Belépés
2020. február 17. hétfő | 8. hét | 48. nap | 04:33 | Donát
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kézremegés okai
használni. Milyen gyógyszerek okozhatnak remegést? Az antidepresszánsok vagy a vérnyomásra ható gyógyszerek.

Kézremegés a túlzásba vitt alkoholfogyasztástól is előfordulhat. Az alkohol negatív befolyással van az agyban zajló kémiai folyamatokra, és ez arra készteti a testet vagy csak a kezet, hogy remegjen.

Természetesen idegrendszeri rendellenesség is kiválthatja a kéz remegését. Ebben az esetben azonban vannak megfelelő gyógyszerek a tünet csökkentésére, illetve annak megszüntetésére.

A higanymérgezésnek is az egyik gyakori tünete a kéz remegése, hiszen ez is negatívan hat az idegrendszerre. Amennyiben úgy érzi, hogy higanymérgezése van, azonnal keresse fel a sürgősségi szakrendelést, mivel a higanymérgezés súlyos memóriaproblémákat és akár még vakságot is okozhat.

Sok ember küzd szociális szorongással. Ez azt jelenti, hogy ha az illetőnek emberek közelébe kell menni, akkor stressz lesz rajta úrrá, és ez okozhat kézremegést sok egyéb más tünet
pacsakute, 2020. január 28. kedd, 22:36
Tömeges adatvesztések és rendszerfeltörések várhatók jövőre egy kiberbiztonsági tanulmány szerint
embereknek meg kell tanulniuk a legvalósághűbb videókat is megfelelő fenntartásokkal kezelni, és nem vakon elhinni mindent, amit látnak és hallanak.

Az elemzés kitér arra is, hogy bár 2019-ben sok országban jelent meg új, vagy kibővített adatvédelmi törvény, a személyes adatok felhasználásával kapcsolatos bizalmatlanság továbbra is mindenütt jelen van, s ez mindaddig így lesz, amíg az adatvédelmi mulasztások megsértéséért kiszabott bírság nagysága a nagyvállalatokat nem készteti a probléma megszüntetésére. Ez egybecseng az Adatvédelmi Szakértők Nemzetközi Szövetségének (Association of Privacy Professionals) véleményével, amely azt tanácsolja a vállalatoknak, hogy a működésük során tartsák tiszteletben az adatok védelmét, hiszen azok a vállalkozások, amelyek így tesznek, jelentős előnyt szerezhetnek a piacon.

Az elemzés szerint jóllehet az intelligens városok és az intelligens épületek képviselik a jövőt, a biztonság nem képes lépést tartani az intelligens városok gyors fejlődésével: az új épületek
velemenyezd, 2019. december 21. szombat, 10:37
Az egészséges emésztőrendszer fenntartása
szintén valamilyen emésztőrendszeri problémára utalhat.

A római köményt már a régebbi korokban is előszeretettel alkalmazták emésztési problémákra, emellett a gyomorégést is csökkenteni tudja.

A fekete borssal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy növeli az emésztőnedvek termelődését, amely serkentőleg hat az emésztésre, segít a székrekedés megelőzésében és növeli a tápanyag-felszívódás hatékonyságát is.

Nyugodtan használjon gyömbért gyomorpanaszainak csökkentésére és megszüntetésére, de emellet ez a növény arra is alkalmas, hogy csökkentse a gyulladást a bélrendszerben. A gyömbért használhatjuk székrekedés orvoslására is, hiszen enyhe hashajtó hatással is rendelkezik.

Az étkezési korpa élelmi rostokban gazdag, így segíthet megszüntetni a székrekedés problémáját, elősegíti az egészséges bélmozgást és a perisztaltikus mozgást is elősegíti.

A bogyós gyümölcsök nemcsak sok rostot, de sok vizet is tartalmaznak. Mivel magas az antioxidáns-tartalmuk, így a
pacsakute, 2019. december 14. szombat, 23:06
Illegális bevándorlás - Szakértő: ismét felerősödött az illegális migráció a nyugat-balkáni útvonalon
Az illegális bevándorlók sokszor rossz gazdasági helyzetű országokban várakoznak, ahol - főképp a tél közeledtével - nem mindig tudják biztosítani ellátásukat, ez pedig további konfliktushelyzeteket szül majd - magyarázta.

