Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 10:15 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi könnyek
Az élet folyamatos tanulás, és az egyik tantárgy, amit meg kell tanulnunk:
az emberi kapcsolatok. A világegyetem adja fel a leckéket. Ha nem tanulunk
meg egy leckét, akkor azt újra feladja nekünk. Néha osztályt ismétlünk ugyan
azzal a személlyel, néha pedig egy új emberrel, de a régi problémával.

(Andrew Matthews)
klarika47, 2020. július 06. hétfő, 06:57
Egyeztetést kezdett az MKP a déli régiók agrárproblémáinak megoldásáról a szlovák szaktárcával
A mezőgazdasági szektor néhány évtizeddel korábban még sikeres húzóágazatnak számított Szlovákia déli régióiban, mára azonban különböző tényezők összhatására visszaesett és számos megoldásra váró problémával küzd, aminek következményei érezhetően sújtják az ott jelentős számban élő magyarságot is.

Farkas Iván a téma kapcsán elmondta: kezdeményezésükkel elsődlegesen a déli régiókban élő gazdáknak akarnak segítő kezet nyújtani. Mostani lépésüket az tette időszerűvé, hogy a jelenlegi kormány agráriumra vonatkozó programjában alapvető változást látnak, a program téziseiben elmozdulást mutat a kistermelők irányába. Rámutatott: szakmai tudásukat ajánlották fel, a déli régió agráriumának problémáit és az azokra adható - részben a szomszédos országokban már megvalósított, részben önállóan kidolgozott - megoldásokat négy témakörben vázolták fel. Hozzátette: úgy látják van fogadókészség a kezdeményezésükre.

A négy témakör közül az első vezérmotívuma az úgynevezett faluvállalatok létrehozását célozza.
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 18:22
Gondolataim . . .
Örökké hálás leszek Istennek , hogy
bármilyen problémával küszködtem is ,
mindenkor megmutatta számomra a
a kiútat . Erősítette önbizalmamat , hogy
tudjak felállni a földről , hátrahagyni a
rosszat , és félelem nélkül tovább élni .
A lelkem békéje fontossabb legyen minden
sérelemnél , konfliktusnál , hogy úgy
szeressem magamat amilyen vagyok .
Hogy békében tudok élni magamban ,
magammal , és az egész Világgal , s
a lelkem régióit a szeretet sugározza be .

Bédné Marika : 2018 . 12 . 20 . 09 : 55 . - gondolataim


bedmarika47, 2018. december 20. csütörtök, 09:58
Anilogue - Pénteken debütál a Candide kalandjai című magyar animációs sorozat
komponálta Turai legutóbbi, Róma bukása című rövid animációjának zenéjét is, a kezdetektől bekapcsolódott a Candide kalandjainak születésébe.

Az animációs sorozatot Kreif Zsuzsa, Turai Balázs és Bera Nándor rendezte, a forgatókönyvet Bera és Turai írta. Mivel Efrati közben Párizsban élt, skype-on tartották a kapcsolatot egymással.

"Filozófusként nagyon érdekel a 18. század" - mondta Efrati, hozzáfűzve, hogy a Candide korabeli világa sok szempontból jól illeszkedik a mai, rengeteg politikai problémával terhelt világhoz, a mű szatirikus hangja pedig nagyon illik Turai és Kreif humorához is, aminek néha szintén erős szatirikus éle van.

A szatirikus tónus a sorozat zenei világában is megjelenik, amikor Efrati a klasszikus hangzást a videojátékok digitális hangzásává változtatja. A közös munka során az alkotóktól megkapta az egyes epizódok vázlatát, ez alapján komponálta a számítógéppel létrehozott elektronikus zenét. Mint mondta, az analóg és digitális szintetizátor segítségével minden hang
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 15:31
ITM: az idén már 40 ezren mentek át a közfoglalkoztatásból a versenyszférába
amelyekben vállalati szakértők is dolgoznak, illetve ágazati képzőközpontokat hoztak létre a kkv-k képzési részvételének növelésére. Az oktatás hatékonyságának növelése szerinte még a módszertan módosításával is lehetséges. Közölte, a digitális technológiák felé kell elmozdulni.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a statisztikák szerint a munkaerőpiac jelentősen javult a bevezetett intézkedések hatására, már a munkaerőhiánnyal kell szembenézni. Az uniós pályázatoknál is ezzel a problémával találkoznak, a munkaerő kiáramlása komoly nehézség - mondta.

