Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 23:46 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rudolf Steiner: Szellemi hierarchiák
át elemi lények áradnak bele. Amilyen mértékben megelégszik azzal, hogy pusztán csak bámulja a dolgokat, olyan mértékben hagyja, hogy ezek a szellemi lények egyszerűen csak beleköltözzenek, és nem változtatja meg őket; amilyen mértékben viszont arra törekszik, hogy eszmékkel, fogalmakkal, a szépség megérzésével a külvilág dolgait szellemileg feldolgozza, olyan mértékben váltja meg és szabadítja ki ezeket a szellemi elemi lényeket.

Mi történik ezekkel az elemi lényekkel, akik úgyszólván a dolgokból költöznek át az emberbe? Eleinte benne élnek az emberben. A felszabadított lények is az emberben laknak, de csak az ember fizikai haláláig. Amikor az ember átmegy a halál kapuján, akkor mutatkozik meg a különbség azok között az elemi lények között, akik csupán beleköltöztek, de az ember nem vezette őket vissza a magasabb elembe, és azok között, akiket az ember saját szellemivé válásával visszavezetett korábbi elemükbe. Azok, akiket nem alakított át, semmit sem nyertek azáltal, hogy a dolgokból
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:32
Új gasztronómiai sorozat indult a Duna Televízióban
Borbás Marcsi műsorvezető elmondta: sok visszajelzés érkezett a nézőktől korábbi sorozata, a Gasztroangyal kapcsán, hogy szeretnének főzni tanulni, új recepteket megismerni. Ez hívta életre a főzőműsort, amelyet úgy állítottak össze, hogy a kezdő szakácsok is elsajátíthatják belőle a főzés tudományát. Azt szerették volna, hogy azok is, akik nem rutinos főzők, kapjanak olyan plusz információt, amely alapján neki mernek látni a főzésnek - mondta.

A műsorvezető aktuális vendégével receptekkel, konyhai praktikákkal, eszközök bemutatásával és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket. A vendégek között séfek, cukrászok, pékek adják át a szakmai ismereteket hétről hétre a nézőknek. Borbás Marcsi elmondta: igyekeztek megőrizni a régi dolgokból mindazt, ami még használható, emellett a receptekhez hozzáraktak minden korszerű technikát.

A főzőműsor január 6-án indult és minden vasárnap 17.25-től látható a Duna Televízió képernyőjén.
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 11:32
Régi dolgokból műalkotások
Alexandra Dillon Los Angeles-i művész bájos módon kelti életre azokat a dolgokat, amelyeket az emberek már nemhasználnak eldobnak A művész közönséges tárgyakat használ vászonként a képzeletbeli emberek portréi
schuro, 2018. január 31. szerda, 21:24
8 dolog, amit a boldogtalan emberek nem ismernek be!
a folyamatos múlt elleni harccal.

4. A rutin láncba ver
Ne feledd, hogy az, ahogyan te végzed a dolgaid nem az egyetlen út. Nem azon kell agyalni, hogy miket bántál meg, mit nem tettél meg, amit szerettél volna, hanem azon, hogy miképp teheted úgy a dolgot, hogy ne legyen benne semmi megbánás.

5. Sok mindent nem tudnak kontroll alatt tartani (holott azt hiszik, hogy igen)
Az élet legtöbbször megjósolhatatlan. Nem biztos, hogy életed nagy eseményei az általad végzett dolgokból adódnak majd. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell tenni azért, ha valamit el szeretnénk érni. Inkább azt jelenti, hogy ne várjuk a sült galambot, mert nem fog soha berepülni az ablakon, a szádba pedig végképp nem fog beköltözni.

6. Félelmeik irányítják őket
A félelem az egyik legerősebb mozgatórugó az emberek életében. Ha a félelmed áldozatává válsz, csak megakadályozol vele minden történést, ami téged érintene, ha a félelmeid nem kötnének béklyóba.

7. A jelent folyamatosan
lenke1964, 2017. április 26. szerda, 08:57
Egészségesebb étkezés
amit eszel'', ''egyél jobban, érezd magad jobban'', és hasonló klisék épültek bele a szókincsünkbe. Na te csak mondjuk, vagy tesszük is? Az utóbbi csapatba kevesebben tartoznak.

