Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 23:52 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A régi Cincinnati Könyvtár, mielőtt lebontották, 1874-1955
Hatalmas belmagasság, monumentális oszlopok, csigalépcsők a polcfellegekbe. A szóban forgó épület az 1955-ben lebontott, ámde azóta is párját ritkítóan gyönyörű Cincinnati városi könyvtár, amit eredetileg egyébként operaháznak szántak. Kezdetben nem tűnt úgy, hogy kevés lesz a hely a könyveknek, aztán persze mégis szűkössé vált, és az évek múlása is igencsak kikezdte, így le kellett dózerolni. Milyen kár egy ilyen szemet gyönyörködtető építményért. A könyvtár 1874-ben nyitotta meg a kapuit a nagyérdemű előtt, bár ez a nagyérdemű eredetileg operákat tekinthetett volna meg ebben a lenyűgöző teremben, azonban a munkáltató időközben csőbe ment. Így Cincinnati nyakán maradt egy üresen kongó, hangárnyi épület, amivel mégiscsak kezdeni kellett valamit. Ekkor jött az ötlet, hogy jó lesz könyvtárnak, hiszen az előzetes számítások alapján körülbelül háromszázezer könyv férhetett volna el benne. Nagy buzgalommal léptek tehát a tettek mezejére, és alakították át könyvtárrá. Az eredmény lenyűgöző, a képek magukért
schuro, 2018. április 15. vasárnap, 22:03
A boszorkányok gonoszak
Nemcsak a mesékben, de a néhányszáz évvel ezelőtti történelemben is a boszorkányokat gonosznak, az ,,ördöggel cimboráló" személynek tüntették fel. Ők voltak minden rossz okozói és az emberek féltek tőlük. Ez volt az oka üldöztetésüknek, és innen ered a Luca-széke hagyomány is, amikor a december tizenharmadikától készülő ,,Luca-széket" karácsonykor elvitték a templomba, hogy arra felállva meglássák a boszorkányokat. Bízom benne, hogy ma már senki sem hiszi el ezeket a régi butaságokat, hogy a boszorkányok az ördög szeretői, vagy gondolja úgy, hogy a boszorkányok familiárisaikkal (állat segítőjükkel) más emberek kárára cselekszenek.

Hiszem, hogy a könyveknek, a filmeknek és persze a Wicca vallás népszerűsödésének köszönhetően már eléggé köztudatba került, hogy a boszorkányok nem gonoszak, csak varázstudó, mágiával foglalkozó emberek. Igaz, talán még így is akad, aki fél tőlük...
bordat, 2018. március 22. csütörtök, 16:52
Sólyom László Ombudsman Vénusz áldozása
állapotomat, valamint itt voltak a tatárdombi ikerház trianoni biblia végrehajtáskor nemesítésével a romániai elmeosztálynak, cigányságnak turulmadár, mint békesség madaras áldozásommak, békesség-virágként, melynek ruháiba a felvett nevű magyarok öltöztek be lovagjaival a Hunnia elmének - a bibliák aláhúzva vörös-kék földönkívüliek színével szerepük és idejük szerint, valamint minden főszereplő mondata, melyet rajtam ismételtek folyamatosan. Képes történelmeit is végrehajtották a világ-apokaliptikus könyveknek, mindent együtt lefénymásoltattam rengeteg pénzből és elküldtem az Ombuscmannak, azzal, hogy ezek összefüggnek a sorsommal, de nem tudok még szinte semmit. Lefénymásoltam az összes orvosi papíromat, melyek azóta a lakásból eltűntek, volt olyan köztük, hogy megkérdőjelezte az újhelyi körzeti orvos magának írva a betegség diagnózist, hogy ő beteg-e, amit nem értettem. Volt olyan, hogy más aláírás szerepelt ugyanannál az orvosnál, meg a kommunikációs bénításaim, agyi támadásaim is meg voltak fogalmazva.
kohlinka, 2018. március 21. szerda, 15:53
Szabó Magda élete utolsó pillanatáig olvasott
hogy időnként az apróhirdetéseket böngészve figyelt fel a gazda nélkül maradt állatokra, egyszer pedig a Kongresszusi Központból hazafelé tartva, egy esőben ázó árva huskyn akadt meg a tekintete: ,,Az ételét is megosztotta az állatokkal. A reggelihez például mindig bőven kért felvágottat, de mind a macskák ették meg. Ő ilyen volt" - idézi fel keresztfia nevetve.

