Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:58 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magasan vezet a közvélemény-kutatások szerint a Kék- fehér nevű centrista párt Izraelben
Beni Ganz, az új párt vezetője mondott beszédet, aki az április 9-i választások után, esetleges győzelmük esetén két és fél évig vezetné a kormányt, hogy utána átadja a helyét a kormányzati ciklus hátralévő idejére Jaír Lapidnak.

Ganz beszédében bejelentette, hogy a Kék-fehér párt Izrael legendás gondolkodóinak és államférfiainak, Herzl Tivadarnak, Zeév Jabotinskynek, David Ben Gurionnak, Menáhem Beginnek, Jichák Rabinnak és Ariel Saronnak az örökségét kívánja követni. A gondosan megválogatott politikusok között egyaránt szerepeltek bal, és jobboldaliak.

Ganz hangsúlyozta, hogy egyformán hangsúlyt kívánnak helyezni a biztonsági kérdésekre, és az emberek megélhetési kérdéseire, jólétére. Ganz azt is közölte, hogy az egyesülést létrehozó tárgyalásokon emlékeztek arra, hogy édesanyja a második világháború végén egy épületben lakott Budapesten, a gettóban Lapid édesapjával.

A 13-as kereskedelmi tévé közvélemény kutatási adatai szerint ha ma lennének a választások, akkor az izraeliek az új párt
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 20:21
Trócsányi László kiállt a magyar igazságszolgáltatás függetlensége mellett a Die Pressében
szerepvállalását. Úgy vélekedett, hogy a bizottság nem tartja magát az európai uniós szerződések szelleméhez. Trócsányi szerint a szerződések őrének számító testülettől elvárható lenne a politikai semlegesség, és reményét fejezte ki, hogy a 2019-es európai parlamenti választások után Brüsszel ideológiailag kevésbé lesz részrehajló.

Az igazságügyi miniszter az uniós alapszerződés hetes cikke szerint, Magyarországgal szemben indított eljárásról a következőképpen nyilatkozott: "Mindig fenntartásokkal fogadom, ha politikusok beszélnek a jogállamiságról. A jogállamiságról jogászoknak kellene ítélkezniük a tények alapján."

Trócsányi László - aki egyben Orbán Viktor kormányfő jelöltje az uniós biztosi tisztségre - egy példával válaszolt a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét megkérdőjelező hangoknak. Nemrég egy bíróság engedélyezte, hogy neonáci csoportok a "becsület napja" alkalmából rendezvényt tartsanak Budapesten, pedig a kormány a bajor törvénykönyvből átvett jogszabállyal lehetővé tette a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 18:01
Benalla-ügy - A francia kormány szerint a szenátus a jelentéssel túllépte a hatáskörét
biztonsági főnöke egy májusi diákmegmozduláson tüntetőket bántalmazott rendőrségi rohamsisakban és karszalagot viselve. A nyári szezon kezdetén az ellenzék által meglovagolt botrányt az államfő rosszul kezelte, s csak késve, a közvélemény nyomására bocsátotta el egyik legfőbb munkatársát. Az eset kivizsgálására létrehozott parlamenti vizsgálóbizottság előtt Gérard Collomb belügyminiszter minden felelősséget az elnökihivatalra hárított, amit Macron árulásként értékelt, s ezzel olyannyira megromlott a két politikus közötti viszony, hogy Collomb nyíltan bírálni kezdte a szerinte nem eléggé alázatos kormányt, amelyből szeptemberben ki is lépett.

A volt elnöki munkatárs ellen a májusi tüntetésen elkövetett bántalmazások miatt nyár óta, a diplomáciai útlevelek visszaélésszerű használata miatt pedig január óta folyik eljárás. Alexandre Benallát kedd este őrizetbe vették, mert megsértette azt a júliusi vád alá helyezésekor hozott bírói döntést, miszerint nem léphet kapcsolatba az ügy másik gyanúsítottjával,
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 17:41
Katalán válság - Sztrájkkal, tüntetésekkel és útlezárásokkal tiltakoznak Katalónia-szerte a függetlenségi vezet
A kora reggel óta folyamatosan zajló akciók során többször isösszetűzések alakultak ki a rendőrök és tüntetők között.

