Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 16:11 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten
A részvénypiac heti forgalma 54,19 milliárd forint volt, szemben az előző heti 67,83 milliárd forinttal. A vezető részvények a Richter kivételével erősödtek a héten.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint a héten a nemzetközi befektetői hangulat némi javulásával párhuzamosan pozitív korrekció indult a magyar részvénypiacon. A BUX index a 39 110 pontos szintről 40 000 pont fölé tudott emelkedni, a technikai kép alapján azonban a következő hetekben is ideges, hektikus mozgásokra lehet számítani, amelyet akár jelentős negatív korrekciós hullámok tarkíthatnak.

A vezető részvények közül kiemelték az OTP-t, amelynek az árfolyama a héten ismét megérintette a korábban beállított történelmi maximum szintjét, ami 10 850 forintnál található. Ha nemzetközi befektetői hangulat a következő napokban markánsan javulna, a bankpapír jegyzése akár 12 300 forintig is "felszökhet" - írták.

A Magyar Telekom árfolyama továbbra is a 455-460 forintos szint közelében mozog,
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 07:04
BÉT - Szakértő: felülteljesített a BUX a vezető európai indexekhez képest
A részvénypiac forgalma 8,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen mozogtak az előző napi záráshoz képest.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: a kedvezőtlen nemzetközi hangulatban csökkent a BUX a nap első felében, de zárásra ledolgozta a mínuszokat, és kis emelkedéssel tudta zárni a kereskedést. Ezzel felülteljesített a hazai részvényindex a vezető európai indexekhez képest.

A vezető papírok közül a Mol volt a nap nyertese, az olajcég részvényei kifejezetten jól teljesítettek. A Richter kisebb emelkedéssel zárt, ami a szakértő szerint szintén jó hír, mert a részvény a hét elején még eladói nyomás alatt volt. Az OTP árfolyama esett, de továbbra is történelmi csúcsa közelében jár a papír - tette hozzá.

A Mol 50 forinttal, 1,61 százalékkal 3146 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,68 százalékkal 11 760 forintra csökkent, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 18:27
BÉT - Eltérnek a szakértők várakozásai
Csépai Miklós, a Gránit Bank Treasury értékesítési vezetője az MTI-nek elmondta: óvatosan, de folytatódhat az emelkedés a magyar tőzsdén miután a BUX csütörtökön 40 ezer pont felett zárt.

Az utóbbi napokban a piacok világszerte erőteljesen csapkodtak, a befektetők érzékenyebbek lettek a geopolitikai hírekre - mutatott rá a szakember. Szerinte emiatt kiszámíthatatlanabbá vált a helyzet.Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője kommentárjában kifejtette, hogy pénteken mérsékelt lejtmenetre számít a Budapesti Értéktőzsdén a csalódást keltő ázsiai makroadatok következtében. Az OTP lefordulhat a történelmi csúcs közeléből - emelte ki.A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 154,49 pontos, 0,39 százalékos emelkedéssel, 40 041,71 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt. A Mol 8 forinttal, 0,26 százalékkal 3096 forintra csökkent, 974,9 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,20 százalékkal 11 840
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 08:41
BÉT - Vegyes volt a hangulat a tőzsdén, a BUX-ot az OTP húzta fel
A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Csillag Zsigmond, az OTP Treasury üzletkötője az M1 aktuális csatornán a kereskedésről elmondta, hogy a reggeli pozitív hangulat után, délutánra negatív tartományba fordultak az európai tőzsdék, így a magyar részvénypiac is, miután Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke sajtótájékoztatón aggodalmát fejezte ki az európai lassulásról. A nap végére a BUX is talpra állt, pluszban zárt, az indexet az OTP záróára húzta fel - tette hozzá.

A szakértő a vezető részvények közül kiemelte az OTP teljesítményét, amely több mint egy százalékos emelkedéssel zárt. A bankpapír mellett a Magyar Telekom papírjai is emelkedtek, ugyanakkor a Richter és a Mol eséssel zárt.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar részvénypiac az európai tőzsdékkel együtt mozgott. Jó teljesítményt nyújtott az OTP és a Magyar Telekom, utóbbiról
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:02
BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy enyhe emelkedéssel kezdheti a napot a magyar tőzsde.

