Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:34 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zsigó Róbert: gyerekeknek indul program az élelmiszerpazarlás csökkentésére
Zsigó Róbert a programban részt vevő IX. kerületi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskolában felidézte, 2016-ban indult a Nébih Maradék nélkül! című programja, amely a háztartások élelmiszerpazarlásának megelőzésére koncentrál.

Ezt a programot terjesztik ki most az óvodás és általános iskolás korosztályra, mert úgy vélik, hogy a tudatos vásárlással, a helyes konyhatechnológiával és a környezetvédelemmel kapcsolatos ismeretek a legkönnyebben gyerekkorban sajátíthatók el - mondta az államtitkár.

Közölte: a kisebb gyerekeknek Ételt csak okosan! címmel mesés, játékos formában tartanak foglalkozásokat az élelmiszerbiztonságról, a tudatos vásárlásról és a biztonságos ételkészítésről. A nagyobbaknak Maradék nélkül! címmel egy tankönyvszerű kiadványban mutatnak be olyan praktikákat, amelyekkel otthon csökkenthetik az élelmiszerpazarlást.

A gyerekek az így megszerzett tudást továbbadhatják a szülőknek, így az szinte észrevétlenül válhat a családok mindennapjainak részévé - fogalmazott Zsigó
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 11:01
Illegális bevándorlás - Szita Károly: a polgármestereknek meg kell mutatniuk, nem kérnek a bevándorlásból és a
Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere felidézte: egy évvel ezelőtt a polgármesterek 80 százaléka közös nyilatkozatban utasította el a kötelező betelepítési kvótát. Mint mondta, ez a kezdeményezésük nem járt sikerrel, mert az Európai Unió ahelyett, hogy a bevándorlás megállításával foglalkozott volna, most felső korlát nélküli betelepítésről beszél.

Emellett tavaly novemberben az Európai Parlament olyan határozatot fogadott el, amelyben nagy szerepet szán a civil szervezeteknek a bevándorlás szervezésében, Soros György pedig több százezer dollárt szán hálózatának megerősítésére és bevándorlásszervező pontokat kíván létrehozni. Ilyen civil szervezetek megjelentek már Pécsett és Debrecenben is - tette hozzá.

Szita Károly közölte, többen is veszélyesnek és aggasztónak tartják ezeket az eseményeket, ezért kérik a polgármestereket, beszéljenek erről a pénteki, budapesti konferencián.

Hangsúlyozta: Magyarországon kevés bevándorló van, és azt szeretnék, ha ez így is maradna.

"Nem akarok
velemenyezd, 2018. január 10. szerda, 11:41
Grezsa István: lelkész ösztöndíjat indít a kormány
akkor is, ha már nem beszélik a magyar nyelvet -, hogy ha a gazdasági helyzet romlik, hazajöhetnek Magyarországra.

A kormánybiztos az ösztöndíjprogramokat a magyar nemzetpolitika zászlóshajóinak nevezte. Azt közölte, hogy a közeljövőben meghirdetik a következő Kőrösi Csoma Sándor-programot és a Petőfi Sándor-programot is, és az érdeklődés miatt várhatóan még az idén bővíteni fogják a 180 fős keretet.

Elmondta, a déli féltekére meghirdetett ösztöndíj időszakát az eddigi hatról hét hónapra terjesztik ki. Úgy vélte, egy-két éven belül mindkét program ösztöndíját egy évre kellene bővíteni, tekintettel a magyar közösségek egyre változatosabb tevékenységére.

