Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 01:21 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rozmaring a memória javítója
Sokan nem ismerik a gyógyerejét, pedig már évszázadok óta széles körben használják a hagyományos és az alternatív gyógyászatban.

Sokan nem ismerik a rozmaring gyógyítóerejét, pedig már évszázadok óta széles körben használják a hagyományos és az alternatív gyógyászatban. Számos egészségügyi hatása van, többek között a memória javítása, de a problémamegoldó gondolkodásra is jótékony hatással van.

A görög diákok jól ismerik a rozmaring memória-fokozó tulajdonságát, éppen ezért, amikor vizsgázni mennek mindig van náluk egy kis rozmaring ág. A rozmaring csak napi öt percig való belégzésével, 75%-al növelni tudják a memóriájukat.

Számos tanulmány szerint a rozmaring karnozinsav tartalma az a vegyület, amely képes felvenni a harcot azokkal a mérgező összetevőkel, amelyek károsan befolyásolják az agy működését.

A rozmaring egyéb jótékony hatásai
pacsakute, 2019. július 10. szerda, 12:57
Táplálékok- amelyek jót tesznek az agynak
A megfelelő ételek, vitaminok és gyógynövények segítenek megőrizni agyunk egészségét, ugyanis elősegítik az agysejtek védelmét, a problémamegoldó képesség és a memória javítását. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy minél több feldolgozatlan, friss és organikus táplálékot fogyasszon, mert csak ezek segítik elő az agyi funkciók javítását. A feldolgozott élelmiszerek olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek egyáltalán nem szolgálják az egészségünket. Ezen kívül ne feledkezzen meg a súlyának megfelelő mennyiségű tiszta ivóvízfogyasztásról sem, amelynek szintén kitüntetett szerepe van az agy megfelelő működésében. Tudta, hogy a fáradtság egyik legjobb ellenszere a friss, tiszta ivóvíz? Sokan a kávétól remélnek éberséget, ha egy-egy délután rájuk tör az álmosság, pedig ilyenkor csak egy nagy pohár vízre lenne a testünknek szüksége.

Kutatások igazolják, hogy a bogyós gyümölcsök képesek még
pacsakute, 2019. január 23. szerda, 19:05
Átlagosak, tehetségesek...??
Átlagosak, tehetségesek, zsenik

Mi az intelligencia? Sokan sokféleképpen magyarázzák, van, aki szerint egyszerűen gyors felfogó- és problémamegoldó képesség, a helyzetek pontos és azonnali felismerése.

Mások szerint az intelligencia műveltség, lexikális tudás, de hallottunk már olyat is, aki a modort, a jól nevelt viselkedést tartotta az intelligencia fokmérőjének. Ha a kutatókat kérdezzük, legalább annyira sokszínű válaszokat kapunk, mint a közemberektől, egyben azonban egyetértenek a szakértők: az intelligencia több faktorból álló, összetett mentális képesség. Ma, bár pontosan definiálni nem, de IQ-teszttel mérni tudjuk az intelligenciát.

Kapjuk vagy szerezzük?

Számos vita és kutatás zajlott már arról, hogy az intelligencia örökletes vagy kialakítható ,,tulajdonság". Az USA-ban IQ-tesztek kitöltetése után azt a tévesnek bizonyuló következtetést vonták le a szakemberek, hogy a feketék kevésbé intelligensek, mint a fehérek. Később ezen vizsgálatok értékelésekor
jupiter21, 2011. május 07. szombat, 19:42
Helyesírási gyakorlatok
,,nem egyszerűen tanítás-tanulás kérdése, hanem a tanuló teljes személyiségével - személyiségének szinte valamennyi vonásával - összefügg; így például az önmaga iránt támasztott igényekkel; az elvont gondolkodásnak és a figyelem koncentrálásának képességével; az előírások, szabályok követésének belső motivációjával" (Nyitrai-Takács-Török 1986: 45). Ha az idézet szavait a kompetenciák irányából közelítjük, megállapíthatjuk, hogy a helyesírás tanítása fejleszti a problémamegoldó képességet, az analógiás gondolkodás képességét, elősegíti a hatékony kommunikációt, a kritikus szemlélet kialakulását, megteremti a hibákból való tanulás és az együttműködési készség fejlesztésének lehetőségeit. A helyesírás tanítása tehát együtt jár olyan kompetenciák elsajátításával vagy mozgósításával, amelyek a mindennapi életben, illetve munkában nélkülözhetetlenek. Így tehát a továbbiakban sem mondhatunk le róla.

