Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 21:17 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kristálycukor helyettesitése
kristálycukrot a táplálkozásodban

Egészségünk egyik első számú közellensége a cukor. Nem elég, hogy elhízáshoz vezet, de lelassítja a gondolkodást és korunk népbetegségeinek nagy százalékáért is felelőssé tehető.

Elnyomja ugyanis az immunrendszert, gyorsítja az öregedési folyamatokat, ráncosít és őszülünk miatta, elősegíti a fogszuvasodást, belső gyulladásokat okozhat, károsítja a DNS-t, hosszútávon rákot okozhat, felborítja a test ásványanyag egyensúlyát és még sorolhatnánk.

A répacukor modern társadalmunkban átvette a szerepet az édesítésben, pedig az emberiség ősidők óta használt ennél sokkal egészségesebb alternatívákat ízlelőbimbói kényeztetésére, káros egészségügyi következmények nélkül. Igazából egyes kutatók szerint a finomított répacukor méltán kiérdemli a ,,mérgező" jelzőt is.

Mai étkezési kultúránk nagyban épül a cukorra, csak nézzünk végig a szupermarketek kígyózó üdítős és édességes polcain. Ez nem véletlen, hiszen a cukor megfelelő
lovaszmarika, 2019. június 07. péntek, 12:48
A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges.
megmaradt a héj alatti értékes rész. A kertből sóskát, papsajtot ettek, akácvirágot és sok olyan terményt, amelyet mi már nem is ismerünk.
- tartósítás
Hordószám tették el télire a savanyú káposztát, amely az egyik legjobb C-vitamin forrásunk. Uborkát, és más zöldségeket is savanyítottak ráadásul természetes módon, gyári tartósítószerek nélkül. Aszalták a gombát, szilvát, sárgabarackot, szőlőt.
- méhészkedés
Kevés sót és még kevesebb cukrot használtak. Egy időben nem is volt még répacukor, ételeiket mézzel édesítették. A méz nagyon egészséges, gyakran ajánlott a reformkonyhában is. A népi gyógyászat is előszeretettel alkalmazta.
- olajos magvak
Nassolás helyett a régi korok embere olajos magvakat evett. Gyakran főztek mákos ételeket, melyek a csontritkulás megelőzésében játszanak szerepet. A tökmag a prosztata megbetegedése ellen jó.
- Gyűjtötték a gyógynövényeket erdőn, mezőn. A csipkebogyóból C-vitaminban dús teát készítettek áztatással, de lekvárt is főztek
yaskane, 2018. április 26. csütörtök, 07:57
Cukorbetegségről
hypoglikémia oka lehet:

nem megfelelő adag inzulin adása
nem megfelelő mennyiségű szénhidrát fogyasztása
a szénhidrátok nem megfelelő felszívódása (hasmenés)
túl sok mozgás
alkoholfogyasztás
Szénhidrátfogyasztás:

A cukorbeteg étrendjének legkörültekintőbben mérlegelendő alkotórészei, amelyek a legfőbb energiát szolgáltató tápanyagok.

Egyszerű szénhidrátok: natív cukrot tartalmazó táplálékokat ne fogyasszon a cukorbeteg. Ilyen a szőlőcukor, malátacukor, répacukor, méz és minden olyan élelmiszer, étel, ital, mely ezek felhasználásával készült (lekvár, befőtt, kompót, édesség, cukrászsütemény, cukrozott üdítő, csokoládé, fagylalt, parfé).

A magas cukortartalmú ételek, gyors és nagy vércukor-emelkedést okoznak, de értékes tápanyagtartalmuk nincs, vagy nem sok. Az egyszerű cukrok közül a vércukor szintjét legjobban a szőlőcukor (glukóz) emeli, ezt követi a malátacukor (maltóz), a répa(nád)cukor (szaharóz), a tejcukor (laktóz) és a sor végén áll
lolo57, 2017. május 01. hétfő, 09:10
Első számú közellenség a cukor
Egészségünk egyik első számú közellensége a cukor. Nem elég, hogy elhízáshoz vezet, de lelassítja a gondolkodást és korunk népbetegségeinek nagy százalékáért is felelőssé tehető.

