Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:58 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Politológus: a Jobbik új arculatába nem férnek bele az antiszemita gondolatok
hogy bár a nyilvánosság felé van egy "mézes-mázos" arca az egész közösségnek, de valójában semmi nem változott a 2003-as alapításhoz képest, akkor a pártnak azonnal el kell tolnia magától őket, hiszen a néppártosodás útja kerül ilyenkor veszélybe - mondta Farkas Örs.

A politológus szerint a Jobbik azon dolgozik, hogy olyan parlamenti pártokkal próbáljon meg szövetségre lépni, amelyek felfogásába a Szávay István által megfogalmazott szemlélet abszolút nem fér bele.

Farkas Örs a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy szerinte bizonyos baloldali pártok, szervezetek részéről nem véletlen, hogy nem látni radikális elítélést, hiszen az egyet jelentene azzal is, hogy a politikai együttműködést meg kell szakítani, és ez nem céljuk.

A Hír TV szerdán közölt egy videoriportot arról, hogy Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta,
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 08:41
Szakszervezetek: elfogadhatatlan a Munka törvénykönyvének több módosítása
A MOSZ és a Liga csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, "egyértelmű választ várunk a kormánytól a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) arra a kérdésünkre, hogy bírja-e a kormány támogatását a munkavállalókat ellehetetlenítő, a magyar munkaerőpiaci viszonyokat, munkaügyi kapcsolatokat szétziláló próbálkozás" - írják.

A parlamenthez Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselők benyújtott törvénymódosító indítvány elfogadása esetén három évre emelkedne a munkaidőkeret elszámolása, azaz a munkáltatóknak 3 éves időszakon belül kell elszámolniuk a dolgozóknak járó túlmunkák díjával és a szabadnapokkal, és 250 óráról 400 órára emelkedne az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő maximális mértéke.

A MOSZ és Liga szerint a javaslat nem titkolt célja az eddiginél is rugalmasabb munkaidő-szervezés lehetőségeinek megteremtése. A két szakszervezet szerint azonban a 3 év ebből a szempontból szinte beláthatatlanul, életszerűtlenül hosszú
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 19:59
Szakszervezeti szövetség: elfogadhatalan a munkaidőkeret három évre emelése
A közlemény szerint a Fidesz ezzel az egyéni képviselői indítvánnyal akarja módosítani a munka törvénykönyvét, ugyanis Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos - mindketten fideszes országgyűlési képviselők - nyújtotta be azt a törvénymódosító indítványt, amelynek az elfogadása esetén három évre emelkedik a munkaidőkeret elszámolása, azaz a munkáltatóknak 3 éves időszakon belül kell elszámolniuk a dolgozóknak járó túlmunkák díjával és a szabadnapokkal.

Kordás László az érdekképviselet elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a javaslat ezen felül a túlórák számát is emelné, ugyanis jelenleg egy dolgozó legfeljebb 250 óra túlmunkára kötelezhető, a fideszes képviselők javaslata azonban a túlmunkák felső határát már 400 órában állapítaná meg.

A szakszervezet szerint ha az Országgyűlés elfogadná ezt a javaslatot az egyet jelentene azzal, hogy a dolgozók jelentős részét a munkaadók szinte tetszésük szerint kötelezhetnék túlmunkára, a heti két pihenőnap bármely napra eshetne, az egyenlőtlen munkaidő-beosztás,
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:48
Facebookon kaptam
SZIA KEDVES BARÁTNŐM !!!
......JÓ REGGELT ..... ÖRÖMTELI SZÉP NAPOT KÍVÁNOK NAGYON SOK SZERETETTEL !!! PUSZIMReggel kezdd úgy a napot, hogy nagy lelkesedéssel kelsz fel, azzal az elhatározással, hogy ma igazán nagy örömmel fogsz élni - és azután kezdj el nagy örömmel élni... Minden reggel nagy elszántsággal, bizonyossággal, tisztasággal kelj, azzal az önmagadnak tett ígérettel, hogy a mai nap mérhetetlenül csodálatos lesz, és te mérhetetlenül át fogod
eva6, 2018. október 24. szerda, 08:34
Illegális bevándorlás - Szijjártó: az ENSZ nem tanult az EU hibáiból
a migrációnál jobb sose történt az emberiséggel. Ezzel szemben alapvető emberi jog az, hogy az ember a saját otthonában nyugalomban, biztonságban élhessen. Ezt fenyegeti az EU és az ENSZ migrációs politikája - fejtegette a miniszter.

