Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 05:08 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az igazi lélekvezető Pio atya
el kell választani a bűnöstől. A bűnt lehet gyűlölni, de a bűnöst szeretni kell!"
Fél évvel behívása után megbetegedett, ezért katonai engedéllyel elbocsátották. 1918. szeptember 20-án feltűntek rajta Krisztus sebei, stigmái. "Keresztre feszítése" azonban már augusztus 5-én megkezdődött, amikor is kezein egyre csak növekvő szúró, égető fájdalom jelentkezett. Egyik gyóntatása alkalmával látomása támadt: egy mennyei személyiség jelent meg előtte, aki kezében egy hegyes szerszámot tartott, s ezzel pillanatok alatt behatolt Pio atya szívébe. Úgy érezte, rögtön kettéhasad a szíve! Ez a kínzó állapot egészen augusztus 7-e reggeléig tartott; Pio atya a gyötrelmes napokra később így emlékezett vissza: "El sem tudom mondani, milyen gyászosan szenvedtem! Azt gondoltam, egész belsőm kiszakad, és szétzúzódik mindenem. A testem égett, minden porcikám sajgott. Attól a naptól fogva lettem halálra sebzett. Lelkem mélyén azóta is állandóan nyílt sebet érzek, amely folytonosan gyötör."
Keresztre feszített ura iránt
maroka, 2020. július 03. péntek, 22:45
Dr. Gyökössy Endre
levelet, szülőtestvérem, s ha gyermekedért imádkozol, ne felejtkezz el azért könyörögni, hogy hited soha meg ne rendüljön a gyermek Atyjában, akié gyermeked, a teremtés és a megváltás jogán, akinek célja van vele - s veled. S hogy megértsd azt a célt, amit Ő tűz ki gyermeked elé - és nem te.
Hogy hosszútűrő türelmed soha el ne fogyjon gyermekeddel szemben. Hiszen Ó is eltűr téged. Hogy tudj újrakezdeni, el nem fogyó szeretettel szeretve!
Hogy tudj várni! Várni és újra várni: a megfelelő pillanatra a nevelésben. Olyan türelemmel, ahogy az Atya várakozott a tékozló fiúra.
Hogy mindig megtaláld az Ő segítségével a megfelelő szót és cselekvést minden alkalommal, s éppen akkor, amikor kell! Hogy ne mondj, cselekedj se többet, se kevesebbet, mint kell. Nem később és nem előbb, mint amikor kell.
Hogy soha ne ingadozz az Igében, ha szól gyermeked felől!
Hogy mindig megtaláld a megfelelő büntetést s elkerülhessed azt, ami nemcsak többet árt, mint használ, de amit Ő sem
menusgabor, 2020. június 29. hétfő, 22:00
Ne vegye el a kedved . . .
Ne vegye el a kedved , ha
borús az idő , azt tegyen
boldoggá , hogy - e
gyönyörű földön élsz .
Arra gondolj , pillanatok
alatt elmúlik a szürkeség ,
s újra ragyogni kezd az ég .Bédné Marika : 2020 . 06 . 28 . 20 : 38 . - saját versem

bedmarika47, 2020. június 28. vasárnap, 20:39
Ügyészség: kábítószer hatása alatt volt a varsói balesetet okozó buszsofőr
A varsói tömegközlekedési vállalat egyik autóbuszának csütörtöki balesetében egy asszony meghalt, négyen súlyosan megsérültek. A csuklós busz, amelyen a baleset pillanatában mintegy negyvenen utaztak, egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt: az elülső rész az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton.

A kábítószer jelenlétét a sofőr szervezetében toxikológiai vizsgálat mutatta ki. A baleset okozásáért és a kábítószer-birtoklásért és -fogyasztásért akár 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható - közölte a szóvivő.

A buszsofőr, akit könnyebb sérülésekkel kórházban kezelnek, a kihallgatás során nem ismerte be bűnösségét. Elmondta: nem emlékszik a baleset pillanatára, csupán azt tudja felidézni, hogy később az egyik utast próbálta menteni.

