Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 08:54 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A mai nap fénypontja !!!!!
citromos pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor

A tetejére:

10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

Elkészítés:

A porcukrot a tojással habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint és tovább habosítjuk. (a margarin ne legyen forró!)
Hozzáadjuk a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.

A bekevert tésztát háromfelé osztjuk, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverünk.

Két őzgerinc formát kikenünk olajjal, és meghintünk morzsával.(használhatunk helyette sütőpapírt is)

Alulra a sárga massza felét a tetejére majd a másik felét, közé pedig a csokis és a puncsos masszát rétegezzük.
Mind a két formába így tesszük a masszát.

A formákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, kifordítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.

A csokoládét a margarinnal
suzymama, 2019. augusztus 03. szombat, 18:06
Gesztenyés-puncsos szelet
Gesztenyés-puncsos
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 14:48
Sütemény receptek
sütőben 150175 fok közt kisültjük, majd melegen vaníliás cukorba forgatjuk.



Sajtos perec

50 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 10 dkg sajtot, 1 db tojássárgáját, és egy pici sót jól összedolgozzuk. Majd tejföllel összegyúrjuk, de annyira, hogy ne legyen nagyon lágy a tészta, és teszünk még bele 1 szalagárét, vagy 3 kávéskanál szódabikarbónát.

Sajtformával kiszúrjuk, és sütés előtt megszórjuk reszelt sajttal (kb. 10 dkg sajt elég lesz).



Puncsos szelet

6 tojás fehérjét kemény habbá verünk 21 dkg cukorral. Hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, 2 cs puncspudingot, és összekeverjük. Úgy sütjük ki, mint a piskótát. 2 adagot sütünk belőle.

Krém:
25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, és 3 tojássárgájával habosra kavarunk. Adunk hozzá még ½ dl rumot.

Ezt a krémet rákenjük az egyik lapra, a másikkal pedig betakarjuk.

3 tojás fehérjét 15 dkg cukorral habosra keverünk gőz fölött. Rákenjük a lap tetejére, és
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Karácsonyi receptek
eláll.)

Karácsonyi felköszöntő puncs
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.

Mikulástorta
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Méteres kalács receptek
tésztaszeleteket, amíg el nem fogynak. A megmaradt krémmel kívülről bevonjuk a rudakat és néhány órára hűtőbe tesszük. Ha már jól behűlt, a csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk a süteményt. Amint megdermedt rajta a csokoládé, máris fogyasztható.
Ferdén szeleteljük, mint a rétest, úgy adja ki a csíkos mintát.

Megjegyzés: ebből a mennyiségből általában 2 rudat szoktak készíteni, abszolút praktikus okokból, mivelhogy egyben nem férne be a hűtőbe. :)
El lehet készíteni puncsos, epres (vagy bármilyen más, tetszésünk szerinti) pudingporból is, ez esetben a vérnarancs aromát hagyjuk el. A puncsoshoz tehetünk rumaromát, bár itt nem a szín, hanem az íz miatt.


Hozzávalók:

A tésztához:

4 db tojás
24 dkg
bkisseva, 2016. december 01. csütörtök, 12:59
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
felköszöntő puncs
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss
citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le,
és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a
fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy
fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.
Mikulástorta
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt
citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió,
rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
Papagáj sütemény
sütőpor
1 cs. citromos pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor
A tetejére:
10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

Elkészítés:

A porcukrot a tojással habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint és tovább habosítjuk. (a margarin ne legyen forró!)
Hozzáadjuk a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.
A bekevert tésztát háromfelé osztjuk, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverünk.
Két őzgerinc formát kikenünk olajjal, és meghintünk morzsával.(használhatunk helyette sütőpapírt is)
Alulra a sárga massza felét a tetejére majd a másik felét, közé pedig a csokis és a puncsos masszát rétegezzük.
Mind a két formába így tesszük a masszát.
A formákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, kifordítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét a margarinnal és az olajjal vízgőz
horvathnemagdi, 2015. május 23. szombat, 12:21
Papagály szelet
Hozzávalók
4 egész tojás
30 deka porcukor
25 deka margarin
2 deci tejföl
30 deka liszt
1csg sütőpor
1csg citromos pudingpor
1csg puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor

A tetejére
10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

A porcukrot a tojással habosra kikeverem majd lassan hozzáadom a kissé olvadt margarint és tovább habosítom.
Hozzáadok 2 deci tejfölt és a sütőporos lisztet.A bekevert tésztát háromfelé osztom, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverem.Két őzgerinc formát kiolajoztam morzsával meghintettem Az aljára a sárgamassza felét a tetejére a csokis masszát teszem erre pedig a puncsos massza kerül
Mind a két formába így teszem a masszát
180 fokon megsütöm
Amikor megsült és kihűlt a tetejét csokoládéval bevonom
A csokoládét a margarint és az olajat gőz felett felolvasztom és a tésztát bevonom
Marcsi konyhájából
suzymama, 2015. február 01. vasárnap, 15:52
Puncsos-kókuszos alagút
Hozzávalók:
A tésztához:

4 tojás
4 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál víz
fél csomag sütőpor
3 evőkanál kókuszreszelék

A töltelékhez:

a piskótalapból leeső rész
8 db babapiskóta
3 evőkanál sütőrum
1 dl tej
10 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor

A tetejére:

1 csomag főzés nélküli puncsízű pudingpor
10 dkg margarin
2 evőkanál tej
6 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és 1 kanál vízzel habosra kikeverem. Összekeverem a két masszát, hozzáadom a sütőporos lisztet, a kókuszreszeléket, és
yvett789, 2015. január 19. hétfő, 19:15
Tallóztam
eláll.)

Karácsonyi felköszöntő puncs

1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 ( 1 dl) adag lesz belőle.

Mikulástorta

A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük
horvathnemagdi, 2014. december 07. vasárnap, 10:57
1/6
Képek, videók
Az est fénypontja(i)
zajta
2006. december 19. kedd, 22:51
A Party Fénypontja:)
fotozoli
2006. július 30. vasárnap, 21:32
Nyuszi tojással
eva6
2018. március 31. szombat, 14:10
Csibe tojással
eva6
2017. április 14. péntek, 13:48
Barika tojással
eva6
2017. április 13. csütörtök, 09:26
tulipánok tojással
eva6
2017. április 10. hétfő, 15:25
virsli tojással
sanci81
2016. augusztus 15. hétfő, 18:00
Tóbiás és Sára 4 tojással
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 17:51
Tóbiás és Sára 4 tojással
cipello
2016. április 07. csütörtök, 16:17
tojással labdázó gif
erzsikepuskas
2016. március 30. szerda, 21:20
nyuszik tojással
eva6
2016. március 25. péntek, 17:55
gyertya tojással
eva6
2016. március 25. péntek, 17:49
nárciszok tojással
eva6
2016. március 21. hétfő, 12:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.