Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:39 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almás (meggyes) krémes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor.
A lisztet tálba borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
Kráter szelet
Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.
A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez zsír és liszt.
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük, és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:19
Sütemény receptek
feketekávéval sűrű sziruppá főzzük. A keményre vert tojáshabba belekeverjük a porcukrot, és folytonosan verve hozzáöntjük a forró kávés szirupot. Addig verjük, amíg kihűl. A kész habot nyomózsákba tesszük, és a már kikent tepsibe kis csókokat nyomunk belőle. Nagyon gyenge tűzön sütjük.

Diós golyók csokoládéval

Hozzávalók: 1 db tojássárgája, 7 dkg porcukor, 3 dkg csokoládé, 7 dkg darált dió, tojásfehérje, kakaó a bevonáshoz

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a darált diót, és a reszelt csokoládét. Jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, tojásfehérjével megkenjük, és a kakaóban megforgatjuk. Mignonpapíron tálaljuk.

Kakaós golyók

Hozzávalók:
3 dl tej, 30 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 25 dkg vaj, rum ízlés szerint

A tejet, a porcukrot, és a kakaót összekeverjük. A tűzhelyre tesszük, és felforraljuk. Főzés közben állandóan kevergetjük, míg megsűrűsödik, majd kihűlni hagyjuk. A vajat, a kihűlt masszát és ízlés szerint
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Zselécukros/Rahátos/Zakota szelet/Csodálatos sütemény
evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál forró víz, 1 evőkanál citromlé
Ezenkívül: 2 nápolyszelet-lap (ostyalap), színes cukorka a tetejére.
Elkészítése:
A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a diót és a rahátot. Kikent-lisztezett tepsiben, lassú tűzön megsütjük. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azonforrón beletesszük a vajat vagy margarint és eldolgozzuk benne. Hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, végül kézi habverővel vagy mixerrel habosra kavarjuk. Az ostyalapokat akkorára szabjuk, amekkora a diós-rahátos piskótánk, az egyikre rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A glazúrhoz a porcukrot összevegyítjük a kakaóval, majd simára keverjük az olajjal, a citromlével és 2 evőkanál forró vízzel. Rögtön rákenjük a süteményre és megszórjuk
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:47
Tallóztam
Körül-belül kalács


Hozzávalók:

kb. 50 dkg liszt
kb. 2-3 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
kb. 1 kiskanál cukor
kb. 1 csipet só
kb. 1 tojás
kb. 12 dkg vaj
kb. 2-3 kanál porcukor
kb. 2 citrom reszelt héja
kb. 1 csomag vaníliás cukor vagy kb. 1 rúd vanília kikapart belseje

A kenéshez:
1 tojás
1-2 kanál tejszín

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, porcukrot, tojást, citromhéjat, vaníliát, a felolvasztott vajat és végül az élesztős tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, majd egy órát meleg helyen pihenni hagyjuk. Ha megkelt, sütőpapírral bélelt őzgerinc formába tesszük (vagy szép fonatot készítünk belőle és tepsire helyezzük). Lekenjük a tojás-tejszín keverékével. Fél órát újból pihenni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük. Sütés előtt újra megkenjük, majd kb. 45 percig sütjük 180 fokon.

Link
horvathnemagdi, 2018. április 28. szombat, 09:56
Körül-belül kalács
Hozzávalók:

kb. 50 dkg liszt
kb. 2-3 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
kb. 1 kiskanál cukor
kb. 1 csipet só
kb. 1 tojás
kb. 12 dkg vaj
kb. 2-3 evőkanál porcukor
kb. 2 citrom reszelt héja
kb. 1 csomag vaníliás cukor vagy kb. 1 rúd vanília kikapart belseje