Elnyomja ugyanis az immunrendszert, gyorsítja az öregedési folyamatokat, ráncosít és őszülünk miatta, elősegíti a fogszuvasodást, belső gyulladásokat okozhat, károsítja a DNS-t, hosszútávon rákot okozhat, felborítja a test ásványanyag egyensúlyát és még sorolhatnánk.

A répacukor modern társadalmunkban átvette a szerepet az édesítésben, pedig az emberiség ősidők óta használt ennél sokkal egészségesebb alternatívákat ízlelőbimbói kényeztetésére, káros egészségügyi következmények nélkül. Igazából egyes kutatók szerint a finomított répacukor méltán kiérdemli a ,,mérgező" jelzőt is.

Mai étkezési kultúránk nagyban épül a cukorra, csak nézzünk végig a szupermarketek kígyózó üdítős és édességes polcain. Ez nem véletlen, hiszen a cukor megfelelő mennyiségben az ételbe adagolva függőséget okoz és
lovaszmarika, 2015. július 03. péntek, 15:30
Egészség
fogyasszuk.

Jó hír az étcsokoládé imádóinak!

Az étcsokoládé javítja a koszorúerek állapotát!


Miért válasszuk a bio csokoládét?

Első ránézésére sokkal drágábbnak tűnhetnek, mint a hagyományos társaik, de igazi kakaótartalmuk is sokkal magasabb és nem is beszélve a minőségéről. Ezeknek a csokiknak: 55-70% kakaótartalommal, melyek orgainikusan termelt kakaóból készülnek, tehát teljesen vegyszermentesek.. Édesítésük minden esetben nádcukorral történik és nem hagyományos répacukorral valamint édesítőszerrel, ami a gyerekek szervezetének nem is jó. Nem is beszélve a többi alapanyagról, ezek valódi gyümölcsöket láttak, eredeti bourbonvaníliából készültek és nem tartalmaznak káros anyagokat, mint pl. ízfokozókat, mesterséges aromákat, szinezékeket és még még sorolhatnánk tovább.Így könnyű belátni, hogy ezek előállítása is drágább, viszont sokkal ízletesebbek és egészségesek. A gyerekek nagyon szeretik.


A csodatévő fagyöngy

A
piroska0101, 2014. február 12. szerda, 16:22
A cukor a halál fűszere?
egy minimális mennyiséget.

Lássuk, mit ír erről a tanulmány:

Fűszer, gyógyszer, vagy méreg?

>“cukor_barna.jpg“A fűszerek közt említettem a kora újkorban a cukrot. Az import nádcukrot (nádméz) akkor valóban a fűszerekkel együtt, borsos áron árusították. Az európai kontinensen a cukor orvosságként jelent meg a 10. században, és csak a 14. század folyamán lett a fűszerekkel együtt kezelt élvezeti cikk. A cukornádültetvények több lépcsős kiterjedése és végül a répacukorgyártás megindulása ellenére a cukor luxuscikk maradt a kontinensen csaknem 1900-ig.

Az Európában rendelkezésre álló cukormennyiségből a 14. század első felében fejenként évi 20-25 gramm, a század végén 50-62,5 gramm, 1600 körül 222-286 gramm és végül 1800-ban 1-1,2 kg jutott volna egy-egy lakosra (Mauruschat, H. H. 1975: 64, 176). A tényleges fogyasztás azonban társadalmilag és területileg igen egyenetlen volt. Magyar vásárlónak egy font cukor 1600-ban egy sertés
radvanszki_jozsef, 2014. január 19. vasárnap, 12:38
Hogyan száműzzük a kristálycukrot az étrendünkből?
Egészségünk egyik első számú közellensége a cukor. Nem elég, hogy elhízáshoz vezet, de lelassítja a gondolkodást és korunk népbetegségeinek nagy százalékáért is felelőssé tehető.

