Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 19:58 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kávéhabos sütemény
Hozzávalók:
az alaphoz: 4 db tojás, 4 ek. cukor, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi sütőpor, só.

A krémhez:

1/4 kg cukor, 1 dl nagyon erős feketekávé, 10 tojásfehérje.
Elkészítés:
Az alaphoz elkészítjük a piskótát, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. A krémhez a cukorból és az erős feketekávéból szirupot főzünk, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habhoz. Ezt a krémet ráöntjük a tésztára, és sütőben nagyon alacsony hőmérsékleten még 30 percig sütjük, inkább szárítjuk.
Miért egészséges? Mert a kávé króm tartalma segít hasznosítani az inzulint, így a vércukor szintünket szabályozza.
suzymama, 2019. április 02. kedd, 16:17
Csokikocka
dkg ét tortabevonó,10 dkg porcukor,10 dkg ráma maragrin
2 ek olaj,2 ek kakaópor

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. A tortát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ez sárga piskóta de ha kakaósat szeretnénk akkor a lisztből elveszünk 2 ek-al és pótoljuk kakaóporral

A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajjal jól kikevert porcukrot A piskótát félbe vágjuk és megkenjük a krémmel Majd felkockázzuk
1 órára a fagyasztóba
suzymama, 2019. január 29. kedd, 17:02
Kókuszkocka csoki krémmel töltve
finomliszt
8 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál sütőpor

A krémhez:
25 dkg margarin
3 ek kakaópor
15 dkg porcukor
2 cl rum vagy aroma

A mártáshoz:
6 dl tej
1/2 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál kristálycukor
5 dkg kakaópor
2 cl rum vagy aroma
A forgatáshoz:
30 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, belesimítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt lapjával kettévágjuk.
A krémhez a margarint 15 dkg porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.
A mártáshoz a kakaóport kikeverjük a cukorral, a pudingporral, a rumaromával és 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk és hozzáöntjük a kikevert kakaós masszát. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
A piskótát megkenjük a kakaós krémmel,
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 18:04
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
réteghez:
15 dkg vaj
3 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaópor
4 evőkanál víz
1 evőkanál meggypálinka

Elkészítés:
A piskótához verjük fel a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen felverődött, akkor adagoljuk hozzá kanalanként az átszitált porcukrot. A végén a tojások sárgáját óvatosan keverjük hozzá.
A darált mákot és diót a kókuszreszelékkel öntsük össze, majd forgassuk bele a felvert tojáshabhoz.
Két sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20 percig.
A krémhez 4 dl tejet forraljunk fel a cukorral. A maradék tejjel keverjük ki a tojások sárgáját, adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a lisztet és a meggypálinkát, majd öntsük a felforrt tejhez. Ekkor vegyük le teljesen a hőmérsékletet és szép lassan sűrítsük be. Fedjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a lágy vajjal keverjük krémesre. Citromlével ízesítjük. Mehet a hűtőbe legalább 1 órára.
A kimagozott meggyet a cukorral és a citromlével
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:19
Habos vaníliás szelet
rum)

1 cs vaníliás pudingpor
0,5 l tej
3 ek cukor - ebből az egyik kanál vaníliás cukor (házi készítésű, őrölt vaníliadarabokkal)
20 g vaj

2 tojásfehérje
8 dkg porcukor

25 dkg eper


A csokoládét gőz felett felolvasztottam a vajjal és lehúztam a tűzről. Elkevertem benne a tojást, a tejet, a likőrt, majd hozzáadtam a cukrot, és beleszitáltam a lisztet is. A tésztát kivajazott-kilisztezett tortaforma aljára simítottam, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. (Nálam kb. 20 perc alatt sült meg, de mivel minden sütő más, végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad a tészta, akkor készen van.)
Az epret félbevágtam és a kihűlt piskótát megpakoltam vele. A pudingot a szokott módon megfőztem, elkevertem benne a vajat és az epres tésztára öntöttem.
A tojáshehérjét a porcukorral gőz felett kemény habbá vertem. Teáskanállal halmokat tettem a közben kicsit megszilárdult puding tetejére. A sütőt grillfokozatra állítottam, és 1-2 perc
bkisseva, 2018. augusztus 26. vasárnap, 21:29
Francia mákos pirított dióval
tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg darabos dió
1 evőkanál margarin
2 evőkanál kristálycukor



Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján.

A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, húlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal is elkeverjük.

