Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 17:02 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hideg szilvakrémleves habgaluskával
kisebb darabokra vágjuk.

2. A cukrot felforrósított lábasba szórjuk, folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, (ha megég, keserű lesz tőle az étel!), azonnal felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (5-7 perc). A citromhéjat és a fűszereket kidobjuk.

3. Elkeverjük a pudingport 7,5 dl vízzel és a tejföllell. Botmixerrel péppé-krémmé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket, fedő nélkül felforraljuk (könnyen kifut!). Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, és legalább 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálalás előtt kettévágjuk/elnegyedeljük és kimagozzuk a félretett szilvaszemeket. A tejszínt felverjük, felét lazán belekeverjük a levesbe, csészékbe vagy tálkákba szedjük. Tetejüket a maradék tejszínhabból kanyarított-formázott habgaluskákkkal, az elfelezett/negyedelt szilvával, néhány csipet pirított mandulaforgáccsal és mentalevélkékkel
suzymama, 2019. november 06. szerda, 13:24
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül


A fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül kiváló édesség az őszi napokra. Az alma és fahéj verhetetlen párost alakít, amit a tejszínes krém még jobbá tesz. A torta alapját piskóta és almás-pudingos krém képezi, de ha nincs elég időnk az előkészületekre, alma helyett almapürét is használhatunk. Az előkészítése tényleg nagyon egyszerű, az egyetlen hibája az, hogy elég sok időt kell a hűtőben pihennie, és ezt sajnos nem mindig egyszerű kivárni

Hozzávalók

500 g hámozott alma
300 ml almalé
1 csomag vanília ízű pudingpor
citromlé
ízlés szerint kristálycukor
1 csomag piskóta
200 g tejföl
10 g zselatinpor
1 csomag vaníliacukor
1 csomag fahéjas cukor
ízlés szerint kristálycukor
400 ml tej
250 ml habtejszín
tejszínhab díszítéshez

Elkészítés
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:25
Epres-fekete szedres krémleves.
Csakis annyit mondhatok, hogy nagyon finom!

30 dkg eper
30 dkg fekete szeder
1 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
méz (v. cukor)
2 dl tejszín
fahéj
szegfűszeg
reszelt narancshéj
víz

A szedret, és az epret alaposan megmosni, majd egy keveset félretenni belőle a tálaláshoz.

Egy edénybe beletenni a maradék szedret és az epret, majd felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint mézzel, vagy cukorral ízesíteni.(én mézzel ízesítettem, attól sokkal finomabb lesz az íze) Beletenni a fűszereket, és a reszelt narancshéjat, majd kb. 10 percig főzni. Ezután levenni a tűzről és botmixerrel pépesíteni.

A tejszínt simára keverni a pudingporral, majd a levest visszatenni a tűzre és újra felforralni. Amikor már elkezdett forrni, állandó keverés mellett hozzákeverni a tejszínes-pudingos keveréket.

Pár percig kevergetve tovább főzni, majd levenni a tűzhelyről, kicsit hűlni hagyni, és
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:17
Mézes diós szelet
cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni. A tésztához, összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tésztát kétfelé osztjuk és 20 x 30 cm, - es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10 - 12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk ráfektetjük a másik tésztalapot és eloszlatjuk rajta a karamellás diót és ezt is megsütjük. Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel és ráfektetjük a diós
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:08
3 bit szelet
és sűrűsödjön be.)

Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd öntsük rá a tepsiben lévő kekszréteg tetejére.

Ezután a maradék kekszet szintén jó szorosan helyezzük rá a karamellrétegre.

Vaníliakrém készítése:

A tojássárgákat keverjük simára a cukorral, a vaníliás cukorral és egy pici tejjel. Ezután keverjük hozzá csomómentesen a pudingport is.

A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.
Kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön.

Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára.