Elnyomja ugyanis az immunrendszert, gyorsítja az öregedési folyamatokat, ráncosít és őszülünk miatta, elősegíti a fogszuvasodást, belső gyulladásokat okozhat, károsítja a DNS-t, hosszútávon rákot okozhat, felborítja a test ásványanyag egyensúlyát és még sorolhatnánk.

A répacukor modern társadalmunkban átvette a szerepet az édesítésben, pedig az emberiség ősidők óta használt ennél sokkal egészségesebb alternatívákat ízlelőbimbói kényeztetésére, káros egészségügyi következmények nélkül.

Igazából egyes kutatók szerint a finomított répacukor méltán kiérdemli a ,,mérgező" jelzőt is. Mai étkezési kultúránk nagyban épül a cukorra, csak nézzünk végig a szupermarketek kígyózó üdítős és édességes polcain. Ez nem véletlen, hiszen a cukor megfelelő mennyiségben az ételbe adagolva függőséget okoz és ezt
suzymama, 2013. november 28. csütörtök, 14:39
Csicsóka Gyógyító Hatása
vércukorral függ össze a csicsóka legértékesebb tulajdonsága. Olyan szénhidrátot tartalmaz, ,,inulint", amely értékes fűtőanyaggal lát el bennünket fáradtság esetén.

Cukorbaj esetén
A csicsóka fontos diabetikus eledel lehetne. A 20-28 % szárazanyagot tartalmazó gumókban 14-16 % inulin és polifruktozánok (levulóz, szinantrin) vannak. (Az inulin nem azonos az inzulinnal, amire a cukorbetegnek szükségük van.) Az ezekből keletkező fruktóz (gyümölcscukor) könnyebben emészthető a répacukornál. A fruktózt a cukorbetegségben szenvedők szervezete a vércukorszint emelkedése nélkül hasonítja át.
A csicsókában található keményítőt biztonságosan tudják használni, mert támogatja a lép, a máj és a hasnyálmirigy munkáját oly módon, hogy megfelelő szintre tudja hozni a vérben a cukrot.

Alacsony vércukorszint
Nemcsak a cukorbetegek számára kellemes és hasznos ital a csicsóka-lé, hanem azoknak is ajánlatos, akik gyakran éreznek kimerültséget ok nélkül. Ilyenkor a vércukor
gaby13, 2011. július 18. hétfő, 10:31
Kiállítás a
Kiállítás a "fehér aranyról"

2011. május 13. 12:21

Ették, de csak módjával, mivel aranyáron mérték, később a hatalmi rivalizálás eszközévé süllyesztették, majd az ipari forradalom motorja lett. Termesztéséért Kolumbusz tette a legtöbbet, igaz, ezzel a történelem legszégyenteljesebb fejezetének alapjait fektette le.
A modern közfelfogás szerint a cukrot lehetőleg el kell kerülni, a Wakefield Museumban látható új kiállítás azonban azt sugallja, hogy a fogyasztása egyáltalán nem ördögtől való. Ma már nehéz elképzelni cukor nélkül az életet, s teljesen magától értetődőnek tartjuk a létezését, mivel lényegében a világ összes pontján hozzá lehet jutni: ott van a kávézóasztalokon, minden csészében, s elég csak bemenni az első közértbe a sarkon, máris kiszúrja a szemünket.

Nem volt ez azonban mindig így, ötszáz évvel ezelőtt ugyanis a cukor igazi luxuscikknek számított. A leedsi kutatók jóvoltából megszületett kiállítás a cukros ételek történetét állítja a középpontba,
pearl11, 2011. május 20. péntek, 10:00
A magyaros vendéglátás kitelje
tekints be este: tele van. A budapesti urak a kávéházból bámulnak bele a Dunába, a budapesti urak a kávéházakban politizálnak..."

