Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 09:48 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Fitch: a feltörekvő térség bankosztályzatainak többsége negatív, Közép-Európa erős helyzetben
mutató a magyar bankrendszerben a 2015-ben mért 11,7 százalékról 2019 végéig 3,2 százalékra csökkent.

Egy másik nemzetközi hitelminősítő, a Moody's Investors Service nemrég több európai - köztük a magyar - bankrendszer kilátását negatívra módosította, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatást gyakorol e bankrendszerek működési környezetére.

A Moody's a magyar, a norvég, a finn és a portugál bankrendszer kilátását stabilról, a szlovák bankrendszerét pozitívról változtatta negatívra.

A harmadik globális hitelminősítő, a Standard & Poor's néhány hete a korábbi stabilra módosította vissza az idei év elején megadott, felminősítés lehetőségére utaló pozitívról a magyar államadósság-kötelezettségek "BBB/A-2" osztályzatának kilátását, szintén a koronavírus-járvány várható gazdasági hatásaival indokolva a lépést.

Az S&P az intézkedéshez fűzött elemzésében hangsúlyozta mindazonáltal, hogy a magyar bankrendszer jó tőkeellátottságú, nyereséges és
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 21:12
Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat csökkentéséről júniusban
a munkahelyek megőrzéséhez.A gazdasági védekezés költségeinek és a nominális GDP mérsékelt növekedésének hatására a költségvetés idei hiánya a korábbi évekhez képest emelkedik, azonban nemzetközi összehasonlításban alacsony marad. Az államadósság ráta átmenetileg növekszik, azonban a gazdasági növekedés gyors helyreállításával párhuzamosan 2021-től ismét csökkenő pályára áll. A folyó fizetési mérleg várhatóan 2020-ban is mérsékelt hiányt mutat, azonban a finanszírozási képesség tartósan pozitív marad. Az ország külső adósságrátái tovább mérséklődnek.

A koronavírus-járvány következtében a magyar gazdaságban is erős dezinflációs hatások jelentek meg - mutat rá a testület. A fogyasztóiár-index az év eleji átmeneti emelkedést követően a várakozásoknak megfelelően gyorsan visszatért a jegybanki toleranciasávba, majd annak alsó széléig csökkent. Az infláció erős változékonysága előretekintve is fennmarad, azonban az áremelkedés üteme a költségérzékeny tételek hatásainak kifutásával újból a 3
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:42
A csók világnapja
hogy az emberek szeretik, ha hosszan összeforr az ajkuk. Az ajkakban számtalan idegvégződés található, ezáltal nagyon érzékenyek az érintésre, valamint a hőmérsékletet érzékelő receptorok miatt a hidegre és a melegre is. Ezek a receptorok felelnek azért a varázslatos érzésért, ami csók közben eluralkodik rajtunk.

Csókolózás közben ingerületátvivő anyagok és boldogságért felelős hormonok termelődnek, mint például endorfin, szerotonin és adrenalin, ezáltal kerülünk mámoros állapotba. Ezek a pozitív stressz hatások megemelik a pulzust és javul a szív teljesítménye is. Csókolózás közben az átlagos 20-ról 60-ra emelkedik a lélegzetvételek száma egy perc alatt. Ráadásul egy intenzív csókolózás közben 34 különböző arcizmot használunk, ez felér egy kimerítő edzéssel, amely megakadályozza a bőr öregedését. A csókolózás jótékony mellékhatása, hogy két perc alatt 15 kalóriát égethetünk el.

A csókolózásnak egészséges hatása lehet
A csókolózásnak a védőoltáshoz hasonló hatásai lehetnek. Közel
foldinefehereva, 2020. július 06. hétfő, 15:26
A stressz csökkentése egyszerűen
megőrzésében. Ez a megállapítás akkor is igaz, hogy ha valakin már megmutatkoznak a stressz negatív tünetei. A stressz megemeli a gyulladás szintjét a szervezetben, és ez sok betegséget generálhat. Többek között szív- és érrendszeri betegséget, cukorbetegséget, és bizony az elhízásért is felelőssé tehető, ha magas a szervezetben a stresszhormon szintje.

