Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 03:52 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ázsiából származó fűszernövény
hatásai vannak az egészségünkre. Teljesen mindegy, hogy friss vagy szárított formában fogyasztjuk, magában vagy ételbe főzve, illetve teát készítve belőle.

A gyömbér nagy mennyiségű A-, B-, C- és E-vitamint, magnéziumot, foszfort, vasat, káliumot és cinket tartalmaz. Azért is különleges, mert egyszerre vannak benne vírus- és baktériumölő hatóanyagok. Mi mindenre jó?
GyomorbántalmakraA gyömbér bizonyítottan csökkenti a hányingert és az émelygést, terhesség esetén csökkenti a reggeli rosszullétet. Akár csak elrágcsáljuk, akár teát főzünk belőle, vagy gyömbéres kekszet eszünk, javítja a közérzetünket.
A gyömbér megnyugtatja a felkavarodott gyomrot. Ha baktérium okozta hasmenésünk vagy gyomorrontásunk van, érdemes gyömbért fogyasztani. Ha pedig csak túl sokat ettünk, felpuffadtunk, ellazítja az emésztőrendszer izmait, így az emésztésünknek is jót tesz. gyömbér
Cukorbetegségre, rák kezeléséreA gyömbér rendszeres fogyasztása szabályozza a vércukorszintet, ha a cukorbetegség kezelésére
foldinefehereva, 2020. március 20. péntek, 20:55
A banán 16 előnye, amit valószínűleg nem tudtál
egy banánt.

8. Alacsonyabb vérnyomás

Egy tanulmány kimutatta, hogy napi öt banán elfogyasztása a magas vérnyomásra szedett gyógyszer hatásának körülbelül felét éri el. Az alacsony nátrium és magas kálium tartalma miatt a vérnyomást alacsonyan tartja.

9. Segíti az emésztőrendszert

Szabályozza az emésztőrendszert, így nincs olyan por vagy tabletta, amire szükséged lenne, ha kéznél van a természetes rostot tartalmazó banán.

10. Megelőzi a reggeli rosszullétet

Mindössze annyit kell tenned, hogy étkezések között eszel egy banánt, ez megelőzi a reggeli rosszulléteket, úgy, hogy emeli a vércukorszintet és csökkenti a hányingert.

11. Kiküszöböli a menstruációs görcsöket

Ez elég egyszerű dolog, hogy megpróbáld, és egészséges is! Viszlát görcsök!

12. Megszabadít a másnaposságtól

A banánban lévő vitaminok és ásványi anyagok segítenek, ha túl sok alkoholt ittál előző éjjel és másnaposan kelsz. A Lifescript
vorosrozsa66, 2018. október 08. hétfő, 21:04
A felébredt emberek 25 gyakori jellemvonása
nem tudjuk pontosan, milyen igazságot tart valaki vissza, de azt igen, hogy valami nincs rendben. Azt is tudjuk, ha valakinek más érzelmei, fájdalma, szerelme stb. van, melyet nem fejez ki. Egy nyitott könyv számunkra. Nem vagyunk képzett kémelhárítók, csak figyelmesek és megértőek. Bár elképzelhető, hogy elsajátítjuk a fizikai célzások jelentését, egyszerűen csak belenézünk mások szemébe és tudjuk, hogy mit éreznek.

8. Felismerjük mások tüneteit csakúgy, mint a férfiak, akik reggeli rosszullétet tapasztalnak, ha a feleségük terhes

A szimpatikus fájdalom, akár érzelmi vagy fizikai olyasvalami, amit egyre gyakrabban tapasztalunk. Hajlamosak vagyunk elnyelni az érzelmeket a napfonaton (hasi idegközpont - csakra) keresztül, és miközben erősítjük ezt a csakra központot elképzelhető, hogy emésztési problémákat okoz. A földelés segíthet helyreállítani ezt az érzelmi központot. A mezítláb történő sétálás egy nagyszerű módja a földelésnek.

