Belépés
2018. november 21. szerda | 47. hét | 325. nap | 03:33 | Olivér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az Alteo árbevétele nőtt, eredménye csökkent az első három negyedévben
megvalósuló 10-15 milliárd forint nagyságrendű befektetési, beruházási programból szeptember végéig 11 milliárd forint feletti befektetési és fejlesztési volumen megvalósítása indult el.

Ifj. Chikán Attila, az Alteo csoport vezérigazgatója a cég sajtóközleményében úgy vélekedett, vélhetően 2019 első félévének végéig megvalósítják a 10-15 milliárd forintos beruházási tervet, a csoport naperőművi portfóliója pedig 2019 első félévének végére eléri a 20 megawattos teljesítményt.

"Az év hátralévő részében tehát amellett, hogy továbbra is keressük a releváns beruházási és növekedési lehetőségeket, a cégcsoportunk erőforrásait a folyamatban lévő projektek kivitelezése köti le" - idézi a vezérigazgatót a közlemény. A tőzsdei jelenlét kapcsán hozzátette: pozíciójukat nemcsak energetikai vállalatként, hanem tőzsdei kibocsátóként is erősíteni kívánják, így a következő időszakban tovább vizsgálják a másodlagos részvénykibocsátás, illetve az újabb kötvénykibocsátás lehetőségét.

Az Alteo törzsrészvényei
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 21:06
Útelzárásokkal tiltakoznak a magas benzinárak és közműdíjak ellen Kárpátalján
valamint a külföldről behozott autók vámjának csökkentését, továbbá a közbiztonság javítását követelték. A megmozdulást szervező Doszta-Zakarpattya (Kárpátaljának elege van) elnevezésű civil szervezet vezetői azt is követelték Kárpátalja megye vezetésétől, hogy a helyszínen tárgyalásokat kezdjen követeléseik teljesítéséről - adták hírül kárpátaljai hírportálok.

Ugyancsak tüntetők zárták le az Ungvárt az Uzsoki-hágóval összekötő utat a Perecsenyi járási Bercsényifalván (Dubrinyicsi) és a megye keleti részében található Rahón, ahol az utak rossz állapota miatt is tiltakoztak.

A Kárpátalja megyei rendőrség arra szólította a közlekedőket, hogy a Csap-Kijev főút helyett válasszanak más útvonalat a Kárpátokon történő átkeléshez.

Kárpátalján gyakoriak az útelzárásos tüntetések, amelyek résztvevői főként az utak rossz állapota miatt tiltakoznak.

Az Ukrajnában külföldi rendszámmal közlekedő autók tulajdonosai november 20-ra országos tiltakozó akciót hirdettek a gépkocsik behozatali vámjának
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 15:28
Nagy Szent Gertrúd szűz 11.17
elmaradni képzettség tekintetében".) Ettől kezdve csak a liturgia, a Szentírás és az egyházatyák írásai lettek lelki táplálékai. Egy újabb látomás után már szüntelenül misztikus szemlélődésben, látomások és elragadtatások között élt. Élete hátralévő két évtizede nem volt más, mint önátadás. És Krisztus válaszolt neki: egyre mélyebben bevonta őt misztériumába.
Gertrúd egyszerű szavakkal beszéli el a döntő pillanatot, a látomást, mely igazi megtérésre késztette, vagyis arra, hogy élete további részében egészen átadja magát Istennek. Maga előtt látta Krisztust és hallotta a szavát: ,,Ne félj! Meg akarlak menteni és szabaddá akarlak tenni." Az Úr és Gertrúd között azonban egy sűrű tüskebokor állt. Az Úr félrehajtotta, és Gertrúd meglátta egészen közelről az Úr kezének sebeit, amelyek úgy ragyogtak, mint a drágakövek. És akkor az Úr kézen fogta őt.
Gertrúd írásaiból kirajzolódik előttünk a helftai kolostor élete. A kolostor a türingiai Eisleben közelében, egy völgyben állt, falai nagy
maroka, 2018. november 17. szombat, 11:31
Tekintsünk elhivatásunkra!
Isten ajándéka. De parancsolat és kötelesség is. Isten azért adta nekünk, hogy teljes emberekké legyünk. Sőt, a Szentírás szerint amikor dolgozunk, Isten képmását tükrözzük vissza, éppúgy, mint amikor a nyugalom napján megpihenünk, és ezzel Alkotónk mintáját követjük. ,,Mert hat nap alatt alkotta meg az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent ami azokban van, a hetedik napon pedig megpihent. Azért megáldotta és megszentelte az Úr a nyugalom napját." (2Móz 20,11)
Jézus élete nagy részében ácsként dolgozott, mesterember volt. A fa volt az eszköze. Bizonyára ,,jó kezű mester" volt. Nem lenne szabad szem elől tévesztenünk, hogy milyen munkát végzett Jézus. Az iskolában, ahova diákkoromban jártam, csak azok végeztek famunkát és azok vettek részt a kézműves foglalkozásokon, akik az elméleti tárgyakból megbuktak. Voltak köztünk, akik az ,,eszükkel" dolgoztak, mások a ,,kezükkel". Legalábbis ezt gondoltuk. De valójában mindkettőre szükségünk volt, bármelyik
kalmanpiroska, 2018. november 13. kedd, 15:24
Pajzsmirigy betegek diétája
Pajzsmirigy betegek diétája - 6 fogyasztandó és 4 elkerülendő étel:

A pajzsmirigy egy pillangó alakú szerv, a nyak alsó részében található. A szervezet különféle anyagcsere folyamatai egyensúlyban tartásáért felelősek a szervezet két fő hormonjának előállításával. Ez a két hormon a triiodothyronine (T3) és a thyroxine (T4).
A legtöbb pajzsmirigy problémát félre diagnosztizálják, vagy észre sem veszik az orvosok. Ez esetben mindenképp kövesse az alábbi diétát, egészsége megőrzése érdekében.

Ha pajzsmirigye megfelelően működik, a két hormon a véráramba kerül és különböző sejtekbe jutva segíti a tápanyagok energiává fordítását. A T3 és T4 hormon sok más hatás mellett az állandó testhőmérséklet fenntartásáért, és a csecsemőkori egészséges növekedésért és agyfejlődésért is felelős. A világon több millióan élnek nem megfelelően működő pajzsmiriggyel, amely azt jelenti, hogy a hormonokból túl keveset, vagy túl sokat állít elő a szervezet, amely komoly egészségügyi problémákhoz
pacsakute, 2018. november 11. vasárnap, 15:53
Rudolf Steiner
csap le a villám a felhőkből és tudom, hogy ezek az angyal megnyilatkozásai; s e mögött a fizikai test mögött, amely nincs úgy körülhatárolva, mint az emberi test, valami szellemit kell látnom.

Az embernek összes princípiumait önmagában lezárva kell fejlesztenie; ezzel függ össze, hogy nem tudja elképzelni, hogy egy fizikai test elmosódó, szertefoszló is lehet és az sem fontos, hogy részekre legyen osztva. Gondolják el, hogy például nyolcvan angyal, akiknek valamely vízfelület egyetlen kis részében van fizikai testének legsűrűbb része - összetartozik. Egyáltalán nem úgy kell felfogni az angyalok fizikai testét, hogy körül van határolva; itt egy kis víz tartozhat hozzá, ott távolabb megint egy kis víz. Röviden: mindazt, ami a Földön, mint víz, levegő, tűz körülvesz bennünket, úgy kell elképzelnünk, hogy bennük van az ember felett álló legközelebbi hierarchia teste. Ahhoz azonban már szellemi látó szemmel kell az asztrális világba tekinteni, hogy az angyal-ént és angyal-manaszt meglássuk - ezek a
eposz, 2018. november 07. szerda, 21:36
Elemzők: az év végéig mérséklődhet a kiskereskedelmi forgalom növekedése, de az egész éves adat felülmúlja a ta
Takarékbank elemzője szerint szeptemberben a bank várakozásainak megfelelő ütemben bővült a kiskereskedelmi forgalom, ami az egy évvel korábbi erős bázis miatt mutat lassulástaz előző hónapban mértnövekedéshez képest.

