Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:42 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Paskó atya
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:49
Fejre állított almás pite
Az alma ilyenkor már főleg csak sütésre jó. Még nincsenek itt a friss gyümölcsök ideje, de a múlt évivel meg már beteltünk, akkor jöhetnek a sütemények. Igazából, ez az édesség, bármikor aktuális!

Hozzávalók:
Piskótája:
6 tojás
8 kanál cukor
6 kanál olaj
7 kanál liszt
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
Töltelék:
200 g keksz
3 nagyobb alma
fahéj
Elkészítés:
Ilyenkor tavasszal még nincsen friss gyümölcsök. Az almát reszeljük és fahéjjal ízesítjük. Akkor jó, ha az ama egy kicsit savanykás, nagyon kásás almák sem a legjobbak. A tepsit (24 x 34 cm) kibéleljük sütőpapírral, akár enyhén olvasztott vajjal vékonyan lekenjük.
Ha a keksz még nincs morzsásítva, akkor megtörjük és egyenletesen szétszórjuk a tepsi alján.
Erre a jön az alma, amit úgyszintén elegyengetünk a keksz tetején.
Ekkor a tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját 4 kanál cukorral és vaníliával habosra keverjük, majd hozzá adunk 3 kanál olajt, 3 kanál
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:28
Húsvétra KINDER MAXI torta
val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig, habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk óvatosan a fehérjét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre laza mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formában két részben kisütjük. 180 fokon tűpróbáig kell sütni.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a karamellt. A vizet a cukorral feltesszük, és megvárjuk míg szép borostyán színű lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd még kb. 2 percig hagyjuk a tűzön, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.
Legjobb a 26 cm tortaformával dolgozni, mert segít összeratani a tortánkat tálalásig. A kihűlt lappal kezdjük, visszatesszük a sütőformába megkenjük a fehérkrém egyik felével. Ekkor a közepébe
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Boszorkánypogácsa boszorkányosan finom módra :)
Hozzávalók:

10 dkg dió,
1 citrom
25 dkg lágy vaj v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár


Elkészítés:

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).

Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:44
Tízperces sütemény
Hozzávalók: (egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez) 20 dkg vaj
(margarin), 4 tojás, 40 dkg porcukor, só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál
őrölt szegfűszeg, 3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár, 1 üveg magozott
meggybefőtt, 8 evőkanál meggy lé, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi
szódabikarbóna. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük.
Beletesszük a lekvárt, a gyümölcslevet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjas
szegfűszeget, és az átszitált lisztet. Alaposan összekeverjük, és zsírral kikent, liszttel
megszórt tepsibe borítjuk. Elegyengetjük benne, és tetejére szórjuk a befőttet. Kanállal
kicsit megnyomkodjuk, és előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit
hűtjük, majd deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk.
suzymama, 2019. április 16. kedd, 17:32
Tíz perces fánk
Hozzávalók: 1 egész tojás, 1,5 dj tejföl, 3 ek porcukor, kb 20-25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy csipet só

ízlés szerint: 1 tk rumaroma, fél citrom reszelt héja, olaj a sütéshez.

Az egész tojást a tejföllel és a porcukorral habosra keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőpot, ízlés szerint a rumaromát, és a citrom reszelt héját, majd az összetevőkből könnyen nyújtható tésztát készítünk.

Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró olajban kisütjük oly módon, mint a hagyományos fánkot.

A kiszaggatott tésztát, beletesszük az olajba, majd 1,5 percig fedő alatt közepes lángon karamellbarnára sütjük Ezután megfordítjuk az olajban, majd amikor a másik oldala is megsült a kész fánkot szalvétára szedve
eva6, 2019. március 09. szombat, 17:30
Bundás alma
2 tojás,2 ek porcukor,1 csomag vaníliacukor,300 ml tej
12 ek liszt,1/2 tk sütőpor,4 nagy, savanykás alma
fahéj, porcukor a szóráshoz

A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverem. A vaníliacukrot is hozzáadom egy csipet sóval. A lisztbe belevegyítem a sütőport és a tejjel egyetemben apránként hozzákeverem a cukros tojássárgához. A kemény tojásfehérje habot óvatosan beledolgozom a tésztába. 20 percig pihentetem.
Az almát meghámozom, magházát kivágom és kb. 1 cm-es korongokra vágom és egymás után a tésztába mártom. Mindkét felét az olajban pirosra sütöm. Meghintem fahéjas porcukorral. Melegen tálalom.
suzymama, 2019. január 26. szombat, 16:37
Diókrém torta
5 dkg őrölt diót leforrázol 4-5 evőkanál tejjel, 1 tasak tejszínes főző pudingot
felfőzöl 3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó
habosra keversz 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral/ízlés szerint/ 1-2 evő
kanál rummal,majd a krémbe kevered a diót és a pudingot Sajnos epés vagyok
és rá jöttem, hogy így sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krémek.

