Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 03:22 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az evangélium megelőzi a szociális segítséget
kérdése. Mi a fontosabb: az ideigvaló vagy az Örökkévaló? Ha e mérték szerint ítélünk, akkor egyértelműen az evangélium a fő dolog. Erre utalt az Úr Jézus, amikor azt mondta: ,,Az az Isten dolga, hogy ...higgyetek..." (Jn 6,29). A tanítás megelőzi a szociális segítséget.

(Az emberiség legnyomasztóbb szociális problémái vallási tévelygésekből is fakadnak. Így pl. Indiában emberek sokasága hal éhen, mivel sohasem vágnak le egy tehenet, mert azt hiszik, hogy benne egyik rokonuk él a reinkarnáció (lélekvándorlás) következtében. Ha más népek hajórakományszámra küldik is a gabonát, annak több mint a felét a patkányok falják fel, mivel senki sem öl meg egy patkányt.) Az emberek és problémáik számára Krisztus a megoldás.

Amikor fenn akarják tartani az egyensúlyt a prédikálás és a szociális munka között, mindig fennáll annak a veszélye, hogy elmerülnek a ,,kávé és péksütemény" munkában, és az evangélium számára sem hely, sem idő nem marad. A keresztyén jótékonysági szervezetek
kalmanpiroska, 2019. május 02. csütörtök, 11:02
x'D
Napocska közelebb lesz énhozzám is, már most készülök lelkileg, pedig még egészen kellemes hűvös van. Sajnos vagy nem sajnos, bizonyos nézőpont kérdése, nekem ebben az életemben nordikus jelenleg a fizikális testem, nem éppen nagy hőségekhez tervezték. Énnálam a plusz 25-30 fok és ami afölött van, az már szenvedés, de próbálom majd nem szenvedésként megélni. Be lesz ám fűtve, mint állítólag a Pokolban is, főleg nappaloknál. Mindig elgondolkodok azon, ha tényleg tudatában vagyunk annak hogy létezik reinkarnáció, akkor bizony sok illetőnek lehettek előző életeiben más fizikális testei amiben létezett mint tudat vagy szellem is. Bizony akár még távolibb rendszerek esetében, olyan fizikális testben is lehettek néhányan, akiket mi "idegenekként" vagy földönkívüliekként szoktunk emlegetni. Mindenféle vallás és ideológia akár filozófia szokott engem érdekelni, ugyan egyikhez sem tartozok, és nem is akarok egyikhez sem tartozni, ennek meg vannak az okai. Viszont énnálam is léteznek nézetek, de nem szeretném őket
eposz, 2019. március 31. vasárnap, 03:33
Egy "Kérdezz-felelek!" játék
autogramokhoz, azt válaszolta:
- Én disc-jockey vagyok Baltimore egyik rock-klubjában, így bemehettem a színfalak mögé.
Látszott, hogy nagyon büszke a szerzeményére. Miután egy ideig beszélgettünk, megkérdeztem tőle:
- Feltehetek önnek egy érdekes kérdést?
- Természetesen - felelte.
- Mit gondol, mit talál a másik oldalon, amikor meghal?
- Szeretem ezt a kérdést - válaszolta. -Lutheránusként nőttem fel, ezért hiszem, hogy létezik a mennyország és a pokol, de nemrég a reinkarnációval foglalkoztam.
Így aztán beszéltünk egy kicsit a reinkarnációról.
- A Biblia tehát, ami igaz, azt közli velünk, hogy létezik a menny és a pokol - állapítottam meg aztán. - Hova kerülne ön, ha meghalna?
- Ó, én feltétlenül a mennybe jutok - válaszolta magabiztosan.
- Honnan tudja ilyen biztosan?
- Onnan, hogy én jó ember vagyok - hangzott a válasz.
Megdöbbentő, mennyi gonoszság van a világon, pedig minden ember, akivel találkozom, olyan
kalmanpiroska, 2018. augusztus 23. csütörtök, 17:58
Több vagy-e mint egy állat?
vagy figyelhető meg sok esetben, hogy úgy viselkednek, mert az állatvilágnak egy tulajdonságuk, hogy egységben vannak, szemben az emberrel, akit ezzel kapcsolatban kétség gyötör. Az állatokat nem gyötri ez, mert náluk ez nem opció. Minket gyötört, mert eldönthetjük, hogy az egység részeként akarunk-e élni vagy nem és ha igen milyen egység részeként, a Földön található közösségek egységeként vagy a fenti egység részeként, ami minket életben tart és ami miatt lelkünk nem oszlik szét halálunk után. A reinkarnáció kérdése, hogy az ember születhet-e állatba vagy növénybe is, azért butaság ilyen téren, mert az ember örökéletű lény egy erkölcsi egység tartja létben egy magasabb minőségű szeretet, amihez lehet felfele kapaszkodni vagy lehet legtöbbször emberi közösségek egységeként, amelyek sokszor mint az állatvilág egységei a rossz hitük miatt, lefele kapaszkodni. Tehát az ember nem tud növényben, állatba születni, mert azok alacsonyabb rendű lények a szeretet minőségük folytán, magyarán Te nem mondhatsz le a
hogyaneljunk, 2018. február 07. szerda, 12:14
Cseri Kálmán - MI AZ ÚJJÁSZÜLETÉS?
Cseri Kálmán igehirdetései és gondolatai.

