Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 03:14 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Behemót-centrikus tárlatvezetést indít novembertől a moszkvai Bulgakov-múzeum
Pjotr Manszilja-Kruz, a múzeum igazgatója újságírókkal közölte, hogy komoly, a szöveghűségre erősen ügyelő műgonddal választották ki a macskát a lakásba, ahonnan az irodalmi remekmű szerint "rendre nyomtalanul eltűntek a lakók". Bulgakov leírása szerint - Szőllőssy Klára fordításában - Behemót "egy vadkan nagyságú, hatalmas fekete kandúr, koromfekete, mint egy varjú, vagy mint a szurok, olyan hetyke bajusszal, akár egy régi vágású lovassági tiszt".

Ezáltal Moszkvában immár két múzeumi macska él hivatalosan Behemót néven, mindkettő a Bolsaja Szadovaja utca 10. szám alatt, ahol valaha az író lakott. Az első, egy feketeszőrű szibériai-perzsa keverék 2005 óta "dolgozik" a 2004-ben megnyílt, és magánintézményként fenntartott Bulgakov-házban, amelyhez egy színházterem is tartozik. Mint kiderült, a kandúrnak saját állatorvosa és stylistja van, és különleges étkeztetésben részesül.

Az idei uborkaszezon tiszavirág-életű szenzációja volt, hogy a hatkilós, "nehéz természetű" macskának augusztus 1-jén
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 11:21
Tanévkezdés - Horváth Péter: a Nemzeti Pedagógus Kar nem követel, hanem segít
életpályamodell megalkotásakor úgy tűnt, tartós megoldás született, felzárkóznak a tanári fizetések, ám ez a folyamat hamar megszakadt. Európában a pedagógusfizetés a diplomás átlagbér 87 százaléka, Magyarországon még a 70 százaléka sem. Az elmaradás különösen a férfi tanároknál súlyos. A jelenlegi kezdő fizetések nem vonzóak - mutatott rá Horváth Péter.

Úgy folytatta: a diákok terhelése növekedett, a "poroszos" iskola és a 21. századi kihívások között egyre súlyosabb ellenmondások vannak. A régi vágású, ismeretközpontú iskola elsősorban arra készíti fel a nebulókat, hogy egyedül, a megtanultakat felidézve próbálják megállni a helyüket, holott ma már az élet számos területén, így a munka világában is egyre inkább közös, informatikai lehetőségeket is felhasználó problémamegoldásra van szükség. Az iskoláknak az új kihívásokhoz alkalmazkodva egészséges arányban kell fejleszteni a diákok ehhez szükséges készségeit is - magyarázta a szakember.

Az új Nemzeti alaptantervet október végéig véleményezi a
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 13:30
Amikor egyetlen művem volt a családom
állítólag nagyon ,,nyekeregtünk" benne. Majd újra feltette az akkor már egészen más kérdéseit, melyekre nem adhattam a rendszert kritizáló válaszokat.
Ki volt ez találva! Juhász Judit volt a főszerkesztője a műsornak...
*
(Az a Juhász Judit, aki az első női kormányszóvivőként Antall József mellett dolgozott: Antall 1991 szeptemberében nevezte ki Juhász Juditot, aki a kormányfő halála után a Boross-kabinet hivatalos kommunikátora maradt. ,,A különösen szépen hangsúlyozó, régi vágású, konzervatív hölgy-imázzsal rendelkező Juhász Judit később a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szóvivője, sajtósa lett, 2006-ban, pedig a mikrofon másik oldalán dolgozik: a két éve működő Magyar Katolikus Rádió szerkesztője". 2007-ben Prima Primissima díjra javasolták... A rádió éléről lemondással távozott, amikor Kondor Katalin adófőszerkesztő nem vette figyelembe a véleményét, amikor meghosszabbította a Vasárnapi Újság főszerkesztőjének megbízatását. 2011 januárjában az URÁNIA
furaila, 2018. augusztus 31. péntek, 21:12
Utasi Hajnalka: Jellem ereklyék
Utasi Hajnalka:

Jellem ereklyék

Hová lettek a családi ereklyék ?
Tűnt korokból lélegzik a festék.

Élő vérből alvad gyászálom
a tiszta felöltőn,
halvány magánnyal szárnyal
túl minden emberöltőn.

Dacol idővel, hogy a név, mit büszkén
visel,
ne robogjon céltalan az esti
gyorssal el.

Hová lettek a családi ereklyék?

Apáról fiúra,
anyáról lányra
örökli minden
nemzedék.

Létünk alfája és omegája a
kopott, zizegősárga,
évszázadok illatát ontó
emlék.

Mit ad ?
Tartást, múltat,
szellemet.
Tálcán kínálja
a jellemet.

Lehunyom szemem
rám néz egy régi vágású úr, ki
csókjával leheli neje
csipkébe bújtatott kezét.
Ükapa rendelte meg
a családi varázst,
a Mester festményét.

