Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 02:06 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: lehet jelentkezni a Modern gyárak éjszakájára
A tájékoztatás szerint az idén 72 helyszínen lehet megnézni a legkorszerűbb hazai gyárak és nemzetközileg versenyképes ipari üzemek működését országszerte.

A rendezvény programsorozat célja a lakosság és a vállalkozások figyelmének felkeltése a piacvezető ipari technológiák iránt.

György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár a közleményben hangsúlyozta, a Modern gyárak éjszakája programsorozat alkalmat teremt arra, hogy mindenki személyesen győződjön meg róla, Magyarország technológiaalapú gazdaságra vált. Az automatizálásban és digitalizációban éllovas üzemek megnyitása lehetővé teszi, hogy a vállalatok majdani beszállítóikkal találkozzanak, a már vállalkozók tanuljanak, a fiatalok pedig kedvet kapjanak akár az innovációhoz, akár a 21. századi körülményeket látva az ipari munkavállaláshoz.

Az idén a tavalyinál kétszer több, összesen 72 helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket az ország 19 megyéjében és Budapesten. A látogatható gyárak között tizenkét
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 18:12
A víz és az élet
2018. július 2-6. között, Győrben rendezi meg a Honismereti Szövetség a XLVI. Országos Honismereti Akadémiát, amelynek témája ezúttal: A víz és az élet.
Helyszín: Győr, Széchenyi István Egyetem Kollégium (Győr, Egyetem tér 1.)

Tervezett program:

Július 1. (vasárnap)

15.00 Beérkezés, regisztráció a szálláshelyen
18.00 Jótékonysági Est a Széchenyi Egyetem éttermében

Július 2. (hétfő)

7.30 - 8.30 R e g g e l i

9.00 - 9.45 Az Országos Honismereti Akadémia ünnepélyes megnyitása, a résztvevők köszöntése
Néma Sándor, elnök, Szülőföldünk Honismereti Egyesület
Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere
Debreczeni-Droppán Béla, elnök, Honismereti Szövetség

9.45 - 10.45 Nyitó előadás: Áder János: A víz jelentősége múlt- jelen-jövő időben

Szünet

11.00 - 12.30 Kitüntetések, díjak átadása

12.30 - 14.00 E b é d

14.00 - 17.00
zoldkaszino, 2018. július 04. szerda, 07:11
A víz világnapja - Kiállítások, légtornász bemutató, meseest a budapesti fürdőkben
legyen táj, tengertől tengerig című kollektív képzőművészeti tárlata is. Az este 7 órakor kezdődő, felnőtteknek szóló meseesten négy mesélő és egy énekes tiszteleg a víz előtt a világ minden tájáról érkező mesével, balladával.

A hagyományokhoz híven a történelmi fürdőkben idén is ingyenes vezetésekkel fogadják az érdeklődőket, akik részt vehetnek a látogatás utáni helyszíni "Víz-kvíz" játékban. A helyesen válaszolók fürdőzéshez kapcsolódó ajándékokat nyerhetnek. A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek - közölte a BGYH Zrt.

Az ENSZ Közgyűlés 1992-ben döntött a víz világnapja megtartásáról. A Földön több mint egymilliárd ember nem jut egészséges és elegendő ivóvízhez, 2025-ben pedig már az emberiség kétharmadát fenyegeti majd ez a veszély. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO becslése szerint a fejlődő országokban valamennyi betegség 80 százaléka és évente csaknem négymillió idő előtti halál a szennyezett vízre vagy a víz hiányára vezethető vissza. Budapesten 2013-ban és 2016-ban is
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 14:53
FTC: szervezett támadás történt, eddig 11 embert azonosítottak
motozást, mint például a rendőrség emberei. A következő időszakban is a törvényeknek megfelelő, de részletesebb, alaposabb, a lehető legszigorúbb lesz az átvizsgálás" - szögezte le.

"Mindenkinek a felelősségét vizsgáljuk, a biztonsági szolgálatét is, attól függetlenül, hogy együtt dolgozunk. Objektív vizsgálatot folytatunk" - tette hozzá Nyíri.

A klubvezetéssel folytatott hosszú tárgyalássorozat eredményeként a szombati FTC-DVSC (2-1) bajnokin tértek vissza a korábban a vénaszkenneres regisztráció miatt sztrájkoló keménymag tagjai. A meccs szünetében verekedés tört ki a hazai drukkerek között és késelés is történt. Egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült.