Az EU megdöbbentő módon egyszer sem állt ki az európai emberekért például a migráció biztonsági kockázatai, a növekvő terrorveszély témájában, és semmibe vette, hogy az unióban nincs egységes álláspont a migrációról - fejtette ki a külügyminiszter a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Azzal kapcsolatban, hogy egy ukrán nacionalista honlapon azzal vádolták, megsérti Ukrajna szuverenitását, szeparatizmust szít, a magyar külügyminisztert úgy reagált, hogy Ukrajnában tavasszal elnökválasztás lesz és a jelenlegi államfő népszerűsége "padlón van". Petro Porosenko vélhetően ezért kelt gyűlöletet a kisebbségek, elsősorban a kárpátaljai magyarok ellen - tette hozzá.

Jellemző erre a politikára, hogy miközben Magyarország támogatásával társulási
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 09:01
Flammerné Molnár Edit
fákat.
Ódon falak közt, tán szellemek járnak?

Éjszakának leple takarja be házad.
Jó meleg takaró, borítja az ágyat.

SZempillád csukódik, lábad is elfáradt.
A függöny résein, a hold fény beárad!

Kellemes meleggel hívogat az ágyad.
Álmok országába, röpít el a vágyad.

Teremtőnk vigyázza mindig éjszakádat!


JÓ REGGELT!

Jeges éjszakánk volt, amely csontig hatol!
Ó napocska bújj ki, már a felhők alól!

Reggel van már régen, mindenki téged vár!
Elaludtál? Vagy tán, szégyenedben elbújtál?

Gazdagon áraszd ránk éltető sugarad!
Gondozd földünket, hisz annak ura vagy!

E világ nélküled, semmit nem ér nekünk!
Lét elemünk a fény! Csak veled élhetünk!

Tekints napunk reánk, s boldogan
menusgabor, 2018. szeptember 29. szombat, 18:00
H.Kohut Katalin: Levél öcsémnek, az énekes pacsirtának
vitás,
röpke percnyi ámokfutás,
benne sok rossz, tény, nem vitás.

Kitört vulkán, vágyakozás,
így alakult, új állomás,
találka, s lőn villámcsapás,
tavasz-vonat, új sorsvárás.

2017. március 19,
Módosítás Módosítás Törlés Törlés 0 komment , kategória: H.Kohut Katalin versei
H.Kohut Katalin: Reggeli köszöntő (Kohut név csúfolása) 2017-03-19 07:12:44
vasárnap

H.Kohut Katalin: Reggeli köszöntő

Jó reggelt, jó reggelt ébredő világ,
táncol a napsütés, hajnali imák
borítják szent egét a glóriánnak,
zokogja hű nevét kék óceánnak.

Felkelt az ember, pihenő napra,
vasárnap nyugszik. Kedvesem kardja
átölel engemet erősen, neve
szívem legelső pitvarának fénye.

Öntözi a napfény a szelíd rózsát,
lágy-bongón muzsikál, csókol hozsannát,
s mert ily' öröm ember-szívet nem érhet,
bölcs mindenség csak bebocsátást kérhet.

Jó reggelt, jó
kohlinka, 2018. szeptember 25. kedd, 22:12
Bemutatták a világjátékokra utazó speciális olimpiai csapatot
A versenyzőket szombaton a Hősök terén mutatták be, egyben megemlékeztek a nemzetközi speciális olimpiai mozgalom megalakulásának 50. évfordulójáról.

Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a kosárlabdázókkal és a streetballosokkal nagyon jó a kapcsolatuk, és mivel szombaton a Hősök terén zajlanak a Magyar Kosárlabdázás Napjának eseményei, felvették a kapcsolatot a kosárlabda-szövetséggel.

"Azzal kerestük meg a kosarasokat, hogy ha reggeltől övék a Hősök tere, délután és este legyen a miénk is" - mondta.

"Hatalmas eseményen 170 ország több mint hétezer versenyzőjének seregszemléjén vesztek részt jövő márciusban, kívánom, hogy sikerekkel és szép élményekkel térjetek majd haza" - fordult a sportolókhoz Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója felelevenítette, hogy ő a speciális olimpiai
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 19:11
Áder: csak annyi vizet szabad öntözésre használni, amennyit a természet vissza tud pótolni
Az államfő pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számos nemzetközi példával mutatott rá a víz túlhasználatának veszélyeire, hangsúlyozva: csak fenntartható, ellenőrizhető módon történhet az öntözés. A talajvíz szintje Magyarországon is folyamatosan csökken, így nem mindegy, milyen mértékben vesszük ki a vizet - hangsúlyozta.