Mi az újjászületés?

"Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát. "(Jn 3,3)

Nikodémus ki nem mondott kérdése ez volt: bemehet-e ő Isten országába, az üdvösségbe. Jézus a fenti mondattal válaszolt rá, s még hozzátette: ,,Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az. Ne csodálkozz, hogy ezt mondtam neked: Újonnan kell születnetek."

Isten ellen lázadó természetünk annyira megromlott, hogy javíthatatlan. Sem nem értjük Istent, sem egyetérteni nem tudunk vele. Újra kell teremteni az embert. Isten az ő beszédével teremt. Akinek a szívébe belehull Isten igéje, abban egy új élet fogan meg. Újra kapcsolatba kerül Istennel, aki az élet forrása, így isteni természet részesévé lesz (2Pt
ronix, 2017. március 04. szombat, 22:36
A halál utáni élet bizonyossága romba dönthetné a társadalmat?
-ha a bizonyosság nem hiten alapulna hanem szilárd tényeken akkor szerintem elképzelhető hogy lenne olyan társadalom amely összeomlana.
Példának okáért a feltámadásnak mint olyannak nem nagyon volna értelme,és a reinkarnáció is "kimenne a divatból"
Most hogy belegondolok az összes istenhit elvesztené jelentőségét.Hiszen amit tudok az már nem hit kérdése hanem tudásé.
donaldduck, 2017. február 23. csütörtök, 22:55
Miért vagyunk itt?
Nagyon szerencsésnek tartom magamat. Úgy érzem, áldott vagyok, egy áldott életet élhetek. Hálás vagyok a mindenségnek, hogy megadta nekem az esélyt, hogy ezt az életet élhetem végig.

Nem tudok tényekkel válaszolni a kérdésedre, kizárólag a saját nézetemmel.