S hogy urakról esik csak szó, hölgyekről nem, az nem véletlen, hiszen akkoriban nő nem léphetett a kávéházba. Övék a cukrászda és fagylalda volt, de ott is csak kísérővel mutatkozhattak.

Míg az 1800-as évek elején még csak 12 cukrász nevét jegyezték fel, a századfordulón már egyre-másra nyíltak a cukrászdák, hogy a növekvő igényeket kielégíthessék. A répacukor elterjedésével virágkorát élte az édesipar. A cukrászok szinte naponta kreáltak újabb és újabb süteménykölteményt, hogy magukhoz édesgessék a vendégeket. Ekkor született Dobos C. József tortája, amely alkotója nevét máig őrzi. Kevesen tudják, hogy az ő találmánya minyon és a gesztenyetorta is.

S miközben az éttermek és cukrászdák virágkorát éli az ország. a Konyhaművészet lapjain az alábbi keserű vezércikk jelent meg, 1907. szeptemberi számában:

"A magyar szakácsművészet, mi
bubszi, 2010. augusztus 29. vasárnap, 17:10
Nyírfacukor-Candida
fajtáját, melyekből könnyen lehet összetett szénhidrátokat felépíteni. Léteznek másfajta cukrok is ettől eltérő végződésekkel.

3. Hat szénatomos cukrok
Az egyszerű cukrokat a bennük lévő szénatomok száma alapján is csoportosítják. Az általunk fogyasztott cukrok általában 6 szénatomosak (szőlőcukor, gyümölcscukor). Ezek azok a cukrok, amelyeket pl. a növények fotoszintézissel hoznak létre. Képletük C6H12O6, vagy az összetettebb vegyületek esetében a 6 egész számú többszörösei (nádcukor, répacukor). A 6 szénatomos cukrok tiszta, kalóriában mérhető energiaforrást jelentenek minden élőlény számára.

4. Öt szénatomos cukrok
Az egyszerű cukrok egy másik csoportját az 5 szénatomos cukrok alkotják. Ezek szintén megtalálhatók a természetben, sőt, saját optimális működéséhez az emberi szervezet is állít elő 5 szénatomos cukrokat. Az öt szénatomos cukrok a sejtek szempontjából elsősorban építőanyagot jelentenek. Másodsorban pedig, lassabban lebomló, hosszabb ideig tartó
faciendum, 2010. augusztus 22. vasárnap, 12:27
Képek, videók
Helyettesites-2.jpg
balogh54
2007. február 21. szerda, 07:49
Helyettesites-3.jpg
balogh54
2007. február 21. szerda, 07:49
Helyettesites-3.jpg
angyal54
2007. február 21. szerda, 07:06
Helyettesites-2.jpg
angyal54
2007. február 21. szerda, 07:05
Helyettesites-3.jpg
dirty
2007. február 21. szerda, 06:58
Helyettesites-2.jpg
dirty
2007. február 21. szerda, 06:58
Kristálycukor
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:44
kristálycukor.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 06. péntek, 12:44
nőkben zajló folyamatok s
jencuska1970
2008. június 01. vasárnap, 17:38
Vitamin és ásványanyag bo
pacsakute
2012. szeptember 20. csütörtök, 08:12
ivólé,ásványanyag
javorszkylaszlone
2010. január 24. vasárnap, 14:26
table_black_modern_not op4
kathyvp
2018. június 26. kedd, 19:44
Modern amazon.gif
pacsakute
2018. március 15. csütörtök, 21:39
Beautiful & Modern Neckla
zskadi
2017. november 13. hétfő, 13:03
modern
biharijudit
2017. november 08. szerda, 10:10
Címkék
egyszerű cukrok, budapesti urak, kávéházakban politizálnak, legfőbb energiát, finomított répacukor, európai kontinensen, cukor igazi, vércukor szintjét, import nádcukrot, csicsókában található, kristálycukor helyettesitése, növények fotoszintézissel, emberi szervezet, modern közfelfogás, cukorbeteg étrendjének, szupermarketek kígyózó,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.