Belépés
2020. február 29. szombat | 9. hét | 60. nap | 03:34 | Szökőév, tehát 24.-én szökőnap, 24.-28. közötti névnapok egy nappal későbbre kerülnek. 24->25,25->26,26->27,27->28,28->29
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Katalán válság - Havonta tanácskozik mostantól a spanyol és a katalán kormány
A három órás megbeszélést követően kiadott dokumentumban hangsúlyozták: a fennálló politikai probléma politikai megoldást kíván, amely párbeszéd révén érhető el.

Quim Torra katalán elnök a találkozó utáni sajtótájékoztatóján kijelentette: a konfliktus az olyan alapvető jogok tagadásából fakad mint a véleményszabadság, a gyülekezési szabadság, de mindenek felett a népek önrendelkezési joga.

"Katalónia demokratikusan és szabadon akar dönteni saját politikai jövőjéről" - hangoztatta.

Mint mondta, a két kormány elindult "a párbeszéd útján", az első találkozó arra szolgált, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek, ismertessék álláspontjaikat és kinyilvánítsák: meg akarják oldani a helyzetet. Hozzátette: a következő megbeszélést márciusban Barcelonában tartják.

"Tudatában vagyunk az ellentéteknek, amelyek elválasztanak bennünket" - jelentette ki María José Montero spanyol kormányszóvivő, hozzátéve, hogy épp ezért nem is várnak rövidtávon megoldást.

Véleménye szerint ez megbeszélés az első
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 22:33
Illegális bevándorlás - Szakértő: még előfordulhatnak a boszniaihoz hasonló megmozdulások
A közmédia tudósítója szombaton jelentette, hogy migránsok egy nagyobb csoportja kitört az egyik boszniai befogadótáborból, a helyi rendőrség nagy erőkkel vonult ki. A szombat esti beszámoló szerint véget ért a rendbontás, a rendőri jelenlétet mérsékelték.

A szakértő hozzátette: valódi információ nincs arról, hogy kik szervezik ezeket az akciókat. A bosznia-hercegovinai hatóságok nagy erőkkel próbálják megoldani a helyzetet. A konfliktusok abból adódnak, hogy (a migránsok) sokan vannak, nem megfelelő körülmények között, és nincs megfelelő információjuk - mondta, hozzátéve: a Balkánon senki sem abban az országban akar élni a menekülttábor lakói közül, ahol vannak.

A megoldás szerinte az lehetne, ha az Európai Unió összefogna az érintett nyugat-balkáni országokkal.

A szakértő azzal kapcsolatban, hogy Brüsszelben a nyugat-balkáni országok vezetőinek informális találkozója lesz vasárnap, azt mondta: az EU tavaly ősszel nem indította el a csatlakozási tárgyalásokat Montenegróval és Szerbiával,
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 09:51
Mentesítené az átlagbérnél kevesebbet keresőket a személyi jövedelemadó alól a Jobbik
Közölte, ezt országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezik.

Az ellenzéki politikus szerint a 200 ezer forint alatti kereseteket akár havi 45 ezer forinttal is megemelhetné ez a lépés, amelynek éves költségeit évi 800 milliárd forintra becsülik. Hozzátette: a pénzt a "kormányzati korrupción", stadionépítéseken, látszatberuházásokon lehetne megtakarítani.

Arról beszélt: az intézkedéssel mintegy kétmillió munkavállaló fizetésén javíthatnának. Lehetetlennek nevezte kijönni a minimálbér havi 107 ezer forintos nettó összegéből.

Jakab Péter kiemelte: a Jobbik "valódi néppártként" ideológiai kérdések helyett olyan ügyekkel kíván foglalkozni, amelyek az emberek mindennapi életét érintik, ezek közül is kiemelve a "megélhetési válság", az alacsony fizetések problémáját.

Mondjuk ki: ma egy átlag magyar melós, ha beledöglik, se tud egyről a kettőre jutni, mert a saját kormánya megfojtja a rengeteg adóval - jelentette ki Jakab Péter.

