Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 03:28 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós csoda
Hozzávalók

Első tészta
15 dkg Rama
10 dkg porcukor
15 dkg darált dió
7dkg rétes liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 tojásfehérje

Második réteg
10 dkg porcukor
4 tojássárgája

Krém
7dkg Rama
5 dkg porcukor
7dkg darált dió
1 vaníliás pudingpor
4 dl tej

Tetejére :
7 dkg darált dió
1 vaníliás cukor

A margarint a porcukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a diót és a sütőporos lisztet.A tojásfehérjét keményre verjük,óvatosan belekeverjük. Egy 20x30 tepsibe öntjük,és 180 fokos sütőben kb 10 percet sütjük. Addig a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tepsit kivesszük és a kikavart sárgáját rákenjük a
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:48
Bécsi túrós palacsinta.
túró
10-15 dkg porcukor
2 cs.van.cukor
2 db tojás
1 ek rum
10 dkg mazsola
8 dkg vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja,csipet só

Öntet:
1 dl tejszín
1 db tojás
1 cs.van.cukor
1 ek porcukor

A tojásokat a cukorral,sóval rummal és a tejjel keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet,olajat és apránként az ásványvizet.Palacsinta sütőben süsük ki.
A mazsolát langyos vízbe áztassuk be.A tojássárgáját a vajjal vagy margarinnal,porcukorral,van.cukorral,habosra keverjük,citromhéjjal és mazsolával a túróhoz adjuk,és jól elkeverjük. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük,és óvatosan a masszába forgatjuk.
A palacsintákat megtöltjük.Jénait kivajazunk. A palacsintákat félbe vágjuk,és a vágott felükkel felfelé tegyük a sütőtálba,úgy,hogy ne teljesen fedjék egymást.
Az öntet hozzávalóit elkeverjük,majd a palacsintákra öntsük rá.
170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.Készre sütjük kb 25-30 perc alatt.
Tálalásnál
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:44
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Paskó atya
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:49
Fejre állított almás pite
Az alma ilyenkor már főleg csak sütésre jó. Még nincsenek itt a friss gyümölcsök ideje, de a múlt évivel meg már beteltünk, akkor jöhetnek a sütemények. Igazából, ez az édesség, bármikor aktuális!

Hozzávalók:
Piskótája:
6 tojás
8 kanál cukor
6 kanál olaj
7 kanál liszt
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
Töltelék:
200 g keksz
3 nagyobb alma
fahéj
Elkészítés:
Ilyenkor tavasszal még nincsen friss gyümölcsök. Az almát reszeljük és fahéjjal ízesítjük. Akkor jó, ha az ama egy kicsit savanykás, nagyon kásás almák sem a legjobbak. A tepsit (24 x 34 cm) kibéleljük sütőpapírral, akár enyhén olvasztott vajjal vékonyan lekenjük.
Ha a keksz még nincs morzsásítva, akkor megtörjük és egyenletesen szétszórjuk a tepsi alján.
Erre a jön az alma, amit úgyszintén elegyengetünk a keksz tetején.
Ekkor a tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját 4 kanál cukorral és vaníliával habosra keverjük, majd hozzá adunk 3 kanál olajt, 3 kanál
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:28
Húsvétra KINDER MAXI torta
val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig, habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk óvatosan a fehérjét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre laza mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formában két részben kisütjük. 180 fokon tűpróbáig kell sütni.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a karamellt. A vizet a cukorral feltesszük, és megvárjuk míg szép borostyán színű lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd még kb. 2 percig hagyjuk a tűzön, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.
Legjobb a 26 cm tortaformával dolgozni, mert segít összeratani a tortánkat tálalásig. A kihűlt lappal kezdjük, visszatesszük a sütőformába megkenjük a fehérkrém egyik felével. Ekkor a közepébe
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Boszorkánypogácsa boszorkányosan finom módra :)
Hozzávalók:

10 dkg dió,
1 citrom
25 dkg lágy vaj v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár


Elkészítés:

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).

Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:44
Tízperces sütemény
Hozzávalók: (egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez) 20 dkg vaj
(margarin), 4 tojás, 40 dkg porcukor, só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál
őrölt szegfűszeg, 3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár, 1 üveg magozott
meggybefőtt, 8 evőkanál meggy lé, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi
szódabikarbóna. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük.
Beletesszük a lekvárt, a gyümölcslevet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjas
szegfűszeget, és az átszitált lisztet. Alaposan összekeverjük, és zsírral kikent, liszttel
megszórt tepsibe borítjuk. Elegyengetjük benne, és tetejére szórjuk a befőttet. Kanállal
kicsit megnyomkodjuk, és előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit
hűtjük, majd deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk.
suzymama, 2019. április 16. kedd, 17:32
Tíz perces fánk
Hozzávalók: 1 egész tojás, 1,5 dj tejföl, 3 ek porcukor, kb 20-25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy csipet só

ízlés szerint: 1 tk rumaroma, fél citrom reszelt héja, olaj a sütéshez.