9. Hajlamosak vagyunk szurkolni az
lilagondolatok, 2016. december 02. péntek, 10:48
Hormonegyensúlyért - természetese ételekkel
az egészségének.

Málnalevél tea késő délután

Miért?
A málnalevél rendkívül jó gyógynövény a hormonok kiegyensúlyozására és az energiaszint növelésére, emellett pedig elképesztően hasznos a várandós nők számára:

Elsőként a vitaminok és ásványi anyagok, amiket tartalmaz elengedhetetlenek egy várandós anyuka és babája számára. Gazdag A,C,E és B-vitaminban, kálciumban, vasban, mangánban, magnéziumban és káliumban.

Ráadásként enyhíti a reggeli rosszullétet és csökkenti a fájdalmat szülés közben és után is.

Emellett elősegíti a bőséges anyatej termelést is.

Persze ez a gyógytea nem csak várandós nők számára hasznos, hanem mindenki más számára is. Minden bizonnyal ön is fogyasztani fogja az alábbi jótékony hatásai miatt:

- Kikúrálja a megfázást ( beleértve a tüneteket is, mint a fájó torom és a köhögés)
- Kezeli a hasmenést
- Gyógyítja az aknét
- Csökkenti a vércukorszintet

A málnalevél tea
pacsakute, 2016. március 31. csütörtök, 12:35
Gyógyszer helyett banánt!
Akár elhisszük, akár nem, a banán képes megoldani bizonyos egészségügyi problémákat, amelyeket a gyógyszerek nem képesek. A banán tele van fehérjével, vitaminokkal és egyéb tápanyagokkal, mindemellett pedig finom.

A legújabb kutatások eredményei azt támasztják alá, hogy a banán képes szabályozni a menstruációs ciklust és növeli a test energia szintjét is. Erős védelmet nyújt a különböző betegségekkel szemben, köszönhetően a magas rosttartalomnak.
Lássuk a 10 leggyakoribb problémát, amelyben a banán hasznosabbnak bizonyult a gyógyszerekkel szemben!

1. Mivel a banán kiváló energia forrás, ezért a sportolók kifejezetten szeretik. Nagyobb mértékben növelik a test energia szintjét, mint bármely táplálék kiegészítő.
2. Aminosavakban gazdag, ezért enyhíti a stresszt. A magnézium és kalcium tartalma pedig véd a depresszióval szemben.
3. A banán gazdag kalciumban és egy pici sót is
klementinagidro, 2015. augusztus 22. szombat, 19:18
Gyógyszer helyett banánt!
Akár elhisszük, akár nem, a banán képes megoldani bizonyos egészségügyi problémákat, amelyeket a gyógyszerek nem képesek. A banán tele van fehérjével, vitaminokkal és egyéb tápanyagokkal, mindemellett pedig finom.

A legújabb kutatások eredményei azt támasztják alá, hogy a banán képes szabályozni a menstruációs ciklust és növeli a test energia szintjét is. Erős védelmet nyújt a különböző betegségekkel szemben, köszönhetően a magas rosttartalomnak.
Lássuk a 10 leggyakoribb problémát, amelyben a banán hasznosabbnak bizonyult a gyógyszerekkel szemben!