Idill.
Egyszerű pillanat,
lélek és kép
összhangjában
életre kel a
hátrahagyott,
gondosan
marcyt, 2018. augusztus 06. hétfő, 08:00
Szép napot mindenkinek!
1.
Székelyudvarhely


Erdélyi születésű - ahogy saját famíliáját emlegetni szokta volt - a "híres-nemes nemzetes Mály-család" sarja. Talán kevesebben tudják róla, hogy egyébként örmény származású. Dajbukát Ilonával ketten alkotják a hazai örménység "képviseletét" a magyar színháztörténetben, annak az örménységnek, akiknek azért jelenléte koránt sem volt szokatlan az akkori Erdély területén. Édesapja - foglalkozására nézve: az aradi állomásfőnök - régi vágású úriember, aki a városában egyfajta tekintéllyel bíró potentát, és aki mélyen lenézi a "pojácákat", mert a színészeket társadalmon kívüli személyeknek tartja, ahogy akkoriban ez az általános
kirscha, 2018. augusztus 01. szerda, 08:13
Kamatdöntés - Londoni elemzők: óvatosabbá vált az MNB hangvétele
rövid és hosszú végein egyaránt laza monetáris kondíciókra törekszik.

A Capital Economics vezető londoni elemzője közölte: a ház mindezek alapján azzal számol, hogy az MNB szeptembertől hozzákezd a nem konvencionális enyhítési intézkedések fokozatos leépítéséhez, és ennek hatására a jelenleg zéró közelében mozgó bankközi kamatok 2019 elejére az MNB-alapkamat 0,90 százalékos szintjére emelkednek.

Carson várakozása szerint az MNB ezután láthat hozzá a monetáris politika szigorításához a "régi vágású módszerrel", vagyis az alapkamat emelésével.

Az elemző szerint ez annál is inkább valószínű, mivel a Capital Economics várakozása szerint a magyarországi infláció - amely májusban, 2,8 százalékos tizenkét havi ütemmel tizenöt havi csúcsra gyorsult - még jóval tovább gyorsul, és 2019-ben folyamatosan az MNB 3 százalékos központi célszintje felett lesz.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó főközgazdásza, Pasquale Diana kiemelte: a monetáris
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 20:53
Krónika 8. rész (Stop Soros)
Bősz Anett: a gyűlölet helyett válasszuk EurópátBősz Anett (független) az Orbán Viktor által hirdetett régi vágású kereszténydemokrácia érvényesülését kérte számon az indítványon, amely szerinte nélkülözi a kereszténység legfőbb parancsát, a felebaráti szeretetet.

Önök bűnözőkként tekintenek azokra, akik emberségesen bánnak felebarátaikkal - mondta a törvénycsomag támogatóiról, reményét fejezve ki, hogy a kirekesztő nacionalizmus, a bezárkózás és a gyűlöletkeltés helyett ők is Európát és az Európai Uniót választják.

Mint mondta, nem csupán emberiességi, elvi és szakmai alapon utasítják el "a kormány civileket megbélyegző, keleti autoriter rendszereket idéző" tervezetét, hanem azért is, mert az szembemegy az alapvető európai értékekkel, az alapvető emberi jogokkal és a demokratikus értékekkel.Jobbik: zárják le végleg a kötvényprogramot!A jobbikkos Z. Kárpát Dániel azt kérdezte, hajlandó-e a kormány végleg lezárni "a magyar történelem egyik legnagyobb
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 16:42
Orbán Viktor: Magyarország legnagyobb előnye a magyar emberek felkészültsége és szaktudása
lenni, hanem a jövőt is meg akarjuk nyerni".

A miniszterelnök hangsúlyozta: 2017. január elseje óta a kecskemétivel együtt 32 új, nagy méretű üzemet adtak át Magyarországon. A beruházások értéke az elmúlt tíz és fél hónapban meghaladta az 511 milliárd forintot. A magyar kormány ezekhez több mint 47 milliárd forinttal járult hozzá. Az SMP Kecskemét gyárának megvalósulásához pedig 7,7 milliárd forintot tett hozzá a magyar költségvetés.

A kormányfő beszélt arról, hogy a magyarokat időnként régi vágásúnak tartják Európában, aminek szerinte az egyik oka az, hogy a magyar kormánynak továbbra is a család a legfontosabb érték. Mi magyarok hiszünk abban, hogy azok a családok, amelyek összetartanak, és élükön erős, határozott családfők állnak, kiemelkedő teljesítményre képesek - mondta. Orbán Viktor kiemelte: az indiai vállalatcsoport éppen egy ilyen családot képvisel. Példájuk mutatja, hogy "a család egyáltalán nem ment ki a divatból, sőt nem ellentéte a sikernek, hanem könnyen lehet, hogy éppen a hozzá
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 18:01
Tallóztam
Könnyes volt a szeme, és mérhetetlen szomorúság tükröződött benne. Még sosem láttam őt ilyen közelről. Mindig csak az ablakból figyeltem.