Az egyik tésztalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a mákos piskótát, ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a másik tésztalappal /a krém alá kenhetünk egy kis baracklekvárt is/. A tészta tetejére is
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:08
Kráter szelet
Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.
A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez zsír és liszt.
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük, és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:19
Eredeti somlói galuska
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Diós-meggyes csodasütemény
tésztájához:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek finomliszt
2 ek kakaó
1 kk sütőpor

A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dl tej
3 ek liszt
3 tojássárga
2 csom. vaníliás cukor
1 rum aroma (dr. Oetker)
5 dkg darált dió
1/2 üveg magozott meggy (nálam a fagyasztóból)

A tojások sárgáját a cukorral kikavartam, a fehérjét habbá vertem, majd felváltva a sütőporral, kakaóval elvegyített lisztet a sárgákhoz kavartam. Előmelegített sütőben, 30x21-es tepsiben megsütöttem a piskótát, hagytam kihűlni.
A krémhez a puha margarint habosra kavartam a porcukorral.
A tejet odatettem főni, a tojássárgákat kikavartam a liszttel, pici tejjel és az egészet a már forró tejbe öntöttem, végig kavargatva, amíg sűrű krémet kaptam. Többször belekavarva hagytam kihűlni, majd összekavartam a margarinos krémmel. Hozzáadtam a vaníliás cukrokat, a rumot, 5 dkg darált diót és utoljára beleforgattam a meggyet. Ezt a krémet kentem a
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:11
Júlia Miller Méteres kalács ujragondolva
Júlia Miller Méteres kalács ujragondolva

Én ezt most 6 tojásból csináltam mint egy egyszerű piskótát. 6 tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá vertem . A többi 5 evőkanál cukrot és egy vaníliáscukrot a sárgákkal elkevertem. A sárgákat beleforgattam a habba óvatosan, és 6 evőkanál lisztet és egy mokkáskanál sütőport szitáltam a habba, amit szintén beleforgattam. A végén 2 evőkanál vizet és egy evőkanál olajat adtam még hozzá és elkevertem. Kettészedtem és az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és egy evőkanál vizet kevertem meg egy kis rumaromát. A kikent lisztezett formába először a kakaós masszát öntöttem, majd a tetejére a fehéret. Előmelegített sütőben mint a piskótát megsütöttem. Közben 3,5 dl tejből puncs pudingot készítettem. Amikor kihűlt 15 dkg vajat turmixoltam el benne majd tovább hűtöttem. Közben a piskótát kettévágtam lehetőleg a kakaós és fehér piskóta találkozásánál. Ha minden szépen kihűlt belekentem a pudingot, majd ráborítottam a másik felét a tetejére meg olvasztott
tinka1951, 2018. augusztus 05. vasárnap, 05:43
Amerikai krémes
krémes

A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
11 ek. víz
2 evőkanál olaj

A krémhez:
7 tojás fehérje
7-10 ek. cukor (ízlés szerint)
2 cs. vaníliás pudingpor
5-6 dl tej

A tetejére:
4 dl Hulala tejszín
reszelt csokoládé

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott - lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.

Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. (Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük
vorosrozsa66, 2018. június 25. hétfő, 18:05
Sütemény receptek
porcukrot, és a kakaót összekeverjük. A tűzhelyre tesszük, és felforraljuk. Főzés közben állandóan kevergetjük, míg megsűrűsödik, majd kihűlni hagyjuk. A vajat, a kihűlt masszát és ízlés szerint rumot egy tálban összedolgozzuk. Pici golyókat formálunk, és mignonpapíron tálaljuk.

Citromszelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, fél szalagáré, 1 pohár tejföl (1 evőkanál maradjon)

Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, és 4 lapra osztjuk. A lapokat megsütjük előmelegített sütőben.

Krém:
fél l tejből főzött krémet készítünk. (2,5 dl tejet főzünk, a másik 2,5 dl-ből, és 3 evőkanál lisztből habarást, és állandó kevergetés közben sűrűre főzzük.)

A megmaradt margarint 20 dkg cukorral, egy fél citromlevével és egy egész citrom héjával habosra keverjük. Amikor kikevertük, összekeverjük a kihűlt, főzött krémmel. Jól kidolgozzuk. 2 lapba ezt töltjük, a középsőbe baracklekvárt.

Babapiskótás

Lap:
30 dkg liszt, 12 dkg vaj,
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
1/77
Képek, videók
kávéhabbal.jpg
mamoka41
2009. május 27. szerda, 09:59
Dobostorta elkészítve.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 23:00
Csülök elkészitve kenyérb
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:34
saját elkészítés.jpg
cady
2010. május 31. hétfő, 00:34
A Busa elkészítve + Kesze
sarkadykati
2010. május 29. szombat, 01:50
éhesek vagytok elkészitse
csilla663
2010. május 27. csütörtök, 16:21
enni ehesnek en elkészit
csilla663
2009. április 18. szombat, 22:37
az elkészítés menete 1
borcsamama
2009. március 10. kedd, 10:34
Fodor elkészítése
csirip46
2008. április 02. szerda, 09:17
a FAV utoljára elkészitet
agica2004
2007. október 04. csütörtök, 11:55
Elkészítés...
rituspopi
2006. szeptember 27. szerda, 09:25
Barbi elkészítve/2.
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:20
Barbi elkészítve/1.
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:17
Címkék
tojások fehérjét, sárgákhoz vegyítjük, maradék tejjel, lapokat megsütjük, darált mákot, sütemény tésztáját, epres tésztára, átszitált porcukrot, sárgákhoz kavartam, kakaós krémmel, pudingot készítjük, lisztet összekeverjük, krémet kentem, tojások sárgáját, szokott módon, fehérjéket kemény,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.