Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 22:31 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megsemmisítenek vagy visszahívnak több veszélyes tűzijátékot
Mint írták, az illetékes hatóság megsemmisíti a Paketa márkájú, Bpata nevű, P2950 típusszámú kínai tűzijátékot, mert nem stabil, ezért a lövés iránya változhat, és a visszahulló alkatrészek égési sérüléseket okozhatnak. Ugyancsak megsemmisítik a Secret gift nevű, CF1601 típusú, szintén Kínából származó tűzijátékot, amelynél túl rövid túl rövid idő telik el a gyújtás és az elindulás között, ezért égési sérüléseket okozhat használójának.

Visszahívják a piacról a Panda Feuerwerk márkájú, Panic nevű, GP3062 típusszámú tűzijátékot, mert a nem megfelelő működés miatt akkumulátora instabillá válik, ezáltal a lövés iránya változik. Égési sérüléseket és halláskárosodást is okozhat.

Egyik termék sem felel meg a pirotechnikai irányelvben foglaltaknak és az európai szabványnak - közölték.

A termékek megtekinthetők a http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/i gazgatasrendeszet/veszelyes-pirotechnikai-termekek weboldalon.
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 16:43
Ünnepek - Az illegálisan vett pirotechnikai eszközök veszélyeire figyelmeztet az ORFK
Cserényi József elmondta: Magyarországon csak bevizsgált pirotechnikai eszköz hozható forgalomba, külföldön nem mindenhol, ezért ezeket a termékeket olcsóbban lehet beszerezni. Ezért sokan áthozzák a határon és feketén árulják. Az árust 150 ezer forintig terjedő szabálysértési bírsággal sújthatják és elkobozzák a termékeket.

Hangsúlyozta: aki ilyet vásárolt, "orosz rulettet" játszik; nem tudja, mit vett, nem magyar nyelvű még a használati utasítás sem, tehát ha nem ismeri nagyon jól a terméket, használni sem tudja.

Jelezte: gyakori az is, hogy otthon próbálják a pirotechnikai eszközök hatásfokát javítani, ez nagyon veszélyes, ráadásul jogilag az átalakítás gyártásnak minősül, ami engedélyköteles.

Cserényi József felidézte: pirotechnikai eszközt árusítani december 28-tól december 31-ig, felhasználni december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet. Tárolni sem tűzveszélyes anyagokkal együtt, sem pedig nedves helyen nem szabad, mert ha átnedvesedik és kiszárad, nagyon labilissá
velemenyezd, 2017. december 27. szerda, 21:23
Ünnepek - ORFK: országszerte hétszáz helyen lehet szilveszteri pirotechnikai eszközt vásárolni
Cselényi János közölte, a szilveszterkor felhasználható - úgynevezett hármas kategóriájú - pirotechnikai eszközöket árusítani december 28-tól december 31-ig, felhasználni pedig december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet.

Kifejtette, hogy a pirotechnikai termékek hanghatás, veszélyesség és hatóanyag alapján négy kategóriába sorolhatók: az első két osztályba tartozókat egész évben lehet forgalmazni, míg a negyedik kategóriások csak képzett szakemberek vásárolhatják.

Az év utolsó napjaiban rendőrhatósági engedéllyel a harmadik osztályba tartozókat lehet eladni magánszemélyeknek korlátozott mennyiségben, három kilogramm hatóanyag-tartalomig. Ezek tárolása és felhasználása veszélyes üzem, mivel jelentős mennyiségű hatóanyagot tartalmaznak, zajszintjük magas és jelentős látványhatást okoznak - tette hozzá.

Ismertette, hogy a szabályosan működő árusítók forgalmazási engedélyt kapnak, amit jól láthatóan helyeznek ki, termékeik pedig rendelkeznek tanúsítvánnyal és az F3 jelölést
velemenyezd, 2017. december 27. szerda, 15:12
További veszélyes pirotechnikai eszközöket hívtak vissza
A rendőrség a nap folyamán közzétett tájékoztatása szerint három pirotechnikai eszközt már visszavontak.

Három termék égési sérüléseket okozhat, egy pedig beindulhat akkor, amikor használója még túl közel van hozzá.

Mindegyik tűzijáték Kínából származik - veszélyükről Belgium tett bejelentést -, és egyik sem felel meg a pirotechnikai irányelvben foglaltaknak, valamint az európai szabványnak - olvasható a közleményben.

A termékek megtekinthetők a http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/i gazgatasrendeszet/fogyasztoi-figyelmezteto-felhivas-28 weboldalon.
velemenyezd, 2017. augusztus 07. hétfő, 18:43
Pszichoaktív anyag és pirotechnikai termékek voltak egy tiszaalpári házaspárnál
A tájékoztatás szerint a 43 éves férfi és a 20 éves nő ügyében új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás, a hatóságok kezdeményezik az érintettek előzetes letartóztatását. A nyomozás adatai szerint a pár otthonában vásárlók - pénz hiányában - akár bűncselekményből származó tárgyakkal is fizethettek a bódító hatású anyagért.

