Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:36 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Francia mákos krémes
tojás
3 evőkanál víz
fél dl olaj
fél csomag sütőpor
10 dkg mák (lehet őröletlen is)

A krémhez:

3 tojás sárgája
15 dkg kristálycukor
2 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin



Elkészítése:

A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenként kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütőben. 180 fokon kb 8-10 perc alatt elkészül. Nem szabad túlsütni!

A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat habosra kavarjuk 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.

A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel
vorosrozsa66, 2018. november 04. vasárnap, 13:21
Sütőtökös túrótorta liszt nélkül! Kedvenc őszi receptem!
Sütőtökös túrótorta liszt nélkül! Kedvenc őszi receptem!

Ez lett a kedvenc őszi süteményem! Hogy miért? 1. Mert nincs benne liszt, 2. Mert ínycsiklandó sütőtököt tartalmaz! 3. Egy nagyon egyszerű recept, imádom!


A sütőtök hatalmas kedvencünk, ezért a süteményekhez is felhasználjuk. Eddig csak egyszerű pitéket készítettem belőle, de mióta ezt megkóstoltuk, másra nem is vágyik a család! Káprázatos íze van és nem kell piskótát sütni hozzá!



Hozzávalók a túrókrémhez:

500 g tehéntúró

2 tojás

100 g cukor (tetszés szerint több)

1 evőkanál kukoricakeményítő

25 g mák


A sütőtök krémhez:

500 g főtt sütőtök pürésítve

2 tojás

70 g cukor (tetszés szerint több)

1 teáskanál reszelt citromhéj

1 evőkanál kukoricakeményítő


A szószhoz:

100 g
vorosrozsa66, 2018. október 27. szombat, 17:54
Francia mákos pirított dióval
1 tojás
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg darabos dió
1 evőkanál margarin
2 evőkanál kristálycukor



Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján.

A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, húlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal is elkeverjük.

Az egyik tésztalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a mákos piskótát, ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a másik tésztalappal /a krém alá kenhetünk egy kis baracklekvárt is/. A
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:08
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval
margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.

Megtöltjük a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, a másik lap. A krémből annyit hagyjunk, hogy a tetejét is megkenhessük. A tetejére gazdagon szórunk a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:03
Meggyes csoda
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg cukor
1 evk.kakaó
5 dkg zsír
fél csomag sütőpor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
és csak annyi tej, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
Piskóta:
4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
fél csomag sütőpor
Krém:
fél l tej
1 csomag vanília puding
20 dkg cukor
25 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két lapot sütök. /közepes tepsi hátulján/
A piskótát megsütjük egy kisebb tepsiben,majd ha már kihűlt, apró kockákra vágjuk.A pudingot megfőzzük,majd kihűlés után,összekeverjük a cukros margarinnal.Végül óvatosan beleforgatjuk a krémbe a piskótakockákat, és a lecsepegtetett meggyet.A krémmel megtöltjük a két lapot,és csokival leöntjük a tetejét.Másnap szeleteljük. Nagyon finom sütemény, érdemes
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:08
Pudingos somlói kocka
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A csokis pudinghoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A tetejére:
0,5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2-3 evőkanál víz


Elkészítés

A sárga és barna piskóta hozzávalóit egy-egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt, közepes tepsiben, 180 fokon külön-külön megsütjük a piskótalapokat.
Míg a piskóták sülnek, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot a tejből, a cukorból és a pudingporból.
A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.
A kakaós piskótára kenjük a vaníliapudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit megkenünk a csokipudinggal, majd végül rátesszük a habtejszínt.
2-3 evőkanál vizet
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 13:49
Sütemény receptek
gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 15 percig langyos helyen kelesztjük. Tojással megkenve, köménymaggal megszórva sütjük.

Hadidobos

Hozzávalók:
fél kg liszt, 1 szalagáré, 25 dkg cukor, 1 db tojás, 2 evőkanál zsír, csipetnyi só.

Tejjel összegyúrjuk a hozzávalókat, és előmelegített sütőben kisütjük.

Krém:
5 kanál liszt, 25 dkg cukor, 1 liter tej, 1 pudingpor, 1 teavaj, tetszés szerint kakaópor.

Összefőzzük a krém hozzávalóit, és a kisült, kihűlt lapra kenjük.

Rumos szelet

Hozzávalók:
18 dkg zsír, 22 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 20 dkg dió, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliacukor, 1 db citrom héja.

Tejjel összegyúrjuk a hozzávalókat, és a tepsiben széjjelnyomkodjuk. Forró sütőben kisütjük.
Mázat készítünk. Jól kikavarjuk a máz hozzávalóit. Langyos tésztára öntjük. Ha megkeményedett a máz, akkor, felszeleteljük.

Máz:
1 dl rum, 2 dkg kakaó, 35 dkg
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Gesztenyés, babapiskótás krémes
Hozzávalók:
Alap:

2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
25 dkg darált keksz
rumaroma (ízlés szerint)
15 dkg cukor
2 ek kakaópor
tej (nem sok csak amennyit felvesz)
Krém:

9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
Rétegzés:

kb 31 db babapiskóta (230 g)
Tetejére:

2,5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
kakaópor

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos a kész massza.

A gesztenyés masszát egyenletesen egy tálca aljára vagy egy 20*30 cm-es tepsibe nyomogatjuk egyenletesen.