A nemzetközi piacok mozgását az Amerikai Egyesült Államok és Kína közti kereskedelmi háború enyhülése kedvezően befolyásolja, így az európai részvénypiacokon is visszafogott emelkedésre számít az elemző.

Délután lesz az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése, ahol kamatemelés nem várható, ugyanakkor Kocsi Márió megjegyezte, hogy az EKB csütörtökön jelentheti be az eszközvásárlási program kivezetését.

Bosnyák Zsolt, a Equilor Befektetési Zrt. részvény elemzője kommentárjában kifejtette, hogy oldalazásra számít a BÉT-en, mivel csütörtökön nem érkezik fontosabb magyar makroadat, ezért a BUX-index mozgását a nemzetközi hangulat határozhatja meg.

A vezető részvényekről megjegyezte, az OTP továbbra is "küszködhet" a történelmi csúcsánál található ellenállásával, a Mol folytathatja konszolidációját a 3100 forintos szinteken. A Telekomnál és a Richternél pedig az a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 08:50
BÉT - Alulteljesítő volt a BUX
A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1 aktuális csatornán azt mondta, nagyon jó hangulat uralkodott a tőzsdéken, amiben elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásoknak, illetve a várható kínai engedményekkel kapcsolatos pletykáknak volt szerepük.

Az amerikai tőzsdék nyitás után már mintegy 1,5 százalékos pluszban vannak, és az európai piacok is 1,5-2 százalékot tudtak emelkedni, a BUX ehhez képest kicsit lemaradt, lényegében változás nélkül zárt - mondta.

Az értékesítési vezető a hét eseményei közül kiemelte az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki kamatdöntését. A piac azt várja, hogy az EKB decemberrel kivezeti mennyiségi lazító programját, illetve nagy kérdés, hogy az elmúlt hónapok nem túl fényes európai adatainak tükrében módosítja-e azon előrejelzését, mely szerint jövő nyárra várható az első kamatemelés. A holnapi
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 17:52
BÉT - Emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén
ázsiai piacok pozitív tartományban tartózkodnak, ezt támogatja az a hír is, miszerint Donald Trump amerikai elnök kedvezően nyilatkozott a kereskedelmi háborús tárgyalásokkal kapcsolatban Kínával. Ennek köszönhetően az európai határidős indexek is pozitívan nyithatnak, ugyanakkor továbbra is téma a Brexit kérdése, az azzal kapcsolatos fejlemények mozgathatják a piacokat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 621,79 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 39 860,23 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 13,9 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest. Az OTP közelített 11 850 forintos történelmi csúcsához. A Mol 48 forinttal, 1,57 százalékkal 3110 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 400 forinttal, 3,54 százalékkal 11 690 forintra nőtt, forgalmuk 8,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,68 százalékkal 445 forintra emelkedett, forgalma 577 millió forint volt. A
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 08:31
BÉT - Emelkedésre számít az elemző a tőzsdén
Bosnyák Zsolt az MTI-nek eljutatott közleménye szerint az OTP visszapattanhat a 11 300 forintnál húzódó támaszáról, a Mol árfolyama pedig újra felfelé veheti az irányt az előző napok gyengélkedése után.

A Magyar Telekomnál szintén erősödést vár, míg a Richter esetén arra számít, hogy a részvények árfolyama nem csökken 5500 forint alá - tette hozzá a szakértő.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 146,12 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 39 238,44 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt. A Mol 22 forinttal, 0,71 százalékkal 3062 forintra gyengült, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 20 forinttal, 0,18 százalékkal 11 290 forintra erősödtek, forgalmuk 7,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 442 forintra nőtt, forgalma 305,2 millió forint volt. A Richter-papírok ára 55 forinttal, 0,98 százalékkal 5530 forintra esett, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 08:41
BÉT - Vegyesen zártak a vezető részvények
A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, a hazai és a külföldi piaci kurzusok eltérő pályán mozogtak.

Külföldön leginkább az keltett izgalmakat a befektetők körében, hogy a brit alsóházban a tervekkel ellentétben esetleg nem fogják megtartani a kedd délutáni szavazást a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodásról, amit Theresa May brit miniszterelnök végül be is jelentett. Ennek következtében a nyugat-európai börzeindexek napi mélypontjuk környékén járnak a kereskedésben, amelyek másfél-kétéves mélypontnak tűnnek - mondta. Hozzátette, a devizapiacokon is hasonló mozgásokat lehetett látni, a brit font több mint másfél éves mélypontra került a főbb devizákkal szemben.

