Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 08:38 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Masterplast véglegesen megszünteti sepsiszentgyörgyi gyártási tevékenységét
A társaság a közlemény szerint megvizsgálta romániai, sepsiszentgyörgyi telephelyén a 2017 végével ideiglenesen felfüggesztett polisztirol gyártás újraindításának lehetőségét, de azt továbbra sem találta gazdaságosnak, ezért a termelés végleges beszüntetéséről döntött. A menedzsment megkezdte a telephely és a gyártóeszközök további hasznosítását.

Az 1997-ben alapított Masterplast-csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A társaság az első fél évben a konszolidált IFRS adatok szerint 1,706 millió euró adózott nyereséget ért el 45,632 millió euró árbevétel mellett, míg 2017 első fél évében 41,669 millió euró árbevétel mellett 874 ezer euró adózott nyereséget.

A társaság részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A 100 forint névértékű részvények hétfőn 615 forinton zártak, ami 5 forinttal magasabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 687 forint, a legalacsonyabb 550 forint volt.
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 19:02
Új fejlesztéspolitika a Mátrai Erőműnél
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a következő évtized kihívásaira készül fel Mátrai Erőmű Zrt. 2030-ig szóló fejlesztési stratégiájával, amely a hagyományos lignit-biomassza-gáz alapú termelési szegmens eredménytermelő képességének helyreállítására és megőrzésére irányul. Mivel a szénkorszak a következő évtizedben véget ér, az Opus Global Nyrt. érdekeltségébe tartozó vállalat elsősorban a megújuló energiatermelésben, a rendszerszabályozásban és az energiatárolásban tervez komoly beruházásokat a közeljövőben, hogy megőrizze stratégiai szerepét a hazai piacon, és megóvja a munkahelyeket a térségben - közölték.

Az elfogadott fejlesztéspolitika értelmében a vállalat két, összesen 40 megawatt teljesítményű naperőművet létesít a közeljövőben. A bükkábrányi létesítmény alapkövét szerdán tették le, de már készítik elő a halmajugrai fotovoltaikus erőmű-beruházást is. Emellett tervezik egy, a települési hulladékból előállított hazai tüzelőanyag kétharmadának hasznosítására alkalmas, ezért
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 15:52
Bevezetik a tőzsdére a BILK részvényeit
A tőzsde honlapján szerdán közzétett vezérigazgatói határozat szerint a BILK 3 millió 437 ezer 500 darab, egyenként 0,8 euró névértékű, 2,75 millió euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét vezetik be a BÉT-re.

A kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaságként működött. A részvényeivel ezért csak a szükséges feltételek teljesítése után kezdődhet meg a kereskedés, amit a bevezetéstől számított 90 napon belül külön eljárásban kérelmezhet - írták.

A budapesti székhelyű BILK Logisztikai Zrt. Közép-Európa egyik legnagyobb logisztikai központja. A több mint 182 ezer négyzetméternyi bruttó bérbe adható területtel rendelkező logisztikai park árbevétele 2017-ben 3,56 milliárd forint volt az előző évi 3,54 milliárd után. Adózott eredménye 2,45 milliárd forintra nőtt a 2016. évi 1,33 milliárd forinthoz képest.

A BILK nyilvános részvényértékesítést tervez intézményi és lakossági befektetőknek is, az ehhez kapcsolódó tájékoztatót már
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:04
A Konzum PE Magántőkealap 12,43 százalékos részesedést szerzett a 4iG Nyrt.-ben
A magántőkealap ezzel a közlemény szerint 12,43 százalékos tulajdoni hányadhoz és 12,76 százalékos befolyáshoz jutott. A tényleges befolyásszerzés előfeltétele a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárulása.

Az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. és annak két alapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződéseken, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. fölött a vállalatok június 6-i bejelentése szerint.

Az érintett befektetők a bejelentéskor a korábbi megegyezések eredményeként a 4iG Nyrt. részvényeinek a 33,57 százalékával, azaz több mint 614 ezer törzsrészvénnyel rendelkeztek, ezért nyilvános vételi ajánlatot kellett tenniük a társaság valamennyi részvényese számára.

Az ajánlattevők a 4iG Nyrt. 1 millió 880 ezer darab, 1000 forint névértékű törzsrészvényét 180 napos átlagáron, részvényenként 2942 forintért kívánják megvásárolni, a tranzakció
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 19:43
A Masterplast Csoport közel 6,7 millió eurós beruházással bővíti tovább a gyártási kapacitását
A közlemény szerint a cég a teljes projekt költségvetésének 35 százalékára nyert el vissza nem térítendő támogatást a Prosperitati Alapítvány által 2016. november 13-án kiírt pályázaton. A támogatásról szóló szerződést a Prosperitati Alapítvány és a Masterplast Csoport képviselői pénteken írják alá Szabadkán.