A Köztársaság Védelmi Bizottságok (CDR) elnevezésű radikális csoport autógumikból emelt és gyújtott fel barikádokat több autópálya-szakaszon, fennakadást okozva ezzel a közlekedésben.

Barcelonában több főútvonalon ülősztrájkkal bénították az autóforgalmat a tüntetők, akiket a rendőrök egyenként cipeltek le az úttestről. Később több száz tiltakozó átmenetileg elfoglalta az elővárosi vasúti vonal vágányait is az egyik állomáson.

Tarragonában mintegy kétszázan több órán alatt blokád alatt tartották akikötő főbejáratát.

A hatóságok tájékoztatása szerint eddig négy embert vettek őrizetbe, huszonnyolcan könnyebben megsérültek, köztük tizenkét rendőr és egy újságíró.

"Jogok nélkül nincs szabadság" - ezzel a jelszóval hirdetett általános sztrájkot erre a napra Katalóniában az Intersindical - CSC nevű kisebbségi szakszervezet. Felhívásához azonban nem csatlakoztak a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 16:24
Svéd környezetvédő aktivista: az EU-nak meg kell kétszereznie klímavédelmi célkitűzéseit
Thunberg a konferencián arra figyelmeztetett, hogy az éghajlatváltozással nem foglalkozó politikusok "minden idők legnagyobb gazembereire emlékeztetnek", akik katasztrófához vezetik a világot.

Ha az EU tisztességesen hozzájárul a jövőbeli klímasemlegesség biztosítását célzó intézkedésekhez, összhangban a párizsi egyezményben rögzített célkitűzéssel, miszerint a Föld átlaghőmérsékletének emelkedését 2 Celsius-fok alatt kell tartani, illetve törekedni kell az 1,5 Celsius-fokos határra, akkor 2030-ra az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése legkevesebb 80 százalékos lehet a kitűzött 40 százalékhoz képest - mondta.

A svéd aktivista a légkör átlaghőmérsékletének rohamos emelkedésére hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint mintegy egy évtized áll rendelkezésre ahhoz, hogy egy világméretű katasztrófa elkerülhető legyen. Ha a világ vezetői nem érnek el áttörő eredményeket, az "az emberi történelem legnagyobb kudarca lesz" - fogalmazott.

Greta Thunberg a konferenciát követően brüsszeli
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 14:51
DK: a Fidesz fizessen bevándorlási különadót!
káoszba süllyedt Venezuelából.

Molnár Csaba azt mondta, hogy az évek óta menekültellenes "gyűlöletkampányt" folytató kormány titokban fogadta be a menekülteket. Az EP-képviselő hangsúlyozta, nem azzal van problémájuk, hogy a kabinet menekülteken segít, hanem azzal, hogy hosszú idő óta ennek ellenkezőjével kampányol. A kormány ezzel a lépéssel maga ismerte be, hogy csak riogatja az embereket, a szavakban bevándorlásellenes kabinet a bevándorlás egyik legjelentősebb támogatója lett - jelentette ki a politikus.

Az ügyvezetőt alelnököt szembesítették azzal, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes már 2017 augusztusában a Külhoni Magyarságért Díjak átadásán azt üzente a venezuelai magyarságnak: Magyarország a hazájuk, bármikor jöhetnek, családostul is, és azok is, akik már nem tudnak magyarul, mert Magyarország minden segítséget meg fog adni nekik.

Molnár Csaba azt felelte, hogy Semjén Zsolt "akkor is hazudott", ahogy csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is hazudik
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:31
Semjén Zsolt felháborodott a venezuelai magyarok "legmigránsozásán"
"Kikérjük magunknak, hogy a liberális sajtó lemigránsozza a venezuelai magyarokat. Ők nem migránsok" - mondta a politikus az MTI-nek.

