Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 17:56 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A pozitív gondolkodás
“A pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy felismerem: minden ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé."

(Kurt Tepperwein)
lilagondolatok, 2018. december 13. csütörtök, 09:28
Antall-konferencia - Boross Péter: a gondviselésnek köszönhető, hogy Antall József miniszterelnök lett
szakértő módon és a nemzetet szolgáló küldetéssel kormányzott, és kifejezetten érzékeny volt a szociális problémák és az emberi szenvedés iránt.

Antallt taszították a tovább élő kádári állapotok, nem a meglévőt akarta folytatni új viszonyok között, hanem minél messzebb akarta vinni az országot a kádári társadalmi-politikai viszonyrendszertől - fogalmazott a főigazgató-helyettes. Elmondta azt is, hogy Antall József hozta vissza a politika szótárba a nemzetpolitika kifejezést, az összmagyarságban gondolkodást, ő lélekben 15 millió magyar miniszterelnöke kívánt lenni.

Kádár Béla, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja a rendszerváltozás gazdasági helyzetét elemezve felidézte, hogy Antall kormányzásának kezdetén az ország nemzetközi összehasonlításban is a legeladósodottabb államok közé tartozott, az ország gazdaságilag "kivérzett", pénzügyi összeomlás fenyegette.

Az országnak érdeke volt a demokrácia és a piacgazdasági átalakulás, de Antall - az IMF támogatta neoliberalizmus helyett - a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 16:25
Enneagram - Hatos Archetípus Szintjei /Egészséges/
bízni önmagukban, hogy nem gyötrik őket az átlagos Hatosok önmagukkal kapcsolatos kétségei. Tehát megvan a megfelelő alapjuk ahhoz, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatot alakítsanak ki másokkal és paradox módon önmagukkal is. Úgy érzik, biztonságban vannak, elfogadják őket és minden rendben van velük.

Ha valaki tud önmagára támaszkodni, az annak a belső folyamatnak az eredménye, hogy állandó kapcsolatban van saját belső erejével, legmélyebb tudásával. Ha ez a kapcsolat létrejön, a Hatosok gondolkodása annyira világossá válik, hogy pillanatról pillanatra pontosan tudják, mit kell tenniük. A legegészségesebb Hatosok emellett elegendő lelkierőt és akaraterőt éreznek magukban ahhoz, hogy mindig megtegyék, amit az élet megkövetel tőlük. Az egészséges Hatosok önállóságának az a lényege, hogy két lábbal állnak a földön, és szilárd kapcsolatban vannak azzal a fajta támogatással, ami csak az ember saját lelkének a legmélyéről fakadhat. Ez hangsúlyozottan nem ugyanaz, mint amikor valaki félelemből agresszívan
eposz, 2018. december 03. hétfő, 21:45
Horoszkóp
szembetűnőbben jut kifejezésre a tűz (meleg-száraz) és a víz (nedves-hideg) között. A tüzes jegyek viszont harmonizálnak a levegős jegyekkel, a vizes jegyek pedig a velük azonos nemű, negatív föld jegyekkel.

CsillagjegyekA Vízöntő csillagjegy

január 20 - február 18

Uralkodója : Uránusz, Elem : Levegő

Kép

Az egyik legemberibb, legemberszeretőbb jegy. Segítőkész, közösségi gondolkodású.

Éles eszű, eredeti, ötletes, intellektuális, barátságos, őszinte, független, rendkívül szabadságszerető.

Sokoldalú, zseni alkat, a típus minden áldásával és átkával együtt. Újító, forradalmár, reformer, aki nem illeszthető semmilyen rendbe, rendszerbe. Vonzzák az új társadalmi mozgalmak, a modern technika, a merész ötletek, találmányok.

