Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 01:17 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mit mond a Biblia a karácsonyról?
Jómagam 1996 óta csak Jézus halálának Emlékünnepéről emlékezem meg!
Hitemben meggyőződtem. Ezt az írást fogom feltenni,
ahányszor kérdés merül fel ezzel kapcsolatban.
Mert tudom, akit érdekel, veszi majd a fáradtságot, és felkeresve az oldalt elolvassa.

Nemrégen kaptam egy felhívást, sokan használják rosszul a Libraryt -,
ezért nem javasolt nagyobb részeket kimásolni belőle nekem sem!
Így teszek!

Aki nem, megértem, én nem bántok senkit, megértem, elfogadom a más vallású embereket,
azokat, akik megünneplik!
Ugyanezt várnám viszont! Amit nagyon szépen megköszönök!

Kellemes, szép napokat, egészséget, jóságot, szeretetet,
a hit hihetetlen erejét, s a lelkiismeret birtokában lévő ember tartós
nyugalmát, békéjét, boldogságát kívánom mindenkinek!

Szeretettel: M. Anikó Bp., 2018. december
charlotteani, 2018. december 09. vasárnap, 23:01
Hasogdzsi-gyilkosság - Amerikai sajtóértesülések: Trump veje tanácsokat adott a szaúdi koronarcegnek a botrány
Az elnök veje folyamatosan magánbeszélgetéseket folytatott a szaúdi koronaherceggel azt követően is, hogy Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán meggyilkolták Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságírót.

A The New York Times című napilap hétvégi számában közölt értesülések szerint Jared Kushner tanácsokat adott Szalmán hercegnek arra, hogyan kezelje a gyilkosság utáni válsághelyzetet.

A lap meg nem nevezett volt kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva azt állította, hogy a Fehér Ház kabinetfőnöke - aggódva, hogy a politikailag tapasztalatlan Kushner manipuláció áldozata is lehet - visszaállította azt a régi szokást, mely szerint külföldi vezetőkkel folytatott telefonbeszélgetésekkor a Nemzetbiztonsági Tanács munkatársainak is jelen kell lenniük. A 37 éves Kushner és a 33 éves Szalmán herceg azonban e szigorítás ellenére is folyamatosan telefonkapcsolatban állt egymással, illetve sms-üzeneteket küldtek egymásnak. Erről a The New York Times szerint a Fehér Ház három volt tisztségviselője és két további,
velemenyezd, 2018. december 09. vasárnap, 21:13
Magyarul beszélő indián törzs?
MAGYARUL BESZÉLŐ INDIÁN TÖRZS?

Harvard Egyetemnek a Peapody Museum megdöbbentő dolgot jelentett, mely az egész ősmagyar eredetet átformálhatja

A Santo Domingo de les Colorados közelében élő ,,vörös indiánok" nyelve ősmagyar volt, amelyet ma is beszélnek. Móricz János döbbenetes felfedezéseiről alig beszél a mainstream média.

A Harvard Egyetemnek a Peapody Museum jelentette, hogy a Puebla-ba (Mexikó) kiküldött kutatócsoportjuk, az ott lefolytatott ásatások leletanyagából megállapította, hogy az amerikai ember nem 12-15 000 éve jelent meg Amerikában, hanem több mint negyvenezer éve.

Az ásatásoknál emberi csontvázakat, csiszolt kőszerszámokat találtak olyan őslényekkel együtt, amelyek már több mint 40 000 éve kihaltak. Az USA hírügynökségei a
menusgabor, 2018. november 27. kedd, 17:00
Érdekesség
építészet első rezervátuma a világon

Utazzon vissza az időben, és fedezze fel, hogyan nézett ki évszázadokon át Szlovákia jellegzetes vidéki élete. A Sztrázsó-hegység (Strážovské vrchy) hegylábánál elterülő falu, a festői faházakkal teli Csicsmány (Čičmany) a világ első népi építészeti rezervátuma! Hogyan került ide Csicsmány? Hogyan éltek és laktak az elődeink? Milyen ruhát viseltek? Hogyan építették a mézeskalács kunyhókra emlékeztető festett faházaikat? Mindezt és még sok más érdekes történetet ismerhet itt meg elődeink régi múltjából. A falu első írásos emléke ugyanis 1272-ből származik.Marton házi-aragonitbarlang - a világ négy látogatható aragonitbarlangjának egyike