Szorgalmazta egyúttal a felnőttképzés egyszerűsítését, ezért többek között az OKJ-képzések számának csökkentését 760-ról a Németország által is tervezett 150-re.

Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár elsődleges feladatnak nevezte a köznevelési rendszer, a felsőoktatás szabályozásának rugalmasabbá tételét. Hozzátette, hogy Magyarország a világpiacon a mennyiségi versenyben nem nyerhet, ezért minőségre és
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 13:42
Az orvoselit mindent megtesz, hogy megmaradjon a hálapénz
kórházakon most túl nagy a teher. Itt vissza is kanyarodtunk a MOK-hoz, ugyanis nekik kellene megszervezniük a háziorvosok naprakész, magasszintű továbbképzéseit. Mostanság csak fizetős pofavizitek vannak a továbbképzési pontokért. Itt el is bukott a nagy átalakítás.

A kórházi orvosok szerint a háziorvosok kényelmesek.

Sokan nem szeretik a felelősséget, de sokan a kényszer miatt ügyeskednek. Hátfájás? Menjen a sürgősségire! Magas vérnyomás? Irány a sürgősségi! A valóban akut problémával küzdők pedig azt érzékelik ebből, hogy a sürgősségi osztályon 3-5 vagy akár 10 órát is várni kell. Na igen, a hátfájás és a magas vérnyomás leköti a kapacitásokat. A háziorvos így kerüli meg a szakorvosi ellátást, ott ugyanis azt mondanák a hátfájós páciensnek, hogy a rheumatológiára csak 3 hónap múlva van időpont. A hátfájós beteg viszont egy hét múlva visszamenne a háziorvoshoz, hogy még mindig nem javult az állapota. Két, három hét múlva újra és újra a nyakára járna, ezt pedig a háziorvos nem
tinka1951, 2018. július 18. szerda, 17:22
Az egyik szemünk sír, a másik nevet
káosz alakul ki.

Fokozatosan odáig jutott a Báger környéke, hogy a zajterhelés, a kipufogó gázok, az óriási forgalom (útmentén parkoló kamionok) miatt sokan úgy döntöttek, elköltöznek és eladják ingatlanjukat, hiszen a napi munka után mindenki csendre, nyugalomra vágyik az otthonában!

Na ez az, amit elveszítettünk, a csend, a nyugalom, a kikapcsolódás esélye, a kertben pihenés, a finom levegő helyett csak a kipufogó gázokat tudja beszívni, aki kiül a teraszára!
De ezzel a problémával szembesül az is, aki ingatlant vásárolna, így nem, vagy csak értékvesztéssel tudjuk ingatlanjainkat tovább adni.

Tökéletes megoldásnak láttuk a tehermentesítő utat, amely az autópályáról csatlakozási lehetőséget ad a teherforgalomnak az ipari park felé. Később felröppentek a hírek, hogy nem vagy nem ebben a formában valósul meg a fejlesztés.

A jelenlegi helyzetben, ha megépül a szabadidő komplexum, nem gondoljuk, hogy ideális a benzingőz a sportoláshoz.
De az is lehetséges,
zoldkaszino, 2018. május 26. szombat, 05:30
Rrecept makacs köhögés, asztma és tüdőbetegségek ellen
Nagyanyáink receptje makacs köhögés, asztma és tüdőbetegségek ellen

A különböző betegségek, mint például asztma, allergia, tüdőproblémák, bronchitis, hörghurut, erős köhögés, egy közös dolgot rejtenek magukban: mindeniknél legtöbb esetben a tüdővel is probléma van.
Az alábbi recept azért fantasztikus, mert bármilyen légúti problémával is küzdjünk, megoldást jelent, hiszen a fő kiindulópontot a tüdőt gyógyítja és regenerálja. A régi öregek rendszeresen alkalmazták ezt a keveréket, főleg a téli időszakokban, hiszen erősítette a tüdőt, és sok betegségtől megóvta őket a megfázásokkal, vírusokkal teli szezonban.
Hirdetés

Hozzávalók:

1/2 kg hagyma, 2 csésze juharszirup vagy 1/2 kg barna cukor, 2 közepes méretű citrom, 1, 5 l víz, 7 evőkanál méz.

