintegy egymilliárd forintos rekonstrukciója - amely a közművek teljes cseréjét és a zöldfelületek rendezését jelenti - már a végéhez közeledik. A napokban a Magyar Közút 129 millió forintos keretből megkezdte az útburkolat helyreállítását is, a tervek szerint így november végéig minden
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:02
Átadták a Testnevelési Egyetem központi épületét
Hozzátette, a dokumentumok aláírása csak formalizálása volt a korábban is meglévő partnerségnek. A megállapodás célja a MOB és a TF között fennálló szakmai kapcsolatok elmélyítése, valamint az élsportolókat érintő mentorprogram mellett szakmai konzultációk és a sportági szakszövetségek kérésére elemzések, felmérések készítése.

Mocsai Lajos ünnepi beszédében kiemelte, a következő években három további ütemben bővül majd az intézmény: a Csörsz utcai sportpálya és az Alkotás úti kampusz további rekonstrukciója mellett a Déli pályaudvar egy területével, valamint egy velencei sportteleppel egészül ki az egyetem.

"Ez a következő lépése annak, hogy megvalósuljon a minőségi oktatás, valamint a magyar sport eredményességének fenntartását elősegítő tudományos és infrastrukturális háttér kialakítása" - fogalmazott a rektor.

Mocsai azt mondta: a TE stabil, kilenc évtizedes alapokon nyugszik, erre pedig lehet a mai kor követelményeinek megfelelő tudásközösséget építeni.

"A világ egyik legmodernebb
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:07
Rendezvényház- és sporttelep-rekonstrukció Nagyhegyesen
Bajusz Istvánné (független) polgármester elmondta: a beruházáshoz 29 millió forint európai uniós forrást nyertek vidékfejlesztési pályázaton, 22 millió forintot pedig saját forrásból biztosítottak a munkálatokhoz, amelynek során teljes fűtéskorszerűsítésre, nyílászárócserére, és az épületek külső szigetelésére került sor.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a magyar vidék komoly fejlesztési lehetőségekhez jutott a vidékfejlesztési operatív programon keretében.

Számos mezőgazdasági és infrastrukturális beruházás után immár arra is lehetőség van, hogy a közösségi tereket, sportlétesítményeket, rendezvényházakat is korszerűsítsék - tette hozzá megjegyezve, hogy utóbbi beruházások "erősítik az egyént, a közösséget, a magyar települést, a magyar vidéket".

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a hajdú-bihari közgyűlés elnöke "a megye egyik ékkövének" nevezte Nagyhegyest, amelynek önkormányzata példát adhat abból, hogyan kell az
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 18:12
Folytatódik a Kárpátaljai Magyar Drámai Színház épületének felújítása
Az évek során számos alkalommal voltak felújítások a Kárpátaljai Magyar Drámai Színházban. A Beregszász központjában, a sétálóutcán található intézmény azonban teljes egészében eddig még nem újult meg - hangzott el az M5 kulturális csatorna csütörtöki Kulturális Híradójában.

Kacsur András, a kárpátaljai intézmény igazgatója elmondta: a magyarországi támogatásoknak köszönhetően kezdték meg a színház teljes rekonstrukcióját. Mint mondta, az öltözők már elkészültek, így visszaköltözhettek és zavartalanul működik a színház. Jelenleg a leendő főbejárat, a kulturális központ és a kávézó kialakítása folyik.

Az épületben a födémet, a padlót és az elektromos hálózatot is kicserélték. Felújították továbbá a vízvezeték- és a fűtési rendszert.

A színészek azt mondják, fontos, hogy a kárpátaljai közönség méltó körülményekkel találkozzon az előadások során - hangzott el a műsorban.

Szabó Imre színművész arról beszélt: van aki nem is tudja, hogy működik színház Beregszászon. Mint mondta, mostanában
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 09:01
Modern városok - Megkezdődik az Árpád Gimnázium felújítása Tatabányán
Kovács Miklós igazgató az MTI-nek elmondta, az intézmény a rekonstrukció után reálgimnáziumként működik tovább, kiemelt szerepet kap a matematika, az informatika és az idegen nyelvek oktatása. A felújítás évtizedek óta a legnagyobb mértékű, egyösszegű fejlesztés Tatabánya oktatási rendszerében.

A Modern városok program keretében zajló beruházás során új tantermeket, szaktantermeket, szertárakat és laborokat hoznak létre, a gimnázium bútorzatát, szertári kellékeit és audiovizuális eszközeit is kicserélik, valamint előadótermet és új aulát alakítanak ki. A kivitelezési megbízást közbeszerzési eljárás keretében a Laterex Építő Zrt. nyerte el.

A felújított intézményben minden tanterem megfelel a legújabb előírásoknak, így több diákot vehetnek fel, a létszám meghaladhatja a hatszáz főt. A felújítás ideje alatt a gimnázium egy általános iskola korábban üresen álló szárnyában működik.

A Tatabányai Állami Gimnáziumban 1946-ban kezdődött meg az oktatás. Az intézmény 1948-tól 1956-ig Rákosi Mátyás
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:08
Hat saját produkció szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok 2019-es műsorán
bemutató sajtótájékoztatón elmondta, bár idén még két bemutató - az Apácashow premierje és az Ajándékkoncert - hátra van, két hete már minden jegy elfogyott. Ezért döntöttek úgy, hogy meghirdetik a 2019-es évad műsorát, és elkezdik a jegyértékesítést.

Az igazgató felidézte, hogy 2013-ban kezdődött el a fesztivál játszóhelyeinek megújítása, a Dóm téri színpad fejlesztése lényegében befejeződött, a következő években még a több mint 25 éves lelátórendszert kívánják lecserélni.

Jövő nyáron a rekonstrukciót követően, két év után a fesztivál újra birtokba veheti az Újszegedi Szabadtéri Színpadot. Ezzel párhuzamosan a köztudatban egy helyszínes fesztivál képét meg kívánják változtatni, elérve azt, hogy az 1200 férőhelyes újszegedi színpad a Dóm tér művészi lehetőségeivel egyenértékű játszóhellyé váljon - tette hozzá Herczeg Tamás.

Harangozó Gyula művészeti igazgató elmondta, jövőre a fesztivál a Dóm téren a szokásosnál egy héttel korábban, június 21-én kezdődik el a Nemzeti Táncszínház Hullámzó világ
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 11:51
1/62
Képek, videók
fodor.jpg
liliana01
2018. június 17. vasárnap, 14:39
SZKV Fodor tp-vá-1940körü
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:13
SZKV-Fodor tp.vá..jpg
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 19:08
fodor gizella.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 19:01
1--FODOR.gif
bobecili
2017. szeptember 17. vasárnap, 12:14
Fodor Ákos idézet
liliana01
2017. május 12. péntek, 15:15
Fné_FODOR-Á.jpg
cserhat3
2017. május 01. hétfő, 19:23
fodor rozália.jpg
zsokica45
2016. december 14. szerda, 18:41
Fodor J.
jozsuzsa
2016. szeptember 12. hétfő, 12:02
SzKT- Fodor R. -- Margitk
agica2004
2016. április 24. vasárnap, 16:59
016. fodorp84.jpg
honapmunkai
2016. március 24. csütörtök, 00:54
simonyi-szent-istvan-u nne
vorosrozsa66
2018. augusztus 20. hétfő, 11:13
Simon István 1
taltos1
2015. február 22. vasárnap, 00:18
Simon István Csillagot lá
jakabgasparne
2009. április 03. péntek, 06:29
Simon István.jpg
ujjozsef
2009. február 13. péntek, 06:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.