Mintha érezné, miért is ültem le mellé. Elkezd mesélni. Mesélni az életéről, a szerelméről, és a fáról, meg az egy szál virágról. Talán már hét éve el szeretné mondani valakinek, csak eddig nem volt senki, aki meghallgassa, vagy ő nem akart tolakodni, senkit nem akart zavarni.

Talán olyan hetven éves lehet. Nehéz megállapítani a korát. Amolyan régi vágású úriember.

"A feleségemnek hozom a virágot. A kedvence volt a fehér rózsa. Az udvarunkat is tele ültette fehér rózsával. Ha nem tudok a kertünkből hozni, akkor hozok a virágüzletből. Hét éve nincs velem, hét éve nincs mellettem, hét éve érzem a hiányát, és hét éve minden este úgy fekszem le "talán nekem is véget ér végre az utazásom, és újra együtt lehetünk". Nagy szerelem volt a miénk. Bizony! De még milyen nagy szerelem. Amikor először megpillantottam, már tudtam ő lesz az én feleségem, a
horvathnemagdi, 2017. november 15. szerda, 13:45
Krónika 1. rész (napirend előtt: migráció, kormány)
kötelességét. Hozzátette: a kormány sokat tesz az üldözött közel-keleti keresztények támogatásáért, ugyanakkor megvédi a nemzetet és a családokat. Úgy vélte: Ferenc pápa lelkipásztorként, az egyes ember védelmében megfogalmazott szavai és a magyar kormány intézkedései, amelyekkel egy tömeg ellen védekezik, különböznek egymástól, de megférnek egymás mellett.

Rétvári Bence az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára is megemlékezett Rubovszky Györgyről, akinek személyében szerinte egy "régi vágású úriembert" vesztett a magyar parlamentarizmus. A bevándorlással kapcsolatban kijelentette: Magyarország a legkeresztényibb és a legjózanabb megoldást választotta, amikor azt mondta, hogy megvédi az embereket a terrorizmus veszélyétől, miközben segít az üldözötteknek.MSZP: az embereknek elegük van a kormánybólBurány Sándor (MSZP) az pártja nevében részvétét fejezte ki Rubovszky György halála miatt, majd arról beszélt, hogy az embereknek elegük van a kormányból, nő a
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 12:51
Orbán: meg kell védeni a gazdaságpolitikát
jövedelemadónál "sem adtuk fel a terveinket".

"Ennek a gazdaságpolitikának a szülőatyja Matolcsy György, a végrehajtását pedig Varga Mihály vezényli", de a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát is dicséret illeti - tette hozzá.

A kormányfő beszélt a kabinet demográfiai célkitűzéseiről is, amelynek lényege, hogy 2030-ra a magyar nemzet olyan közösség legyen, amely képes magát reprodukálni. Ehhez magukat biztonságban érző családokra van szükség, amihez "kellenek férfiak és nők, ezért is mi ilyen régi vágású politikát folytatunk, hogy a család nekünk férfit és nőt jelent" - fogalmazott. Emellett sok kormányzati intézkedést kell meghozni - mondta -, egyebek mellett családtámogatási és otthonteremtési lépéseket, a munkavállalást könnyíteni kell, és az oktatási rendszert is át kell alakítani.

A néhány nappal ezelőtti kínai látogatását értékelve Orbán Viktor kifejtette: a következő néhány évtizedben Kína világgazdasági szerepe jelentősen meg fog nőni. A pekingi tanácskozásra a következő két-három
velemenyezd, 2017. május 19. péntek, 09:11
1/10
Képek, videók
centrinho de mesa.112jpg.
pergerne
2016. február 21. vasárnap, 13:56
centrinho_c_rosa2_graf .jp
borcsimama
2012. október 27. szombat, 07:38
centrinho_c_rosa2_foto .jp
borcsimama
2012. október 27. szombat, 07:38
centrinho azul e branco g
pergerne
2012. május 17. csütörtök, 17:13
64540997_Centrinho_Est rel
pergerne
2011. november 28. hétfő, 10:36
64541011_Centrinho_Est rel
pergerne
2011. november 28. hétfő, 10:36
Mihail Bulgakov.jpg
ujjozsef
2009. február 14. szombat, 16:47
Tárlatvezetés.
bzsuzsanna
2014. szeptember 06. szombat, 21:23
Tárlatvezetésen.
bzsuzsanna
2010. szeptember 06. hétfő, 19:43
vidám novembert
biharijudit
2016. november 13. vasárnap, 10:10
SZKT-Szöllősi A. Homoki.j
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:01
SZKT-Szöllősi Attila.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:23
ősz a szöllősben...
cuppika59
2017. szeptember 01. péntek, 17:52
SZKT Kati és Szöllősiék.j
agica2004
2017. június 30. péntek, 20:34
SzKT- Zsuzsi - Szöllősi A
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.