Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 10:55 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
x
kiklopfoljuk,besózzuk,fokhagyma reszelékkel mindkét oldalát bedörzsöljük,és állni hagyjuk,majd csíkokra vágjuk.Eközben a füstölt szalonnát felkockázzuk,zsirjára sütjük.A szálasra vágott vöröshagymát a szalonnazsírban üvegesre piritjuk,rátesszük a csíkokra vágott húst.Bőven meghintjük majorannával,fekete borssal.Fedő alatt, lassú tűzön csaknem készre piritjuk.A burgonyát vékony hasábokra vágjuk, összekeverjük a hússal és forró sütőben,ropogós pirosra sütjük. Nagyon finom,jó étvágyat kívánok!

Gyümölcssaláta búzacsírával
Hozzávalók:
20 dkg eper
20 dkg alma
20 dkg narancs
8 evőkanál búzacsíra
2 evőkanál méz
1 citrom leve
Elkészítés: A megtisztított gyümölcsöket apró darabokra vágjuk. A citromlével és a mézzel meglocsoljuk. A búzacsírát teflon edényben megpirítjuk (így íze hasonló lesz a dióéhoz), és tálalás előtt a salátára szórjuk.

TÚRÓ POGÁCSA-PEREC
Hozzávalók: 25 dkg margarin,25 dkg liszt,25 dkg túró,1 evőkanál só.
A
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 18:03
10 egészséges étel
közül pedig a B1-vitamin és a pantoténsav. Béta-glükán rosttartalma segíthet a "rossz" LDL koleszterin szintjének mérséklésében, jó alapanyaga müzliknek, kásáknak, de levesek sűrítésére is felhasználható,

Zabkása

Hozzá valók:
3 dl sovány tej,
5 dkg zabpehely,
1 evőkanálméz,
1 teáskanál pirított búzacsíra,
Elkészítés:
A tejben elkeverjük a zabpelyhet, majd lassú tűzön, beízesítve a mézzel megfőzzük. Ha megfőtt alaposan átkeverjük a pirított búzacsírával.

4. Fokhagyma

Mérsékelt fogyasztása (néhány gerezd naponta) nyers formában az érrendszer védelmében, vérnyomás csökkentésben is hasznos lehet. A fokhagymának immunstimuláns, és ettől független antibakteriális és antivirális hatása van, sőt még a fertőzést előidézni képes gombák egy része ellen is némi védelmet adhat. Véralvadásgátlókkal és más gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet, nagyon nagy mennyiségben fogyasztva fokozhatja a vérzésekre való hajlamot, ezért fokozott
tinka1951, 2011. szeptember 22. csütörtök, 08:13
Receptek
ízesített majonézzel. Salátástálba öntjük, és tetejét negyedik cikkekre vágott kemény tojással szépen kidíszítjük

Nagydobosi tökkrémes rétes
Körülbelül 1,5 kg sütőtököt megsütünk, húsát áttörjük, majd elkeverünk egy fél csomag vaníliás cukorral, 4 evőkanál cukorral, 4 tojássárgájával, fél citrom levével és reszelt héjával. Két tojásfehérjét habbá verünk 5 dkg porcukorral, elvegyítjük 2-3 evőkanál darált dióval és tökkrémmel. A réteslapot megzsírozzuk, bőven megszórjuk morzsával vagy búzacsírával, s miután széles csíkban ráraktuk a tölteléket, lazán felsodorjuk. A tetejét is megkenjük zsírral. Pirosra sütjük.

Nagydobosi tökös-mákos rétes 1.
1 kg gyalult tököt megszórunk 10 dkg cukorral, egy kevés reszelt citromhéjjal, fahéjjal, tört szegfűszeggel és citromlével ízesítjük. Keveréket készítünk 10 dkg porcukorból és 3 dkg mazsolából. A megzsírozott réteslapra egy csíkban rászórjuk a mákos keverék felét, erre a tököt, 3-4 dkg tisztított mazsolát, majd a többi mákkeveréket. Lazán
horvathnemagdi, 2011. január 31. hétfő, 17:41
N betűs receptek
Nagydobosi tökkrémes rétes