Amit eszünk tényleg hatással van az egészségünkre, és befolyásolja az életünket is, egészen a fizikai erőnktől kezdve az állóképességünkig, sőt, arra is kihat, hogy szakítás után mennyit alszunk, és hány pattanás van az arcunkon. A szívfájdalom okozta nassolás ártalmasabb, mint gondolnánk - a magas cukortartalmú dolgokból minél többet eszünk, annál jobban kívánjuk.

Ha már feltétlenül cukor, akkor legyen barna

A cukortartalmú ételek cukorbetegséghez vezethetnek, és számos gyulladás is megtámadhatja szervezetünket. A finomított szén-hidrátok, mint például a fehér rizs, a fehér liszt is negatív hatással van egészségünkre. Finomított szén-hidrátot tartalmaz minden sós nasi, a chips, a
nanoka72, 2017. március 16. csütörtök, 08:14
Házilag készített kerti kiegészítők
Minden ház körül akadnak felesleges, régi, rossz tárgyak, amik első ránézésre már semmire sem jók, és csak a helyet foglalják. De ha eléggé kreatívak vagyunk még a leghaszontalanabb dolgokból is nagyszerű dekorációt vagy praktikus használati tárgyat készíthetünk, ami aztán nem elcsúfítja, hanem ékesti a
schuro, 2016. szeptember 20. kedd, 22:55
Öt győztes döntés
szert tenni.
Ez a bizalom ugyanis az Istennel való kapcsolaton alapszik.

Dönthetsz a gondolataidról. A XX. század tudósai úgy vélték, hogy a felnőtt agy nem képes a változásra. Amikor 2002-ben a Nobel-békedíjat elnyerő személy bebizonyította, hogy agyunk mégis képes erre, a tudomány végre beérte a Bibliát: "Hagyjátok, hogy az Úr új emberré alakíthasson benneteket azáltal, hogy megváltoztatjátok a gondolataitokat." (Róma12:2, NLT ford.)
A személyiséged az elmédben tárolt dolgokból épül fel, az elmédben tárolt dolog pedig az, amiről gondolkodsz. Tápláld az elméd és a gondolataid igazsággal: Isten Igéjével.

Dönthetsz úgy, hogy Jézus lesz a megváltód. Ezen most nem csak azt értem, hogy Jézus megváltott a bűneidből, hanem azt is, hogy hagynod kell, hogy ő legyen a Megváltód minden nap.
Ha ezt hagyod, abból erőt meríthetsz, hogy kitarts a döntéseid mellett, amiket hozol.
A Biblia ezt mondja: " Ezért ha valaki Krisztushoz csatlakozott, új teremtés az: a régi
radvanszki_jozsef, 2016. április 26. kedd, 09:00
Márciusi energiák - a megtisztulás lehetősége
életemet, akkor alázattal kérem a Mindenséget, Istent, hogy mindenkinek adjon egyetlen olyan pillanatot, amikor megélheti ezt az érzést, a Szeretetet, a csodát amiért tulajdonképpen leszületett, amiért éppen embernek született.


Most, ezekben a napokban lehetőséged van arra, hogy te is hozz egy döntést és felforgass magadban végre mindent! Mi arra biztatunk téged, cseréld le a az életedben a szeretetből megtett dolgokat, a szeretettel megtett dolgokra. Ha eleged a van már a felszínes dolgokból, a locsogásból, értelmetlen és fakó dolgokból, akkor bizonyítsd be! Éld szeretettel az életedet, mutasd meg magadnak, hogy te is képes vagy erre! Hidd el, másnak úgysincs értelme...


Vegyél egy mély levegőt, és ereszkedj mélyebbre! Itt vagyunk, és megtartunk téged merülés közben.


Csodákkal és sok-sok szeretettel telített mélységes felismeréseket kívánunk nektek:

Andi& Aletta - talentumok.com

Forrás:
taltos1, 2016. március 09. szerda, 22:56
10 ajtós személyiségteszt!
ember vagy. Jellemző rád a szerénység, az őszinteség, de nem vagy túl igényes, számodra a luxus nem jelent különösebb vonzalmat. Jót tenne, ha belevágnál egy kis kalandba, kipróbálnál új dolgokat, hiszen az élet számos szépséget tartogat még a számodra.

3-as ajtó

Ez egy egyedi tervezésű ajtó. Aki ezt választotta, egy komplex személyiséggel rendelkező ember, és rendszerint szeret hódítani, és meg is van ehhez a vonzereje. Művészi hajlammal is rendelkezik, még a legegyszerűbb dolgokból is képes kihozni a maximumot.