Az egész világon mindössze négy látogatható aragonitbarlang létezik. A két európai országban található egyedülálló természeti jelenség egyike, a Marton házi-aragonitbarlang éppen nálunk
kirscha, 2018. október 30. kedd, 20:57
Balogh Csaba: Magyarország történelmének egyik legfüggetlenebb korszakát éli
Balogh Csaba A Közép- és Kelet-Európa geopolitikai helyzete a rendszerváltások tükrében című nemzetközi tudományos konferencia megnyitóján kiemelte: Magyarország szuverenitása nem nagyhatalmi ajándék, hanem saját küzdelmének eredménye. Így joggal várható el, hogy mások ne avatkozzanak belügyeinkbe, és ne akarjanak a politikai propaganda eszközeivel nyomást gyakorolni országunkra - tette hozzá.

Az államtitkár rámutatott: a mai kormányzatnak mindent meg kell tennie azért, hogy a jövőben képes legyen az ország a szuverenitását és prosperálását veszélyeztető helyzetek kivédésre. Mindehhez tudatos, jól képzett diplomatákra, erős külügyi apparátusra van szükség - fogalmazott.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az elmúlt években 31 helyen nyitott meg vagy nyitott újra teljes értékű magyar külképviseletet. A tárca ezek mellett kezdeményezi a közvetlen képviselet megteremtését más területeken is.

A közigazgatási államtitkár szerint Közép-Európa legfontosabb érdeke saját emancipációjának
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 15:14
Érdekesség
Érdekességek miskolci temetőkről

"Látjátok, feleim, szemtekkel, mik vagyunk
Íme, por és hamu vagyunk ..."
(Márai)

Tudja, mi a közös a primadonna Déryné, a színész Latabárok, az író és mecénás Fáy István és a polihisztor Herman Ottó alakjában? Mindannyian Miskolcon leltek végső nyugalomra.


A városban található pl. annak a Csengey Gusztávnak a sírja is, aki a "Ballag már a vén diák" szerzője volt - 1865-ben eredetileg A fogoly lengyel címen írta a művet.
A Mindszenti római katolikus temetőben áll Munkácsy Mihály szüleinek síremléke, amelyet maga a művész állíttatott "fiúi kegyeletből".Miskolcon 34 temető található. Van köztük önkormányzati tulajdonú és különböző felekezeti egyházi is. A temetőink nagy számát az is indokolja, hogy azok a korábban önálló települések, amelyeket később
kirscha, 2018. október 23. kedd, 21:14
Október 23. - Gulyás: addig maradhatunk szabadok, amíg képesek vagyunk összefogni
Történelmünk legnagyobb tanulsága, hogy addig maradhatunk szabadok, addig őrizhetjük meg magyarságunkat, amíg képesek vagyunk összefogni - hangoztatta a miniszter Bem József szobránál a hagyományos fáklyás felvonulás térre érkező résztvevői előtt.

Kiemelte: minden magyarnak a világon tudnia kell, hogy számíthat az anyaországra, és "ezért kell ma minden erőnket latba vetni a kárpátaljai magyarság védelmében".

Az 1956-os forradalmárok azért harcoltak, hogy szabadok legyünk és magunk határozhassunk saját sorsunkról - hangsúlyozta, majd megjegyezte: az alkotmány is rögzíti, hogy mostani szabadságunk az 1956-os forradalomból sarjadt.

Kijelentette: az emlékezés felelősség; amikor az előttünk járók áldozatai előtt fejet hajtunk, s a forradalom általuk kivívott győzelmére és a szabadságharc bukása után általuk megjárt pokolra emlékezünk, akkor egyben mércét is állítunk.