1. Mivel a banán kiváló energia forrás, ezért a sportolók kifejezetten szeretik. Nagyobb mértékben növelik a test energia szintjét, mint bármely táplálék kiegészítő.
2. Aminosavakban gazdag, ezért enyhíti a stresszt. A magnézium és kalcium tartalma pedig véd a depresszióval szemben.
3. A banán gazdag kalciumban és egy pici
akiram45, 2015. augusztus 06. csütörtök, 09:06
Gráma Béla: Hegyvidéki ballada 5.
kell dolgoznia. Felállt és köszönés nélkül elhagyta a kórtermet. Gyalogosan sétált ki a város széli Katalin-fürdőre, hogy egyedül legyen, csendbe3n, magányosan tudjon ítélkezni sorsa felett. Mert aztán biztos benne, hogy következik az átkozódás a szülők részéről. Oh, de keservesen bonyodalmas, hány szív fog megtörni, hány kéz fog ökölbe szorulni a hír hallatára. Ő még vár, és indul azonnal vissza Bukarestbe.
Margit kérette a főnővért, aki sietett, veszélyt, rosszullétet sejtve. Nézte a mély gondokba merült kismamát, leült az ágya szélére, nézte a pulzusát és vérnyomást akart mérni.
- Nem kedvesem, semmi komolyabb gond, csak egy kérésem van és egy bankjegyet csúsztatott a zsebébe. Megkérem, találjon ki bármit, ami akadály, de hozzám senki látogatót ne engedjenek a bátyám kivételével Se a szüleimet, sem anyósomékat nem szeretném látni, amíg itt vagyok.! A főnővér örvendezve a baksisnak, megnyugtatta, hogy minden úgy lesz, ahogy kéri!

Ádaám
anna4459, 2014. december 27. szombat, 16:20
Nincs Cím
szívesebben végezzük a légző gyakorlatainkat. Fejlődünk, a saját gondolataink lépnek előtérbe, nem kérdezősködünk többé, gondolkodó lénnyé válunk. Sok minden feleslegessé válik, amivel azelőtt foglalkoztunk. A kúra egyszerű, s az érdekes benne, hogy minden megerőltetés nélkül nagy eredményt lehet elérni vele. Akár gyomorbajban szenved, vagy a májnem funkcionál rendesen, v. a vesék vannak megtámadva, v. emésztőcsatorna eldugult, v. nemi bajok okozzák a rosszullétet, mert a tüdők és idegek nem végzik jól a feladatukat, még a szív sem, s végül fekélyek jönnek, melyek rákká fejlődhetnek. Minden bajnak el kell múlnia s ehhez a desztilláltvíz kúra elég, nem kell semmit hozzátenni. Idegbajnál ajánlatos 21 napig a kúra idején csak pattogatott kukoricán élni, a gyümölcsöt elhagyva, míg a test újra normálisan működik. Ha görcsök, merevedések vannak, v. az inak megrövidülnek, csak a panopraktika nyújthat segítséget és meg kell veregetni, vagy
1951anna, 2013. november 11. hétfő, 08:29
szeretettel
szükségét érzi. És mélyen meghatotta az önmegnyugtatásnak az a módja, ahogy Séverine - semmit el nem mondva - meggyónt neki; a végtelen ragaszkodás jelét látta benne. Olyan bizakodó, olyan törékeny! Olyan szelíd a szürkéskék szeme! Igazi nőnek látszik, aki fenntartás nélkül odaadja magát a férfinak, mindig kész meghódolni előtte, mert gyönyörűsége telik benne! De leginkább az töltötte el boldogsággal, míg kezük egymásba fonódott, és tekintetük egybekapcsolódott, hogy nem érezte már magában azt a rosszullétet, azt az ijesztő borzongást, mely mindig elfogta a nők közelében, az ölelkezés gondolatára. Ha csak hozzáért a többi nőhöz, már elragadta a vágy, hogy beléjük vájja a fogát valami szörnyű, gyilkos mohósággal. Talán ezt az egyet tudná szeretni, anélkül hogy meg akarná ölni?

- Jól tudja, hogy barátja vagyok, ne féljen tőlem - súgta a fülébe. - Nem akarok belelátni a dolgaiba, legyen úgy, ahogy maga akarja... Ért engem? Rendelkezzék velem szabadon.

Olyan közel hajolt az arcához, hogy
sayuri, 2013. október 02. szerda, 12:14
Nincs Cím
tejgyárakhoz".


A nyári melegben mi sem esik jobban, mint egy frissítő hideg ital? Az alábbiakban öt tippet adok nem csak a felfrissülésre, hanem egészségmegőrzésre, méregtelenítésre és lúgosításra is alkalmas italokra.