A magyar kormány szégyenének nevezte, hogy a cseh,
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 14:42
Az Európai Bizottság alelnöke a jogállamisági párbeszéd folytatásában egyezett meg a lengyel kormány képviselői
Jourová a lengyel fővárosban többek között a kormánypárti többségű alsóház és az ellenzéki többségű felsőház elnökeivel, az igazságügyi miniszterrel, az egyik külügyminiszter-helyetessel, valamint a legfelsőbb bíróság és az alkotmánybíróság elnökével találkozott.

Kedd esti sajtóértekezletén Jourová közölte: meg akarta hallgatni lengyel partnereit, megtudni, mi az igazságügyi reform lényege, mik az indítékai. Közölte: a beszélgetések során rámutatott a reform azon elemeire, amelyekben az EB problémákat észlel.

Aláhúzta: a témát nagyon fontosnak tartja, mindent megtesz azért, hogy megoldásokat találjon. Hangsúlyozta: az Európai Uniónak (EU) szüksége van Lengyelországra, Lengyelországnak szüksége van az EU-ra.

Zbigniew Ziobro igazságügy-minisztert Jourová "közös technikai platform" létrehozására kérte, amely fórumon megvitathatnák a következő lépéseket. "Van egy határvonal, amelyet nem akarunk átlépni, mégpedig a belpolitika (...), mely nem a hatásköröm" - húzta alá az EB
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 20:52
Varga Judit: eljött a keresztény-konzervatív zöld politika ideje
A miniszter a zöldpártok nyugat-európai népszerűségét nem annak tulajdonítja, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem leghatékonyabb módját találták meg, hanem inkább annak, hogy a klímapolitikában ezek a pártok eddig jórészt ellenfél nélkül játszottak a pályán. Azonban Európának hangzatos, könnyen kommunikálható, át nem gondolt kötelezettségvállalások helyett olyan célokat kellene kitűznie, amelyek tartós eredményekhez vezetnek - írta.

Varga Judit szerint az olyan többoldalú környezetvédelmi szerződéseknek, mint például a 2015-ös párizsi klímamegállapodás, csak korlátozott hatásuk van a leginkább környezetszennyező országokra, amelyek általában nem teljesítik a megállapodásokban vállalt kötelezettségeiket. Elsősorban az egyes államoknak kellene olyan saját környezetvédelmi szabályrendszert kidolgozniuk, amely figyelembe veszi a helyi környezetet és szükségleteket, valamint igazodik az adott ország fenntartható fejlődéséhez - véli.

"Ennek megvalósításához olyan európai megoldásra van szükségünk,
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 14:51
Gyöngyöspatai iskolaügy - Rétvári Bence: közvetlen konzultáció kezdődik az érintettekkel
nagyobbá tételére" törekedett. Hozzátette: a kormányzat ezt rendkívül károsnak tartja, és úgy gondolja, hogy az alapítvány valódi célja a pénzszerzésen kívül a feszültség keltése Magyarországon, és az ország lejáratása külföldön.

Az államtitkár azt mondta: olyan helyzetről van szó, amely még 2004-ben, a Gyurcsány-kormány időszakában keletkezett. A gyöngyöspatai iskola állami működtetésbe vételével megszüntették ezt az állapotot, a kormány célja, hogy kompenzálja a diákokat, akiket hátrány ért.

A probléma megoldása nem egy nagy összeg kifizetése, hanem a hosszú távú, ingyenes képzési program - mondta Rétvári Bence, hozzátéve: ez jobb esélyt ad az érintetteknek, a végzettség megszerzése jobb munkahelyet és a biztos egzisztenciát jelenthet.

A diákokat képviselő alapítvány az államtitkár szerint nem az ott élő romák segítésében, hanem abban érdekelt, hogy "a Soros-hálózat tagjaként" további feszültséget gerjesszen és minél nagyobb összegű kártérítéseket próbáljon állami szervekből,
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 12:51
Két helyszínen szerezhetnek kvótákat a világversenyekre a magyar robotépítő csapatok
A tizennegyedik alkalommal megtartandó hazai minősítő versenyeket február 21-én a fővárosban és március 23-án a nyírségi megyeszékhelyen rendezik meg, utóbbi válogatóra február 23-ig még várják a jelentkezéseket - közölte Simon Béláné, az MTA kandidátusa, a RoboCupJunior (RCJ) magyarországi képviselője az MTI-vel.