Az ügyészség a buszvezető előzetes letartóztatását fogja kezdeményezni.

A PAP hírügynökség emlékeztetett: a varsói tömegközlekedésben a műszak elején a sofőröknél az
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 20:12
Koronavírus - Hölvényi: az egyházak a járvány elleni küzdelemben is készek az emberek segítségére
sorsközösség alakult ki Európában. A veszély jelenléte áthatotta a közösségeket, és az emberek ráeszméltek saját halandóságukra, sebezhetőségükre. Véleménye szerint többen ebben a kritikus helyzetben találták meg saját útjukat, többeknek megerősödött a hivatástudata és elkötelezettsége hogy támogassa és védelmezze embertársait.

"A leglényegesebb viszont az, hogy világossá vált, hogy az emberélet mennyivel fontosabb, mint a gazdaság" - hangsúlyozta.

Kiemelte ezenkívül, hogy az EU a szolidaritás pillanatát éli át, és a tagállamoknak tekintettel kell lennie arra, hogy a járvány minden országban lesújtott és semelyik tagállam nem hibáztatható, azért ha a válság jobban megviselte saját gazdaságát. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a válság utáni helyreállásnak alkalmazkodnia kell az unió olyan hosszú távú célkitűzéseihez, mint például a zöld átállás, mivel a következő generáció jövője forog kockán.

Jörgen Skov Sorensen, a nemzetközi protestáns-ortodox szervezet főtitkára elmondta, hogy a járvány
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 20:03
Súlyos sebesülés árán mentette meg fiát a medvétől egy apa Olaszországban
megúszta a támadást.

"A medve hirtelen ugrott ki az erdőből, gyors volt, mint a villám" - mesélte a férfi, aki hentes a közeli Cles településen. Fiával sétáltak a hegyen, amikor Christianra rátámadt a medve, a lábát kapta el, a földre rántotta. Az apa ekkor közbelépett, megpróbálta leválasztani a ragadozót a fiáról.

"Megharapta a lábamat, majd a karomat, aztán a másik oldalon a kezemet. Ezután csodával határos módon továbbállt. Mindkettőnkkel végezhetett volna" - folytatta.

Mindez néhány pillanat alatt ment végbe. A két férfi az 1500 méter magasan fekvő területet tekintette meg Fontana Maora környékén. Mindketten szenvedélyes vadászok, akik újabb portyájukat készítették elő a környéken, amelyet egyébként jól ismertek. Mindenre számítottak, csak medvetámadásra nem.

Sikerült eljutniuk Verdéig, ahol az autójukat hagyták, innen Clesbe mentek, a kórházba, ahol az apának meg kellett operálni a bokáját.

A tartomány erdészeti hatósága azt gyanítja, nőstény medvéről van szó, amely meg akarta
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:50
Kedves történet
"Áldjon meg téged az ÚR, és őrizzen meg téged!"
(4.Mózes 6:25)