A nappali egyik falát a padlótól a mennyezetig könyvespolc fedi. Ez azonban csak egy töredéke azoknak a könyveknek, melyeket Szabó Magda hosszú élete során összegyűjtött. A kötetek nagy része a készülő debreceni múzeumba kerül, a kerepesi házban jobbára az írókollégák dedikált példányai maradtak, emellett néhány régi könyv, és persze Szabó Magda könyveinek külföldi kiadásai, melyek több hosszú polcot megtöltenek. A mai napig ő az egyik legtöbbet fordított magyar író, csak Az ajtót több mint negyven nyelvre fordították le.

Tasi Géza szerint Szabó Magdát kétszer fedezték fel: annak idején Hermann Hesse a
tinka1951, 2018. március 14. szerda, 17:43
Őszi séta
Madách Imre

Őszi séta

Ősz volt és effelett
Vasárnap délután.
Ki a szabadba vont
Kettős sejtés talán,
A nyugvás ünnepét
Méltón hogy ott ülöm,
Hol Isten ünnepel
A hangzatos mezőn
S hogy lelkemet a csók
Varázsa tölti meg,
Mellyel minden mi élt,
Mosolygva halni megy,
Mint hogyha mondaná :
Élvezni most siess,
E fényes pillanat
Után fed síri mez.
De ah, mért is teszek
Az őszhöz sírt, halált,
Hervadt virága bár,
S zengő dala elállt !
Szerény lány a tavasz,
Kit lángszivünk ölelt,
Ébredt, s ím oldalán
Telt bájú nőre lelt
Az őszben, és ölén
Felejti szívesen
Költői álmait,
Oly édes a jelen,
Mert hol csak vágy epedt,
Hol csak virág nyilott,
Mint játszi gyermekek,
Gyümölcsök függnek ott.
Az őszi alkonyat
Arany sugáriban
Tündöklött a liget
Sárgán és pirosan.
A szőlős hegytetőn
Pajkos
evavicus, 2017. október 22. vasárnap, 14:27
Loyolai Szent Ignác áldozópap élete
meg a szellemeket, vajon Istentől származnak-e?
Ignác abban az időszakban, amikor lelkét még egészen betöltötték az üres és haszontalan lovagregények, amelyeket a régi idők híres lovagjainak kalandos történeteiről írtak, mihelyt gyógyulófélben volt, az idő eltöltésére szintén ilyen olvasmányt kért. De abban a házban egyetlen lovagregény sem volt, ezért odaadták neki a ,,Krisztus élete" és a ,,Szentek virágoskertje" című könyvet; mindkettőt hazai nyelven.
Ezeknek a könyveknek ismételt olvasása révén egy bizonyos fogékonyságot nyert a bennük megírt gondolatok iránt. Ezek az utóbbi időben kézhez vett olvasmányai néha egészen elterelték a gondolatait a régi érzésvilágától; máskor viszont nem ritkán a régebben szokásos képzelődései martaléka lett, amint épp eszébe jutottak ilyenfajta olvasmányai.
Közben Isten irgalmassága is segítette, és az új olvasmányokból merített gondolatait tovább vezette. Amikor ugyanis Krisztus Urunknak és a szenteknek életét olvasta, elgondolkodott
maroka, 2017. július 30. vasárnap, 10:02
Mindig legyen otthon
éjjelente megizzadsz, ezzel sokkal frissebbé teheted az ágyneműt.