Az operatív igazgató jelezte, mindkét súlyos sérült elhagyta a kórházat.

Elmondta, véleményük szerint újabb biztonsági intézkedésekre nincs szükség, az eddig megszokott, három és fél éven keresztül már jól bevált szabályokat visszaállítják.

Kifejtette: a szurkolói csoportokkal kötött közelmúltbeli megegyezés értelmében
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 15:32
FINA masters-világbajnokság Vízilabda
A vlv.hu a Digi Sporttól úgy értesült, hogy a sportcsatorna a Millenniumi válogatott néven induló férfi vízilabdacsapatunk összes mérkőzését közvetíti a hazai masters vizes vb-n.
Az egykori sikerkapitány, jelenleg szövetségi elnök Kemény Dénes és az ötkarikás aranyérmes kapus, Kósz Zoltán irányította válogatott a budapesti tornán a plusz 40-es korosztály B-csoportjába került egy olasz és egy török csapat társaságában. Az érdeklődés óriási, a jegyek rekordidő alatt, pár perccel a regisztráció megnyitása után elkeltek.
,,Az elit-világbajnokság előtt is azt mondtam, hogy nem írnánk alá az ezüstöt, még ha az egy nagyon jó eredménynek is számít. A Millennium pedig tradícióból nem fogadja el a második helyet. Kimondhatjuk, hogy toronymagas esélyesei vagyunk a világbajnokságnak, és meg is fogjuk nyerni" - mondta Märcz Tamás, aki ezúttal játékosként mutathatja meg, mit tud.
31 ARANY
Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás,
maroka, 2017. augusztus 09. szerda, 22:15
Masters-vb - Rekordidő alatt fogytak el a jegyek a vízilabda-mérkőzésekre
A szervezők szerdai közlése szerint a Duna Arénában, a Hajós Alfréd Uszodában, a Városligetben és a balatonfüredi nyíltvízi helyszíneken közel 10 ezer regisztrált sportoló indul, többen több számban is, az egyéni sportági nevezések száma meghaladta a húszezret.

A versenyek történetében most először, Budapesten rendeznek maximális létszámban, 120 csapattal masters-vízilabdatornát is. A pólómérkőzésekre rekordidő alatt keltek el a jegyek pár perccel a regisztráció megnyitása után. Az úszásra is gyorsan fogynak a belépők, de korlátozott számban még elérhetőek az eventim.hu értékesítő felületén keresztül.

A vízilabdázóknál kiemelt figyelemre tarthat számot az olimpiai bajnokokat tömörítő, Millennium névre hallgató együttes indulása éppúgy, ahogyan a világ- és Európa-bajnokokat felvonultató női csapatok meccsei is.

Augusztus 7-én újra megnyitják kapuikat a szurkolói zónák, ahol a masters-világbajnokság idején is színes programok, játékok és koncertek mellett lesz mód a közös drukkolásra.
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 15:03
Múzeumok éjszakája - Programok az ország 320 kiállítóhelyén
Debrecenben látható lesz Bocskai István Bukarestben őrzött jogara a Déri Múzeumban, mellette pedig bemutatják Báthori István jogarát is. A tulajdonossal kötött megegyezésnek köszönhetően ezen a hétvégén ismét megtekinthető a Munkácsy-trilógia, míg a Szépművészeti Múzeum szombatra Rodin Csókját kölcsönzi a Modemnek. A reformáció 500 éves évfordulóján számos programmal készül a református egyház, és a múzeumi negyed intézményei mellett a Református Kollégium, a Nagytemplom, a Városháza és a Kölcsey Központ is bekapcsolódik a Múzeumok éjszakájába Debrecenben.

Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum "túlvilági" sétát indít, továbbá régészeti helyszíneléssel, rendhagyó tárlatvezetésekkel, koncertekkel, tangóórával várja a látogatókat.