"Egy összehasonlíthatatlanul nehezebb kor elérhetetlennek tűnő magasságú mércéje" azt üzeni a mának, hogy a szabadság akkor
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 20:38
Érdekesség
"Nem hinni abban, amiben hinni illik; nem lelkesedni azért, amiért lelkesedni kötelező; nem utálni azt, amit a hatalmasok utálatosnak mondanak - itt kezdődik a veszedelmes élet. Önállóan gondolkodni és önállóan érezni: nincs ennél ma veszedelmesebb." (Bálint György)

Milyen gazdagok a római polgárok. Meg az, hogy milyen okosak. Sétál az ember az Colosseumban, a Forum Romanum megmaradt oszlopai között.
Felnéz a régi házakra, bedobál néhány eurocentet a Trevi-kútba. Elámul a Viktor Emmanuel emlékmű monumentalitásán a Piazza Venezián. Megérti az őröket, akik elzavarják az emlékmű
lépcsőjén - az ismeretlen katona sírja, a haza oltára - falatozó turistákat, mert mégsem illik ott ebédelni. Sétál az ember a szokásos útvonalon: a Colosseumtól a Spanyol lépcsőig Jobbra-balra kitérve rácsodálkozik több száz év felhalmozott kincseire. Közben az jár az eszében - ha ismeri Itália történelmét -, hogy elég ,,huzatos" volt ez a hely. Uralkodók jöttek-mentek, változott a hatalmak
kirscha, 2018. október 16. kedd, 20:55
Wass Albert - Az aranymadár
Az aranymadár
****************************************************************** ***********************************************

És most, kedvesem, mielőtt éjszakába menne át az este, és egymásnak nyugodalmas jó éjszakát kívánnának, hadd mondjak még el egy utolsó mesét.
Nem is mesét: igaz történetet. Mint ahogy mindaz, amit eddig elmondtam neked, nem mese volt tulajdonképpen, hanem csupa valóságos, igaz történet. Mert valóságos igaz ám, hogy él az erdő, élnek benne a fák és a virágok, és hogy az állatok és madarak beszélnek egymással meg a fákkal.
Való igaz az is, hogy vén Csönd bácsi mohaszakállában apró kis csigák mászkálnak, és az Angyalok Tisztását is megleled valahol jól elrejtve az erdők között. Igaz a kék hegyek története is, Bulámbuk, a vén gombacsináló, mindaz, amit elmondtam neked, színtiszta igaz.
Most pedig jól figyelj ide, hadd mondjam el az utolsó igaz mesét.
Volt egyszer, nagyon régen, egy kisfiú.
Ott élt valahol messze keleten, erdők és hegyek között
bedmarika47, 2018. október 05. péntek, 11:48
Fotóművészeti konferencia kezdődött a Pesti Vigadóban
Vashegyi György, az MMA elnöke elmondta: a konferencia hiánypótló módon hivatott arra, hogy elkezdje a magyar fotóművészet eddig meg nem írt teljes történetének narrációját.

A fotóművészek, akárcsak a zenészek, egymással ellentétes gondolatokat fűznek össze, mindkét művészeti ágban kulcsfontosságú a harmóniára törekvés - fűzte hozzá Vashegyi György.

Barta Zsolt Péter fotóművész vitaindító bevezetőjében hangsúlyozta: máig nincs egy olyan kiadvány, amely a teljesség igényével összefoglalná a magyar fotóművészet történetét a kezdetektől napjainkig. Ahhoz, hogy legyen, először meg kell tudni határozni, hogy egy ilyen kiadványnak a teljes magyar fényképészet történetéről, fotótörténetről vagy a fotóművészet történetéről kell-e szólnia.

Tisztázni kell az alapfogalmakat és alapkritériumokat, meg kell válaszolni számtalan kérdést, például, hogy van-e a magyar fotóművészetnek az egyetemes fotográfiában is értelmezhető sajátos karaktere - fűzte hozzá Barta Zsolt Péter, aki szerint a fényképezés,
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 11:41
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2018-09-27)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Úriasság hatja át.