Az elkészült vaníliakrémet öntsük rá a kekszréteg tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd egyenletesen kenjük rá a pudingos réteg tetejére. Ezután tegyük vissza 2-3 órára a hűtőbe. (Én előző nap összeállítottam a süteményt, és
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 14:14
Kókuszos krémes, kakaós sütemény
Tésztája:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek finomliszt
1 csomag csokoládés pudingpor
1 ek kakaópor
0,5 dl étolaj
0,5 csomag sütőpor

Krémhez:
3 dl tej
1 csomag kókuszos pudingpor
4 ek cukor
2 ek kókuszreszelék
1 ek zselatin
0,5 dl víz
2,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
3 ek Extra Jam (meggylekvár) (lapok kenéséhez)
Tetejére:
2 ek kókuszreszelék

Krém készítés:
A tejet, a cukrot, a pudingport csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben megáztatjuk.

A tejszínt keményre verjük.

A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként adagoljuk
hozzá a tejszínt és a kihűlt zselatint. Habosra keverjük, és hűtőbe tesszük,
míg a kakaós lap elkészül.

Piskóta
skorpiolilike, 2018. március 17. szombat, 09:34
Kakaós piskóta narancs krémmel
Piskóta hozzávalói:
6 tojás,csipet só,6 evőkanál cukor,6 evőkanál liszt,3 evőkanál kakaópor,1 teáskanál sütőpor

Elkészítés::A tojásokat vegyük ki néhány órával hamarabb a hűtőből, hogy ne legyenek túl hidegek, úgy könnyebb felverni. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot. A tojások sárgáját a cukorral tegyük egy tálba és addig verjük, amíg szinte kifehéredik. Keverjük hozzá a vaníliaaromát és a lisztet. Keverjük hozzá a sütőport és a kakaót A tojáshabot óvatosan forgassuk bele a lisztes masszába egy spatula segítségével, hogy ne törjön össze. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg.

Krém hozzávaló:
2 csomag vanília ízű pudingpor ,2 evőkanál porcukor ,2egész narancs leve és héja ,1 l tej, Meggle cukrászhab (habtejszín),1 csomag habfixáló és 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés: a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével, belereszeljük a két narancs héját (előtte jól mossuk meg). A tejet
bkisseva, 2018. február 14. szerda, 11:49
Megunhatatlanul finom: régimódi diótorta
6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot. 6 tojást egyesével különválasztunk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy 40×30 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Egy nagy tálba teszem a fehérjéket és csipet sóval kicsit felverjük, majd folyamatosan beleszórjuk a 6 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. Szép fényesnek kell lennie és nagyon keménynek. Ezután kisebb fokozatra állítjuk a habverőt, a felvert habhoz keverjük a tojássárgákat, majd amikor jól elkeveredett, beletesszük a lisztes-diós keveréket is. Átkeverjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük. Szép piros legyen a teteje, de ne égjen meg. 1 perc után kifordítjuk a piskótát egy fa vágódeszkára és hagyjuk kihűlni.

A diós krém elkészítése
Amíg sül a piskóta egy kisebb lábasban 3 evőkanál lisztet simára keverünk 6 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral. Feltesszük a tűzre és felforraljuk, ezalatt be is sűrűsödik, mint egy puding. Legalább 1 percig érdemes főzni, hogy ne
suzymama, 2018. január 06. szombat, 16:13
mézes diós szelet !
sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.

A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót, végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.

A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A tésztát kétfelé osztjuk és 20 x 30 cm, - es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10 - 12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk ráfektetjük a másik tésztalapot és eloszlatjuk rajta a karamellás diót és ezt is megsütjük.

Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel és ráfektetjük a
ibolya58, 2017. december 23. szombat, 17:12
3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül
a felével pedig kibéleljük a tepsi alját.
A barnacukrot, vajat és tejszínt egy edénybe tesszük. Alacsony lángon elkezdjük főzni, és forrástól számított kb. 15-20 percig főzzük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik.
A karamelles krémet rákanalazzuk a kekszes alapra és elegyengetjük. Rátesszük a maradék kekszes-vajas alapot.
150 ml tejben elkeverjük a tojások sárgáját, a kristálycukrot, a vaníliapudingot és a lisztet. A maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos keveréket és sűrű pudingot főzünk. A pudingot levesszük a tűzről, kissé kihűtjük, majd belekeverjük a vajat.
A krémet még melegében rákenjük a kekszes-vajas rétegre. Az egészet hűtőbe tesszük és kihűtjük.
A kihűlt édesség tetejére tesszük a porcukorral és habfixálóval kemény habbá vert tejszínhabot. A tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk. Jó
bkisseva, 2017. november 21. kedd, 11:39
Sütőtökös, fehér krémes szelet
liszt

A krémhez:

1 csomag tejszín ízű pudingpor

4 dl tej

10 dkg fehér csokoládé

0.5 doboz krémsajt

2 dl tejszín

A tetejére:

fehér és étcsokoládé

Elkészítés módja

A tököt megsütöm és hagyom kihűlni. A tojást a cukorral és olajjal habosra kikeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal. A felvert tojáshoz hozzáadom a már kihűlt sütőtököt, a lisztes keveréket és összedolgozom. Egy 24x22 cm-es sütőpapiros tepsibe belesimítom és 180 fokon megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejhez hozzáadom a pudingot, a darabolt fehér csokoládét és közepes lángon, folytonos keverés mellett beürítem. Miután elkészült hagyom kihűlni, addig felverem a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval. Miután megsült a tészta, lehúzom róla a sütőpapírt és hagyom kihűlni. Közben a kihűlt pudingos fehér csokit csomómentesre kikeverem, hozzáadom a krémsajtot és végül beleforgatom a
bkisseva, 2017. október 04. szerda, 13:01
Ananászos meggyes süti
Az ananász szeletek közepébe és a szabadon maradt helyekre lecsöpögtetett meggyet teszünk.

Először a sárga, majd a barna tésztát öntjük a gyümölcsökre

Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük.

Ha megsült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk és levesszük róla a sütőpapírt.

A pudingport elkeverjük kevés tejjel és a cukorral. A többi tejet egy lábosba öntjük és elkezdjük melegíteni. Még forrás előtt hozzáadjuk a pudingos keveréket és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A margarint kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a kihűlt krémet, Habosra keverjük, majd hozzá adjuk a kókuszt. A gyümölccsel felfelé borított tészta tetejére kenjük ezt a krémet. Felszeleteljük a süteményt, mert csokival a tetején sokkal nehezebb.

A csokit apró darabokra törjük és 3 ek étolajat adunk hozzá. Nagyon lassú tűzön felolvadásig kevergetjük. Vigyázat, forralni nem szabad! A felolvasztott
bkisseva, 2017. január 25. szerda, 12:29
1/10
Képek, videók
Hideg van
eva6
2019. február 24. vasárnap, 12:52
A hőmérő nem a hideget mé
sanci81
2018. augusztus 31. péntek, 19:01
Hideg sőr
eva6
2018. július 29. vasárnap, 14:15
Hideg banános piskótatort
vorosrozsa66
2018. július 26. csütörtök, 16:44
Hideg 01.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:58
Hideg 02.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:57
Hideg 03.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:56
Hideg joghurtszósz
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:52
hideg.jpg
sz719eszter
2018. február 28. szerda, 14:20
Válóczy Szilvia: Hidegben
maria_kadar_148
2018. február 04. vasárnap, 23:59
kicsi angya a hidegben.jp
sz719eszter
2018. február 01. csütörtök, 18:17
hideg.png
chillik
2017. november 21. kedd, 14:10
4 Adjunk hozzá cukrot az
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:39
cica adja a cukrot a kávé
jpiros
2012. október 14. vasárnap, 11:14
Cukrot csenõ gyerek
gyuzi
2011. december 15. csütörtök, 04:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.