Körülbelül 1,5 kg sütőtököt megsütünk, húsát áttörjük, majd elkeverünk egy fél csomag vaníliás cukorral, 4 evőkanál cukorral, 4 tojássárgájával, fél citrom levével és reszelt héjával. Két tojásfehérjét habbá verünk 5 dkg porcukorral, elvegyítjük 2-3 evőkanál darált dióval és tökkrémmel. A réteslapot megzsírozzuk, bőven megszórjuk morzsával vagy búzacsírával, s miután széles csíkban ráraktuk a tölteléket, lazán felsodorjuk. A tetejét is megkenjük zsírral. Pirosra sütjük.
Nagydobosi tökös-mákos rétes 1.
1 kg gyalult tököt megszórunk 10 dkg cukorral, egy kevés reszelt citromhéjjal, fahéjjal, tört szegfűszeggel és citromlével ízesítjük. Keveréket készítünk 10 dkg porcukorból és 3 dkg mazsolából. A megzsírozott réteslapra egy csíkban rászórjuk a mákos keverék felét, erre a tököt, 3-4 dkg tisztított mazsolát, majd a többi mákkeveréket. Lazán felsodorjuk, a tetejét is zsírral megkenjük, és szép pirosra sütjük.

Nagydobosi tökös-mákos rétes 2.
horvathnemagdi, 2011. január 14. péntek, 21:02
Kenyér receptek
percig kelni hagyjuk. Ha jó a kovász, akkor ráöntjük a burgonyapelyhet, a sót, a maradék lisztet, az olvasztott vajat és tejjel jól összedolgozzuk. Ezután a tésztát letakarjuk, 60 percig kelni hagyjuk. Ez idő (eltelte után átgyúrjuk, négy részre osztjuk és kisebb vekniket formázunk belőle, kizsírozott tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük, közvetlenül sütés előtt tojássárgájával bekenjük, lenmaggal megszórjuk. Előmelegített, közepesen meleg sütőben 25-30 percig sütjük.

Graham-kenyér búzacsírával
Hozzávalók:
1 kg Graham-liszt
10 dkg búzacsíra
10 dkg kukoricaliszt
10 dkg zabpehely
1 dkg élesztő
1 dkg só
1 l langyos víz
1 evőkanál lenmag
5 dkg napraforgóolaj
1 dkg méz
Elkészítés:
Az élesztőt mézes, langyos vízben megkelesztjük. A zabpelyhet kávédarálón megőröljük. Ezután a különböző liszteket a búzacsírával, a sóval és a lenmaggal jól összekeverjük. Az élesztőt ráöntjük a lisztre, a langyos vízzel alaposan eldolgozzuk, és közben
kloppenburg, 2008. december 01. hétfő, 23:22
Saláták
helyett pedig friss, vágott kaprot adunk a salátához.

Vegyes gyümölcsaláta

Hozzávalók (4-6 személyre):
1 kg vegyes gyümölcs
15 dkg porcukor
1 dl narancslikőr

A gyümölcsöket szükség szerint hámozd meg, magozd ki, majd vágd kisebb darabokra. Tedd egy salátástálba, szórd meg a cukorral, öntsd rá a likőrt. 2-3 órán át érleld hűtőben, s közben egyszer-kétszer könnyedén keverd át.

E saláta gazdagítható (vagy díszíthető) még mandulaszeletkékkel, búzacsírával, szezámmaggal, vagy mogyoródarabkákkal is.

Vörösboros epersaláta

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg eper
2 dl vörösbor
5 dkg darált dió
porcukor
tejszínhab

Mosd meg és csumázd le az epret, majd tedd egy salátástálba. Szórd meg porcukorral, locsold rá a vörösbort, s tedd jégszekrénybe, hogy lehűljön. Tálalás előtt tegyél rá tejszínhabot, s a tetejét szórd meg a darált dióval.