Mindegy, hogy milyen mozgás
Nem kell megerőltető testedzésre gondolnunk, elegendő egy séta, egy kis gyaloglás és máris kimutathatók a pozitív hatások. Természetesen az lenne a legideálisabb, ha az erdőben, a természetben tudnánk kirándulni, mozogni és sétálni, hiszen az erdei sétának nagyon sok pozitív előnye van az emberi szervezetre.

Az erdei séta és az egészség
Az erdei séta számtalan egészségügyi hatással rendelkezik. Ahogy elkezdünk a friss levegőn mozogni, úgy egyre jobban stabilizálódik a vérnyomásunk és a pulzusszámunk. Az erdőben történő mozgásnak az immunrendszerre is pozitív a hatása. A rendszeres erdei sétáknak
pacsakute, 2020. július 04. szombat, 23:19
Gyulladáscsökkentés gyógynövényekkel
gyulladás csökkentésében és annak megszüntetésében a zöldségek és a gyógynövények jelentős hányada is segíthet, és ezzel megakadályozhatjuk a komolyabb betegségek kialakulását.

Milyen gyógynövények segíthetnek a gyulladás minimalizálásában? A kurkuma, a gyömbér, a fahéj, a Cayenne-bors, a szegfűszeg, a zsálya és a rozmaring.

Kurkuma
Az indiai és a kínai ájurvédikus gyógyászat már évszázadok óta alkalmazza a kurkumát gyulladáscsökkentésre. A kurkuma nagyon sokféle és nagyon sok pozitív hatással rendelkezik. Ilyen az antioxidáns, a gyulladáscsökkentő, az antivirális, az antibakteriális, a gombaölő és a daganatellenes hatása.

A kurkuma nagyon hatásos megoldás lehet cukorbetegség, ízületi gyulladás, allergia, Alzheimer-kór és más krónikus betegségek esetén. A kurkumában található kurkumin segít a gyulladás csökkentésében, emellett gátolja a daganatos sejtek növekedését, illetve az anyagcsere-funkciókat is javítani tudja.

Gyömbér

A gyömbér egy gingerol
pacsakute, 2020. július 01. szerda, 21:40
Koronavírus - Takarékbank: kissé javuló várakozások, de jelentős bizonytalanság jellemzi az agráriumot
nagyobb mértékben kitettek a szálloda, étterem, catering (HoReCa) területnek, így ők számoltak be jelentős keresletcsökkenésről a válság miatt. Viszont az utóbbi időszakban már enyhe javulást tapasztaltak.

Közölte: a leginkább derűlátóak a tojás-, szántóföldi zöldség és sertés szegmensben működő cégek. A tojással és szántóföldi zöldséggel foglalkozó vállalkozások a koronavírust jobban átvészelték, a tojásnál a húsvéti időszaki keresletnövekedés, továbbá az importnyomás visszaszorulása adott okot a pozitív kilátásokra, a szántóföldi zöldség esetében a jól tárolható kultúrák a karanténidőszak alatti értékesítése hozta jó helyzetbe az ágazat szereplőit.

A sertéspiacon a közeljövőben várható erősebb visszaesés, az afrikai sertéspestis (asp) még mindig beárnyékolja az ágazatot, termelői vélemények szerint valóban csökken a sertés ára, azonban közelít az egyensúlyi szinthez. Az átvételi árak csökkenése a feldolgozóknak azonban kedvez, a közeljövőben bizonytalanok viszont az értékesítési lehetőségeik -
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 13:35
Koronavírus - Deloitte: 2020-ban csökken az ingatlanpiaci aktivitás Közép-Európában
A felmérésben a régió ingatlanpiaci szereplőinek véleményét vizsgálták két idősíkban, a 2020. januári, vagyis a COVID-19 járvány európai berobbanása előtti hangulatot hasonlították össze a három hónappal későbbi véleménnyel, amikor a járvány okozta hatás a legerőteljesebb volt.