Elkészítés:

A juharszirupot helyezzük egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon hevítsük fel. Ha helyette barna cukrot használunk, akkor azt tegyük a serpenyőbe, és folytonos kavargatás
nanoka72, 2018. január 10. szerda, 08:44
Szép gondolatok...
"Az élet folyamatos tanulás, és az egyik tantárgy, amit meg kell tanulnunk: az emberi kapcsolatok. A világegyetem adja fel a leckéket. Ha nem tanulunk meg egy leckét, akkor azt újra feladja nekünk. Néha osztályt ismétlünk ugyanazzal a személlyel, néha pedig egy új emberrel, de a régi problémával."


Andrew Matthews
aranyoslila, 2017. december 08. péntek, 19:42
Hogy túljuss a pillanatnyi problémákon, tekints a jövőre!
,,Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek." (Mt 5:11-12)

Amikor Jézus útján járunk, nehéz, problémás helyzetekkel fogunk találkozni. A Biblia szerint ez egészen biztos így lesz. Zaklatnak, gyötörnek, üldöznek, elutasítanak, kinevetnek a hited miatt.

De ezzel még nincs vége. A Biblia azt is mondja, hogy Jézus kereszthalált szenvedett, látva az előtte levő örömöt, hogy neked új életed legyen.

Ezért neked szintén a jövőbeni jutalomra kell összpontosítanod, hogy az átmeneti gondokon túl tudj lépni.

Képzeld el az idők végezetének jelenetét. Mindenki, aki valaha élt, egyszer leborul Jézus Krisztus előtt. Mindenki azt fogja mondani, Jézus az Úr. Lesznek, akik dicsőítik, mivel egész életükben ezt tették. Mások meg önmaguk ítéletére fogják dicsőíteni, mert egész életükben tagadták
dandej, 2017. október 16. hétfő, 08:19
Vesd bele magad az igazságba
De mikor eljön Ő, az igazság Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem magától szól, hanem azokat szólja, miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.- János 16:13

Jézus azt mondta, hogy a Szent Szellem elvezet bennünket minden igazságra. Nem csak annyi igazságra, ami éppen elég a túléléshez. Nem is csak alkalomadtán, hogy segítsen, mit tanítsunk a vasárnapi iskolában. Ő azt mondta, hogy minden igazságra!

Ha üzletember vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan növeld a nyereségedet, és hogyan csökkentsd a kiadásaidat. Ha édesanya vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan csendesítsd le a veszekedést a gyermekeid között. Ha diák vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan jeleskedjél a tanórákon.

Valójában, ha ismered Jézus Krisztust, és meg vagy keresztelkedve a Szent Szellemben, akkor benned van a válasz minden létező pénzügyi nehézségre, minden létező szellemi és fizikai
dandej, 2017. július 16. vasárnap, 10:25
1/25
Képek, videók
Andrew Matthews - Az erőf
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:26
andrew Matthews.jpg
sarkadykati
2014. január 24. péntek, 05:54
Andrew Matthews.png
sarkadykati
2013. szeptember 15. vasárnap, 01:14
Andrew Matthews idézet.gi
szalai0913
2010. augusztus 30. hétfő, 20:58
Andrew Matthews idézet.jp
szalai0913
2010. április 18. vasárnap, 18:58
Andrew Matthews idézet6.j
szalai0913
2010. január 21. csütörtök, 11:20
Andrew Matthews idézet5.j
szalai0913
2010. január 21. csütörtök, 11:19
Az élet folyamatos tanulá
charlotteani
2007. december 22. szombat, 18:39
tantárgy-.png
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:43
tantárgyam.png
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:43
emberi kapcsolatok.png
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:28
Az emberi kapcsolatokban.
pacsakute
2014. július 02. szerda, 20:33
Emberi kapcsolatok.png
mailona
2012. június 15. péntek, 22:52
Emberi kapcsolatok
sarkadykati
2009. november 06. péntek, 06:18
emberi%2520kapcsolatok .jp
frega
2009. március 07. szombat, 21:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.