Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 12:24 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Helyi népszavazást tartanak a révfülöpi kikötő ügyében
A polgármester az MTI-nek elmondta, régi vágya Révfülöpnek, hogy legyen saját vitorláskikötője, amire a település központjához közel eső, egykori teherkikötőjének partszakasza lenne a legalkalmasabb a képviselőtestület álláspontja szerint. A község már 6 éve készíttetett környezetvédelmi hatástanulmányt a Magyar Tudományos Akadémia bevonásával, amit azonban csak tavaly ősszel hagyott jóvá jogerősen a másodfokú környezetvédelmi hatóság. A határozat szerint a tervezett kikötő nem okoz környezeti károsodást - szögezte le Kondor Géza. Hangsúlyozta, ez a jóváhagyás csak egy keretlehetőség, a konkrét tervezés ezt követően indult el, és máig tartanak a különböző hatóságok elvárásai szerinti módosítások.

Elmondta, hogy a népszavazás egy volt helyi képviselő magánkezdeményezésére indult, aki képviselősége idején még támogatta szavazatával a kikötőlétesítést az adott helyszínen.

Mivel a kistelepülés választásra jogosult 1160 lakosának több mint 25 százaléka, 309 fő aláírta a kérdőívet, a népszavazást
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:51
ÉRZÉSEK...fellner
maga,
szavakba sűrített tett,
lágy mosoly,sima kilincs
mely ajkadat nyitja,
folyó cseppje szemeidnek
érzelmek kútja,
s merészen veder lennék
benned elmerülnék,
s a folt tűnne menekülne
nem vetődne ránk../fellner


Harmatos

harmatos a Révfülöpi búzatábla
az én babám ott hempereg egymagába
ott hempereg egymagában mégsem bánja
mert harmatos a Révfülöpi búzatábla

harmatos a Révfülöpi búzatábla
harmat cseppben érik a búzája
gyöngykalászban dús gabona
finom kenyér jó lakoma

harmatos a Révfülöpi búzatábla
odamegyek melléfekszem
harmat cseppben csókot csenek
kis szájára
harmat cseppben csók ott csattan
boldog lesz ki ott kapja

mert harmatos a Révfülöpi
kannalidia, 2014. július 23. szerda, 15:24
Jövő szombaton rendezik a 32. Balaton-átúszást
Amint az eseményt felvezető csütörtöki, siófoki sajtótájékoztatón elhangzott: nevezni a révfülöpi futballpályán lehet 7 órától 13.30-ig. A rajtra 8 órától folyamatosan kerül sor a révfülöpi kikötőből.

A Pek-Snack Balaton-átúszás szervezői a Magyar Úszás Napja kapcsán történt megbetegedések miatt kérték az illetékeseket, hogy ellenőrizzék a víz minőségét, de bíznak benne, hogy meg tudják tartani a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb szabású szabadidősport úszórendezvényét. A vizsgálat eredményének és az időjárási előrejelzések tükrében az esemény megrendezéséről vagy halasztásáról két nappal a verseny előtt, jövő csütörtökön döntenek.

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan több ezer amatőr úszót várnak az eseményre, melyen immáron ötödször vesz részt Erdei Zsolt korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó.

Sok külföldi indulóra is számítanak. A tavalyi Balaton-átúszáson harminc országból voltak indulók, és összesen közel nyolcezren teljesítették a távot.
velemenyezd, 2014. június 26. csütörtök, 13:53
Krónika 3. rész (olimpiai központ)
Javaslat az olimpiai központ fejlesztéséért

Horváth Zoltán (Fidesz) expozéjában azt mondta: azért nyújtották be javaslatukat, hogy felgyorsítsák a fővárosi Istvánmezőre tervezett olimpiai központ fejlesztését, egyértelműen definiálják az állam nevében eljáró szereplőket. A jogszabály a nemzeti vagyonról, a sportról, és a kisajátításról szóló törvényeket módosítja - mutatott rá.