Az MTI-nek csütörtökön küldött közleményben a Deloitte rámutat arra, hogy az idén január és április között radikálisan változott a szektor szereplőinek vélekedése.

Mivel Közép-Európa gazdasági mutatói 2020 elején pozitív kilátásokat vetítettek előre, akkor még a szektor szereplőinek 82 százaléka arra számított, hogy a gazdasági helyzet stabil marad, vagy javul. Néhány héttel később azonban élesen megváltozott a kép, a válaszadók 88 százaléka számított arra, hogy az ingatlanpiacon az elkövetkező hónapokban csökken az aktivitás, és a gazdaságról 93 százalékuk fogalmazott meg pesszimista véleményt.

A válaszolók 82 százaléka 2020 januárjában még úgy vélte, hogy a banki finanszírozás elérhetősége javul, vagy
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 22:02
Kamatdöntés - Az MNB 15 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot
2022-ben 3,5-3,7 százalék lehet.

A gazdasági védekezés költségeinek és a nominális GDP mérsékelt növekedésének hatására a költségvetés idei évi hiánya a korábbi évekhez képest emelkedik, azonban nemzetközi összehasonlításban alacsony marad. Az államadósság ráta átmenetileg növekszik, azonban a gazdasági növekedés gyors helyreállításával párhuzamosan 2021-től ismét csökkenő pályára áll. A folyó fizetési mérleg várhatóan 2020-ban is mérsékelt hiányt mutat, azonban a finanszírozási képesség tartósan pozitív marad. Az ország külső adósságrátái tovább mérséklődnek.

A koronavírus-járvány következtében a magyar gazdaságban is erős dezinflációs hatások jelentek meg. A fogyasztóiár-index az év eleji átmeneti emelkedést követően a várakozásoknak megfelelően gyorsan visszatért a jegybanki toleranciasávba, majd annak alsó széléig csökkent. Az infláció erős változékonysága előretekintve is fennmarad, azonban az áremelkedés üteme a költségérzékeny tételek hatásainak kifutásával újból a 3 százalékos jegybanki cél
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:54
A fülfertőzés természetes gyógymódja
tölteni. A meleg - nem forró!- sót a fülre kell helyezni, és legalább egy fél óráig ott tartani.

A levendulás só is sokat segíthet
A levendulás só két ok miatt is segíthet. Egyrészt a tengeri só tele van értékes ásványi anyagokkal, a levendula pedig fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. A sóhoz néhány csepp levendulaolajat is keverhetünk, így könnyedén megnyugszunk és álomba is merülünk. A pihenésnek pedig kiemelkedő szerepe van a gyógyulás szempontjából.

A levendulás só pozitív előnyei
A levendulavirágzattal összekevert só enyhíti a fájdalmat. A fül fájdalma nagyon kellemetlen, mert egy idő már azt érezzük, hogy nemcsak a fülünk, hanem a torkunk és a fejünk is kínzóan fáj. A zokniba himalájai sót is tehetünk. Ez azért hasznos, mivel ennek a sónak a melegítése során negatív ionok szabadulnak fel. A negatív ionokkal kapcsolatban megállapításra került a tény, hogy ezek gyógyító hatásokkal rendelkeznek. Ezek az ionok még a fülben lévő baktériumokat is magukhoz
pacsakute, 2020. június 18. csütörtök, 21:19
Krónika 7. rész (költségvetés)
Szóvá tette, hogy a gépjárműadó elvonása évekre megmarad, majd úgy fogalmazott: az önkormányzatok tönkretétele a polgárok életének tönkretételével egyenértékű.

Kitért arra is, hogy az iskolaőrség felállítására szánt összeget felzárkóztatásra fordítanák.Fidesz: valódi EU-s helyreállítási programra lenne szükség a koronavírus-járvány utánHörcsik Richárd (Fidesz) az európai ügyek bizottságának elnökeként a költségvetés EU-s transzfereket érintő részeiről beszélt, és a büdzsé pozitív törekvésének nevezte, hogy a kormány figyelmet fordít a közvetlen irányítású uniós programok támogatására.