Kiemelték: a vállalat a fejlesztéssel tovább növeli üvegszövet-gyártási kapacitását és a magas minőségű termékek arányát, amellyel új piacokat is megcéloz. A bővítés eredményeként a szezonalitást is figyelembe véve az üzem üvegszövet-gyártó kapacitása meghaladja majd az évi 90 millió négyzetmétert.

A közlemény szerint Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke kifejtette: a társaság Szabadka 2.0 elnevezésű új beruházását a jövőre vonatkozó piaci kilátások indokolják. Az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt a kereslet a cég termékei iránt, és úgy látják, hogy az építőiparban megindult kedvező folyamatoknak köszönhetően a jövőben ez folytatódni fog - tette hozzá.

A most bejelentett közel
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 10:41
CÖKA: induljon EP-vizsgálat a földközi-tengeri humanitárius katasztrófa miatt!
NGO-k, vagyis nem kormányzati szervezetek részt vállalnak a migránsok Európába hozatalában. Emlékeztetett: a Bloomberg hírügynökségnek adott interjújában maga is egy terv részének nevezte a migránsok védelmét. Arról beszél, hogy ő, Orbán Viktorral ellentétben a migránsok védelmét tekinti célnak, a nemzeti határokat pedig akadálynak - idézte fel.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Sorossal szemben "két év szabadságvesztésről szóló jogerős bírósági ítélet" van érvényben a Société Générale bank részvényeivel való bennfentes kereskedés miatt, "mégsem tartóztatja le senki".

Fricz Tamás szerint Soros több nyilatkozata arra utal, hogy istennek képzeli magát; egy sajtónyilatkozatban úgy fogalmazott, úgy tekint magára, mint az ótestamentum istenére, aki láthatatlan, de mindent lát. Önmagában 24,5 milliárd dollárnyi vagyon áll a rendelkezésére tervének megvalósításához, és tevékenységét segítik a Rothschild család pénzügyi eszközei is - sorolta.

Végül hangsúlyozta: a "Soros-terv" része a nemzetállamok
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 13:22
Megemeli éves előrejelzését a Duna House Holding
A tájékoztatás szerint a második negyedévben az adózott eredmény 288 millió, a működési eredmény (EBIT) 253 millió forint volt. Az adózott eredmény az első fél év végére elérte az 535 millió forintot.

Ezért a Duna House Holding vezetősége 850 millió-1 milliárd forintra emeli a március 5-én közzétett, az év egészére vonatkozó, az ingatlanfejlesztési tevékenység nélkül számított 750 millió-1 milliárd forintos adózott eredmény előrejelzését - közölték.

Kiemelték azt is, hogy a lengyelországi tevékenység a második negyedévre elérte a fordulópontot, a tavaly megvásárolt Metrohouse hálózat most először nyereségessé vált.

A közlemény szerint a legkiugróbb a hitelközvetítés eredménye, az előző év második negyedévének 82 millió forintos eredményét mintegy 90 százalékkal növelték, így 155 millió forintos működési eredményt értek el. A javulás oka főként a Magyarországon és Lengyelországban közvetített hitelvolumen, valamint Magyarországon a lakástakarékpénztári volumen növekedése, továbbá a
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 14:12
Az Alteo 1,1 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projektbe kezd
Az Alteo a közlemény szerint közel 500 millió forintot nyert akkumulátoros energiatároló innovatív alkalmazási modelljének kidolgozására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán. A támogatásnak köszönhetően egy olyan, közel 1,1 milliárd forint értékű kutatásfejlesztési projektbe kezdhet bele a vállalat, melyben az időjárásfüggő energiaforrások hasznosításának tervezhetőbbé tételét vizsgálják majd.

Az NKFIH innovatív, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére írt ki pályázatot 2016 májusában. A kiírásra az Alteo Nyrt. egyik leányvállalata nyújtott be pályázatot azzal a céllal, hogy olyan fejlesztéseket indítson el, melyek elősegítik az energiatermelési rendszerek megújulását, így hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez és a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

Ma még egyes megújuló energiaforrások, mindenekelőtt a szél- és napenergia hasznosításának terjedését nagyban gátolja, hogy az ezen alapuló erőművek termelése nehezen
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:24
BÉT - Újra lehet kereskedni a Konzum Nyrt. részvényeivel
A Konzum Nyrt. csütörtökön tőzsdenyitás előtt arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja", ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését.