A kenéshez:
1 tojás
1-2 evőkanál tejszín

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, porcukrot, tojást, citromhéjat, vaníliát, a felolvasztott vajat és végül az élesztős tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, majd egy órát meleg helyen pihenni hagyjuk. Ha megkelt, sütőpapírral bélelt őzgerinc formába tesszük (vagy szép fonatot készítünk belőle és tepsire helyezzük). Lekenjük a tojás-tejszín keverékével. Fél órát újból pihenni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük. Sütés előtt újra megkenjük, majd kb. 45 percig sütjük 180
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 12:24
Mentás kocka
Mentás kocka

Tészta:
4 tojás
4 evőkanál víz
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
2 evőkanál holland kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Krém:
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló por
1 doboz natúr vajkrém
15 dkg porcukor
1 csomag mentás pehelycukorka
10 mentalevél
1 csomag vaníliás cukor
2-3 csepp zöld ételfesték
1 csomag (20 dkg) cukrozott babapiskóta
Csokis massza:
10 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál víz
Tetejére:
kakaópor


Elkészítjük a piskótát és hagyjuk kihűlni. A mentaleveleket, a porcukrot és a pehelycukrot aprítógéppel porrá zúzzuk. A tejszínt a habfixálóval jó keményre verjük a robotgéppel, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a vajkrémet és a mentás-cukros keveréket, majd ezekkel is kissé verjük tovább. Megkenjük a
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 01:07
Duplán gesztenyés őzgerinc
Duplán gesztenyés őzgerinc


Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:
Tésztához:

6 egész tojás
6 ek porcukor
6 ek liszt
késhegynyi sütőpor

Krémhez:

1 cs csokis pudingpor
3,5 dl tej
2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
3 ek porcukor
rumaroma (kb fél üvegcse vagy ízlés szerint)

Tetejére:

2-2,5 Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokiforgács

Elkészítése:
Tészta:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztbe belekeverjük a sütőport.

Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő.

Ekkor hozzáadjuk a
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:29
mézes puszedli
liszt
4 tojás
15 dkg porcukor
25 dkg méz
5 dkg zsír
4 evőkanál tejföl
2 teáskanál vaníliás cukor
0,5 teáskanál őrölt gyömbér
0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 teáskanál szódabikarbóna

A mázhoz további 25 dkg porcukor.

3 tojás sárgáját és 1 egész tojást kikeverjük a porcukorral. A mézet és zsírt együtt a mikróban meglangyosítjuk, és jól elkeverjük,hogy a zsír teljesen elolvadjon a mézben.
Hozzáadjuk a tojással kikevert porcukorhoz, majd beletesszük a tejfölt és a fűszereket. Végül mehet bele a liszttel elkevert szódabikarbóna.
Alaposan összegyúrjuk, és 1 napra a hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük , és a masszából golyócskákat formázunk. Egyformák lesznek, ha egy teáskanállal szedjük ki.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.


Nekem 3 tepsin, 60 darab lett belőle. 160-170 °C-ra előmelegített sütőben ,
faciendum, 2017. december 21. csütörtök, 19:14
RUMOS MAZSOLÁS - Elálló, vendégváró sütemény
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 3 tojás, 1 dl rum, csipet só

A porcukrot, a tojássárgákat és 12 dkg vajat, csipet sóval simára keverjünk. A mazsolát rumba beáztatjuk. a gerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk kristály cukorral. Ezután habbá verjük a tojásfehérjéket és hozzátesszük a kikevert masszához. Összekeverjük a liszttel, folyamatosan beleszórjuk a masszába, végül elkeverjük benne a mazsolát és a rumot. Beletesszük a gerincformába és közép meleg sütőben megsütjük.
A sütés ideje: 45 perc.
Ebből 25 percig alsó, majd 20 percig felső lángon sütjük.

A megsült tésztát gyengén meglisztezzük, és lefelé fordítva tesszük a nyújtódeszkára a formával együtt.
Tiszta konyharuhával letakarjuk, így hagyjuk kihűlni.