Jelezte, hogy a következő hétéves EU-s költségvetésről folyó egyeztetések hamar összeforrtak a koronavírus-járvány utáni újraállítási tervvel, amire 1850 milliárd eurós csomagot szán az unió.

Ez egy szép szám - mondta -, de sem a kiigazított hétéves költségvetés, sem az új tervezet nem előnyös a magyar büdzsének. Magyarország szerint ugyanis az EU-nak méltányosan és arányosan kellene
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 17:32
Bor – élvezeti méreg vagy természetes orvosság?
magyarázata egyáltalán nem olyan nehéz, mint ahogy elsőre gondolnánk. Főleg a piros szőlő - amelyből értelemszerűen a vörösbor készül - rendelkezik a héjában nagy koncentrációban fenolokkal. Ezek a védőanyagok védik a növényt a káros környezeti hatásoktól és az állati kártevők támadásaitól. Rájöttek azonban, hogy nemcsak a növényt, hanem az embert is képesek hatékony védelemben részesíteni. A fenolok többek között a szív- és érrendszeri panaszoknál, valamint a bélbetegségeknél fejtenek ki nagyon pozitív hatást a szervezetre.

De ez még nem minden. Egy bizonyos fenol, amely szintén a borszőlőben van jelen, tudományos vizsgálatok szerint jelentős rákellenes hatással is rendelkezik. Gátolja a szabad gyökök képződését, és így antioxidánsként hat az emberi szervezetben. Az orvostudomány azt tervezi, hogy a rezveratrolt - így hívják ezt az anyagot - kivonják a szőlőből, és a jövőben gyógyszerként alkalmazzák a kemoterápia mellé rákos betegeknél.

Nem csak daganatnál
pacsakute, 2020. június 10. szerda, 17:20
Talpreflexzóna masszázs
A talpreflexzóna-masszázs ma a legismertebb módszerek közé tartozik a relaxációs terápiák területén. Helytelen volna azonban kizárólag relaxációs módszernek tekinteni.

Ez a masszázstípus is - ahogy sok más módszer, amelyeknél meghatározott pontokat stimulálnak az emberi testben - az ázsiai térségből származik. Ismert például Indiából, de a hagyományos kínai medicinából is. A módszer elvei azon alapulnak, hogy az emberi talpon számos reflexpontok találhatók, amelyek a szervezet egy-egy területével, egy-egy szervével vagy más elemével vannak összeköttetésben energiapályákon keresztül. Csupán stimulálni kell ezeket a pontokat nyomással vagy masszírozással, hogy lazító vagy gyógyító hatást érjünk el a test megfelelő területén.

Így a talpreflexzóna-masszázst sokféle, úgynevezett civilizációs betegségnél alkalmazhatjuk. Különösen a pszichoszomatikus panaszoknál,
pacsakute, 2020. június 09. kedd, 16:27
1/121
Képek, videók
3-Közép-Európa Témazáró -
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 18:19
2-Közép-Európa Témazáró -
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 18:19
1-Közép-Európa Témazáró -
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 18:18
Közép-Európa éjjel az ISS
vargaspace
2012. november 05. hétfő, 21:46
Európa közepén
lacipecsenye
2012. október 22. hétfő, 20:27
európa közepe emlékműnél.
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:51
Európa közepe emlékmű.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:22
Európa közepén
banustotius
2011. április 24. vasárnap, 18:47
Europa kozepe
derenak
2009. augusztus 10. hétfő, 16:46
Európa közepén
kovarygizella
2007. szeptember 01. szombat, 01:03
1100 Év Európa Közepén 7-
rambobby
2007. március 06. kedd, 07:10
1100 Év Európa Közepén 5-
rambobby
2007. március 06. kedd, 07:08
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.