Ez a világ, amiben élünk a megtapasztalás színtere. A tudat egy nem kézzel fogható dolog, de alapvető ereje az univerzumnak, úgy mint a gravitáció vagy az elektromosság. Egy erő, ami mindennek az alapja [más erőkkel együtt]. És úgy gondolom, hogy a tudat egy ponton úgy dönt, hogy fizikai formát ölt, és meglehet energiát fektetett egy olyan igen hosszú folyamatba, mint a Földünk létrejötte - egy négy és fél milliárd év hosszúságú folyamatba, használva az evolúciót. Én nem vagyok evolúció ellenes, hiszen az Evolúció egy nyilvánvaló folyamat, egy tény, és működik, de nem jelenti azt, hogy ne lenne lélek a folyamatban. Ezt az embereknek tévesen mutatták meg: sokan, mint Richard Dawkins azt mondják: "Bizonyítottam, hogy az Evolúció létezik
suzymama, 2016. augusztus 01. hétfő, 11:52
Tíz spirituális igazság amit nem tanítanak az iskolákban
bolygónk segélyhívására. Más galaxisokból, más csillagrendszerekből érkeztünk, és sokan azért vannak itt, mert egy új aranykorban reménykednek azután, hogy elbuktak.
* Sokan közülünk számos alkalommal újratestesül ezen a Földön, azzal a céllal, hogy felkészüljön jelenlegi életére. Léteznek olyan lelke, akik azért vannak itt, hogy irányítsák mások spirituális életét, de olyanok is vannak, akik az emberi faj vibrációja növeléséhez asszisztálnak. Sokunknak még rengeteg tanulnivaló van, hogy a reinkarnáció mestereivé válhassunk.
* Sosem vagyunk egyedül. Nem tudnánk létezni spirituális segítőink nélkül, akik magasabb szinten rezegnek, ezért a legtöbben közülük nem látjuk őket. Pedig folyton velünk vannak, és türelmetlenül várják, hogy a segítségüket kérjük. Tiszteletben tartják a szabad akaratunkat és nem avatkoznak közbe csak akkor, ha erre kérjük őket. A legtöbb útmutató belülről, megérzésként jön, de más emberek is utat mutathatnak, akik a spirituális segítőink küldöttei.
* Az idő egy illúzió.
lenke1964, 2016. július 02. szombat, 20:45
Tíz spirituális igazság amit nem tanítanak az iskolákban
bolygónk segélyhívására. Más galaxisokból, más csillagrendszerekből érkeztünk, és sokan azért vannak itt, mert egy új aranykorban reménykednek azután, hogy elbuktak.

Sokan közülünk számos alkalommal újratestesül ezen a Földön, azzal a céllal, hogy felkészüljön jelenlegi életére. Léteznek olyan lelke, akik azért vannak itt, hogy irányítsák mások spirituális életét, de olyanok is vannak, akik az emberi faj vibrációja növeléséhez asszisztálnak. Sokunknak még rengeteg tanulnivaló van, hogy a reinkarnáció mestereivé válhassunk.

Sosem vagyunk egyedül. Nem tudnánk létezni spirituális segítőink nélkül, akik magasabb szinten rezegnek, ezért a legtöbben közülük nem látjuk őket. Pedig folyton velünk vannak, és türelmetlenül várják, hogy a segítségüket kérjük. Tiszteletben tartják a szabad akaratunkat és nem avatkoznak közbe csak akkor, ha erre kérjük őket. A legtöbb útmutató belülről, megérzésként jön, de más emberek is utat mutathatnak, akik a spirituális segítőink küldöttei.

Az idő
lenke1964, 2016. június 01. szerda, 18:19
Lehetséges, hogy életünket már születés előtt megtervezzük?
hinni olyan, mint bekötött szemmel biztos célba érni.

Van, aki mélységesen hisz benne, van, aki abszurdnak tartja, és van, aki soha nem is hallott ilyenről. Van, akinek megnyugvást hoz, és van, aki felháborodik rajta. Bármelyik kategóriába is tartozzunk, egy biztos: vannak dolgok, amiket nem áll módunkban megváltoztatni, a hit vagy hitetlenség kérdése pedig nem változtat létező dolgokon.

