Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:24 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bárány napokat rendeznek a hétvégén országszerte
A bárányhús az iparilag előállított húsokhoz képest magasabb minőségű élelmiszer, hiszen a legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak, így jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával - áll közleményben.

A program ötletgazdái remélik, hogy az országos kampánnyal jobban fel tudják hívni a figyelmet erre a húsfélére és fogyasztásának jótékony hatásaira. A programban résztvevők listája folyamatosan bővül, amelyről a projekt Facebook-oldalán, vagy weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Akik a hétvégén nem tudnak étterembe menni, azoknak a www.barihus.hu oldalon kínálnak a szervezők otthon is elkészíthető recepteket, valamint bővebb információkat is találhatnak itt mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind a juhtartás pozitív hatásairól.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 13:11
Fotós maratont rendeznek Salgótarján környékén a Medves-hegységben
változatosságát, a geológiai különlegességeket, a palócság hagyományait, a történelmi korokat felidéző várromokat. Ezért rengeteg garantált programot ajánlanak a fotósoknak, legyenek akár amatőrök, akár profik, a résztvevőktől pedig annyit kérnek, hogy hazaérve osszák meg felvételeiket a különböző internetes felületeken, segítsenek népszerűsíteni a Novohrad-Nógrád Geoparkot, a Medves-vidéket, valamint a természet- és tájvédelem fontosságát - tette hozzá.

Az első fotós maratont 2013-ban rendezték meg, ötletgazdái és szervezői azóta is Komka Péter, a közmédia fotóriportere és Drexler Szilárd dokumentumfilmes. Számtalan tájfotó készültel a ködből kiemelkedő Karancsről, Somoskőről, a fantasztikus természetszerű erdőkről, a fennsíkról, a napkeltéről, a Szilvás-kőről, fotózták a lenyugvó napot a Salgóról, vagy Salgó és Somoskő várait a macskalyuki kőbányából.

Drexler Szilárd elmondta azt is: túravezetők segítenek a táj felfedezésében, lesz modellfotózás a sziklákon, várromokon, palóc népviseletes
velemenyezd, 2018. május 30. szerda, 09:41
Először rendezik meg Budapesten a Szerpentin Táncfilm Fesztivált
A háromnapos programban a legfrissebb nemzetközi táncfilmek - filmre készült koreográfiák -, magyar alkotók munkái, valamint tánc-dokumentumfilmek mellett videóművészek alkotásait és zenei videókat is láthatnak az érdeklődők - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A kínálatban szerepel a New York City Ballet: NY Export: Opus Jazz című 2010-es filmje, amelyhez egy kísérőfilm is társul, valamint Sasha Waltz & Guests: Dialoge 09 - Neues Museum címmel vetítik a koreográfus legendás 2009-es időszaki "kiállítását".

A Hazai termés elnevezésű filmcsokorban a 2010 után készült magyar táncfilmekből tizenhármat nézhetnek meg az érdeklődők. Az alkotások ötletgazdái, készítői a kortárs tánc, az elektronikus zene, a videóművészet és a divat területéről érkeznek. A produkciók egy része nemzetközi együttműködésben valósult meg.

A kínálatban szerepel az Always dead, still alive (Halál az életben) című film, amelyet a világ legismertebb és legelismertebb butoh mestere, a 2015 júniusában elhunyt Murobushi Ko
velemenyezd, 2017. május 06. szombat, 09:31
Konfuciuszi tanokkal nevelik a rabokat Kelet-Kínában
filozófus, tanító klasszikus munkáit.

A Konfuciusz-intézetek alintézményeként világszerte működnek hasonló "tantermek", amelyeknek célja csaknem azonos az intézetekével, csupán méreteik, környezetük eltérő, szervezeti felépítésük más.

A Lucsung börtön falai között az erkölcstan és klasszikus szöveg elemzése mellett kalligráfiát is tanulnak az elítéltek. A tantervben szerepel a kínai népművészet, a tradicionális zene és festészet is - közölte a Global Times című országos napilap.

Az oktatás ötletgazdái úgy vélik, e tematikával hatással lehetnek az emberek személyiségére, befolyásolhatják morális alapállásukat. Egyúttal arra számítanak, hogy a tanultak, mint például az idősek, a szülők tisztelete, egymás kölcsönös tiszteletben tartása, jó cselekedetekre indítják majd az elítélteket.

A kísérletben a környezetet is megváltoztatják a börtönben. Nagyobb hangsúlyt kap az osztályterem és a könyvtár berendezése, de még családi rendezvényeknek is helyet kívánnak adni. Mindezzel párhuzamosan a
velemenyezd, 2016. május 10. kedd, 10:03
Ötletversenyt hirdetett a fogyasztóvédelmi hatóság
szemlélet.

A hatóság olyan javaslatokat vár, amelyek beépülhetnek az NFH működésébe, hozzájárulhatnak tájékoztatási tevékenységének hatékonyabbá tételéhez.

Az ötleteket szakértői bizottság bírálja el, a legjobb 25 pályamű szerzői közül 10-en a NFH által megbízott szakmai mentorok támogatásával megvalósíthatósági tanulmányt, 15-en kevésbé részletes koncepciót készíthetnek, továbbá 100 ezer forintos ajándékutalvány kapnak - ismertette a megbízott főigazgató. Az első öt helyre rangsorolt pályázat ötletgazdái 150 ezer forintos ajándékutalványt kapnak, és bemutathatják megvalósíthatósági tanulmányukat az október közepén megrendezendő záró konferencián - mondta.