A helyesírás-tanítás céljait és feladatait a fentiek értelmében a
idgie1975 , 2010. november 01. hétfő, 13:18
Mai magyar mágia
éntudattal nem rendelkeznek. Ez utóbbi csak az ember adománya.
Az állatok azáltal, hogy van fizikai testük, képesek az eroszra; azáltal, hogy van lelkük, képesek egymással olyan szeretetbe lépni, amit a fília szó jelez, viszont az áldozatkész szeretetre, az agapéra csak az ember képes. Sokszor elhangzik, hogy az embert az különbözteti meg az állatoktól, hogy képes a felegyenesedett járásra. Ez a tulajdonsága a fizikai testéhez köthető. Képes értelmes beszédre, ez az étertesthez köthető, és képes problémamegoldó, logikus, értelmes gondolkodásra, intellektuális képességgel rendelkezik, ez az asztráltesthez köthető, de ami a legfontosabb, amitől az ember ember, ezt a képességet a szelleme, az Énje révén kapta meg az ember, és ez nem más, mint a szellemi szeretet, az agapé.
Csak az ember képes ingyen kegyelmet gyakorolni. Az állatvilágban az üss vagy fuss reakció működik. (A megtámadott állat nem tartja oda a másik pofáját is az őt megtámadó vadállatnak). Az ember viszont megteheti, hogy egy harmadik
korall44, 2010. szeptember 06. hétfő, 16:00
A mesék szerepe
fiatal kipróbálja a narkotikumok valamelyik fajtáját, hanem az, hogy ilyen erőteljes és tudatos ,,agymosás" mellett még mindig nem tudnak 100%-os hatásfokkal működni (bár valljuk meg, közelítenek hozzá). Ez pedig arra figyelmeztet, hogy jelentős belső emberi tartalékokat lehet és kell még mozgósítani. Ezek a tartalékok pedig életünk azon területén találhatók meg, melynek művelésével igen gyakran elfelejtünk foglakozni, nem tartva fontosnak létét. Az alkotó tevékenységről és a kreatív, problémamegoldó gondolkodásról van szó.

Az alkotó tevékenység és a vegyszer általi tudatmódosulás kapcsolatára azt lehet mondani, hogy ,,majdnem olyan, csak egészen más". A hatásmechanizmus hasonló, de nem ugyanaz. Mindkettő kapcsolatos a révülés valamilyen formájával, de útjuk mégis igen különböző. Nem mindegy hogy belső lelki és szellemi út, vagy egy külső anyag kényszerhatása határozza meg létünket. A mesék erre a sárkányok tevékenységénél figyelmeztetnek, akikről gyakran azt mondják, hogy:
nikitta, 2008. december 10. szerda, 00:51
Átlagosak, tehetségesek...????
Átlagosak, tehetségesek, zsenik

Mi az intelligencia? Sokan sokféleképpen magyarázzák, van, aki szerint egyszerűen gyors felfogó- és problémamegoldó képesség, a helyzetek pontos és azonnali felismerése.

Mások szerint az intelligencia műveltség, lexikális tudás, de hallottunk már olyat is, aki a modort, a jól nevelt viselkedést tartotta az intelligencia fokmérőjének. Ha a kutatókat kérdezzük, legalább annyira sokszínű válaszokat kapunk, mint a közemberektől, egyben azonban egyetértenek a szakértők: az intelligencia több faktorból álló, összetett mentális képesség. Ma, bár pontosan definiálni nem, de IQ-teszttel mérni tudjuk az intelligenciát.

Kapjuk vagy szerezzük?

Számos vita és kutatás zajlott már arról, hogy az intelligencia örökletes vagy kialakítható ,,tulajdonság". Az USA-ban IQ-tesztek kitöltetése után azt a tévesnek bizonyuló következtetést vonták le a szakemberek, hogy a feketék kevésbé intelligensek, mint a fehérek. Később ezen vizsgálatok
bodaaniko, 2008. február 15. péntek, 11:29
Képek, videók
rozmaring0902.jpg
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 17:18
rozmaring0902_4.jpg
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 17:17
rozmaring0902_3.jpg
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 17:02
rozmaring0902_2.jpg
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 16:59
rozmaring0327.jpg
maroka
2019. március 27. szerda, 17:09
rozmaring0327_2.jpg
maroka
2019. március 27. szerda, 17:09
Rozmaring.jpg
pacsakute
2019. március 16. szombat, 20:29
Galagonya és rozmaring.jp
pacsakute
2018. április 19. csütörtök, 20:16
memória javitó.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:30
Memoria javítók.jpg
pacsakute
2013. február 02. szombat, 18:28
memoria javító.jpg
dnemethk
2013. január 22. kedd, 16:36
memória javítók.jpg
dnemethk
2013. január 22. kedd, 12:36
1 … a gyógyászatil
jozsef_olah_9843
2015. június 14. vasárnap, 09:45
Gyógyászat
angyalcsillag
2013. június 11. kedd, 11:07
egy.gyógyászat.jpg
szidi001
2008. január 14. hétfő, 16:43
Címkék
intelligencia örökletes, áldozatkész szeretetre, narkotikumok valamelyik, állatok azáltal, intelligencia műveltség, súlyának megfelelő, külső anyag, rozmaring gyógyítóerejét, rozmaring egyéb, vegyszer általi, sárkányok tevékenységénél, hatékony kommunikációt, megtámadott állat, bogyós gyümölcsök, problémamegoldó gondolkodásra, analógiás gondolkodás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.