Belépés
2019. november 16. szombat | 46. hét | 320. nap | 23:25 | Ödön
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Puliszka - Erdély csodaszere
kivételesen gazdag az alábbi vitaminokban és ásványi anyagokban:

B-vitamin,
E-vitamin,
foszfor,
magnézium,
cink,
kálium,
Ezeken kívül számos telített zsírsavat és rostot is tartalmaz.

A puliszka alapanyagául szolgáló kukoricaszemek aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.

A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatással rendelkezik, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

Kutatások igazolják, hogy a puliszka napi fogyasztása akár 60%-al is csökkentheti a pajzsmirigy rendellenességek okozta idegi zavarokat. Szabályozza a vércukor-, és koleszterinszintet, ezért fogyasztása a
pacsakute, 2018. május 22. kedd, 23:51
Erdély csodaszere! Védi a májat
B-vitamin,
• E-vitamin,
• foszfor,
• magnézium,
• cink,
• kálium,
• ezeken kívül számos telített zsírsavat és rostot is tartalmaz.
Védi a gyomor és a máj egészségét
A puliszka alapanyagául szolgáló kukoricaszemek aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.
A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatással rendelkezik, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

Meghosszabbítja az életkort
Kutatások szerint kiderült, hogy a puliszka napi fogyasztása akár 60%-al is csökkentheti a pajzsmirigy rendellenességek okozta idegi zavarokat. Szabályozza a vércukor-,
bordat, 2017. december 12. kedd, 14:55
Erdély csodaszere! A puliszka
vitaminokban és ásványi anyagokban:

B-vitamin,
E-vitamin,
foszfor,
magnézium,
cink,
kálium,

Ezeken kívül számos telített zsírsavat és rostot is tartalmaz.

A puliszka alapanyagául szolgáló kukoricaszemek aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.

A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatással rendelkezik, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

Kutatások igazolják, hogy a puliszka napi fogyasztása akár 60%-al is csökkentheti a pajzsmirigy rendellenességek okozta idegi zavarokat. Szabályozza a vércukor-, és koleszterinszintet, ezért fogyasztása a
irmus, 2017. július 31. hétfő, 10:47
A puliszka gyógyító hatásairól
fiatalító hatásuk is van.

A málé vagy más néven puliszka már Amerika felfedezése közkedvelt étel. Legutóbbi felmérések szerint, jóval meghosszabbodik azon személyek életkora, akik rendszeresen fogyasztanak puliszkát.

A puliszka alapanyagául szolgáló kukorica aracin- és palmitinsavat tartalmaz, ezek igen hasznosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.

A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatású, segíti a májat, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

KUTATÁSOK SZERINT KIDERÜLT, HOGY A PULISZKA NAPI FOGYASZTÁSA AKÁR 60%-AL IS CSÖKKENTHETI A PAJZSMIRIGY RENDELLENESSÉGEK OKOZTA IDEGI ZAVAROKAT.SZABÁLYOZZA A VÉRCUKOR-, ÉS KOLESZTERINSZINTET, EZÉRT FOGYASZTÁSA A CUKORBETEGEKNEK IS
pacsakute, 2016. szeptember 05. hétfő, 21:55
A szegények eledele védi a májat, meghosszabbítja az...
Kolumbusz óta egy igencsak tápláló és közkedvelt eledel. Legutóbbi felmérések szerint, jóval meghosszabbodik azon személyek életkora, akik rendszeresen fogyasztanak puliszkát.

Védi a gyomor és a máj egészségét

A puliszka alapanyagául szolgáló kukoricaszemek aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.

A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatással rendelkezik, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

Meghosszabbítja az életkort

Kutatások szerint kiderült, hogy a puliszka napi fogyasztása akár 60%-al is csökkentheti a pajzsmirigy rendellenességek okozta idegi zavarokat. Szabályozza a vércukor-, és
taltos1, 2016. június 29. szerda, 23:18
Kukorica Gyógyító Hatása
mint a sóska, és a forró kása kilő/. A dara könnyebb is, gyorsabban is puhul, mint a liszt, inkább azt használjuk gombóchoz is. Ha megfőtt és kellően megdagadt, azonnal tálalhatjuk, vagy lerakhatjuk tűzállótálba sajttal, juhtúróval." A puliszkát nagyon sokféle változatban készítették. Leggyorsabban az egyszerű puliszka készül el, de lerakhatták tehéntúróval, szalonnapörccel, tejföllel, mint a túrós csuszát, illetve ugyanezt juhtúróval, ami valamikor valóságos csemegének számított. A lekváros puliszkában a túrót lekvár helyettesítette /de édesítették mákkal is/, a káposztás puliszkában párolt káposzta, sőt Végh Antal szatmári ételekről írott könyvében megemlékezik arról, hogy liba vagy kacsa vágás napján sült kacsa vagy libatepertővel, májjal adta édesanyja az asztalra a puliszkát.
Egy másik, nagyon elfelejtett, kukoricából készült népszerű ételünk, édességünk a málé. A szegények csemegéjének tartották, de már jó szívvel ajánlható mindenkinek, aki odafigyel az egészségére vagy a vonalaira: ehhez az
gaby13, 2011. augusztus 04. csütörtök, 15:07
Képek, videók
Csodaszer
sanci81
2015. március 12. csütörtök, 17:48
nem csodaszer
1maszatka
2009. augusztus 15. szombat, 14:43
Vitaminokban gazdag, ....
jucinenadov
2015. augusztus 09. vasárnap, 13:53
Ragu alapanyagai.jpg
miday
2009. szeptember 23. szerda, 19:30
rakott izé alapanyagai
szabadostamas2
2007. augusztus 19. vasárnap, 11:14
Agél alapanyaga
aloe-bredaj
2006. november 01. szerda, 06:33
Egészséges táplálékok.jpg
pacsakute
2019. november 14. csütörtök, 08:03
Egészséges tavaszi táplál
pacsakute
2019. március 14. csütörtök, 13:12
Egészséges tápanyagok.jpg
pacsakute
2019. február 28. csütörtök, 20:09
Egészséges vitamin tál
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 01:02
Egészséges életmód alapel
pacsakute
2018. április 24. kedd, 21:25
Az egészséges ember
irmus
2018. február 24. szombat, 11:59
Egészséges gyümölcsök-zöl
pacsakute
2016. november 28. hétfő, 22:13
Egészséges nasik.jpg
pacsakute
2016. szeptember 02. péntek, 13:45
Egészséges gyümölcsök.jpg
pacsakute
2016. június 08. szerda, 23:46
Címkék
puliszkát nagyon, málé vagy, túrós csuszát, egészségére vagy, szegények eledele, májbetegségek kialakulásának, szegények csemegéjének, puliszkában levő, egyszerű puliszka, káposztás puliszkában, egészséges gyomorműködés, túrót lekvár, puliszka alapanyagául, lekváros puliszkában, puliszka napi, toxikus anyagoktól,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.