Az idősödő onkológus-sebész professzor, aki a gyermekek ágya mellé térdel, hogy szemmagasságban legyen kis pácienseivel, ha beszél velük, és akit a gyerekek, ha akarják, tegezhetnek, operációra készíti fel a 8 éves kisfiút. Közölnie kell a gyermekkel és az ágy másik oldalán rettegő szülőkkel: mindenre számítani kell, lehet, hogy amputálni kell térdtől a lábát a tumor miatt. Ő mindent meg fog tenni, de az operáció alatt kell, hogy meghozza a döntést. Előre nem mondhat biztosat. A gyermek keserves sírásban tört ki:
- Akkor nem fogok tudni focizni, hiába csinálsz nekem falábat.
A szülők és a mellettük álló kórházlelkész a visszanyelt könnyeik vasmarkának szorítását érezték torkukon.
A szipogó gyermek könnyes arca azonban hirtelen széles mosolyra derült:
- De akkor majd végre anyuéknak meg kell engedniük, hogy lovagolni járjak, mert azt ám falábbal is lehet! - és kacagni kezdett.
A folyosón az orvos
suzymama, 2020. június 23. kedd, 12:11
Papszentelés Egerben - 06.20
elmentem. Ez egy nagy ajándék volt, mert akkor kaptam a hitet. Katolikus iskolába, majd egyetemre jártam, majd egy kórházban kezdtem dolgozni. Nagyon szerettem a munkámat. A családom, a munkám és a barátaim ellenére nem voltam boldog. 2011-ben egy lelkigyakorlatra mentem, és az Isten Szava nagyon megérintett, mert észrevettem, hogy én mindig azt csináltam, amit akartam, és mégsem voltam boldog. Azon a lelkigyakorlaton egy katekéta kérte, hogy azok, akik az Isten akaratát akarják tenni, álljanak föl. Abban a pillanatban mindenre gondoltam, ami fontos volt nekem: a családomra, a munkámra és a barátaimra, de végül elfogadtam az Isten meghívását, és a szemináriumba jelentkeztem. 2011. október elején hallottam, hogy az egri Redemptoris Mater Missziós Szemináriumba kell mennem. Addig az egyetlen dolog, amit tudtam Magyarországról, az volt, hogy itt van a Forma-1 egyik fordulója. Amikor ide kerültem, nagyon furcsa volt a más kultúra, a más nyelv, de most már mondhatom, hogy szeretek itt lenni. 2012-ben
maroka, 2020. június 20. szombat, 22:34
Koltay Gergely - Egy csepp emberség
kisgyereké a legjobb falat.
Ott még: egy csepp emberség maradt.

Ahol a Királyok mindig igazat mondanak.
Ahol gazdagok szegénynek kenyeret osztanak.
Ahol az utolsó ölelésben őszinte a vigasz.
Ott még: egy csepp emberség maradt.

Ahol megszűnik a világon a gyűlölet, s harag.
Ahol egy akkord nyomán a falak végleg leomlanak.
Ahol reggel a Rádiótól jókedvű lesz a nap.
Ott még: egy csepp emberség maradt.

Ahol érezni, a kimondott szó nem röpke pillanat.
Ahol az élet érték, s mögötte ezernyi áldozat.
Ahol az orvos, a fizikus, a tanár szava, nem csupán panasz.
Ott még: egy csepp emberség maradt.

Ahol a publikum, s a színész együtt várja a tavaszt.
Ahol a költő tudja, a kő marad, s a víz szalad.
Ahol utolsó esélyünk a kimondott gondolat.
Ott még: egy csepp emberség maradt.

Ahol a kereskedő ajándékként könyveket ad.
Ahol van még marék föld - s lesz, ki majd arat.
Ahol nyelved, neved értik,
liliana01, 2020. június 19. péntek, 23:51
Nyilt levél a TVN részére 6
részére:

I.

Már korábban jeleztem azt a problémámat, hogy régebbi bejegyzéseimből az utóbbi időben szinte fűnyirószerűen rengeteg bejegyzés törlésre került az Archívumomból. Köztük olyan bejegyzések, melyeknek törlése teljesen érthetetlen. Köztük olyanok, mint karácsonyi bejegyzések és más hasonló bejegyzések is törlésre kerültek. Ráadásul olyan nagyobb terjedelmű bejegyzések is, amelyekbe érthetően jóval több befektetett időm is van.És ezek egy Törlőgomb megnyomásával pillanatok alatt törlődhetnek! Biztos nem az “adathalász törölte" ezeket sem, ahogy azt a tegnap blogbejegyzésem kapcsán a TVN lereagálta.