A fideszes országgyűlési képviselő kiemelte: nagyon sikeres olimpia után van Magyarország, ugyanakkor a sportinfrastruktúra leromlott, elhanyagolták.Az állam a 2002-10 időszakban nem volt jó gazdája ezeknek az ingatlanoknak, nem fordított forrást a felújításra, az állag megóvásra - állapította meg, majd felidézte, az új kormány 2010-ben elhatározta, hogy egységes, nemzeti szinten szerveződő, a sportot támogató koncepciót fogad el.

Kifejtette: ennek egyik legfontosabb eleme, hogy budapesti olimpiai központot hoznak létre.

A fejlesztés több lépcsőben magában foglalja a ma nagyon rossz állapotban lévő Puskás
velemenyezd, 2012. december 05. szerda, 13:44
Nyilvános hattyúgyűrűzés a Balaton partján
A kétnapos Hattyú Road Show-n a civil szervezet szakemberei 11 helyszínen várják az érdeklődőket, hogy bemutassák hazánk legnagyobb testű vízimadarának speciális jelölési technikáját, és meséljenek a Balaton emblematikus állatairól. Az érdeklődők izgalmas madárgyűrűzési akcióban vehetnek részt, mert a majdnem háromméteres szárnyfesztávú, erős és harcos hattyúkat puszta kézzel kell elfogni - közölte az egyesület az MTI-vel.

Augusztus 8-án 10 órától Balatonfüreden, délután a révfülöpi, a badacsonyi és a keszthelyi hajóállomáson,9-én 9 órától a keszthelyi, majd a balatonmáriafürdői hajóállomáson, 11 órától a balatonfenyvesi strandon, déltől a balatonlellei nagystrandon, délután a balatonföldvári Kvassai sétányon, a zamárdi szabadstrandon és a siófoki kikötőben gyűrűzik a madarakat. A programra nem szükséges előzetesen bejelentkezni, a gyűrűzési helyszínek könnyen megközelíthetőek.

A gyűrűzés azért lényeges, mert ennek segítségével ismételt befogás nélkül, távcsővel vagy akár szabad szemmel is
velemenyezd, 2012. augusztus 04. szombat, 11:22
30. Balaton-átúszás 2012-07-07
30. Balaton-átúszás 2012-07-07

A világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb szabású szabadidősport úszórendezvényére a verseny napján reggel 7 órától 13:30 óráig lehet majd nevezni a révfülöpi futballpályán.
A Pek-Snack Balaton-átúszás rajtja 8 órától 14 óráig folyamatosan tart. A résztvevőknek ezúttal is 5,2 km-t kell leküzdeniük Révfülöp és Balatonboglár között.
Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.

Nevezni Révfülöpön, a kikötőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A várható nagy indulószám miatt kérjük, hogy óvatosan
maroka, 2012. július 07. szombat, 08:34
Szombat Balaton átúszás
Az eseményre 7:30 - 13 óra között nevezhettek Révfülöpön. A Balaton várható hőmérséklete reggel 22-23 fok lesz, ami napközben emelkedni fog.

Ezt tartsd szem előtt, mielőtt elhatároznád, hogy idén te is részt veszel az úszáson, ugyanis az átúszandó táv 5200 m, amit a révfülöpi kikötőből indulva a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteniJelentkezés helye: Révfülöp, labdarúgópálya.
Ideje: 2011. augusztus 6-án (szombaton) 7:00 - 13.30
Kötelező orvosi vizsgálat: a jelentkezés helyszínén 2011. augusztus 6-án (szombaton) 7.00-13.30
Startolás: folyamatos (8.00-14.00 között)
Nevezési díj: 4.500.- Ft.
koszegimarika, 2011. augusztus 05. péntek, 15:39
BALATON-ÁTÚSZÁS 2011 július 2.
A 2011 évi Balaton-átúszás a kedvező idő esetén 2011. július 2-án szombaton kerül megrendezésre. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikőtőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.
A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.