A rendőrök a házkutatás során pirotechnikai termékeket is találtak, ezért polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek.
velemenyezd, 2016. február 19. péntek, 07:04
A pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire hívta fel a figyelmet a rendőrség
Huszák András, a Készenléti Rendőrség tűzszerész szolgálatának készenléti osztályvezetője kiemelte, hogy pirotechnikai eszközöket csak ellenőrzött, engedélyezett helyen szabad venni. Jelezte: a termékeken lennie kell a többi között magyar nyelvű használati utasításnak.

Azt mondta, "csomagtartóból, kapualjból vagy piacon, vásárokon" senki ne vegyen ilyen eszközöket, mert azok "jobb esetben" hamisítványok, amelyek nem működnek, rosszabb esetben viszont nem megfelelően tárolt, veszélyes termékek.

Kiemelte, hogy a pirotechnikai eszközök komoly sérüléseket okozhatnak, előfordult halálos baleset is. Ezzel kapcsolatban rámutatott arra, hogy ezeket az eszközöket nem szabad átalakítani, szétszerelni. A pirotechnikai eszközöket száraz, tiszta helyen kell tartani, tilos együtt tárolni tűz- és robbanásveszélyes anyagokkal, például benzinnel vagy alkohollal, kiskorúak elől pedig el kell zárni ezeket a termékeket.

Fontosnak nevezte, hogy a vásárlók figyeljenek arra, sértetlen-e a termék csomagolása. Ha
velemenyezd, 2015. december 28. hétfő, 14:22
Augusztus 20. - Ismertették az állami ünnep programjait
Az államalapítás ünnepének programjait Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ismertette kedden a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

Kifejtette: az államalapító Szent István ünnepének programjai augusztus 20-án 8.30-kor kezdődnek a Parlament előtti Kossuth Lajos téren, ahol Áder János köztársasági elnök jelenlétében katonai tiszteletadás mellett felvonják Magyarország lobogóját. Ezt követően a honvédtisztjelöltek avatása következik. Beszédet mond Áder János államfő és Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Délelőtt 10 órától délután 6 óráig idén is lesz parlamenti nyílt nap. A helyettes államtitkár kiemelte: ennek keretében egész nap ingyenesen lesz látogatható az Országház, és bárki megtekintheti a Szent Koronát.

Ugyancsak délelőtt 10 órától a budai oldalon a Várkert Bazárnál este 9 óráig családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. Színpadra lép a Kolompos Zenekar, a Buborék Együttes, a Hot Jazz Band, az Irie
velemenyezd, 2015. augusztus 04. kedd, 14:01
Petárdákat koboztak el Gyálon és Nyíregyházán
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gyáli rendőrőrs munkatársai kedden a település egyik utcájában egy fiatal férfinál mintegy ötszáz petárdát találtak. A petárda birtoklása és felhasználása tilos, ezért a rendőrök a termékeket elkobozták, és a férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: egy 33 éves férfi ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek, mert illegálisan árult tűzijátéktermékeket és petárdákat egy személygépkocsiból Nyíregyházán, a Búza téri piacnál.

A rendőrség felhívta az emberek figyelmét arra: pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező, nyílt árusítású üzletből vagy forgalmazó raktárkészletből vásároljanak. Az illegális árusoktól vett termékek minősége nem ellenőrzött, ezért működtetésük balesetveszélyes. A jogi szabályozás értelmében az év minden időszakában továbbra is tiltott a petárda magánszemélyek általi birtokolása és felhasználása. E szabályok megszegéséért 150
velemenyezd, 2014. december 31. szerda, 13:52
Egymillió betegnek nyújtott segítséget idén a mentőszolgálat
Elmondta: hatezer újraélesztési kísérletből ezerháromszázban jártak sikerrel a mentőszolgálat munkatársai, ez a több mint húszszázalékos sikerarány nemzetközileg is jónak számít.

Beszámolt arról is, hogy idén 178 új mentőautót kapott a szervezet, 14 helyen kezdődött meg új mentőállomás építése, 12 mentőállomás felújítása fejeződött be és számos további helyen zajlanak ilyen munkálatok.

Golopencza Pál, az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa az év utolsó napján a pirotechnikai eszközök, valamint az alkoholfogyasztás veszélyeire hívta fel a figyelmet. A pirotechnikai eszközökkel kapcsolatban azt mondta: a múlt év végén is több súlyos, csonkolásos sérülés történt, a baleseteket általában illegális forrásból származó vagy házilag barkácsolt termékek okozták.