A Magyar Nemzeti Galéria új szemszögből mutatja meg kiállításait és műkincseit. Az est témáját Georg Baselitz Újrajátszott múlt című kiállítása ihlette, melyben a nap során négy alkalommal tartanak meditációs órát, a gótikus szárnyasoltárok között pedig "gótikus chill-out
velemenyezd, 2017. június 24. szombat, 07:04
Szombaton ismét Ludovika Fesztivál
A Ludovika téren egész napos programokkal várják a családokat, érdeklődőket: katonai, rendőr, katasztrófavédelmi bemutatók mellett lesznek kint fegyverek, tűzszerész robot, s az elektronikus ügyfélszolgálat világát megismertető okmánybusz is.

Az NKE a honlapján kiemelte: az ingyenes esemény számos gyermekprogramot és családi kikapcsolódási lehetőséget kínál, s arra is kiváló alkalmat biztosít, hogy bepillantást nyerjenek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem életébe, működésébe. A karok mellett bemutatkozik az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és az NKE Sportegyesület, továbbá a fesztivál ideje alatt a látogatókat gasztrosétány várja.

A program 10 órakor a Ludovika Zászlóalj Száznapos ünnepségének megnyitásával kezdődik, majd a Különleges Díszelgő Csoport tart bemutatót. Ezt követően intézkedéstaktikai és közelharc, valamint életmentési bemutatók lesznek, a délután folyamán tonfa és néptánc bemutatók lesznek, s fellép a Bóbita Zenekar is.

A Magyar Honvédség több alakulata is kitelepül a Ludovika
velemenyezd, 2017. május 10. szerda, 15:54
Évértékelő - Földrengés pusztított az Appenninekben és az olasz belpolitikában is
A nyár és ősz közötti földrengések közül az első Marche tartományt sújtotta, ahol augusztus 24-én a Richter-skála szerinti 6-os erősségű mozgásban mintegy háromszáz ember halt meg. A hajnalban történt földrengés álmában lepte meg a turistákkal is teli városokat. Az epicentrum Accumulinál volt, a legtöbb kár azonban Amatricében keletkezett, amely teljesen romba dőlt. Október 26-án újabb két, ötösnél erősebb földrengés következett, október 30-án reggel pedig egy 6,5-ös erősségű okozott pusztítást Norcia térségében, amely 1980 óta a legerősebb földrengés volt Itáliában, szerencsére áldozatok nélkül. Az ugyanazt a térséget érő egymás utáni földmozgásokban 130 város semmisült meg, több mint negyvenezren maradtak otthon nélkül. A kezdeti sátortáborok helyett a római kormány karácsonyra ígért konténer-lakásokat a földrengés sújtotta térség lakosságának, de többségük még mindig távolabbi szállodákban vagy a helyszínen, de lakókocsikban tölti az ünnepeket.

Az augusztusi földrengést követően Matteo Renzi
velemenyezd, 2016. december 24. szombat, 07:10
NFM: ősszel folytatódik a Jól Vezess - Vezetéstechnikai tréningprogram
Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és 2015-2016. évi Intézkedési Terve keretében hirdetett pályázatot idén februárban. A tréningekre öt járműkategóriában - motorkerékpár, személygépkocsi, teherautó vagy nehézpótkocsi, autóbusz, és ADR, azaz veszélyes áruk szállítása - lehetett jelentkezni. A speciális közlekedésbiztonsági oktatásokat korcsoportokhoz és fő kockázati tényezőkhöz igazodva alakították ki.

Hozzátette, hogy az érdeklődés meghaladta a várakozásokat, a motorosok és autósok számára biztosított helyek a regisztráció megnyitása után 1,5 órán belül beteltek. A személygépkocsis képzésnél a 300 részvevőn túl további több mint 3400 vezető regisztrált a várólistára. A 100 sikeresen próbálkozó mellett 840-en jelezték igényüket a motorkerékpáros tréninglehetőségre.

Mosóczi László elmondta: a résztvevők hasznosnak találták a képzést, a Közlekedéstudományi Intézet adatfelvétele alapján a tréning elején mért teljesítményük átlagosan 23 százalékkal javult.