Waldorf saláta

Hozzávalók (3-4
grimilda, 2008. november 30. vasárnap, 15:11
Búzacsírás gyümölcssaláta
Búzacsírás gyümölcssaláta


Hozzávalók:

1 teáskanál pirított búzacsíra
10 dkg banán
10 dkg alma

Elkészítés:

Az almát reszeld le, a banánt karikázd fel, majd a két gyümölcsöt keverd össze. Pirított búzacsírával megszórva fogyaszd!

Miért olyan jó ez a saláta?

Az alma miattt, mert...

Az alma gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban: kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot nyomelemeket, béta-karotint, B komplex vitaminokat, C-vitamint tartalmaz. Igaz, ez utóbbi vitaminból kevesebb található benne, mint a citromban vagy a narancsban. A gyümölcs sejtfalában lévő pektin, vízben oldódva kocsonyás zselét alkot és elősegíti a jó emésztést. Fontos része a gyümölcsnek a héja és a cellulóz is, amelyek megtisztítják a beleket a lerakódott salakanyagoktól. A gyümölcs magas savtartalma pedig felgyorsítja a gyomor
veronika74, 2008. június 16. hétfő, 22:01
Gyorsdiéta
szendvics

Ebéd: Csirkemáj gombasalátával

Uzsonna: Töltött karalábé

Vacsora: Sült csirke fejes salátával

3.nap

Reggeli: Málnás müzli

Tízórai: Zellerkrém

Ebéd: Szezámos csirkesaláta

Uzsonna: Fűszeres kefir

Vacsora: Nyári saláta

Receptek

Gyümölcssaláta: 300 g vegyes gyümölcsöt összekeverünk 5 szem tört dióval és
4 szem áztatott aszalt szilvával. 5 dkg félzsíros túróból 1 ek. búzacsírával, 3 ek. joghurttal és 1 kk. mézzel öntetet készítünk, majd belekeverjük a gyümölcsöket.

Főtt burgonya zöldséggel: 200 g puhára főzött burgonyát, 1 db kemény tojást, 1-1 db fehér- és sárgarépát kockára vágunk. A répákat 1 kk. olajon pirosra sütjük, majd belekeverjük a tojást és a burgonyát. Ízlés szerint fűszerezzük, és még pár percig sütjük. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Tarka saláta sült csirkével: Fél fejes salátát csíkokra
veronika74, 2008. január 20. vasárnap, 17:31
Képek, videók
photo-3148_rs3_794x600 .jp
menusgabor
2019. május 29. szerda, 21:23
TD_motivacios_35-1024x 102
menusgabor
2019. május 16. csütörtök, 18:47
nem-érdekel-1024x708.j pg
menusgabor
2019. május 06. hétfő, 17:39
0 a lila ruhás nő x372867
lovaszmarika
2019. május 04. szombat, 17:14
F7D3h_JNsRiyjuIpekNUAf t6X
koszegimarika
2019. május 01. szerda, 10:25
sakura16-600x375.jpg
liliana01
2019. április 28. vasárnap, 12:03
sakura6-600x399.jpg
liliana01
2019. április 28. vasárnap, 12:03
0 a ,montázs inti lt1577x
lovaszmarika
2019. április 14. vasárnap, 18:50
kossuth_temetes-596x43 1.j
menusgabor
2019. március 30. szombat, 22:01
kossuth_cegleden-596x4 40.
menusgabor
2019. március 30. szombat, 22:01
lJoy6Ayqw-0Rt7X90P9mfq 6WL
menusgabor
2019. március 25. hétfő, 22:25
svdLKcsr_2_1000x700.pn g
liliana01
2019. március 18. hétfő, 18:21
sütöm a szalonnát !
ibolya58
2009. december 20. vasárnap, 16:31
Este szalonnát sütünk
pirine
2008. június 14. szombat, 11:19
Apát tanitom szalonnát sü
train
2008. március 27. csütörtök, 16:34
Címkék
élesztőt ráöntjük, csíkban rászórjuk, mézzel meglocsoljuk, almát reszeld, mákos keverék, zabpelyhet kávédarálón, alma miattt, alma gazdag, füstölt szalonnát, réteslapot megzsírozzuk, pirított búzacsírával, megtisztított gyümölcsöket, élesztőt mézes, különböző liszteket, búzacsírát teflon, szálasra vágott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.