Felidézte, ezért is küldte az Alkotmánybírósághoz azt a törvényt, amely engedély nélkül is lehetővé tette volna legfeljebb 80 méteres kutak fúrását.

Engedély nélkül ki ellenőrizhetné, hogy a fúrás valóban megáll-e 80 méternél, vagy egy kontármunka következtében már az ország számára stratégiai fontosságú, ma még tiszta ivóvízbázist szennyezzük-e? - tette fel a kérdést.

Beszámolt arról is, hogy a vízválság megelőzése lesz a jövő évi, budapesti víz világkonferencia témája. Emlékeztetett arra, hogy az ENSZ tanácsadó testülete - amelynek Áder János is tagja volt - három "vízdrámára" hívta fel a figyelmet: a sok víz, a kevés víz és a
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 08:46
Orsovai Mária : A kis viráglányka
is őket nagy szeretettel. A környéken senkinek nem volt ilyen gyönyörű virágos kertje, mint neki. Színes pillangók, méhek szálldogáltak egyik virágról, a másikra.

Egyszer egy csodálatos napsütötte reggelen az egyik kék harangvirág nyújtózott jó nagyot, s abban a pillanatban fekete hajú, piros arcú csöpp leánnyá változott. Két öklével megdörzsölte szemeit és mint aki mély álomból ébredt, körülnézett. Meglátta a cseresznyefa ágán ülő kék mellényű cinke madár és így üdvözölte:
-- Jó reggelt viráglányka!

Kedvesen, mosolyogva nézet fel a kislány a cinkére, hunyorított szemével a fénylő nap miatt.
-- Jó reggelt kis cinke, neked is. -- azzal elindult a baromfiudvar felé, s ügyesen magot szórt a tyúkok elé. -- Egyetek sokat. Jó étvágyat! -- biztatta a szárnyasokat. -- Friss vizet is hozok. -- s térült-fordult a kis vödörrel, hozta is a kútról a vizet.
-- Ki ez a jó tündér, aki helyettem ellátja a baromfiakat? -- lépett ki csodálkozva az udvarra a nénike. Meglátta a
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:42
Szép napot mindenkinek!
Ebből az évből máig érvényes kijelentés, vezénylő vitatható idea a következő

A polgári koalíció kormányának az a meggyőződése, hogy a legszegényebbek helyzetének tartós javulását csak akkor érhetjük el, ha azokat a családokat is megerősítjük, amelyeknek a tagjai dolgoznak, akik a vállukon viszik az ország gondját, és akik magukra vállalják a gyereknevelés örömteli terheit is.

Sok év előkészület után végre valóban ott leng majd a magyar zászló Brüsszelben.

Kedvenc 1999-es bekezdésünk így szól:

Tisztességes és becsületes országban akarunk élni. Olyan országban, ahol mindenki szemében erény, ha betartjuk a törvényeket, erény, ha tisztességesen adózunk, és erény, ha világos különbséget
kirscha, 2018. augusztus 22. szerda, 09:37
1/106
Képek, videók
farkas.gif
sz719eszter
2018. november 13. kedd, 09:42
farkasrét1031.jpg
maroka
2018. október 31. szerda, 18:18
Fehér farkas.gif
pacsakute
2018. október 28. vasárnap, 23:14
farkas.jpg
durcimarcika
2018. október 04. csütörtök, 19:44
Farkas Peti naplementéje
dandej
2018. szeptember 14. péntek, 18:57
Farkas Klára
irmus
2018. augusztus 08. szerda, 15:03
Farkas Erzsébet
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:19
tescos farkas erzsi.jpg
zsokica45
2018. június 12. kedd, 16:04
DSCN0020Fehér farkas.JPG
irmus
2018. június 07. csütörtök, 06:47
Piroska ės a farkas
eva6
2018. június 02. szombat, 16:32
Hahóthy Farkas 01.jpg
chillik
2018. május 31. csütörtök, 06:19
Szávay Ágnes
mecsery
2010. december 22. szerda, 01:29
Szávay Ágnes,teniszezö.jp
farkas1945
2010. november 05. péntek, 15:16
Szávay Ágnes.jpg
rochlitzne
2009. március 02. hétfő, 15:22
20070722szavay5801.jpg
idgie1975
2008. november 02. vasárnap, 09:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.