A Kőrösi-program ösztöndíjasai havi 550 ezer, míg a Petőfi-program ösztöndíjasai 400 ezer forintot kaptak. A fiatalok az elmúlt években egyebek mellett a Vajdaságba, Bosznia-Hercegovinába, Macedóniába, Horvátországba, Szlovéniába, a Felvidékre, Kárpátaljára és Erdélybe, valamint Latin-Amerikába, Ausztráliába, Új-Zélandra, a Dél-Afrikai
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 11:22
Magyar Idők - NFM: ötezer 65 év feletti ember kap számítógépet
A lap csütörtöki számában idézte Solymár Károly Balázst, a tárca infokommunikációért felelős helyettes államtitkárát, aki azt mondta: minden magyar ember nyertese lesz a digitalizációnak, ezért a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenkire gondolni kell.

Közölték: a kormány döntése értelmében elsősorban hátrányos helyzetű településekre terjesztik ki az idősügyi programot. Ennek részeként novembertől ötezer 65 év feletti, többségében egyedül élő ember kap ingyenesen számítógépet és internetszolgáltatást, valamint a digitális eszközök használatára is megtanítják őket. A számítógépeket hamarosan elkezdik kiosztani. A program a jövő év augusztus végéig tart és 1,2 milliárd forint hazai forrásból valósul meg.

Mint írták, Magyarországon - az európai országokhoz hasonlóan - az egyik legjelentősebb társadalmi kihívás az elöregedés: a lakosság csaknem négy és fél százaléka, mintegy 430 ezer ember nyolcvan év feletti, és az előrejelzések szerint ez a szám 2050-ig a 2,5-szeresére nő.

Az ebben
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 16:32
Országossá terjesztik ki az Anyák háza programot
A főigazgató elmondta, az intézményben 2015-től egyedülálló kezdeményezésként működik a szülőknek szállást biztosító Anyák háza, és ez alatt az idő alatt 150 család vette igénybe a szolgáltatást.

Mint mondta, a gyermek jobban gyógyul, ha valamelyik szülő jelen van, azonban ehhez méltó és kulturált körülményeket kell kialakítani.

Hozzátette: pályázni június 15-ig lehet, a pályázatot kiíró és az Anyák háza programot finanszírozó svéd SCA Hygiene Products Kft. támogatásával két nyertes pályázó 5-5 millió forintot fog elnyerni.

Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár azt mondta, ez a pályázat még egy lépés a családbarát ország és egészségügy felé.

Amikor egy gyermek beteg és tartós kórházi ellátásra szorul, azt az egész család megszenvedi, így ilyenkor még inkább oda kell figyelni a családokra - tette hozzá.

Az államtitkár bízik abban, hogy ez a kezdeményezés országossá növi ki magát, és az elkövetkező években mindenhol méltó körülményeket tudnak
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 12:43
Balog: országossá teszik a vastagbélszűrési programot
kitért arra, hogy Magyarország - noha emelkedett a születések és csökkent a halálozások száma - európai összehasonlításban még mindig elmaradásban van a korai halálozást tekintve. Javulás tapasztalható a magyar adatokban az egészségben eltöltött évek számát nézve, amely közelít az Európai Unió átlagához, ami 61,8 év, a 2014-es magyar adat pedig 60,8 év.

Mint mondta, a korai halálozás azonban még mindig probléma, ezen a helyzeten mindenképpen javítani kell - emelte ki Balog Zoltán, hozzátéve, ezért terjesztik országossá az eddig pilot programként működő vastagbélszűrést. Magyarországon évente 10 ezren betegednek meg vastagbélrákban, és ezen betegek közel fele veszti életét.

Az emberi erőforrások minisztere kiemelte, az új szűrési programmal azt szeretnék elérni, hogy a halálozási arány tíz százalékkal csökkenjen.

Balog Zoltán kitért arra, hogy például Csehországban a célzott szűréseknek köszönhetően harmadával tudták csökkenteni a végbélrák okozta halálozást, és szintén előrelépést jelenthet a
velemenyezd, 2017. március 07. kedd, 12:42
A sárgalázjárvány
Kiadták a figyelmeztetést: Világméretű járvány jöhet

A sárgalázjárvány, amely Közép-Afrikában már több száz halálos áldozatot szedett, az elindított nagyszabású oltási program ellenére világméretűvé válhat - figyelmeztetett kedden a Save the Children nemzetközi gyermekjóléti segélyszervezet.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban júniusban jelentették be, hogy a sárgalázjárvány átterjedt az országba Angolából, ahol a járvány decemberi kitörése óta legalább 3000 sárgalázgyanús esetet és a betegséghez köthető 360 halálesetet regisztráltak.