Jeleztem, hogy ezek listáját elküldöm a TVN részére. A töröltek összeállítása előzetes igéretem alapján néhány blogkategóriámban részben megtörtént, sajnos az eredmény rosszabb, mint amire számítottam. Sőt nagyon elszomorító! Az eredményt alábbiak szerint megküldöm a TVN részére, kérve visszaállításukat. Igaz hiába kérem most ezek visszaállítását, kérésem
menusgabor, 2020. június 19. péntek, 22:30
Kicsoda Mária ?
7. Mária nem az érdektelenség távolságából tekint az életedre

Krisztus a kereszt alatt adta nekünk édesanyját (Jn 19.26). Közvetlenül a halála előtti pillanatban, még haláltusája közben is gondja volt arra, hogy nekünk adja őt. Időre, imádságra, türelemre és kitartásra van szükségünk ahhoz, hogy kapcsolatot építsünk ki vele.

Mária szenvedélyesen érdeklődik az életünk iránt.

Gondoljunk az angyali üdvözletre (Lk 1.39) - miután Mária ilyen óriási hírt kap, nem magával kezd foglalkozni, hanem hosszú útra indul, hogy megoszthassa ezt az örömhírt unokatestvérével, Erzsébettel, ezzel is megmutatva nagyvonalúságát és törődését. Ugyanígy van a mi életünkben is: Mária meg akarja osztani velünk Szent Fiának és az örök életnek az örömét! Át tud törni életünk nehézségein és összevisszaságán, és el tud vezetni minket Jézushoz. Megtanít minket járni, mint a kisgyermeket, újra és újra felsegít, ha elestünk.
suzymama, 2020. június 18. csütörtök, 19:01
Megkérdeztem az embereket merre menjek. A kalandor így szól
Megkérdeztem az embereket merre menjek.

A kalandor így szólt:
-Indulj nyugatnak! Fuss, szaladj, dob és tánc,
csupa zsivaly, fényűzés!
A vándor így felelt:
-Zavartalan tájakon vigyen lábad, erdők, mezők, tisztások útjain, az ágak hegyén lépkedj csendesen!
Kérdésemre a balga válaszolt:
-Oda menj, hol sokan vannak! Urakkal cimborálj, pornépnek meg ne állj!
Követte szavát a bölcs:
-Mindegy merre mégy, az út vezet, nem számít merre visz, csak menj! Menj!
A harcos kiáltott:
-Küzdj a célodért! Ne várj, cselekedj, akard! Vezéred az akarat!
Aztán volt aki jót akart:
-Nem jó neked arra menni, mint gondolnád, majd én mondom mi jó neked, majd én mindig mondom merre menj!
Kérdeztem a hívőt is:
-Isten szava világítsa utadat!
És a hitetetlent:
-Nincs itt se út, se megérkezés. Nincs itt semmi. Semmi!
Volt, aki szeretett:
-Oda menj, ahol jó neked!
Volt, ki megvetett:
-Menj a pokolba! -javasolta.
Egy anya lágy
koszegimarika, 2020. június 18. csütörtök, 11:30
1/2061
Képek, videók
igazi áldás.jpg
liliana01
2020. május 25. hétfő, 12:30
MáraiAz igazi.jpg
liliana01
2020. február 23. vasárnap, 10:54
igazi szekéren0710.jpg
maroka
2019. július 11. csütörtök, 10:29
0 a az igazi férfi 507.j
lovaszmarika
2019. július 02. kedd, 16:58
AZ-IGAZI-FÉRFI.jpg
menusgabor
2019. május 17. péntek, 21:04
Egy-igazi-nő-nem-félté ken
menusgabor
2019. április 26. péntek, 22:16
óra előre igazítás0330.jp
maroka
2019. március 30. szombat, 23:24
Igazi férfi
eva6
2019. február 10. vasárnap, 11:25
Igazi valóban nem bánt.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 27. csütörtök, 14:09
Wass A. Az igazit keresed
menusgabor
2018. szeptember 01. szombat, 22:44
De csak az igazi bírja ki
alvaro-hopihe
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:32
Életem mélyén az igazi él
sanci81
2018. július 31. kedd, 19:23
Amig lehet petri.jpg
liliana01
2019. október 10. csütörtök, 17:55
fel_szivvel_nem_lehet_ sch
menusgabor
2019. január 16. szerda, 21:13
lehet_szanalmasan___.j pg
menusgabor
2018. december 05. szerda, 19:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.