Emlékeztetett: a boszniai Bihács polgármestere, Suhret Fazlic például bejelentette, hogy nem biztosítanak több vizet a helyi menekülttábornak, illetve egyes hírek szerint meleg étel helyett csak hideg ételt osztanak majd a menekülteknek.

A helyzetet sürgősen és nemzetközi szinten lehetne megoldani, de jelenleg nem látni az erre való törekvéseket - hangsúlyozta.

Ha az ellátási problémák nem oldódnak meg, akkor van rá esély, hogy az illegális migránsok csoportokba szerveződnek és nagyobb tömegekben akarnak majd áttörni a határokon - vélekedett. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) tervei szerint a konfliktusok megszüntetésére békefenntartó erőket küldenek majd Szíriába - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy ettől függetlenül Iránból, Pakisztánból, Afganisztánból
velemenyezd, 2019. október 26. szombat, 12:21
ÁSZ: szabályszerű volt a 2018-as költségvetés végrehajtása
számvitel, a könyvvezetés, a beszámolókészítés, a kötelezettségvállaláshoz és kifizetésekhez kapcsolódó kontrollok, valamint a tájékoztatási kötelezettség terén mutatkozó - szabálytalanságokat, hiányosságokat. Ezek a törvényjavaslatban szereplő teljesített kiadási és bevételi adatok megbízhatóságát nem befolyásolták, de a közpénzekkel, közvagyonnal való felelős gazdálkodás megteremtése és erősítése érdekében az ÁSZ levélben hívta fel az érintett vezetők figyelmét a hiányosságok, szabálytalanságok megszüntetésére - mondta el.

Az ÁSZ elnöke beszámolt arról is, hogy idén először a számvevőszék a költségvetés végrehajtásának ellenőrzésével egyidejűleg elvégezte az állami vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi joggyakorlás ellenőrzését is, amelynek során a négy legjelentősebb vagyoni kör felett tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.), a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) -
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 15:41
MÁV-Start: forgalomba állt az első felújított Talent motorvonat Győr és Bécs között
A MÁV-Start, a MÁV Vagon és az ÖBB az idén áprilisban kötött két évre szóló szerződést a Győr és Bécs közötti eurégiós közlekedésben használt tíz Talent motorvonat nagyjavítására, a konstrukciós hiba megszüntetésére.

A javítás és felújítás kiterjedt többek között a forgóváz egységeire, a fékrendszerre, a vezetőállásra és az utastérre egyaránt.

Az MTI érdeklődésére a MÁV közölte, az első Talent felújítása mintegy 500 millió forintba, a teljes flotta várhatóan 5 milliárd forintba kerül majd.

A Bombardier Talent motorvonatok 2006-os kormányzati döntés alapján kerültek a vasúttársasághoz, a szerelvények nagy költségek árán is csak viszonylag alacsonyabb üzemképességgel tudtak üzemelni az elmúlt több mint tíz évben. Jelenleg három-négy darab jármű üzemeltethető, így akár egy meghibásodás is jelentősen befolyásolhatja a forgalomba állítható járművek számát.

A különböző műszaki problémák következtében a gyártóval a járművek tulajdonosaként a MÁV jelenleg is perben áll - írták a
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 17:21
Mi Hazánk: a MÁV vezetése október végéig tegyen lépéseket a szolgáltatás színvonalának javítására!
A politikus közölte, amennyiben a határidőig nem történnek lépések a "katasztrofális állapotok" megszüntetésére, akkor Homolya Róbert elnök-vezérigazgató azonnali távozását követelik.

Fülöp Erik szerint a magyar vasúti közlekedés évről évre rosszabb helyzetben van, a vonattal közlekedőknek állandó késésekkel kell számolniuk munkába, iskolába járás közben.

Hangsúlyozta, becslések szerint mintegy 1.500 dolgozó hiányzik a társaságtól, ami már a biztonságos működést veszélyezteti. Emellett a MÁV-nál óriási bérfeszültség is tapasztalható: míg bizonyos felsővezetők akár milliós fizetést vihetnek haza, addig egy átlagos vasúti dolgozónak gyakran még a minimálbért is alig éri el a keresete - fejtette ki . Hozzátette, a helyzet rendezése érdekében azonnali bérrendezést követelnek a vállalatnál.