Az idén 8 százalékot meghaladó reálbér növekedés, a16 éves csúcsa közelében tartózkodó fogyasztói bizalom, a háztartások pénzügyi vagyonának meredek növekedése miatt Suppan Gergely szerint a következő hónapokban fennmaradhat a kiskereskedelmi forgalom dinamikus bővülése, ám az év hátralevő részében a magasabb bázis miatt már lassulhat. A tavalyi 5,6 százalékos növekedés az idén 6,3 százalékosra gyorsulhat,ami hozzájárul a GDP növekedésének gyorsulásához is.

A forgalom növekedésének idei gyorsulása összhangban van a Takarékbank szakértőinekazon várakozásával, hogy idén a tavalyit 4,1 százalékot meghaladó, 4,6 százalékos lehet a GDP növekedése.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője úgy látja, a szeptemberi adatok alassulás ellenére továbbra is impresszívnek
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 11:51
Elhunyt kanyaróban egy kisgyerek Izraelben
Izraelt el nem ismerő, oltásellenes, Naturej Karta nevű ultraortodox szektához tartoztak, amelynek tagjai ideológiai okokból nem oltják be gyermekeiket.

Utoljára tizenöt éve történt haláleset kanyaró miatt Izraelben, de az utóbbi években egyre súlyosabb járványok jelentek meg az ultraortodoxok között, mivel elutasítják a gyermekeket díjmentesen oltásokkal ellátó, és korai fejlődésüket ellenőrző egészségügyi szolgáltatásokat, illetve az oltásokat.

Jeruzsálem Mea Seárim nevű, zsúfolt vallásos részében gyorsan terjed az erősen fertőző betegség, idén már hétszázötvenhárom beteget jelentettek a hatóságoknak az oltást megtagadó lakónegyedben, s országosan is mintegy 1300 esetet tartanak nyilván. Csak az utóbbi hónapban majdnem ezren betegedtek meg kanyaróban Izraelben.

A kislányt ellátó Saaréj Cedek kórház jelentése szerint a beteg gyermeknek a szülei is megkapták a kanyarót, mert ők sem voltak beoltva a fertőző betegség ellen.

Az egészségügyi minisztérium illetékesei a járvány terjedése miatt
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 08:40
BÉT - Változékony befektetői hangulatra számítanak az elemzők
elmondta: az amerikai piacok gyengültek, miután az amerikai elnök újabb büntetővámokat helyezett kilátásba Kínával szemben. A kedvezőtlen hangulat látszott az ázsiai piacok nyitásakor is, ugyanakkor kedd hajnalban fordulat történt, mert Donald Trump egy interjúban alapvetően pozitív várakozásokat jelzett a jövő hónapban esedékes kínai tárgyalásokkal kapcsolatban.

A határidős indexek is pozitívba fordultak, a szakértő ezért pozitív nyitást vár a magyar tőzsdén. A piacok érzékenyek, a nap további részében az amerikai-kínai kereskedelmi háborúról és a vállalati jelentésekről érkező hírek, valamint a várható nemzetközi makrogazdasági adatok határozzák majd meg a kereskedés irányát - tette hozzá.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint enyhe pozitív korrekció indult a tőzsdén hétfőn, de továbbra sincs átütő vételi erő, a nemzetközi befektetői hangulat is változékony.

A szakértő kommentárjában kiemelte: a BUX grafikonján 35 700 pontnál erős támasz húzódik. A vezető
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 08:55
GKI: idén még nagyon gyors, jövőre érezhetően lassuló növekedés várható
szárnyalása még erősödött is, miközben a kereskedelmi szálláshelyek forgalmi dinamikája lassult.