Az újjászületés ciklusa és a születés előtti tervek

" Sokan úgy érzik, hogy a reinkarnáció azért nem létezhet, mert nem emlékszünk az előbbi életünkre, az én válaszom erre pedig az, hogy igenis emlékszünk. Nem pontos részletekre emlékszünk, de vannak kulcsfontosságú utalások arra vonatkozólag, hogy kik voltunk: amilyen zenét kedvelünk, amilyen emberekhez vonzódunk, amilyen ételeket szeretünk, amilyen a viseletünk, vagy a bizonyos történelmi periódusok, amelyekkel azonosítjuk magunkat. Ezek mind azt jelzik, hogy milyen környezetben voltunk, és a jelenlegi inkarnációnk (életünk) pedig az előző
suzymama, 2016. május 22. vasárnap, 20:44
A karma szerepe
földet!
Valahol egy felhőkarcoló tövében hajléktalannak tűnő öreg mosolygott magában egy óriásplakát alatt ...először a válasz létezik. - gondolta, majd betért a kiadójához, azzal a kérdéssel, hányadik lett az új titkos tanítás a bestseller listán.
Tények vagy kérdések?
Felnőttként profi válaszaink ráfagytak mindennapjainkra. Motiválatlanok lettünk . A beilleszkedés formai követelményeit teljesítettük , de nem lettünk boldogok . A világgal valami baj van! Bombaként robbant a hír: REINKARNÁCIÓ! Ez karmikus! Na, ugye! Nincs baj. Minden az előző élet miatt van... Ettől sem lett jobb.
Megfeledkeztünk az igazi kérdésről. A jó kérdés sosem kutatja a NEMek hátterét. Emlékszünk még a természetes kíváncsiság tiszta korszakára?
A karma pozitív Isteni útbaigazítás , mélytudati motivációink eredetének színhelye.
A reinkarnáció témakörében való kutatáshoz elengedhetetlen bizonyos fokú naivitás. A történetképzés segítségével addig indokolatlannak vélt, akár jelenlegi személyiségünktől
lenke1964, 2016. április 09. szombat, 14:38
10 spirituális igazság, amit nem tanítanak az iskolákban
segélyhívására. Más galaxisokból, más csillagrendszerekből érkeztünk, és sokan azért vannak itt, mert egy új aranykorban reménykednek azután, hogy elbuktak.

Sokan közülünk számos alkalommal újratestesül ezen a Földön, azzal a céllal, hogy felkészüljön jelenlegi életére. Léteznek olyan lelke, akik azért vannak itt, hogy irányítsák mások spirituális életét, de olyanok is vannak, akik az emberi faj vibrációja növeléséhez asszisztálnak. Sokunknak még rengeteg tanulnivaló van, hogy a reinkarnáció mestereivé válhassunk.

Sosem vagyunk egyedül. Nem tudnánk létezni spirituális segítőink nélkül, akik magasabb szinten rezegnek, ezért a legtöbben közülük nem látjuk őket. Pedig folyton velünk vannak, és türelmetlenül várják, hogy a segítségüket kérjük. Tiszteletben tartják a szabad akaratunkat és nem avatkoznak közbe csak akkor, ha erre kérjük őket. A legtöbb útmutató belülről, megérzésként jön, de más emberek is utat mutathatnak, akik a spirituális segítőink
lenke1964, 2016. március 08. kedd, 13:16
1/15
Képek, videók
evangelium könyv1202.jpg
maroka
2018. december 02. vasárnap, 18:46
JÉZUSkép-evangélium--. jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 26. vasárnap, 13:27
EVangelium---.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 20. hétfő, 10:14
EVAngéliumkép.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 18. szombat, 15:51
evangélium-krisztus-k- -.j
katolikusokoldala
2018. június 28. csütörtök, 14:48
evangelium könyv0624.jpg
maroka
2018. június 24. vasárnap, 23:35
Evangelium-mai---.jpg
katolikusokoldala
2018. március 02. péntek, 18:54
EVANGÉLIUM---.jpg
katolikusokoldala
2018. február 12. hétfő, 19:09
EVANGELIUM.jpg
katolikusokoldala
2017. november 25. szombat, 18:47
evangelium365.jpg
maroka
2017. október 17. kedd, 11:11
károlyatya_evangelium0 205
maroka
2017. február 05. vasárnap, 17:28
János evangéliuma 01.jpg
chillik
2017. január 19. csütörtök, 10:09
Az Úr ad nekem segítséget
goldenapple
2017. augusztus 25. péntek, 14:13
Segítséget kérő krokodil
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:47
nem kér segítséget.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.