2. Száraz sampon kutyáknak

A kedvenc háziállatunk szőrét könnyedén kitisztíthatjuk, ha a púdert száraz samponként használjuk, ezután már csak át kell fésülnünk a szőrét.

3. Megmentjük a foltos ruhákat

A púder jól alkalmazható zsíros foltokon, ha valamilyen zsiradék csöppent a ruhádra, szórj rá egy kis púdert, majd mosd ki. A folt eltűnik.

4. Felfrissítjük a könyveket

A régi könyveknek nem tesz jót a nedvesség, ha beszórjuk kevés púderrel, az felszívja a nedvességet.

5. Dús és hosszú szempillák

A szempilláidat kend be kevés púderrel, ezután kend csak fel a szempillafestéket. Így sokkal dúsabbak és hosszabbak lesznek a szempilláid.

6. A cipő kellemetlen szagát is eltünteti

A cipődbe szórj púdert és hagyd állni egy éjszakát, reggelre eltűnik a kellemetlen szag.

7. A recsegő padló ellen

Ha recseg a fapadló, vagy a
horvathnemagdi, 2017. június 13. kedd, 16:22
Aranyháló, Szemetekbe bújok, Időjelek hosszabbítás apokalips
semmi sem lehetek, mindig sziszifuszi munkát végzek helyettük, mert mindent bezúznak és elölről kezdek mindent. Az Időjelekben nemcsak a Fekete sárkány van a bermudásokkal, hanem a görögök, törökök, Székhelyi székfoglalóival a kilenc lyukú hídnak, meg sárga halállal egész átcserélt Spanyolország, bika viadalával a Babilonnak.

Valamennyien jeruzsálemi csapások, rima Jeruzsálem, aki ellen az egész világ egyszerre támad, itt került berendezésre most a debreceni Biblia alapján, ismétlésében a könyveknek Nagy Annával elméletben, gyakorlatban színésznővé tették.

Szerepeltem még egy Időjelek füzetben, egy fordítással, melyet Cseh hozott, de nem az én nevemet írták ki a tartalomjegyzékbe, hanem a költő külföldi nevét, mert ő tartozott a Kelethez. Minden könyvben szerepelt szinte egy-egy külföldön élő borsodi képviselet.

Megkaptam 1992-ben, már teljesen összezúzott állapotban az Idegenhangú Évát, ez a Heti hetes forgószélként, szélforgóként, esernyővel védve magát, húsz éve
kohlinka, 2016. november 16. szerda, 21:58
Kohut Katalin: Már nincs otthonom
Régi csöves udvarlóm meghívott két napos ausztriai-német kirándulásra. Éppen kórházból jöttem ki nagyon elesett állapotban, de gondoltam, hogy ezt nem hagyhatom ki, s kipróbálhatom alapfokú német nyelvtudásomat is.
Arra nem gondoltam, hogy az országutakból többet látok majd, mint a két országból, ezért fárasztónak és értéktelennek tűnt az utazás.

Balatont elhagyva megcsodáltam a tiszta uzsonnázó helyeket, csárdákat. Olyannak tűnt, mintha egészen más országban járnék, úgy éreztem magam, mintha mesébe csöppentem volna, ahol minden jó és szép. A határnál a színesség vonzott, a mindenhová tartozó tömeg. Jól megnéztem egy török férfit furgonjával,több lefátyolozott feleségével. Ez kölcsönös volt, kísérőm meg is jegyezte éllel, hogy szemeztem a törökkel.
Első állomás Bécsújhely volt. Egy kávézóba mentünk, ahol magam kértem ki németül a kávékat. Aztán egy magyaroknak fenn tartott áruházba vezetett utunk, szép fehérneműket és egy fekete szoknyát vásároltam.