A szerelemben is sokat megőriz a függetlenségéből. Rossz esetben megalkuvásra képtelen, önfejő, érzéketlen, különc.
koszegimarika, 2018. november 27. kedd, 08:03
Cserveni Gábor: Tudod nem az idő változtatja meg végül ...
komfort zónád vége, s azt miért nem kell átlépned.. Hogy kire, mire nem érdemes időt s energiát áldoznod, mert nem érdemli meg..
Pedig... ha valami másra vágysz, mint ami tegnap volt, akkor valami mást kell tenned, mint amit eddig csináltál...
Ha gyökeres változást szeretnél látni az életedben, akkor olyan dolgokat kell megtenned, amit még sosem tettél... új ajtót kinyitni s azon belépni... -régi kulcsokkal, régi szokásokkal nem lehet... új dolgokat meglátni, megélni... -régi szemlélettel és gondolkodással, ugyan csak nem lehet.
Minden Csak azon múlik, hogy mire vagy hajlandó. Mennyit vagy képes áldozni önmagadból. Ez életben a nagy dolgokat, sosem a kényelmes emberek érték el... hanem azok, akik képesek voltak akár mindent feláldozni. Milyen embernek tartjuk önmagukat?
Sokat panaszkodunk? Nem tetszik az amit látunk a világban? Nem tetszik az irány amifelé halad az emberiség?
Tedd fel a kérdést magadnak!!
Te mire vagy hajlandó érte, hogy ez megváltozzon?
Miről vagy hajlandó
lilagondolatok, 2018. november 21. szerda, 09:47
A snooker egyedülálló zsenijének önéletrajza megjelent .....
sportembert akart formálni belőlem. Apám okos ember, tudta, mit akar a fejembe plántálni. Sok gyerek, akivel felnőttem, mama kedvence volt: ,,Az én fiam így meg úgy". Apám sose dicsért. Sose mondta, hogy ügyes vagyok, hogy jól csináltam. Még amikor úgy is éreztem, akkor is kritizált. De zavart, és valószínűleg segített abban, hogy perspektívából szemléljem a dolgokat: ,,Nyertél egy trófeát, ez már a múlt, felejtsd el, nyerd meg a következőt." Egy sportolónál pozitív az ilyen gondolkodás. Erre álltam rá. Sosem volt szabad azt gondolnom, ,,Igen, junior brit bajnok vagyok", és ülni a babérjaimon. Ezt már nagyon korán kiverték belőlem."
"Addikció lett, de az eddigi legjobb addikcióm. Folyamatos elszállás, amit állandóan megismételhetsz. Nem kocogásról beszélek, futásról. A kocogás nehéz, de a futás könnyű. Mint fogat mosni. Ha látsz futókat 10 kilométert 27 percen belül futni, az nem nehéz; sokkal nehezebb annak, aki 54 perc alatt futja le, mert ő minden izmát beveti. A
maroka, 2018. november 20. kedd, 09:04
Tekintsünk elhivatásunkra!
kiváltság és méltóság, mellyel Isten ruházta fel kegyelmesen az Ő gyermekeit?
Ha igen, akkor fontos, hogy világosan lássuk azokat a szempontokat, melyek segítenek hivatásunk felismerésében.

Hogyan válasszunk hivatást?

Végső soron nekünk kell eldönteni, mi Isten akarata! Az Isten vezetésére vonatkozó hamis elképzelések könnyen összezavarnak bennünket. Természetfeletti kinyilatkoztatásra várunk, miközben Isten azt akarja, hogy az igéjével éljünk. Meg szeretnénk kerülni a gondolkodás nehéz munkáját, holott Isten azt várja tőlünk, hogy végiggondoljuk életünkre vonatkozó terveit. Azonnal és intuitív úton szeretnénk megtudni, mit kell tennünk, míg Ő a várakozás lassú és sokszor fájdalmas folyamatában akar felkészíteni bennünket a feladatra.
A vezetésről szóló írások olvasói gyakran csalódottan panaszkodnak, amiért e könyvek elolvasása után sem kapnak választ személyes kérdéseikre. Mintha Isten az Ő személyre szóló és öröktől fogva eltervezett akaratát minden keresztény ember
kalmanpiroska, 2018. november 13. kedd, 15:24
Szép estét kívánok mindenkinek!
Mi a tipikusan magyar?

November 2-án reklámfilmmel indult a Magyar Telekom új márkakampánya,

A kampány fő üzenete, hogy a Most Generációnak mindenki tagja, a pesszimista gondolkodás megváltoztatásához ma adottak a lehetőségek, amihez a Telekom biztosítja a digitális eszközöket.
"Ezúttal az eddigiektől eltérő, merész vállalást tett a Magyar Telekom azzal, hogy felteszi a kérdést, mi a "tipikusan magyar". ,,Egy meghatározó, felelős vállalat feladata az is, hogy merjen társadalmi kérdésekben véleményt formálni, újat mutatni, párbeszédet, vitát indítani. A film eleje a sztereotípiákat mutatja be, majd a sikeres magyarok innovációi, eredményei nyújtanak pozitív példát arra, hogy a jelenben mire legyünk büszkék" - mondta el Szabó Béla Attila, a Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója.
A kampányarcok azok a sikeres magyarok, akik országhatárokon átnyúló elismerést szereztek, rájuk legyünk büszkék és őket nevezzük ,,tipikusan magyarnak", magunk mögött hagyva
kirscha, 2018. november 08. csütörtök, 18:16
Krónika - 1. rész (napirend előtt: béregyenlőtlenségek, egészségügy, CEU, nehéz helyzetű emberek)
MSZP: a kormány semmit nem tesz a nemek közötti béregyenlőtlenség kezeléséreA nemek közötti munkaerőpiaci egyenlőtlenségek kezelését sürgette napirend előtti felszólalásában a szocialista párti Gurmai Zita, aki ebből a szempontból a leszakadás kormányának nevezte a kabinetet.

Felhívta a figyelmet arra: az európai szocialisták a béregyenlőtlenség napjaként hirdették meg október 31-ét, hozzátéve, egy átlagos magyar nő ugyanazért a tevékenységért évi kéthavi bérrel kap kevesebbet, mint egy férfi.

Egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a gyermekvállalás nagyobb áldozatokat követel a nőktől, mint a férfiaktól, az esetleges hirtelen távollétek miatt pedig a munkáltatók szívesebben alkalmazzák a férfiakat.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arról beszélt: a szocialista kormányok alatt rosszabb volt a helyzet; 2010 óta 50 százalék alólról 62,5 százalékra ugrott az aktív korú nők foglalkoztatási rátája.

Megemlítette: a
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 11:20
MCC Roma Tehetség Program: október 23-ig várják a roma fiatalok jelentkezését
A hagyományos oktatást kiegészítő képzés abban támogatja a diákokat, hogy megfontolt pályaválasztási döntést tudjanak hozni, sikeresen felkészüljenek a felvételire és legyen lehetőségük akár külföldi egyetemeken is továbbtanulni - olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

A középiskolások esetében elsősorban azoknak a tanulóknak a jelentkezését várják, akik belföldi vagy külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat. A kéthetente hétvégén tartott képzési alkalmak főként az írás- és beszédkészség, valamint a vitakultúra és érveléstechnika fejlesztésére irányulnak.

Az egyetemistáknak szóló programrész azokat a roma fiatalokat szólítja meg, akik alap, mester- vagy doktori (PhD) képzésüket külföldi egyetemen szeretnék végezni. A két féléven át tartó, külföldi tanulmányokra felkészítő kurzusok célja, hogy a diákok versenyképes pályázati anyagokat tudjanak beadni a kiválasztott intézményekbe, és felkészítse őket a sikeres szóbeli felvételi vizsgára. Ebből adódóan a képzés
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:50
Vitó Zoltán
tettem.


ÁLOMRÓL ÉS VALÓSÁGRÓL
(Előhang egy tervezett lírai hangjátékhoz)

"Mi az álom?" - ha kérdenéd:
"Mit rejt olykor a játszi kép?
az egyszer lágyan ringató,
máskor ijesztő vízió
honnan s miképpen jő elő?" -
lélekbúvár s a bölcselő
elmondaná: "Ez nem nehéz!:
Az álom az, ha emberész
a tudattól függetlenül
egy látomásba elmerül,
olykor meg új eszmét talál
s szokatlanul, csapongva száll:
Alvás közben gondolkodás, -
mi más lenne az álmodás?!:
A képzelet, ha szárnyra kel
és vágyainkat mondja el;
vagy megrémítő félelem:
a bűntudat, ha megjelen
a lélek mélyén, az riaszt..."

Mondhatjuk ezt s mondhatjuk azt;
ez is igaz, az is való,
de mást mond róla rím s a szó,
ha az a költőt illeti
(s a kedvét dalra ihleti):
"Mi az álom?" - ha
menusgabor, 2018. október 15. hétfő, 21:00
A csokoládé
A csoki nem csak, hogy finom, de a bőrötöknek is jót tesz, illetve elmétekre is üdvös hatást gyakorol. Az írás a The Telegraph cikkének köszönheti születését.
Egészséges? Ha két orcára zabáljuk, nyilván nem az. Van azonban a jó csokoládé a kb. 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztásának néhány hatása, amely egészségügyileg immár orvosok által is bizonyítottan hasznos a szervezetünknek.

Mint azt idáig a tudósok kiderítették, a csokoládé jó a szívnek, a vérkeringésnek és az agyunknak is, illetve bizonyos sejtések alapján több egészségügyi kihívás (pl. autizmus, elhízás, cukorbetegség, Alzheimer-kór, sőt, általában az öregedés) esetén is előnyös folyamatokat indíthat el.

Következzék hát a minőségi csokoládé elfogyasztásának tíz pozitív és az orvostudomány által is alátámasztott hozadéka:

1. Jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek
Egy friss tanulmány
lovaszmarika, 2018. október 06. szombat, 14:24
1/202
Képek, videók
Obama- gondolkodás.jpg
agica2004
2017. február 01. szerda, 14:29
Pozitív gondolkodás
sacimama
2015. szeptember 04. péntek, 10:33
Gondolkodás.png
kicsoda57
2015. augusztus 11. kedd, 21:29
gondolkodás.jpg
bbbarbara
2015. augusztus 05. szerda, 21:56
gondolkodás.jpg
rzsi-
2015. január 15. csütörtök, 16:35
Pozitív gondolkodás
anna4459
2014. október 08. szerda, 20:53
Női gondolkodás egyszerűs
pacsakute
2014. augusztus 17. vasárnap, 14:11
A gondolkodás.jpg
pacsakute
2014. augusztus 07. csütörtök, 07:18
pozitiv gondolkodás.jpg
cipello
2014. július 31. csütörtök, 11:31
Gondolkodás-ÓRA
1vargaildyko
2014. április 30. szerda, 14:39
Kutya-macska gondolkodás.
pacsakute
2013. augusztus 19. hétfő, 18:52
1.Hosszútávú gondolkodás.
anci-ani
2013. február 27. szerda, 10:59
Kurt Tepperwein - Ha hálá
sanci81
2018. február 27. kedd, 18:21
Kurt Tepperwein idézet
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 15:28
Kurt Tepperwein idézet.jp
szalai0913
2011. január 19. szerda, 15:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.