4-es ajtó

Egy ilyen gyönyörű zöldszínű ajtót egy művészember választ, aki rajong a zenéért, az irodalomért, a festészetért, a szobrászatért. Kettős személyiség jellemző rád, van amikor nyitott és barátságos vagy, máskor meg befeleforduló, és magányra vágyó hangulatra vágysz. Hajlamos vagy a problémáidat magadban tartani, és jól palástolod, ha valami nyomaszt.

5-ös ajtó

Egy világos lila, kis félkörű ablakkal ellátott
lenke1964, 2016. március 09. szerda, 21:12
Senkiföldje címmel megjelent Marton László Távolodó új novelláskötete
"A címadó novellát eredetileg megrendelésre, egy antológia számára írtam, amely Charles Bukowski amerikai író művei előtti tisztelgett volna, de ez a kötet végül nem készült el. A Senkiföldje szövege egy korábbi novellámra, a nyolcvanas években született Lenin körútra reflektál. Arról szól, hogy évtizedekkel később, vidékről visszaérkezve újra végigmegyek a ma már Teréz körúton, és a régi, számomra fontos dolgokból semmi nincs" - mondta Marton László Távolodó az MTI-nek.

Kitért arra, hogy a Senkiföldje című novellában egyszerre akarta megjeleníteni a keserűséget, az iróniát, illetve az idő múlásával való játékot. Hozzátette: nem sokkal a befejezése után késztetést érzett a folytatásra, és akkor találta ki, hogy a már kész novella formájával, ízével, szerkezetével fog újabb szövegeket írni.

"Ez két évvel ezelőtt volt, és bevillant, milyen jó lenne, ha ezekből a 60. születésnapomra csinálnék valamit. A szövegek sokat foglalkoznak az elmúlással, az öregedéssel. A sorsommal, az életemmel való
velemenyezd, 2016. február 18. csütörtök, 08:31
2016 a lezárás éve, amikor magunk mögött kell hagyni a múlta
elteltével újra és újra elkezdődik életünkben egy szabályos ciklus, mely egy jól lekövethetően ismétlődést rejt magában. Lehet-e jól elkezdeni, fejlődni benne, majd hatásosan és tudatosan lezárni a 9 éves ciklusokat?

Akkor jelenthetjük ki, hogy sikeresen zártunk egy kilencéves időintervallumot, ha a következőben már az érzéseinket, lépteinket, céljainkat egyre tudatosabban vagyunk képesek irányítani, mindezt úgy, hogy közben magasabb szinten éljük mindennapjainkat, és tanulunk a megtapasztalt dolgokból. Csak így válhatunk bölcsebbé, és az előttünk álló élethelyzetek során sokkal okosabban, tervezettebben tudunk cselekedni.

2016 - A lezárás éve, amikor magunk mögött kell hagyni a múltat
A lezárás nem lehetőség, sokkal inkább kötelesség. Így tudunk az új élet küszöbén átlépve egy csodás 2017-es esztendőt kezdeni, ami az új dolgok megalapozását fogja megteremteni. Aki szánt, az vethet. Aki vet, az arathat. Aki arat, annak megadatik a bőség.

1-es év: a tervezés ideje,
lenke1964, 2015. december 30. szerda, 14:19
1/7
Képek, videók
Rudolf Steiner
ludysi
2007. október 07. vasárnap, 04:49
hierarchia.jpg
fasd
2012. március 25. vasárnap, 23:14
hierarchia.jpg
csd
2008. május 26. hétfő, 18:42
hierarchia
botanika
2008. március 11. kedd, 21:53
hierarchia
orsi1
2007. május 09. szerda, 15:27
Hierarchia.jpg
ibolya1964
2007. május 03. csütörtök, 21:26
hierarchia.jpg
moldi
2006. december 11. hétfő, 19:30
Szellemi törvények.jpg
pacsakute
2018. december 29. szombat, 19:58
fohász a szellemi.jpg
sz719eszter
2018. június 12. kedd, 13:14
dalai-lama---a-szellem i-f
borigit
2016. június 21. kedd, 10:50
Szellemi síkon....jpg
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:08
A legnagyobb szellemi sza
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 16:49
A szellemi törvények
sanci81
2015. május 16. szombat, 11:45
A szellemi szeretet
borigit
2014. október 23. csütörtök, 15:35
Szellemiség-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2014. július 09. szerda, 09:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.