A minősítést összesen öt ligában (futball, vonalkövető, színházi, labirintus bejáró és közös tér) szerezhetik meg az önállóan megépített robotjaikkal a csapatok. A két válogató győztesei május 21. és 24. között a portugáliai Guimaraes-ben - kizárólag az európai csapatok számára szervezett - EU RoboCupJunior-on, illetve a június 23. és 29. között franciaországi Bordeaux-ban rendezett nemzetközi RobotCup2020-on és RCJ2020-on indulhatnak el.

Simon Béláné elmondta, ezzel a magyar gyereknek is alkalma lenne eljutni a mintegy negyven országból érkező csapatok vetélkedőjére, és megtudni, hol tart a tisztán robotokból álló, a tervek szerint 2050-re elkészülő futballcsapat fejlesztése.

A
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 11:51
Először fejlesztettek tollas szárnnyal repülő robotot
a szárnya alakját.

"Az is nagyon izgalmas ebben a robotban, hogy olyan manipulációkat végezhetünk a szárnyával, amit élő madárral nem tennénk" - fűzte hozzá David Lentink, a Stanford biológus-mérnöke.

A kutató többek között arra is kíváncsi volt, képes-e kormányozni röptét a madár bal vagy jobb ujjízületének hajlításával.

"Az a baj, hogy akármilyen jó madáridomár is vagyok, nem tudom rávenni az állatot, hogy csak az ujját mozdítsa" - magyarázta.

Az irányítható robotgalambbal ez a probléma megoldódott: a repülési teszteken Lentink csapata megfigyelhette, hogy amikor a PigeonBot egyik szárnyának egyik ujjízületét mozdították meg, akkor döntött szárnyú fordulást hajtott végre - egyben elsőként bizonyították, hogy a madarak időnként az ujjuk mozgatásával kormányoznak a levegőben.

A Science tudományos lap pénteken megjelent számában Lentink kutatócsoportja egy másik tanulmányát közölte. Ebben azt vizsgálták, miért nem alakulnak ki rések a tollak között, amikor a madár kitárja a
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 10:51
Uniós biztos: a magyar kormány intézkedései indokolttá teszik a 7-es cikk szerinti eljárás folytatását
Vera Jourová leszögezte: alapvető fontosságú, hogy valamennyi uniós intézmény azon dolgozzon, hogy minden tagországban fenntartsák és megóvják a jogállamiságot.

Az Európai Bizottság párbeszédre és megelőzésre törekszik Magyarországgal, azonban soha nem fog habozni, hogy minden szükséges lépést megtegyen a jogállamiság magyarországi biztosítása érdekében - tette hozzá.

Az uniós bizottság figyelemmel követi a magyarországi fejleményeket, elszánt, és minden eszközt felhasznál ahhoz, hogy az egyes magyar intézkedések által felvetődő kérdéseket alaposan megvizsgálja - mondta Jourová.

Didier Reynders igazságügyi EU-biztos beszédében azt mondta, az Európai Bizottság már dolgozik egy új jogállamisági mechanizmus kidolgozásán.

Az új eszköz minden tagállamra érvényes lesz, és minden rendszerszintű problémát érintő fejleményt magában foglal majd. Ilyen a bíróságok függetlenségének vagy a média sokszínűsége biztosítása - mondta.

"Sajnos, nem számolhatok be fejlődésről a magyar
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 20:22
A Szent Család: Jézus, Mária és József 12.29
- Igenaptár oldalon:
OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
Aki féli az Urat, tiszteli szüleit.
Isten tekintélyt adott az apának a gyermekek előtt, és megszabta az anya jogát a gyermekekkel szemben. Aki tiszteli apját, bűneit engeszteli, megszabadul tőlük, és mindennapi imája meghallgatásra talál. Kincset gyűjt magának, aki megbecsüli anyját, aki pedig tiszteli apját, örömét leli gyermekeiben, s amikor imádkozik, meghallgatásra talál. Aki becsüli apját, hosszú életű lesz, s aki szót fogad apjának, felüdíti anyját.
Fiam! Legyen gondod apádra öregségében, és ne keserítsd őt életében. Ha meg is fogyatkozik erejében, légy elnéző iránta, és ne vesd meg életének egy napján se. Apád iránt tanúsított jó cselekedeted nem megy feledésbe, és elszámolják neked bűneidért. A jótett fejében majd gyarapodni fogsz.
Ez az Isten igéje.Sir 3,3-7.14-17a