25 dkg darált dió
2 dl tej
1-2 evőkanál.liszt
1 citrom reszelt héja
1/2 dl rum
15 dkg cukor
20 dkg puha vaj
vaníliás cukor

A tejet felforraltam majd a diót összekevertem a 2 evőkanál. liszttel, a citromhéjjal
és a tejhez adtam, kevergetve sűrűre főztem pár perc alatt. Hagytam hűlni, néha
megkevertem. Már hidegen belekevertem a rumot.
A vajat a cukrokkal habosra kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a rumos
diós masszát. A kakaós piskótát négybe vágtam és megtöltöttem a krémmel.
Tetejét diódarabokkal díszítettem, majd ment
klarika47, 2018. december 25. kedd, 19:24
Lekváros kakaós kavart
Hozzávalók:

1 tojás
6 dkg zsír
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2-3 ek kakaópor
2 dl tej
4 ek baracklekvár

Elkészítése:

A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel.
A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel
kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet.

Sütőpapírral bélelt, kicsi tepsibe simítjuk a masszát, majd előmelegített
160 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:45
Kiadós főzött krém
Hozzávalók:

4 dl tej
5 evőkanál liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Ízesíteni lehet

rummal
vaníliával
citrommal
naranccsal
kakaóval
dióval
kávéval
mákkal stb...

Elkészítés:

A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és felfőzzük.
Ha kihűlt akkor összekeverjük a margarinnal habosra
kevert porcukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat,
ami bármi lehet.
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:19
Tejszínes-túrókrémes torta
piskótát sütünk 26 cm-es kerek formában.
Tetejét még langyosan megkenjük lekvárral.

Ameddig a tészta sül, a krémhez 1 dl tejjel, 1 evőkanál liszttel, közepes
hőfokon mártást főzünk, félrehúzzuk, rövid hűlés után elkeverünk benne
1 tojássárgáját.

Habosra keverjük a vajat a cukorral, elkeverjük benne a kihűlt főzött krémet,
az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral, citrom héjával, habosítjuk, a
krémmel bevonjuk a tészta tetejét.

A tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, a túrós krémre halmozzuk,
összeborzoljuk, a tetejét reszelt csokival meghintjük, kb. 1 órát hideg
helyen pihentetjük és tálalhatjuk.

Megjegyzés:

Az eredeti recept szerint a túrókrémbe a főzött krém (liszt és tej) helyett
1 egész tojás szerepel. Ha nincs fenntartásunk a friss nyers tojással
szemben, így is keverhetjük a krémet, valamivel krémesebb
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:04
Mákos krémes Mákos réteg: 25 dkg darált mák 2 tojás 15 dkg
Mákos krémes
Mákos réteg:

25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt

Piskóta:

5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz

Krém:

4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
15 dkg margarin
13 dkg porcukor

Máz:

olvasztott csokoládé

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a tésztára simítjuk, a tetejét csokimázzal
koszegimarika, 2018. december 11. kedd, 21:18
1/440
Képek, videók
palacsinta
eva6
2019. február 20. szerda, 19:14
Palacsinta sütő
eva6
2019. február 17. vasárnap, 11:27
Duplán csokis palacsinta
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:44
Palacsinta
irmus
2018. augusztus 19. vasárnap, 07:22
lekváros palacsinta
irmus
2018. augusztus 19. vasárnap, 07:22
Cukkini palacsinta
irmus
2018. június 11. hétfő, 07:45
Túrós - Kakaós palacsinta
irmus
2018. április 17. kedd, 17:26
palacsinta.jpg
taszat
2018. január 24. szerda, 23:15
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
Kristálylámpa ásványvizes
pacsakute
2016. március 07. hétfő, 14:19
Ásványvízen láttam
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:26
Kivont ásványvizek 2014.j
pacsakute
2014. augusztus 29. péntek, 05:07
palacsintasütő
biharijudit
2008. november 11. kedd, 09:24
palacsintasuto.gif
givenchy
2006. szeptember 27. szerda, 17:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.