Csecsemő - születés, újrakezdés, megújulás, élet, ártatlanság

Az újszülött az újrakezdés lehetősének, új életszakasz beálltának szimbóluma. Valami új dolog születése. Nem elsősorban anyagi természetű gyarapodást jelent. Valami új dolgot hozhatsz létre, elölről kezdhetsz valamit, amire már régen vágysz. A régi álmoskönyvek tanúsága szerint a fiú csecsemő őszinteséget, gyarapodást jelképez, míg a leány csalást, pletykát. Azonban nézz a képen az arcra - tudod-e, hogy milyen nemű ez az újszülött? Ez az a pillanat, amikor még minden lehetséges. A csecsemő a jövő, az életerő, a lehetőség, az ártatlanság megtestesítője. Pénzügyi, vállalkozási kérdésekben jó jel. Kínában a bőség, a szerencse jelképe. Az egyén változását a
agica2004, 2018. szeptember 30. vasárnap, 15:22
H.Kohut Katalin: Állatkerti pagoda (Vilma-Béla párbeszéd)
H.Kohut Katalin: Állatkerti pagoda

- Béééla, éppen a bolondok napján hívtál az állatkertbe?
- Igen, drága Vilma, szerettem volna beszélgetni Jónással, a vízilóval.
- Hogyan tudnál vele kommunikálni?
- Szerintem mindent ért. Volt már a pojáca népe közt mókamester, majd ajándékként galamb, utána Titus ión korban. Lám, ennyi maradt belőle.
- Azért hívják Bélám április elsején telefonhoz, mert mókamester volt valaha?
- Igen, azok, akik tudják, mi történt a kör közepén álló teremtőjükkel, meg az elvarázsolt népével. A többiek ki tudja, hol vannak.
- Szerintem Bélám, minden állat egy-egy ország szimbóluma lehet, kivéve a kígyókat, azok a dzsungellel függnek össze. Például a párducban én felismertem a guelfek jelét.
- Igen, drága Vilma, valamennyien egykor élt népeket szimbolizálnak.
-Az Ausztrál-ház King-gallérosgyíkja mi lehetett azelőtt?
- Szerintem özönvízzel elpusztult egykori birodalomból maradt vissza, ezért emeli fel az ernyőjét maga köré, amikor
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 12:58
1/229
Képek, videók
karácsonyra képeslap1212.
maroka
2018. december 12. szerda, 12:22
KÉPKERET KARÁCSONYRA,PNG.
rochlitzne
2018. szeptember 21. péntek, 14:51
Karácsonyra
csalogany13
2018. február 22. csütörtök, 20:47
BABA KARÁCSONYRA.PNG
rochlitzne
2018. február 04. vasárnap, 14:44
BABA KÉKBEN,KARÁCSONYRA.P
rochlitzne
2018. február 04. vasárnap, 14:43
0 Ádám karácsonyra.jpg
lovaszmarika
2018. január 24. szerda, 09:55
Karácsonyra.jpg
csupatalany
2018. január 15. hétfő, 18:25
Karácsonyra az idő meg ne
borigit
2017. december 31. vasárnap, 11:13
karácsonyra.gif
lilagondolatok
2017. december 18. hétfő, 11:36
karácsonyra/31
aruncus
2017. november 13. hétfő, 19:58
karácsonyra/30
aruncus
2017. október 28. szombat, 19:36
Anikótól
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 22:44
Anikótól 2
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 22:53
Anikótól 1
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 22:53
Anikótól
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 22:52
Címkék
olyan kiadvány, forradalom általuk, teljes magyar, politikailag tapasztalatlan, mainstream média, emlékezés felelősség, elmúlt években, régi álmoskönyvek, Pesti Vigadóban, Móricz János, magyar fotóművészetnek, ásatásoknál emberi, Anikó Bp, Balogh Csaba, szaúdi koronarcegnek, amerikai ember,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.