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
A család élete az Úrban.
Testvéreim!
Mint Istennek szent és kedves
maroka, 2019. december 29. vasárnap, 13:27
Szijjártó: sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország
A tárcavezető Gordan Grlic Radman horvát kül- és Európa-ügyi miniszterrel tárgyalt, majd a megbeszélésüket követő közös sajtótájékoztatón arra is rámutatott: vannak ugyanakkor olyan ügyek, "amelyek bár ne lennének", és néha árnyékot vetnek a kétoldalú kapcsolatokra.

A közös ügyek között említette, együtt lépnek fel, hogy az európai migrációs politikában a külső határvédelem nagy hangsúlyt kapjon, emellett fenntartják a jogot, hogy nemzeti hatáskörben dönthessék el, kit engednek be a területükre és kivel akarnak együtt élni. Hangos és aktív támogatói maradnak az EU nyugat-balkáni bővítésének, ez a szívügye mindkét országnak, mert ők vannaklegközelebb a térséghez - mutatott rá. Hozzáfűzte: a kohéziós források szerepét szeretnék megtartani a következő uniós keretköltségvetésben.

Szijjártó Péter a bővítéssel kapcsolatban elmondta: annak politikai, gazdasági és biztonsági haszna is lenne. Politikai haszna azért, mert az EU-nak sikertörténetekre lenne szüksége, mert ebből az elmúlt időben kevés
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:07
Hajvágási Naptár...
Hajvágási Naptár 2020

Kép:

A hajvágás nagyon fontos, mivel minél sűrűbben vágatjuk a hajunkat, az annál jobban erősödik. Nem mindegy : azonban, hogy mikor vágatjuk a hajunkat. Ehhez nyújt segítséget a 2020-as hajvágási naptárunk is. A túl hosszú hajúaknak sokkal nagyobb mértékű a hajhullása, mivel a hosszú haj gondozása körülményesebb, jobban igénybe veszi a hajhagymákat, hajtöveket. A hajhullás bizonyos mértékig teljesen természetes folyamat, azonban ha kifejezett mértékűvé válik, legyen szó akár nőről vagy férfiról, jelentős aggodalmat okozhat. Éppen ezért érdemes tudni, milyen okai lehetnek a hajhullásnak, mit tehetünk megelőzésére, és milyen esetekben érdemes szakember segítségét kérnünk.
Naponta átlagosan 80-100 hajszálunk hullik ki, melynek következtében nem ritkul a hajunk, hiszen a kihullott hajszálak
simocsi, 2019. december 05. csütörtök, 13:50
1/324
Képek, videók
tanácskozás
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:15
Tanácskoznak az öregek
wob
2015. október 07. szerda, 18:36
Tanácskozás.jpg
pacsakute
2013. augusztus 11. vasárnap, 11:14
Állatok tanácskoztak
lovagdamaerdosanna
2013. február 22. péntek, 07:39
tanácskozás.jpg
dnemethk
2012. március 21. szerda, 18:42
tanácskozás2.jpg
dnemethk
2012. március 21. szerda, 18:42
tanácskozás
balazsmargit
2011. november 19. szombat, 20:19
Tanácskozás
horgasnora
2011. augusztus 18. csütörtök, 14:31
tanácskozás0706.jpg
maroka
2010. július 06. kedd, 23:55
Tanácskozás
klerierzsi
2009. augusztus 31. hétfő, 14:23
Montero_Sport.jpg
jencuska1970
2008. május 07. szerda, 19:45
Tipikus katalán.png
farkas1945
2011. január 16. vasárnap, 16:28
Katalán vidék.png
farkas1945
2011. január 16. vasárnap, 16:20
Katalán-falu;Joan Miro.pn
farkas1945
2010. december 17. péntek, 14:17
Katalán cukkinis kenyér.j
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 04:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.