Minden magyar, legyen a világ bármely pontján, ha bajba kerül, számíthat az anyaországra - közölte Semjén Zsolt, arra utalva, hogy sajtóhírek szerint a kormány több száz magyar felmenőkkel rendelkező venezuelai menekültet fogadott be.
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:31
Gulyás: a kormány döntött a falusi csok szabályairól
lesz.

Arra a kérdésre, hogy a 10 millió forintos kamatmentes hitel hány családot érinthet és mekkora forrás van rá, Gulyás Gergely azt mondta, becsléseik szerint éves szinten 70-80 milliárd forintot jelenthet, de meghaladhatja a 100 milliárd forintot is. Reméli, hogy április 2-ig a parlament elfogadja a miniszterelnök által bejelentett családpolitikai intézkedésekhez kapcsolódó törvényjavaslatokat - tette hozzá.

Több a Jobbikra, illetve párt a baloldallal történő együttműködését firtató kérdésre a politikus azt mondta, a magyar baloldal önmeghatározása - posztkommunista múltja miatt - eddig az antifasizmus elleni küzdelem volt. Ehhez képest most azokkal fognak össze, akiket néhány éve még ők neveztek nácinak - hangoztatta. Szóvá tette azt is, hogy Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság (EB) szocialista alelnökének, az Európai Szocialisták Pártja csúcsjelöltjének nincs semmi baja azzal, hogy a Jobbikkal közös listát javasol az MSZP elnöke. Ez mutatja, az Európai Szocialisták Pártjának jelenlegi
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:11
Kövér: közös európai rendezésre van szükség az őshonos kisebbségek ügyében
Kövér László a Szlovén Nemzetgyűlés elnökével, Dejan Zidannal és a muravidéki magyar kisebbség képviselőivel folytatott délelőtti találkozója után, sajtótájékoztatón beszélt az általa felvetett kezdeményezésről.

Miután Európa lakosságának mintegy 10 százaléka őshonos nemzeti kisebbségként él, az ezzel kapcsolatos európai sztenderdek kialakítása nemcsak magyar kérdés, de Európának is az egyik legfontosabb kérdése - mondta a házelnök.

A magyar politikus kiemelte: a rendszerváltozás után először szerveztek olyan látogatást, amelynek során egy napon keresik fel a szlovéniai magyar és a magyarországi szlovén kisebbségi közösséget.

Magyarország szomszédságpolitikájában "hangsúlyos, ha nem a legfontosabb a határon túli magyar közösséggel való bánásmód, amit az adott ország tanúsít", és hasonlóképpen nagy jelentőséget tulajdonít Magyarország a területén élő 13 nemzetiségnek, amelyek összekötő kapcsok az államok között - hangsúlyozta Kövér László.

Hozzátette: ezért is vetette fel, hogy ha
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 12:11
Őrizetbe vették a szkopjei parlament volt elnökét és több egykori magas rangú politikust
A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolója szerint a szerdai rendőrségi akcióban a volt parlamenti elnök mellett elfogták Szpiro Risztovszki volt oktatási minisztert és Mile Janakieszki egykori közlekedési minisztert. A gyanú szerint az elfogottak segítettek abban, hogy a parlament előtt tiltakozó tömeg 2017. április 27-én be tudjon törni az épületbe. Tettüket az ügyészség terrorista összeesküvésnek minősítette, amelynek célja az alkotmányos rend és biztonság aláásása volt.

Mivel Trajko Veljanoszki az új összetételű parlamentnek is tagja, képviselői mentessége miatt néhány órán belül elengedték. Az ügyészség egyelőre nem kérte a mentesség visszavonását. Szabadon bocsátását követően Veljanoszki újságíróknak azt mondta, nem követte el a terhére rótt bűntényeket.