A hazai részvénypiac a nap elején szinte teljesen függetlenítette magát a nyugat-európai mozgásoktól, nap végére azonban visszasüllyedt a
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 18:02
BÉT - Mínuszok várhatók a tőzsdén
Bosnyák Zsolt az Equilor Befektetési Zrt. részvény elemzője kommentárjában közölte: negatív nyitásra lehet számítani a tőzsdén. Az elemző felidézte, pénteken az Egyesült Államok részvénypiacain erős eladói hullám söpört végig,amely a hétfői európai nyitásra is rányomhatja a bélyegét.Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek, elmondta, folytatódhat a múlt heti negatív hangulat a tőzsdéken. Hajnalban Ázsiában erős mínuszok jellemezték a kereskedést és a határidős jegyzések azt mutatják, hogy Nyugat-Európában is hasonló események várhatók. Mindez a magyar tőzsdére is át fog ragadni.A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 362,57 pontos, 0,91 százalékos csökkenéssel, 39 384,56 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt. A Mol 32 forinttal, 1,03 százalékkal 3084 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 210 forinttal, 1,83 százalékkal 11 270 forintra esett, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki. A
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 08:50
BÉT - Szakértő: eséssel zárta a hetet a BUX
A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, a nemzetközi részvénypiacokon nem volt túl jó a hangulat. A magyar tőzsdeindex pluszban nyitott, de folyamatosan csökkent, végül mínuszban zárta a kereskedést, a vezető részvények közül az OTP, a Mol és a Magyar Telekom papírjainak ára is esett.

A Mol 32 forinttal, 1,03 százalékkal 3084 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 210 forinttal, 1,83 százalékkal 11 270 forintra esett, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 1,01 százalékkal 440 forintra gyengült, forgalma 337,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,81 százalékkal 5585 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 18:21
BÉT - Kissé eltérő várakozások a tőzsdén
enyhén negatív nyitást vár. Az OPEC-tagállamok (Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) szakminiszterei csütörtök-pénteken találkoznak Bécsben szokásos félévenkénti értekezletükön, és egyeztetést folytatnak szövetségeseikkel, élükön Oroszországgal. A piac a kitermelés csökkentését várja, a befektetők szerint legalább napi egymillió hordóval - fejtette ki Kocsis Márió.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 923,31 pontos, 2,27 százalékos csökkenéssel, 39 747,13 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma az átlagosnál magasabb, 14 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 28 forinttal, 0,89 százalékkal 3116 forintra csökkent, 3,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 370 forinttal, 3,12 százalékkal 11 480 forintra esett, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 7,50 forinttal, 1,66 százalékkal 444,50 forintra gyengült, forgalma 1 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 200 forinttal, 3,48
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 08:30
1/299
Képek, videók
Forgalomban.jpg
tirfer
2006. december 24. vasárnap, 21:42
Befektetési Tanácsadó
sanci81
2015. június 22. hétfő, 20:06
1 unciás befektetési aran
tvnati
2012. november 15. csütörtök, 07:52
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
Szeged Marx tér heti piac
agica2004
2018. március 23. péntek, 16:38
51.heti pipacs.png
zsokica45
2017. január 11. szerda, 16:29
11.23.HETI.jpg
gabriella49
2016. február 04. csütörtök, 16:58
Heti medi
sanci81
2015. december 21. hétfő, 16:13
heti-turisztikai-ajanl o-s
menusgabor
2015. szeptember 01. kedd, 22:50
E heti képek
wob
2015. július 10. péntek, 19:05
Heti-__szi-leveles.jpg
jucinenadov
2014. december 27. szombat, 22:07
Heti-őszi-leveles
anna4459
2014. október 25. szombat, 22:55
0 Heti-__szi-leveles.jpg
lovaszmarika
2014. október 20. hétfő, 17:03
Piski ,heti vásár (1903).
farkas1945
2014. szeptember 28. vasárnap, 17:44
Heti Holdnaptár - 2014.05
cipello
2014. június 01. vasárnap, 15:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.