Szima-Barcsai Borbála a nemzetközi példák közül kiemelte a Németországban folytatott oktatást: ott a diákok például adalékanyagok segítségével maguk készíthetik el az italukat különböző ízekben, megismerve a mesterséges anyagokat, és hatásukat. Említette a Franciaországban bevezetetett, a termékek címkézését nagyító alá helyező kampányt,
velemenyezd, 2015. szeptember 08. kedd, 13:11
Digitális munkacsoport működik a Magyar Írószövetségben
Király Farkas költő, a Magyar Írószövetség Digitális Munkacsoportjának vezetője az MTI-nek elmondta: a szerveződés ötletgazdái mind a digitális irodalmi közegben dolgoznak, szerkesztenek. Az alapítók Sütő Csaba András költő, Szalai Zsolt költő, Vincze Ferenc prózaíró és Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke.

A nemrég megalakult munkacsoport a digitális kultúra lehetőségeiről kiadói szakemberek, portálszerkesztők, bloggerek bevonásával rendszeres vitafórumok, előadások megrendezésével akarja tájékoztatni az érdeklődőket.

Király Farkas megemlítette, hogy ezen kívül szeretnének a munkájukba a digitális irodalommal, művészettel kapcsolatos szerzői jogokat jól ismerő jogászt is bevonni, aki előadást tartana az érdeklődőknek.

A munkacsoport további tervei között szerepel egy '56-os virtuális emlékszoba létrehozása a Magyar Írószövetség honlapján, emellett az irodalmi művek digitalizálása és az archiválási rendszer egységesítése is - tette hozzá Király Farkas.

A munkacsoport
velemenyezd, 2014. február 11. kedd, 13:53
Háromdimenziós oktatószoftverek tervezésére hirdettek ötletversenyt
Az alkalmazások ötletgazdáinak csapataikkal együtt a november 22-24. közötti Vimensio Mobil Weekenden kell elkészíteniük oktatást segítő 3D-s alkalmazásaikat.

A versenyre jelentkezőknek nem szükséges programozói tudással rendelkezniük, mert a Leonar3Do-technológiát használó Vimensio oktatási szoftvert - amellyel a versenyzőknek a rendezvény helyszínen el kell készíteniük alkalmazásaikat - úgy fejlesztették ki, hogy többéves programozói tapasztalat és tudás nélkül is, gyakorlatilag bárki képes legyen vele tanulni, tervezni, vagy akár oktatási tartalmakat is létrehozni - tájékoztatta az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-t.

A jelentkezők feladata olyan oktatóprogramok fejlesztése és elkészítése, amelyeket később egyetemeken és főiskolákon demonstrációs céllal lehet használni. Ilyen lehet például a történelemtanítás során felhasználható, különböző történelmi csatákat rekonstruáló háromdimenziós program, vagy akár egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével különböző fizikai
velemenyezd, 2012. november 16. péntek, 17:24
Most van a szezonja
Mályi Böllérviadal 2012

Mályi Böllérviadal 2012. Ismét versenyre hívjuk a Kárpát-medence böllércsapatait! Disznótoros ételek, sztárvendégek, magyar pálinkák és borok, kézművesek, színes programok várnak mindenkit Mályi tóparti üdülőövezetben.

Szeretnénk mindenki szíves figyelmébe ajánlani az ónodi böllértalálkozó ötletgazdáinak és
szervezőcsapatának, valamint Mályi szorgos lakóinak és Önkormányzatának legújabb produkcióját! Közkedvelt új helyszín a Mályitó nyaraló övezetében. Látványos környezet, kiváló közlekedés.

Disznótoros ételek, sztárvendégek, magyar pálinkák és borok. Színpadi műsorok, kézművesek és rengeteg egyéb program.

Kell ennél több egy jó hangulatú ízes, illatos téli hétvégére?

Szeretettel várjuk Önt és kedves családját.
snbela44, 2011. november 27. vasárnap, 10:40
Képek, videók
bb ma országszerte.jpg
snbela44
2014. március 21. péntek, 03:40
Gobl_Gabor-eloallitas. jpg
oswald_andras
2009. szeptember 20. vasárnap, 07:57
élőszó_legeltetés0311. jpg
maroka
2018. március 11. vasárnap, 15:24
legeltetes.jpg
rzsi-
2015. január 22. csütörtök, 15:29
legeltetés
alpiger
2007. október 04. csütörtök, 08:38
Szabadban
sanci81
2018. július 15. vasárnap, 18:12
kint a szabadban0710.jpg
maroka
2018. július 10. kedd, 18:51
A szabadban 01.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:13
A szabadban 02.jpg
chillik
2018. január 11. csütörtök, 06:13
Sèta a szabadban
eva6
2017. november 14. kedd, 12:34
Nő a szabadban
eva6
2017. július 06. csütörtök, 10:31
Pihi a szabadban.gif
pacsakute
2016. november 05. szombat, 17:41
Játék a szabadban
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:08
Meditáció a szabadban.jpg
pacsakute
2016. január 23. szombat, 21:00
Szabadban
fdckutyaiskola
2015. október 13. kedd, 19:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.