A jobboldalt támogató tüntetők azt követően törtek be a szkopjei parlamentbe 2017. április 27-én, hogy a szociáldemokraták és az albán kisebbségi pártok új házelnököt választottak meg anélkül, hogy erre felhatalmazást kaptak volna. A
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 08:41
Letartóztatták az amerikai parti őrség egyik tagját, aki merényletre készült
gyilkosságsorozatra készült, amilyet csak ritkán látni az Egyesült Államokban" - olvasható a bírósághoz benyújtott periratokban, amelyekben "belföldi terrorizmussal" vádolják Hassont.

Az önmagát "fehér nacionalistaként" meghatározó hadnagy 2017 óta folyamatosan fegyvereket halmozott fel. Célkeresztjében olyan prominens személyiségek szerepeltek, mint például Nancy Pelosi házelnök, Alexandria Ocasio-Cortez New York-i képviselő, vagy Richard Blumenthal connecticuti szenátor. Valamennyien demokrata párti politikusok. A kiszemelt áldozatok között volt John Podesta, Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt választási kampányának vezetője is.

Az FBI nyomozói feltárták Hasson internetes tevékenységét: kiderült, hogy a világhálón politikusok és közéleti személyiségek lakcímeit kereste, valamint azt fürkészte, vajon kiknek vannak biztonsági őrei is.

Hasson hadnagy az ügyészek szerint régóta hangoztatta szélsőséges nézeteit, gyakran szólított fel erőszakra "egy fehér haza" érdekében, és a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 07:04
Illegális bevándorlás - Bakondi: Juncker időszakában több millió illegális bevándorló érkezett az Európai Uniób
Bakondi György ezt arra reagálva közölte az M1 aktuális csatornán szerdán, hogy Jean-Claude Juncker szerint a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból. A főtanácsadó úgy fogalmazott: a luxemburgi politikus véleménye "nem irányadó".

Hangsúlyozta: abban bíznak, hogy a májusi európai parlamenti választások után az új testület eléri a közbiztonságra, "Európa kulturális jövőjére" nagyon káros folyamatok megállítását.

Beszélt arról is: a legújabb kampánnyal a magyar kormány célja, hogy minden magyar állampolgár részletesen megismerhesse, "mi készül" Brüsszelben. Ezek egy része határozat formájában is megjelent, bár "letagadták" - fűzte hozzá, utalva a civil szervezeteknek juttatandó nagyobb támogatásokra és az úgynevezett migránsvízumra.

Bakondi György véleménye szerint az elmúlt hónapok brüsszeli erőfeszítései abba az irányba mutatnak, hogy szankcionálni akarják, ha egy ország szembeszáll a liberális politikával és a bevándorlásra vonatkozó "Soros-tervvel". Ezt politikai
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 21:52
1/2874
Képek, videók
Izraelben.png
sz719eszter
2016. augusztus 21. vasárnap, 16:07
Ader Izraelben
megyerimihaly
2012. december 18. kedd, 01:12
Caesaria Izraelben
pacsakute
2012. május 31. csütörtök, 16:10
korutazas-izraelben-iz rae
cziporra2
2011. december 15. csütörtök, 08:14
jairus.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 15. péntek, 09:05
Jairus lánya
sacimama
2016. augusztus 20. szombat, 22:39
seWE8JAirIMX6P5CeknEHM -0_
boszi0604
2015. szeptember 12. szombat, 15:53
482215jairowa037.gif
veradessing
2009. augusztus 13. csütörtök, 07:53
Jairus leánya.jpg
szilvi1113
2009. július 22. szerda, 08:34
jairus2web.jpg
jencuska1970
2008. június 20. péntek, 20:24
Dudás Tivadarnak.jpg
agica2004
2014. október 05. vasárnap, 15:53
David&Góliát.jpg
menusgabor
2018. október 09. kedd, 21:26
david-icke-hologram-65 3x3
sz719eszter
2018. május 21. hétfő, 12:36
matrix-david-icke-653x 393
sz719eszter
2018. május 21. hétfő, 12:31
David-Icke-kozmikus-in ter
sz719eszter
2018. május 17. csütörtök, 08:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.