A bruttó keresetek bővülése fékeződik, az infláció gyorsul, így idén a tavalyi kétszámjegyűnél valamivel kisebb ütemű, de továbbra is nagyon magas, 7-8 százalékos reálkereset-növekedés várható a GKI szerint. Ez jövőre - főleg a bérkiáramlás lassulása miatt - 3-4 százalékra csökken, de továbbra is gyors marad. Az infláció szeptemberben már hetedik hónapja gyorsult, s elérte a 3,6 százalékot. Az év hátralevő részében és jövőre hasonló ütem várható, többek között a gyenge forint következtében. Míg az idei első negyedévben egy euróért átlagosan még csak 311 forintot kellett fizetni, a harmadik negyedévben már 324 forintot - mutattak rá a prognózis készítői.

A bérköltségek növekedésének és az áremelkedésnek az üteme az EU-n belül csak Romániában magasabb, mint Magyarországon. A munkanélküliség az egy évvel korábbihoz viszonyítva még csökken, az előző hónapokhoz viszonyítva azonban már megállt a
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 07:04
Illegális bevándorlás - Iráni származású horvát állampolgár volt a felbujtója a zavargásoknak a boszniai-horvát
gyakorolni a hatóságokra, hogy engedjék tovább őket. A migránsok között gyerekek is vannak, aki "Nyissátok meg a határokat", "Szükségünk van egy országra", "Európai Unió hol vagy?", valamint "Vessetek véget a háborúnak!" szövegű transzparenseket tartanak a magasba.

Az év eleje óta a rendőrség hivatalos adatai szerint közel 20 ezer illegális bevándorló érkezett Bosznia-Hercegovinába, és 13 ezret tartóztattak fel a hatóságok. Jelenleg 4-5 ezren tartózkodhatnak az országban. Többségükben az ország nyugati részében, a horvát határhoz közeli Bihac környékén zsúfolódtak össze, ahol parkokban és romos épületekben vertek tábort. A boszniai hatóságok szerint a legnagyobb probléma az, hogy a szerb és a montenegrói rendőrök átengedik a migránsokat a határon.

Az úgynevezett nyugat-balkáni migránsútvonalat több mint két és fél évvel ezelőtt zárták le, azóta jelentősen csökkent az érintett országokon áthaladó migránsok száma. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia jelenleg csak azokat engedi be, akik a
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 13:41
Ránki Dezső zongoraestjével kezdődik az MVM Koncertek zongorasorozata
Az esten elhangzik Haydn Asz-dúr szonátája, amely a klasszicista billentyűs muzsika széles tárházát tárja a közönség elé. Ezután Debussy Images-sorozatát hallhatja a közönség, amely az impresszionista hatások és a reflexiók jegyeit viseli magában. A koncert második részében Schubert híres B-dúr szonátája csendül fel, ami mind zenei mondanivalójában, mind terjedelmében hatalmas kihívás elé állítja az előadót - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A kétszeres Kossuth-díjas zongoraművészt a Zeneakadémia Nagytermében november 15-én újra hallhatja a közönség, ahol a Debussy halálának 100. évfordulójára rendezett koncerten Klukon Edit zongoraművésszel és Vigh Andrea hárfaművésszel adnak emlékhangversenyt további jelentős művészek társaságában.
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 11:31
1/674
Képek, videók
Negyedév múlva
idgie1975
2008. december 25. csütörtök, 22:21
Pullman town 2 Chikago.jp
megyerimihaly
2016. január 23. szombat, 16:43
chikago beseball stadion
lacipecsenye
2014. február 22. szombat, 12:41
Chikagó.gif
pacsakute
2013. március 06. szerda, 17:16
chikago golf club
lacipecsenye
2012. augusztus 13. hétfő, 19:41
Chikago.jpg
tormamarti
2009. szeptember 19. szombat, 19:25
Chikago
faciendum
2007. április 09. hétfő, 19:20
chikage3.gif
mimuty
2006. augusztus 08. kedd, 12:40
Chikage13.jpg
mimuty
2006. augusztus 08. kedd, 12:38
Chikage12.jpg
mimuty
2006. augusztus 08. kedd, 12:37
Chikage10.jpg
mimuty
2006. augusztus 08. kedd, 12:37
Chikagea.JPG
mimuty
2006. augusztus 08. kedd, 12:36
az első három
mordek
2011. január 23. vasárnap, 17:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.