A közlemény kiemeli: a közúti balesetek
velemenyezd, 2016. június 21. kedd, 16:02
Illegális bevándorlás - Megnövekedett migrációra lehet számítani a dél-olaszországi partokon idén a belügyminis
Az olasz belügyminisztérium migrációs főosztályának adatai szerint január elseje és március 24. között csaknem 14,5 ezer ember érkezett Líbiából a dél-itáliai partokra, 43 százalékkal többen, mint a tavalyi év ugyanezen periódusában. 2015-ben egyébként kilenc százalékkal kevesebb migráns érkezett Olaszországba, mint egy évvel azelőtt. Belügyminisztériumi források szerint az idén "robbanásszerűen" emelkedhet a Földközi-tengeren Európa felé átkelő bevándorlók száma, ami humanitárius vészhelyzetet teremthet Olaszországban.

Január óta egyelőre majdnem kizárólag afrikaiak érkeztek a dél-olaszországi partokra, de a római belügyi tárca információi szerint a szíriai menekültek már útra készen állnak Olaszország felé. A balkáni útvonal lezárása miatt a szíriaiak, irakiak, afgánok repülővel előbb Tunéziába, Algériába vagy Egyiptomba indulhatnak, ahonnan szárazföldön mennének tovább Líbiába, innen pedig hajóval Szicília partjai felé.

A szicíliai Pozzallo polgármestere, Luigi Ammatuna a Corriere della
velemenyezd, 2016. március 30. szerda, 11:01
Új látványosságokkal és állatokkal ünnepel az idén 20 éves Nyíregyházi Állatpark
különleges állatfaj szaporulatában bíznak a szakemberek, ezen kívül több ritka állat is érkezik a parkba - jelezte a részletek említése nélkül az igazgató. Gajdos László hozzátette, velük és a már az Andok világában élő állatokkal együtt a nyíregyházi állatgyűjtemény nagysága idén elérheti a hatezer egyedet.

Az ünnepségsorozat keretében képzőművészeti és fotókiállításokat szerveznek, kedvezményeket vezetnek be, nyeremény- és utazási játékokat indítanak, és szinte ingyen, mindössze kétszáz forintos regisztrációs jegy ellenében mehetnek be a parkba azok, akik ebben az évben ünneplik huszadik születésnapjukat. A nyári hónapokban minden héten kulturális és zenei műsorral, bábszínházzal várják a kilátogatókat, emellett folytatódik a nagyon népszerű tevegelés, a madár- és fókashow; utóbbiban egyébként a két új oroszlánfóka is bemutatkozik.

Gajdos László megemlítette, a szálláshelyfejlesztés keretében márciustól a park területén lévő Hotel Dzsungel mellett a Sóstói-erdő szélén, az állatparktól három
velemenyezd, 2016. március 17. csütörtök, 13:32
1/6
Képek, videók
Krisztus éjszakája 01.jpg
chillik
2018. június 07. csütörtök, 05:29
Krisztus éjszakája 02.jpg
chillik
2018. június 07. csütörtök, 05:29
Krisztus éjszakája 03.jpg
chillik
2018. június 07. csütörtök, 05:28
könyv-olvasas-ejszakaj a.j
agica2004
2017. május 16. kedd, 18:23
Fájdalmak éjszakája - v..
anci-ani
2017. január 23. hétfő, 16:59
Toldi éjszakája 01.jpg
chillik
2016. szeptember 19. hétfő, 08:23
Toldi éjszakája 02.jpg
chillik
2016. szeptember 19. hétfő, 08:22
Budapest éjszakája szól 0
chillik
2016. június 25. szombat, 06:02
Fekete Hold éjszakáján 01
chillik
2016. június 01. szerda, 07:13
Jelentkezési lap
furaila
2019. május 04. szombat, 19:06
Jelentkezett
csalogany13
2017. április 16. vasárnap, 20:07
Klaudia is jelentkezett
csalogany13
2014. november 29. szombat, 09:48
Kati megint jelentkezett
csalogany13
2014. november 23. vasárnap, 09:38
Kati ismét jelentkezett
csalogany13
2014. november 23. vasárnap, 09:32
N.Ist.-né Kati jelentkeze
csalogany13
2014. október 06. hétfő, 20:35
Címkék
fejlődő országokban, nagyon népszerű, szennyezett vízre, dél-olaszországi partokon, Szépművészeti Múzeum, érdeklődés óriási, szurkolói csoportokkal, BGYH Zrt, Hotel Dzsungel, délután folyamán, személygépkocsis képzésnél, vízilabdázóknál kiemelt, tréning elején, budapesti tornán, énekes tiszteleg, dél-itáliai partokra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.