Kongóban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 2269 sárgalázgyanús esetet jelentettek, emellett 16 halálesetet.

Angolában már nyolcmillió ember kapott védőoltást a kór ellen.

Az országban a WHO szerint hamis oltási bizonyítványok miatt szabadulhatott el a sárgaláz.

A WHO Kongóban is nagyszabású védőoltási programot indított, 12 millió embert akarnak beoltani. Az oltásnak már júliusban el kellett volna
horvathnemagdi, 2016. augusztus 17. szerda, 09:11
A turisztikai ügynökség szerint a Balatonra szánt fejlesztési pénz megmarad
Balassa Balázs, a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, meglepte az új kormányhatározat. Érthetetlen számára, mert a turizmusfejlesztési célra felhasználható európai uniós források összehangolásával indokolták, miközben a balatoni programnak csak egy kisebb része turisztikai jellegű.

Hangsúlyozta: reméli, hogy a döntés végül nem jelent majd forráselvonást az üdülőrégiótól a tavalyi határozathoz képest, csak a MTÜ létrehozását követő pénzforrás átcsoportosításáról van szó. Hozzátette: ha az elfogadott térségi beruházások elmaradnak, az hosszú távon visszavetheti a kiemelt turisztikai régió fejlődését.

Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke szerint az új kormányhatározatból az derül ki, hogy az összes operatív programot felül kell vizsgálni turisztikai szempontból. Hangsúlyozta: a balatoni program az egyetlen, ami komplex, több ágazatot is érintő fejlesztésekről szól. A tavaly elfogadott, több mint 300 milliárd forintos fejlesztésről szóló
velemenyezd, 2016. július 08. péntek, 15:02
Lakásépítési programot mutatott be a lengyel kormány
Az NFM-be az állami cégek - a beépítendő telkek többségét jelenleg kezelő vasutak, a posta - mellett magáncégek is beszállhatnának állami kötvények felvásárlása révén. A 30-50 milliárd (2,1-3,6 ezer milliárd forint) értékű programot tervek szerint az év második felében terjesztik elő a szejmben, az első lakások 2018-tól épülnének.

A program abban tér el az eddigi lengyelországi lakásépítési programoktól, hogy nem az egyéni lakáshitelek törlesztéséhez nyújt támogatást. Ezzel szemben az előterjesztők az állami fejlesztési bank (BGK) támogatását ígérik az építési cégeknek, valamint állami kiegészítést a lakásépítési, illetve lakásfelújítási takarékbetétekhez, és leegyszerűsítik a lakásépítési szövetkezetek működését is.

A kormány mindenekelőtt a szociális lakásokra nem jogosult, ugyanakkor a lakásépítési hitelek felvételéhez túl alacsony jövedelmű családok számára szánja a programot. Az így értelmezett középjövedelmű családok becslések szerint a lengyel társadalom 30-40 százalékát
velemenyezd, 2016. június 03. péntek, 13:22
Csok - A Jobbik bérlakásépítési programot sürget
Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, jó irányba mutatónak tartják a lakásépítés áfájának csökkentést, valamint a családi otthonteremtési kedvezmény kibővítését, amelyeket korábban a Jobbik is kezdeményezett.

Kiemelte, a most bejelentett kormányzati intézkedéseket tömeges bérlakásépítéssel egészítenék ki, ami a lakáspiac kínálati oldalának növelése mellett a magyar kivitelezőknek is hatalmas segítséget jelentene.