Hosszú
kohlinka, 2016. június 03. péntek, 19:40
Csodálatos könyvszobrok.
A könyvszobrászat néven elterjedő új művészet alkotói régi, már nem használt, vagy épp sosem olvasott könyveknek ad egy második életet azzal, hogy szobrokat készített belőlük.
Ez nem csak egyszerű hajtogatás, hanem valódi szobrászként faragnak új külsőt a
schuro, 2016. május 22. vasárnap, 20:39
Könyvfesztivál - Megnyílt a 23. rendezvény
a világban tapasztalható veszélyek idején a szokásosnál is nagyobb a tétje annak, hogy jól értsük egymást, erősítsük, ami összeköt és oldjuk mindazt, ami elválaszt.

"Közép-Európa összetartozás" - fogalmazott a miniszter. "Összeköt minket Márai, Hudec, Kafka, Krleza, Musil, Freud, Koestler vagy Bartók, akárcsak a helyek, a folyók, a hegyek, a városok, a családi emlékek, a történelmi események" - hangsúlyozta az Emmi vezetője.

A miniszter reményét fejezte ki, hogy egyre több lesz azoknak a könyveknek a száma, amelyeket egymásnak írunk, és talán eljutunk oda is, hogy közösen írunk könyveket múltról, jelenről és jövőről. Megemlítette, hogy 2010 óta több mint duplájára nőtt a magyarországi szlovák tannyelvű köznevelési intézményben tanuló fiatalok száma, ez "egyfajta nemzetiségi reneszánsz első lépéseit" jelenti.

Balog Zoltán azt mondta, a hazai könyves szakma megállta a helyét a fesztivál eddigi csaknem negyedszázada alatt, újra és újra megszületnek a válaszok az egyre gyorsabban változó világ
velemenyezd, 2016. április 21. csütörtök, 17:03
Visszatért Hongkongba az eltűnt könyvértékesítők egyik legismertebbike
hatóságokat, hogy vegyék le a keresett (eltűnt) személyek listájáról. Azt is kijelentette, hogy nincs szüksége a rendőrség segítségére. A férfi kiutazásának - vagyis, hogy elhagyta Hongkongot - nem volt hivatalos nyoma.

Li előtt nem sokkal már egy könyvárus, illetve egy kiadói tisztségviselő szintén visszatért Kína szárazföldi részéről, s ők is hasonlóan cselekedtek. Valamennyien azt állították, hogy saját akaratukból hagyták el Hongkongot azért, hogy közreműködjenek egy nyomozásban, amely tiltott könyveknek Kína más részeire történő csempészésével és ottani terjesztésével kapcsolatos.

Még tavaly októberben a thaiföldi Pattaján elsőként a Mighty Current kiadó társtulajdonosának Kuj Min-hajnak veszett nyoma. Őt követően a könyvesek közül négyen tűntek el. Kuj később feltűnt a kínai televízióban és azt állította, egy régi cserbenhagyásos gázolásos ügyben rá rótt büntetés végrehajtása elől szökött még az 1990-es években Hongkongba és úgy döntött: feladja magát. A CCTV ugyanakkor azt is közölte, hogy
velemenyezd, 2016. március 24. csütörtök, 14:41
1/5
Képek, videók
Cincinnati.jpg
gigabusz
2008. augusztus 12. kedd, 15:33
ezt is lebontották...
sting77
2010. november 15. hétfő, 13:12
Ilyenkor a szobánk, mint
chillik
2018. május 04. péntek, 02:22
Mondjam el szóban.jpg
chillik
2016. szeptember 01. csütörtök, 05:46
szobánk sarka
orban47
2015. november 12. csütörtök, 20:49
3 szóban....jpg
pacsakute
2014. július 22. kedd, 10:37
szóban teljesítenek.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:43
a mi szobánk.jpg
tikopapa100
2012. szeptember 09. vasárnap, 15:54
Kép 099 szobánk ablaka.jp
illatos
2012. augusztus 13. hétfő, 20:12
szobánk
vica13
2012. július 11. szerda, 17:44
a szobánk 3..jpg
ibolya58
2012. május 21. hétfő, 20:00
szobánk 152
dnemethk
2012. január 08. vasárnap, 18:51
1955-ben lebontott Fáklya
agica2004
2006. december 11. hétfő, 16:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.