Nevezni Révfülöpön, a kikőtőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A várható nagy indulószám miatt kérjük, hogy óvatosan szálljanak vízbe.

A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A célban ismét leolvassuk a vonalkódos csuklópántot, majd a teljesítők a szponzorok által biztosított kínálatból fogyaszthatnak. A zárt területen belül valamennyien átvehetik a verseny egyedi pólóját, és itt
agimami7, 2011. június 26. vasárnap, 20:33
1846 Ápr.5.Balaton Gőzhajózás
1846 Április 5. Gróf Széchenyi István elnökletével megalakult a
Balaton Gőzhajózási Társaság. Az alapszabályt kézírással Kossuth Lajos írta.
Kossuth Lajos 1842-es balatonfüredi nyaralása után a Pesti Naplóban megjelent fürdőlevele elindította a balatoni gőzhajózás ügyét. Miközben 1845-ben és 1846-ban egy Fletscher nevű vállalkozó ajánlkozását elutasították, Hertelendy Károly Zala megyei alispán gr. Széchenyi Istvánhoz fordult segítségért. Széchenyi 1845 nyarán Balatonfüreden járt egy bizottsággal. Nem volt meggyőződve a balatoni gőzhajózás gazdaságosságáról, és Deák Ferenc véleménye szerint is a Dunával való összeköttetéstől függött a vállalkozás gazdaságossága. 1845 őszén Széchenyi Hertelendy társaságában végighajózott a Balatonon. Ajánlatokat kért hajógyáraktól egy gőzhajóra, amelyet Kisfaludy Sándorról akart elnevezni.
A Balaton Gőzhajózási Társaság 1845. december 27-én megtartotta előkészítő ülését. Kossuth Lajost megbízták az alapszabály-tervezet elkészítésével, mely szerint a társaság 60
schuro, 2009. április 05. vasárnap, 07:40
Programajánló: közeledik a ...
Programajánló: közeledik a farsang és a busójárás
Metropol2009-01-27 /Metropol/

Kicsit több mint egy hét múlva kezdődik a farsangi szezon. Karneválokra és sütő-főző versenyre is várják az érdeklődőket, és természetesen megrendezik a mohácsi busójárást is.

Február 19-22. között rendezik meg Mohácson a farsangi
ünnepségsorozatot. Farsangvasárnap, 22-én kerül sor a busó- jelmezesek csónakos átkelésére a Dunán, majd a hagyomá­nyos felvonulásra, de megnyit a busómaszk-faragó látványműhely, megemlékeznek a mohácsi csatáról, lesz népművészeti vásár, utcai farsang, sokác táncház és népdalverseny is. Program:
A  sokác nép­szokás eredetét a törökűzéssel és a téltemetéssel magyarázzák. A mohácsi sokácok álarcokat, maszkokat öltöttek, és fafegyverekkel, kereplőkkel zajt csapva űzték el a törököket, illetve a hagyomány szerint így ijesztették el a telet.

További
korall44, 2009. január 27. kedd, 15:43
Képek, videók
Népszavazás.jpg
tinka1951
2015. augusztus 05. szerda, 10:26
NATO-népszavazásról
furaila
2013. december 13. péntek, 07:07
Népszavazási törvény mani
furaila
2013. október 26. szombat, 17:11
Népszavazás és a nato
furaila
2012. július 27. péntek, 08:45
népszavazáskor.jpg
agica2004
2008. június 24. kedd, 15:36
Népszavazás papirok 5.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 4.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 3.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 2.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 1.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
népszavazás.jpg
agica2004
2007. november 06. kedd, 16:39
NÉPSZAVAZÁS VIZITDÍJ,TAND
ezerjo
2007. június 07. csütörtök, 10:15
Tudományos Akadémia
bozsarferenc
2009. április 14. kedd, 18:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.