A Jobbik emellett azt kéri a kabinettől, hogy térképezze fel az üresen álló lakásállományt - fejtette ki Z. Kárpát Dániel, hozzátéve, mintegy félmillió üresen álló ingatlan lehet Magyarországon, amelyek közül akár százezret is hasznossá lehetne tenni.

A Jobbik alelnöke kérdésre válaszolva elmondta, a Jobbik öt éve szorgalmazza az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra csökkentését, amelyet akkor is támogatnak, ha a szocialisták terjesztik a parlament elé.
velemenyezd, 2016. január 05. kedd, 13:52
Fazekas: folyamatosan javul a magyar borok minősége
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré válik a most rendelkezésre álló adatok alapján.

Elmondta, a magyar borászok közül egyre többen érdeklődnek a borkiválósági program iránt, amit az is mutat, hogy a fehér borokat bemutató most megjelent kötetben több mint 250 tétel szerepel.

A kötetbe 544 tételt jelöltek és ebből a bírálók 265 tételt választottak ki: a tételek közül 219 háromcsillagos, 41 négycsillagos, míg 5 ötcsillagos kategória-besorolást kapott.

Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a program 2013-ban indult és egyre sikeresebb. Ez a kötet az ötödik, amelyben közzéteszik az érdeklődők számára a magyar borkiválóságokat. A mostani harmadik, fehér borokat tartalmazó kötet - eddig két vörös borokat bemutató könyv jelent meg - nemcsak magyar nyelven, hanem angolul is tartalmaz információkat.

Pál Sándor, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának
velemenyezd, 2015. december 16. szerda, 09:41
Választás 2014 - A Jobbik állami bérlakás-építési programot szorgalmaz
Erről Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese beszélt az MTI-nek vasárnap.

A Jobbik bérlakás-építési és otthonteremtési programja "állami segítő kezekkel" elérné azt, hogy több tízezer bérlakás épülhessen Magyarországon - mondta Z. Kárpát Dániel. Hozzátette, pártja szerint a fiatalok elképesztő mértékű kivándorlásának oka a pénz és a minőségi álláshelyek hiánya melett az, hogy elérhetetlennek tűnik számukra az önálló otthon megszerzése.

Szavai szerint a bérlakásokba a mostani piaci bérleti díjak feléért, harmadáért költözhetnének a fiatalok, és pár év után ezen ingatlanok tulajdonjogát is megszerezhetnék "mintegy bekerülési értéken".

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: a rendszerrel a kivándorlás lassítása mellett növekedhetne a gyermekvállalási hajlandóság, továbbá az építőiparon keresztül még legalább négy-öt más gazdasági ág kapna "egy hatalmas tőkeinjekciót". Csak magyar kivitelezőkkel dolgoztatnának és hazai beszállítói hálózatot építenének ki.

A Jobbik
velemenyezd, 2014. március 23. vasárnap, 14:23
1/3
Képek, videók
roberta név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:12
henike és roberta lánya..
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:39
rátonyi róbert.jpg
maroka
2018. július 01. vasárnap, 14:01
robert névdd.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:23
robert névc.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:22
DSCN0037Károly Róbert kir
irmus
2018. június 08. péntek, 06:20
TÓTH_RÓBERT-fotója.jpg
cserhat3
2018. május 16. szerda, 14:09
Julia Roberts
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:34
robert_redford.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:55
Robert_Redford_2012.jp g
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:53
Róbert nap.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:26
Róbert névnap.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:26
Vérnyomás csökkentésére.j
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:45
Címkék
lakosság csaknem, összes operatív, idősügyi programot, tankönyvszerű kiadványban, szinte észrevétlenül, korai halálozás, civil szervezeteknek, balatoni program, helyzeten mindenképpen, hatalmas tőkeinjekciót, kiemelt turisztikai, alapvető élelmiszerek, első lakások, Soros György, ellenzéki párt, magyar kivitelezőknek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.