A Mi Hazánk politikusa kitért arra is, az utóbbi időben olyan "garázda elemek" jelentek meg a vonatokon, akik nem hajlandók jegyet váltani, valamint a többi utassal és a vasúttársaság dolgozóival szemben
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 15:32
Önkormányzat 2019 - Főpolgármesteri biztos: a Főkert már megkezdte a szakmai egyeztetést az Andrássy úti fák me
műfűre cserélték, a fák pedig az ápolás hiánya és a légszennyezettség miatt kerültek rossz állapotba.

Szabó József erre reagálva közleményében úgy fogalmazott: a Főkert az "elmúlt évek során az Andrássy úton többször is újrafüvesítette az említett szakaszt, azonban a megnövekedett urbanizációs hatásoknak, valamint az arra járók és a területen kutyát sétáltatók nem megfelelő zöldterület-használata miatt, ezen zöldítések nem voltak sikeresek". A "saras és a városképileg nem megfelelő állapot" megszüntetésére született kísérleti jelleggel az a megoldás, hogy egyes, kiemelten igénybe vett szakaszokra műfüvet tettek.

A főpolgármesteri biztos elfogadhatatlannak tartja a felvetést, hogy az Andrássy úti, rossz állapotban lévő fák kivágása politikai és nem szakmai indokok alapján történik.

Szabó József hozzátette: a fővárosi kertészet Magyarország legrégebbi és egyben legnagyobb szakmai tapasztalattal bíró társasága nem vág ki egészséges fákat a hatáskörében lebonyolított zöldterületi-fejlesztések
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 18:22
Házi hajnövesztő-erősítő praktikák
teáskanálnyi lime lében. A keveréket kenje fejbőrére, hagyja megszáradni, majd meleg vízzel mossa le.

Köménymag
Éjszakára olívaolajba vagy ricinusolajba áztatva, majd a problémás területekre kenve csodákra képes. 15 perc után gyengéd samponnal mossa le.

Borsszem
Két teáskanálnyi bors és fél csészényi lime lé keverékéből készített masszával kenje be hajtövét, majd csavarja meleg törölközőbe fejét. Egy óra hatóidő után mossa le.

Hibiszkusz virág
A korpa megszüntetésére és a hajnövekedés serkentésére is használható növény, amely a hajszálak vastagságát is növeli, valamint az idő előtti öregedésüket is meggátolja. Kókuszolajba, vagy szezámolajba keverje el a felaprított virágot, kenje haja teljes hosszára, majd gyenéd samponnal mossa ki.

Fokhagyma
A haj szálkásodását és töredezését csökkenti, valamint a hajszálak regenerálódását és a fejbőr vérkeringésének javítását is elősegíti. Néhány gerezd összepréselt fokhagymát főzzön meg kókuszolajban vagy
pacsakute, 2019. augusztus 06. kedd, 23:51
A teafaolaj jó hatásai
megszünteti.

- Adjon 2-3 csepp teafaolajat egy kis tál meleg vízhez és alaposan keverje el. Naponta egyszer, néhány héten át alkalmazza mosakodás közben.
- Adjon 3-4 csepp teafaolajat és 3 csésze fehérbor ecetet egy kádnyi langyos vízhez. Üljön a vízbe 20-30 percen át, minden másnap alkalmazza, ameddig szükségét érzi.

Megjegyzés: Amennyiben terhes, ne alkalmazza a teafaolajat.

7. A kellemetlen testszag megszüntetése.

A kellemetlen testszagok megszüntetésére is alkalmazhat teafaolajat, amely antimikrobiális hatóanyagai segítik a testszagot okozó baktériumok elpusztítását.

Összehúzó hatása miatt segíti a túlzott izzadás kezelését és biztosítja teste kellemes illatát az egész nap során.

1. Keverjen el 2 csepp teafaolajat 2 evőkanálnyi vízben.
2. Vattapamacs segítségével kenje a keveréket hónaljaira, illetve egyéb olyan testfelületeire, ahol izzadni szokott.
3. Naponta egyszer alkalmazza a kellemetlen testszag
pacsakute, 2019. május 31. péntek, 20:49
Hatékony akupresszúrás pontok
A leggyorsabb léleknyugtató és fájdalomcsillapító! Ezzel a japán módszerrel 5 perc alatt meggyógyíthatjuk magunkat!