Hangsúlyozta: csak engedélyezett, legális forrásból vásároljanak ilyen termékeket az emberek és a használati utasításnak megfelelően működtessék, ellenkező esetben maradandó sérülést, halált is okozhatnak. Külön felhívta a
velemenyezd, 2014. december 31. szerda, 10:11
Brutális bírságot is kaphatsz szilveszterkor
megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, büntethető a hatóságok által. Jó esetben ez csupán pénzbírságot jelent, amely 150 ezer forintig terjedhet, ám a bűncselekmény alapján az elkövető akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Tehát csak óvatosan az alkohollal!
Tűzijáték-használat
A tűzijáték forgalmazását és felhasználását jogszabály határozza meg, ha pedig ennek nem teszel eleget, könnyen összeütközésbe kerülhetsz a hatóságokkal. Az érvényes jogszabály értelmében magánszemélyek pirotechnikai termékeket kizárólag december 28. és 31. között vásárolhatnak, azonban felhasználni ezeket csakis december 31-én 18 óra és azt követő naptári napon reggel 6 óra között lehet.
A megvásárolható termékeket a forgalmazóknak kötelezően el kell látni számszerű osztályozással, melyek közül is a legveszélyesebb - értsd, a legtöbb robbanóanyagot tartalmazó - a 3. pirotechnikai besorolást viselő tűzijáték. Ez C tűzveszélyességi osztályba tartozó helyen, azaz például középületekben csak
akiram45, 2014. december 30. kedd, 07:55
ORFK: idén már több embert jelentettek fel pirotechnikai termékkel való visszaélésért, mint tavaly
Tavaly 125 embert marasztaltak el emiatt, a befolyt bírság pedig a kétmillió forintot is meghaladta, míg az idén eddig 105 embert marasztaltak el és rájuk összesen szintén mintegy kétmillió forint bírságot szabtak ki. A kiszabható bírság felső határa 150 ezer forint.

Cserényi József felidézte: 2011 szeptembere óta hatályos az a kormányrendelet, amely az úgynevezett 3-as pirotechnikai osztályba sorolt termékek év végi felhasználhatóságát szabályozza. Míg az 1-es és a 2-es kategóriába tartozó pirotechnikai termékek - például tortagyertya, kisebb hatóanyagú termékek - egész évben megvásárolhatóak, a 3-as osztályba tartozókat kizárólag év végén lehet megvenni és csak nagykorúak tehetik ezt meg. A 4-es osztályba tartozó eszközök nem árusíthatók, azokat kizárólag pirotechnikusok működtethetik.

Az idén vasárnaptól árusítják a 3-as osztályba tartozó termékeket. Cserényi József felhívta a figyelmet arra, hogy vagy kifejezetten pirotechnikai eszközöket forgalmazó üzletből, vagy ideiglenes, engedéllyel
velemenyezd, 2014. december 29. hétfő, 13:41
Kevesebb a fogyasztóvédelmi szabálysértés a karácsonyi vásárokon
November utolsó hetétől szerdáig a fogyasztóvédelmi hatóság, valamint a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi ellenőrei 628 ellenőrzést végeztek, ezek közül 241 esetben találtak valamilyen hiányosságot - ismertette az adatokat Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.

Az ellenőrök 584 próbavásárlást végeztek, elsősorban nagy áruházak élelmiszer üzleteiben. Bírságot is többnyire csak a nagyobb boltokban szabtak ki, a kisebb üzleteket a szabályos működésre kötelezték, illetve figyelmeztették - mondta a szóvivő.

Az ellenőrzés kiterjedt a játékboltokra, az elektronikai üzletekre, a fenyőfaárusokra és a piacokra is. A leggyakoribb probléma az egységárak feltüntetésének elmaradása volt, márpedig a fogyasztók ezzel tudják összehasonlítani az egymást helyettesítő termékeket - emelte ki Fülöp Zsuzsanna.

Elmondta, több esetben előfordult az is, hogy az akciós árat a pénztár nem érvényesítette. A feltárt többletfizetés összesen 15 ezer forintot tett ki, egy-egy esetre alig
velemenyezd, 2014. december 17. szerda, 15:32
1/4
Képek, videók
visszahívlak...jpg
jpiros
2013. február 04. hétfő, 15:07
7 vicces visszahívlak, é
lovaszmarika
2012. október 25. csütörtök, 17:11
kép tűzijátékot szóró.gif
1maszatka
2009. október 26. hétfő, 20:55
Nézzük a tüzijátékot
hmariann
2008. január 02. szerda, 18:40
feuerwerk023.gif
bubszi
2010. december 30. csütörtök, 06:57
feuerwerk_008.gif
bubszi
2010. december 29. szerda, 07:46
Feuerwerk60469.gif
gica-cica
2008. december 28. vasárnap, 10:37
Feuerwerk402.gif
bajuszpapi
2008. december 25. csütörtök, 17:11
Feuerwerk103.gif
bajuszpapi
2008. december 25. csütörtök, 17:11
Feuerwerk600.gif
zahorszkia
2007. december 16. vasárnap, 12:28
Feuerwerk508.gif
zahorszkia
2007. december 16. vasárnap, 12:27
Feuerwerk506.gif
zahorszkia
2007. december 16. vasárnap, 12:27
Feuerwerk505.gif
zahorszkia
2007. december 16. vasárnap, 12:27
Feuerwerk313.gif
zahorszkia
2007. december 16. vasárnap, 12:26
Feuerwerk209.gif
zahorszkia
2007. december 16. vasárnap, 12:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.