A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

A krém egyik felét rákenjük az alapra. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét,( ne áztassuk el a piskótákat), majd a krém másik felét is
suzymama, 2018. május 08. kedd, 18:14
Túrós epertorta
Hozzávalók:
(2 db 4 tojásos piskótalapot sütünk, egy sárgát, és egy kakaósat.)
8 db tojás
16 evőkanál porcukor
8 evőkanál hideg víz
8 evőkanál liszt
2 késhegynyi szódabikarbóna
16 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
Kevés tej vagy víz.

A négy tojásfehérjét 8 evőkanál porcukorral, és 4 evőkanál hideg vízzel nagyon kemény habnak felverni, majd sorra hozzáadni a tojások sárgáját, mindenikkel jó sokat kavarni, késhegynyi szódabikarbóna és 8 evőkanál lisztet óvatosan hozzákavarni. Előmelegített sütőben megsütni. Ugyanígy készül a kakaós piskóta lap is, csak egy kanál kakaót tejjel (vagy vízzel) elkavarni és a tésztához önteni.

Lehet a nyolc tojásból egybe is készíteni a piskótákat, csak a végén a tésztát két fele önteni és a kakaót az egyik tésztához hozzátenni, majd két, egyforma átmérőjű tortaformában, előmelegített sütőben megsütni.

Túrókrém:
25 dkg tehéntúró
4 evőkanál porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:06
Mentás kocka
Mentás kocka

Tészta:
4 tojás
4 evőkanál víz
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
2 evőkanál holland kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Krém:
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló por
1 doboz natúr vajkrém
15 dkg porcukor
1 csomag mentás pehelycukorka
10 mentalevél
1 csomag vaníliás cukor
2-3 csepp zöld ételfesték
1 csomag (20 dkg) cukrozott babapiskóta
Csokis massza:
10 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál víz
Tetejére:
kakaópor


Elkészítjük a piskótát és hagyjuk kihűlni. A mentaleveleket, a porcukrot és a pehelycukrot aprítógéppel porrá zúzzuk. A tejszínt a habfixálóval jó keményre verjük a robotgéppel, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a vajkrémet és a mentás-cukros keveréket, majd ezekkel is kissé verjük tovább. Megkenjük a
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 01:07
Gesztenyés, babapiskótás krémes
gesztenyemassza (50 dkg)
25 dkg darált keksz
rumaroma (ízlés szerint)
15 dkg cukor
2 ek kakaópor
tej (nem sok csak amennyit felvesz)

Krém:

9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg margarin

Rétegzés:

kb 31 db babapiskóta (230 g)

Tetejére:

2,5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
kakaópor

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos a kész massza.

A gesztenyés masszát egyenletesen egy tálca aljára vagy egy 20*30 cm-es tepsibe nyomogatjuk egyenletesen.

A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

A krém egyik felét rákenjük az alapra. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét,( ne áztassuk el a piskótákat), majd a krém másik
vorosrozsa66, 2018. március 06. kedd, 00:39
ALMATORTA variációk
FINOM ALMATORTA

A tésztához: 1/2 csomag sütőpor, 1/2 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, só, 20 dkg liszt, 3 evőkanál porcukor, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál natúr joghurt, 2 evőkanál túró,

A töltelékhez: 1/2 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 1 dl tejszín, 1 evőkanál porcukor, 4 alma, citromlé

Elkészítés:
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit!
Csomagoljuk fóliába, majd rakjuk 1 órára a hűtőbe!
Béleljük ki a kinyújtott tésztával a tortaformánkat úgy, hogy maradjon 4 centis pereme a tésztának!

Fektessük rá a citromlével meglocsolt almaszeleteket!

Süssük 12 percet előmelegített sütőben!

Keverjük a felvert tojáshoz a cukrokat és a tejszínt! Öntsük a tetejére! Süssük készre 20 perc alatt!


GYORS ALMATORTA

Hozzávalók: 15 dkg cukor, 5 dkg mazsola, csipetnyi őrölt fahéj, 1 citrom, 1 kg alma, 2,5 dl szűrt almalé, fél zacskó
lizawolf, 2017. december 01. péntek, 12:15
1/19
Képek, videók
Francia mákos krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 04. vasárnap, 13:20
Beíratlan lapok.jpg
chillik
2017. december 10. vasárnap, 05:52
Pengeéles lapokkal
lilagondolatok
2015. szeptember 04. péntek, 13:54
Sablonos lapok
teaivo
2015. május 13. szerda, 13:21
Régi karácsonyi lapok-hát
margoboszi
2013. december 17. kedd, 19:51
csokirejtő lapok
stefania51
2013. április 24. szerda, 19:59
...a kiosztott lapok...jp
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 13:23
Lapok.jpg
birozoltanne
2013. március 15. péntek, 15:37
múzeumi lapok
lacipecsenye
2012. november 08. csütörtök, 18:22
Csodás Virág Lapok..jpg
mailona
2012. augusztus 09. csütörtök, 23:03
t_cica_halloween_lapok __2
andomanyi
2012. január 23. hétfő, 09:56
t_cica_halloween_lapok __1
andomanyi
2012. január 23. hétfő, 09:55
Ekkora öllést
farkasterezia
2016. július 06. szerda, 20:40
Ekkora.jpg
sznejuci
2015. november 19. csütörtök, 19:48
Böbétöl ekkora ölelés
csalogany13
2014. október 24. péntek, 10:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.