A társaság a BÉT honlapján közölte: a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a Metis Magántőkealap kezelését a Minerva Tőkealapkezelő Zrt.-től. A Metis az MKB 45 százalékát tulajdonolja. Az alap tulajdonosi jogait a mindenkori alapkezelő gyakorolja, így a Mészáros Lőrinc 53 százalékos és a Konzum Nyrt. 47 százalékos tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő az MNB felügyeleti jóváhagyását követően 45 százalékos befolyást szerez Magyarország ötödik legnagyobb bankjában.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek. A szerdai kereskedést 295 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 328, a legalacsonyabb 32 forint volt.
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 13:25
BÉT - Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén
A felfüggesztésről szóló határozatot csütörtökön tőzsdenyitás előtt tették közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, miután szerdán a Konzum Nyrt. arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy csütörtökön "olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja", ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését.

A tőzsde vezérigazgatója kötelezte a céget, hogy a felfüggesztést kiváltó okról a rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé.

A felfüggesztést, amely a csütörtöki tőzsdenap végéig szól, a BÉT vezérigazgatója hamarabb is feloldhatja, amennyiben a közzététel korábban megtörténik.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek. A szerdai kereskedést 295 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 328, a legalacsonyabb 32 forint volt.
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 09:04
Csökkent a Duna House profitja az első negyedévben
A cégcsoport nettó értékesítési árbevétele 1,052 milliárd forint volt, 37 százalékkal meghaladta a 2016 első negyedévit.

A pénzügyi műveletek és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 166,14 millió forint volt, 45 százalékkal kevesebb, mint 2016 első három hónapjában.

A jelentésben a profit csökkenését elsősorban a lakossági jelzálogalapú hiteltermékek közvetítésében 2016 március végén hatályba lépett szabályozással, a jutalékplafon bevezetésével magyarázzák.

A cég vezetése szerint a második negyedév "lényegesen erősebb lesz", ezért fenntartják korábban közzétett ez évi eredmény-előrejelzésüket. Abban 750-1000 millió forint konszolidált adózott profit szerepelt a MyCity ingatlanfejlesztési tevékenység nélkül.

A Duna House részvényeivel tavaly november 11. óta kereskednek a BÉT prémium kategóriájában. A papír a csütörtökikereskedést 3520 forinton zárta, az eddigi legmagasabb árfolyama 4088 forint, a legalacsonyabb 3250 forint volt.
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 07:05
Több mint ötödével nőtt a Graphisoft Park első negyedéves profitja
A cég 2017-re a 2016. évit 900 ezer euróval meghaladó, 10,4 millió euró árbevételt, továbbá a 300 ezer euróval több, 3,5 millió euró nettó nyereséget vár.

Az első három hónapban a Graphisoft pénzügyi eredményei a cég várakozásainak megfelelően alakultak, árbevétele az egy évvel korábbit mintegy 100 ezer euróval meghaladva 2,5 millió euróra nőtt. Hasonló mértékben emelkedett az EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) és üzemi eredmény is, míg a pénzügyi eredmény 150 ezer euróval javult a kamatköltség jelentős csökkenése mellett az árfolyamkülönbözetek kedvezőbb alakulásának köszönhetően.

A beszámoló szerint a kihasználtság folyamatos növelése mellett a park színvonalát és profitabilitását biztosító bérleti díjakon nem változtattak, nem versenyeztek a jelenleg is még túlkínálattal jellemzett budapesti irodapiacon helyenként kialakult rendkívül alacsony, ezért hosszútávon fenntarthatatlan bérleti díjakkal.

A jelentés szerint a Graphisoft Parkban 2016. végén rendelkezésre
velemenyezd, 2017. május 08. hétfő, 18:43
1/3
Képek, videók
A sepsiszentgyörgyi vasút
farkas1945
2014. január 29. szerda, 12:11
A sepsiszentgyörgyi B div
farkas1945
2014. január 29. szerda, 12:11
A sepsiszentgyörgyi I.Vil
farkas1945
2014. január 29. szerda, 12:10
A sepsiszentgyörgyi Széke
farkas1945
2014. január 09. csütörtök, 12:05
Sepsiszentgyörgyi Csulak-
06mohild
2013. szeptember 30. hétfő, 07:08
Sepsiszentgyörgyi piac
sacimama
2013. április 23. kedd, 17:44
_Sepsiszentgyörgyi kosara
furaila
2008. május 18. vasárnap, 07:22
reggeli tevékenységek
alicelabor
2015. december 06. vasárnap, 08:45
megszüntetné az országot
ezerjo
2008. június 24. kedd, 18:17
Megszüntetjük a kormányza
ezerjo
2007. szeptember 28. péntek, 14:11
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
4vegeGJZ641jgw44IgfUV- fC-
vorosrozsa66
2018. október 03. szerda, 23:37
körmenet0603_vége_2.jp g
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:22
körmenet0603_vége_3.jp g
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:15
körmenet0603_vége.jpg
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.