Az egész tojást a tejföllel és a porcukorral habosra keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőpot, ízlés szerint a rumaromát, és a citrom reszelt héját, majd az összetevőkből könnyen nyújtható tésztát készítünk.

Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró olajban kisütjük oly módon, mint a hagyományos fánkot.

A kiszaggatott tésztát, beletesszük az olajba, majd 1,5 percig fedő alatt közepes lángon karamellbarnára sütjük Ezután megfordítjuk az olajban, majd amikor a másik oldala is megsült a kész fánkot szalvétára szedve
eva6, 2019. március 09. szombat, 17:30
Bundás alma
2 tojás,2 ek porcukor,1 csomag vaníliacukor,300 ml tej
12 ek liszt,1/2 tk sütőpor,4 nagy, savanykás alma
fahéj, porcukor a szóráshoz

A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverem. A vaníliacukrot is hozzáadom egy csipet sóval. A lisztbe belevegyítem a sütőport és a tejjel egyetemben apránként hozzákeverem a cukros tojássárgához. A kemény tojásfehérje habot óvatosan beledolgozom a tésztába. 20 percig pihentetem.
Az almát meghámozom, magházát kivágom és kb. 1 cm-es korongokra vágom és egymás után a tésztába mártom. Mindkét felét az olajban pirosra sütöm. Meghintem fahéjas porcukorral. Melegen tálalom.
suzymama, 2019. január 26. szombat, 16:37
Diókrém torta
5 dkg őrölt diót leforrázol 4-5 evőkanál tejjel, 1 tasak tejszínes főző pudingot
felfőzöl 3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó
habosra keversz 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral/ízlés szerint/ 1-2 evő
kanál rummal,majd a krémbe kevered a diót és a pudingot Sajnos epés vagyok
és rá jöttem, hogy így sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krémek.

25 dkg darált dió
2 dl tej
1-2 evőkanál.liszt
1 citrom reszelt héja
1/2 dl rum
15 dkg cukor
20 dkg puha vaj
vaníliás cukor

A tejet felforraltam majd a diót összekevertem a 2 evőkanál. liszttel, a citromhéjjal
és a tejhez adtam, kevergetve sűrűre főztem pár perc alatt. Hagytam hűlni, néha
megkevertem. Már hidegen belekevertem a rumot.
A vajat a cukrokkal habosra kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a rumos
diós masszát. A kakaós piskótát négybe vágtam és megtöltöttem a krémmel.
Tetejét diódarabokkal díszítettem, majd ment
klarika47, 2018. december 25. kedd, 19:24
Lekváros kakaós kavart
Hozzávalók:

1 tojás
6 dkg zsír
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2-3 ek kakaópor
2 dl tej
4 ek baracklekvár

Elkészítése:

A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel.
A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel
kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet.

Sütőpapírral bélelt, kicsi tepsibe simítjuk a masszát, majd előmelegített
160 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:45
Kiadós főzött krém
Hozzávalók:

4 dl tej
5 evőkanál liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Ízesíteni lehet

rummal
vaníliával
citrommal
naranccsal
kakaóval
dióval
kávéval
mákkal stb...

Elkészítés:

A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és felfőzzük.
Ha kihűlt akkor összekeverjük a margarinnal habosra
kevert porcukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat,
ami bármi lehet.
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:19
1/440
Képek, videók
Kép 1206. Csodás napot..
jucinenadov
2019. augusztus 24. szombat, 20:50
Csodák könyve,jog.gif
pacsakute
2019. július 29. hétfő, 09:31
Kép 1195. Csodás napot..
jucinenadov
2019. július 18. csütörtök, 22:49
0 a Csodásan szép napot h
lovaszmarika
2019. július 17. szerda, 18:33
jézus csodája0707.jpg
maroka
2019. július 08. hétfő, 09:32
Lizy 50. Csodás tavaszi
jucinenadov
2019. április 26. péntek, 23:42
Csodás csokor
eva6
2019. március 18. hétfő, 11:59
Csodafa.gif
pacsakute
2019. február 24. vasárnap, 20:49
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
sutoporos-pogacsa-edit -ko
baratha
2016. április 02. szombat, 16:41
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
ír sütőporos kenyér
limara
2008. október 05. vasárnap, 14:23
Lenmagos sütőporos
gabye
2007. október 06. szombat, 23:07
Sajtos-sütőporos kenyér
gabye
2007. október 06. szombat, 22:41
Címkék
tejszínhabbal összekeverjük, lereszelt citromhéjat, citromlével kemény, tejjel keverjük, cukorral feltesszük, vaníliás cukorral, tejet felforraltam, masszába forgatjuk, liszttel csomómentesre, közepes méretű, száraz hozzávalókat, összetevőkből könnyen, kemény tojásfehérje, ízesítő anyagokat, tepsi alján, tésztába mártom,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.