A tetejét megcukrozzuk vagy ízlés szerint csokoládé mázzal is bevonhatjuk.
Elálló, vendégváró sütemény de ha néhány napig eltesszük, előre ne vonjuk be csokoládé mázzal, csak mielőtt fogyasztásra kerül.
lizawolf, 2017. december 14. csütörtök, 16:31
Karácsonyi receptek
4 dkg étcsokoládé, 10 dkg erdei gyümölcsíz, 5 cl rum.
A lisztből, vajból és porcukorból linzertésztát gyúrunk. Lemérünk belőle 20 dkg- ot, és kerek tortalapot sütünk belőle, a többiből pedig, kinyújtva, kis csillagokat szúrunk ki és megsütjük. A kettévágott piskótalap egyik felét megkenjük a gyümölcsíz felével, és ráragasztjuk a kihűlt linzerlapot. A kakaót és a csokoládét egy nagyobb edényben vízgőz fölött felolvasztjuk, előbb keveset hozzáadunk a felvert tejszínhabból, és simára keverjük. Beletesszük a maradék gyümölcsízt, a rumot és a többi tejszínhabot, és az egészet jól összekeverjük. Ha van otthon fém tortakarikánk, rátesszük a gyümölcsízzel összeragasztott két tortalapra, s rátöltjük a csokoládés tejszíntölteléket úgy, hogy az a karika háromnegyedéig érjen. Ráhelyezzük a piskótalap másik felét. Erre töltjük a maradék tejszínkrémet, a tetejét egyenesre simítjuk, és hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. A hűtőből kiemelve, a karikát levesszük róla, szeletenként egy-egy, porcukorral meghintett
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
így előkészített tésztát megcsavarjuk, és kivajazott formába helyezzük. Tetejét megszurkáljuk dióval, majd 40-50 percig kelesztjük. Sütés előtt édes tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes tűzön 40-50 percig sütjük.

8. Poharas piskóta
***************************
Hozzávalók: 1 egész tojás, 1 pohár cukor, 1 pohár tej, 1 pohár apróra vágott dió, 1 pohár liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja.

A tojást a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd beletesszük a diót, a citromhéjat, a tejet, a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe elsimítjuk és megsütjük.

Figyelem: A sütést forró sütőben kezdjük, kb. 5 perc múlva közepes fokozatra vesszük és így fejezzük is be!

9. Gyümölcskenyér
***************************
Hozzávalók: 15 dkg cukor, 2 tojás, 14 dkg liszt, 1/4 csomag sütőpor, 14 dkg mandula, 14 dkg mazsola, 14 dkg apró kockára vágott alma, kevés reszelt citromhéj, 1/2 csomag vanillincukor.

A 15 dkg
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
1/53
Képek, videók
meggyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 18:27
meggyes krémes.jpg
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:23
bogres-kremes-meggyes- mak
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:13
bogres-kremes-meggyes- mak
feviroza
2014. május 15. csütörtök, 09:03
meggyes krémes piskóta!
ibolya58
2010. június 25. péntek, 17:28
@meggyes krémes.jpg
veronika74
2009. május 21. csütörtök, 16:44
Meggyes krémes torta.JPG
jegkasa
2007. december 30. vasárnap, 19:00
pulykamell-töltelékhez
iraziviki
2009. szeptember 29. kedd, 18:26
Sütemények
eva6
2019. március 13. szerda, 15:43
13596_krater-sutemeny_ n-2
vorosrozsa66
2018. szeptember 30. vasárnap, 17:33
0 egy kis sütemény pgsfgw
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:16
Epres-pudingos sütemény
vorosrozsa66
2018. május 22. kedd, 15:54
Sütemény
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 15:39
csikos-sutemeny-sylvie -ko
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 01:02
krémes sütemény.jpg
katalinkohut
2017. december 26. kedd, 14:01
Címkék
almás töltelékhez, reszelt csokoládét, élesztős tejet, vaníliás cukrot, mazsolát rumba, gyümölcsíz felével, darált diót, sütőporral habosra, karikát levesszük, többi tejet, lisztet tálba, pudinggal sűrűre, kettévágott piskótalap, kikevert masszához, porcukrot összevegyítjük, tepsihez zsír,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.