Fogyaszthatjuk például a klasszikus Mint Julep ihlette alkoholmentes, frissítő mentás italt. Ez a recept ötvözi a mentát és köménymagot, így kínálva fertőtlenítő, tisztító és méregtelenítő hatást. A menta jó hatással van az emésztésre és segít leküzdeni a hányingert és reggeli rosszullétet.

Szedjünk egy jó maréknyi organikus vagy házi termesztésű mentalevelet és öblítsük le őket. Tegyük bele a turmixgépbe egy deci tisztított vízzel, majd adjunk hozzá egy teáskanál indiai vagy hawaii fekete sót, 3-4 teáskanál friss citromlevet és krémes állagúra turmixoljuk. Ezt háromszoros vízmennyiséggel hígítva fogyasszuk. Adhatunk hozzá növényi alapú édesítőszert vagy mézet. Ha szükséges, szűrjük le, hűtsük, vagy tegyünk bele
kannalidia, 2013. szeptember 14. szombat, 22:15
Az 5 legjobb nyári méregtelenítő ital:
A nyári melegben mi sem esik jobban, mint egy frissítő hideg ital? Az alábbiakban öt tippet adok nem csak a felfrissülésre, hanem egészségmegőrzésre, méregtelenítésre és lúgosításra is alkalmas italokra.

Fogyaszthatjuk például a klasszikus Mint Julep ihlette alkoholmentes, frissítő mentás italt. Ez a recept ötvözi a mentát és köménymagot, így kínálva fertőtlenítő, tisztító és méregtelenítő hatást. A menta jó hatással van az emésztésre és segít leküzdeni a hányingert és reggeli rosszullétet.

Szedjünk egy jó maréknyi organikus vagy házi termesztésű mentalevelet és öblítsük le őket. Tegyük bele a turmixgépbe egy deci tisztított vízzel, majd adjunk hozzá egy teáskanál indiai vagy hawaii fekete sót, 3-4 teáskanál friss citromlevet és krémes állagúra turmixoljuk. Ezt háromszoros vízmennyiséggel hígítva fogyasszuk. Adhatunk hozzá növényi alapú édesítőszert vagy mézet. Ha szükséges, szűrjük le, hűtsük, vagy tegyünk bele jeget.

Kipróbálhatjuk a görögdinnye-uborka turmixot is,
pacsakute, 2013. május 08. szerda, 17:16
1/4
Képek, videók
Fűszernövényes méz.jpg
pacsakute
2016. július 17. vasárnap, 20:52
fuszernovenytal1.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:52
fuszernoveny2.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:51
fuszernoveny1.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:51
Fűszernövény
sanci81
2016. február 10. szerda, 15:32
Fűszernövények.jpg
pacsakute
2014. június 17. kedd, 16:21
kakukkfu_fuszernoveny. jpg
erzsikepuskas
2014. március 29. szombat, 19:00
Fűszernövények
irmus
2014. január 19. vasárnap, 13:41
Fűszernövény Pasikáim.jpg
dnemethk
2013. augusztus 30. péntek, 17:39
Fűszernövény Pasikáim (6)
dnemethk
2013. augusztus 30. péntek, 17:39
Fűszernövény Pasikáim (5)
dnemethk
2013. augusztus 30. péntek, 17:39
Fűszernövény Pasikáim (4)
dnemethk
2013. augusztus 30. péntek, 17:38
Reszelt gyömbére méz.jpg
pacsakute
2020. január 22. szerda, 22:44
Borsmenta és gyömbér.jpg
pacsakute
2019. február 08. péntek, 17:58
Gyömbéres káposztasaláta.
vorosrozsa66
2018. november 05. hétfő, 16:55
Címkék
bankjegyet csúsztatott, különböző betegségekkel, alábbi jótékony, banán gazdag, frissítő hideg, sportolók kifejezetten, felkavarodott gyomrot, nyitott könyv, egyet tudná, város széli, fizikai célzások, inak megrövidülnek, Mint Julep, magas rosttartalomnak, reggeli rosszullétet, érzelmi központot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.