Ha nem vagyunk összhangban magunkkal, a környezetünkkel, folyamatosan valami elintéznivalón törjük a fejünket, amitől egyre feszültebbé, stesszesebbé válunk, akkor ennek testi tünetei is lesznek. A következő ősi japán technika segít, hogy kiegyensúlyozott életünk legyen, és megszabaduljunk a kellemetlen fizikai és lelkik fájdalmaktól.

Annyi a tennivalónk, hogy a tenyerünk bizonyos pontjait megfelelő ideig kell masszíroznunk, nyomkodnunk.

Az eljárás nagyon egyszerű: a jobb hüvelyk- és mutatóujjunkat használva a bal tenyerünkön található 4 pontot kell 1 perc erejéig nyomás alá helyezni. A fenti ábrán ezek a speciális pontok vannak bekarikázva.

A bal hüvelyk és mutató ujjaink közötti rész megnyomásával elillan az émelygés, a fejfájás, a
pacsakute, 2019. május 14. kedd, 16:43
Párlófű a rossz szellemek ellen is :-)
hasmenésre. A régebbi korokban azonban öblögettek is vele, így kezelték a szájüreg és a torok különféle betegségeit és gyulladásait. Az öblögetéses módszer azonban nem csupán a száj nyálkahártyájának gyulladásait képes megszüntetni, hanem a különféle bőrgyulladásokkal szemben is hatékonyan képes felvenni a harcot.

A közönséges párlófűnek gyulladásgátló, vizelethajtó és antibiotikus hatása is van. Belsőleg lehet alkalmazni önmagában vagy más gyógynövénnyel vegyítve hasmenés enyhítésére és megszüntetésére, de hatékonyan képes kezelni az epehólyag- vagy a vastagbélgyulladást is. Külsőleg az öblögetésen kívül készíthetünk a gyógynövényből borogatást és ülőfürdőt például, ha aranyérrel küszködünk, vagy nehezen gyógyuló sebeink vannak.

A közönséges párlófüvet nem lehetséges nagyobb adagban és hosszabb ideig fogyasztani, ugyanis rendkívül módon képes a bőrt és a nyálkahártyát irritálni, éppen ezért csak óvatosan és nagy körültekintéssel lehet alkalmazni. Hasmenésre kiváló ez a gyógynövény, de
pacsakute, 2019. április 20. szombat, 19:31
1/31
Képek, videók
A gerinc fájdalom okai
irmus
2015. május 21. csütörtök, 18:56
Fejfájás és okai.jpg
pacsakute
2017. február 07. kedd, 22:22
Arctérkép pattanások okai
pacsakute
2016. augusztus 25. csütörtök, 20:38
kövérség-lelki-okai_le lek
lenke1964
2015. július 31. péntek, 20:30
Az együttélés okai.jpg
pacsakute
2012. november 17. szombat, 17:52
Antidepresszáns.jpg
pacsakute
2013. június 16. vasárnap, 08:08
antidepresszans.jpg
katicacska
2012. június 24. vasárnap, 22:34
Ingadozó vérnyomásra gyöm
pacsakute
2018. február 23. péntek, 20:50
ne vigyük tulzásba
ildanyo
2007. május 22. kedd, 16:19
kicsit túlzásba vitte.jpg
esty7
2007. április 23. hétfő, 20:43
nem viszem túlzásba...? :
bnoemi82
2007. február 06. kedd, 13:45
Alkohol
eva6
2017. április 05. szerda, 09:46
Alkohol 01.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:34
Alkohol 02.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:33
Alkohol 03.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:32
Címkék
biztonságos működést, megnövekedett urbanizációs, kézremegés okai, Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, idén áprilisban, alkohol negatív, érintett vezetők, politikus közölte, helyzetet sürgősen, erre való, Adatvédelmi Szakértők Nemzetközi Szövetségének, Észak-atlanti Szerződés Szervezetének, keveréket hónaljaira, elemzés kitér, növény arra, egészséges bélmozgást,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.